چهارشنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 8 May 2024
 
۸
۵
آتش به اختیار تشکلهای دانشجویی همان جنگ نامتقارن فرهنگی در دانشگاههاست

محدودیت اصلی "آتش به اختیار" کدام است؟ پاسخ اتهام ضد دولت بودن این فرمان چیست؟

شنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۵۱
کد مطلب: 525465
با دشمنی های عمدی کاری ندارم اما به آنها که سهوا فرمان آتش به اختیار فرمانده به افسران جوان جنگ نرم را جانبداری رهبرانقلاب از جریان سیاسی منتقد دولت و دستاویز حمله آنها به دولت دانسته و تبلیغ میکنند، توصیه میکنم فراز دیگری از بیانات همان سخنرانی را نیز مرور کنند.
محدودیت اصلی "آتش به اختیار" کدام است؟ پاسخ اتهام ضد دولت بودن این فرمان چیست؟
گروه سیاسی جهان نيوز، مالک شریعتی:  هر سخنی را باید در فضای بیان و با توجه به مقدمات و مخاطبین آن سخن تحلیل کرد. برای بنده که دیروز پس از چند سال توفیق مجدد داشتم در دیدار دانشجویی ایشان حاضر باشم، برخی برداشت‌ها چه در موافقین و چه در مخالفین با اصل بیان رهبری باعث تعجب شد.

رهبرانقلاب در بحث وظایف تشکلهای دانشجویی دلداده به انقلاب ـ که قاعدتا همگی با مجوز از مراجع ذیربط در دانشگاهها فعالند ـ به ناکارآمدی و اختلال فهم در برخی مدیران ارشد کشور که وظیفه دارند برای تقویت  فعالیتهای فرهنگی تشکلها برنامه ریزی و از آنها پشتیبانی کنند اشاره کردند و حتی با زبان جوانانه امروزی، آنها را  تعطیل خواندند.

 ایشان بر همین اساس به تشکلهای دانشجویی توصیه کردند برای فعال شدن و تاثیرگذاری، معطل آن مسوولین نمانند و با فهم درست از کار صحیح در دانشگاهها به صورت آتش به اختیار عمل کنند و حتی تاکید کردند که این معنایش عدم نظم نیست؛ از  فرمانده واحد و  هدف مشخص نباید غفلت شود.

به عبارت دیگر این سخن ایشان را باید  تاکتیک مقطعی از جنس  جنگ نامتقارن فرهنگی برای فعالیت آن دسته از تشکلهای دانشجویی دانست که گمان می کنند در آن بالاها در میان مسوولان وزارت علوم، بهداشت و ارشاد خبری هست و برنامه ای برای پیشبرد اهداف فرهنگی انقلاب در دانشگاهها در دستور کار دارند؛ به امید آنکه با فعال شدن تشکلهای دانشجویی بتوان برای تغییر جدی همان بالایی ها در آینده گامهای اساسی برداشت.

*محدودیت اصلی "آتش به اختیار" کدام است؟ پاسخ اتهام ضد دولت بودن این فرمان چیست؟

با دشمنی های عمدی کاری ندارم اما به آنها که سهوا فرمان  آتش به اختیار فرمانده به افسران جوان  جنگ نرم را جانبداری رهبرانقلاب از جریان سیاسی منتقد دولت و دستاویز حمله آنها به دولت دانسته و تبلیغ میکنند، توصیه میکنم فراز دیگری از بیانات همان سخنرانی را نیز مرور کنند.

 رهبرانقلاب: "... نوع برخورد با مشکلات  درون نظام، باید علاج‌جویانه و  طبیبانه باشد. طبیب، گاهی اوقات به مریض خودش هم ممکن است  تشر بزند، یک حرف تلخی هم بزند، امّا مقصودش معالجه‌ی او است. در مقابله‌ی با  دشمن، نوع برخورد باید قاطع و صریح و طبق برخورد خود او -که خصمانه است خصمانه باشد؛ امّا در داخل و با نظام، نه؛ دلسوزانه، علاج‌جویانه و مانند اینها. البتّه شما در برخورد با  دشمن خارجی در حرف زدن و در موضع گرفتن و مانند اینها  آزادید."

 از مجموعه بیانات رهبرانقلاب در دیدار اخیر با دانشجویان برمی آید که جنبه های  ایجابی آتش به اختیار ناظر به  فعال سازی و زدودن ناامیدی از چهره برخی هسته ها و  تشکلهای دانشجویی، مستقل از تعطیلی و ناکارآمدی مسوولان ذیربط است؛ اما در جنبه  سلبی فقط در مقابل دشمن خارجی جواز مواجهه آزاد و صددرصدی صادر شده و باید همچنان با مجموعه های خودی و درون نظام، برخورد طبیبانه صورت بگیرد که قطعا دولت با همه انتقادات به آن یکی از مهمترین ارکان درون نظام است.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


حسین
Iran, Islamic Republic of
حالا اگر داخلی دارد کار دشمن را میکند و بدان اصرار هم دارد چکار باید کرد؟مثلا آیا فتنه گرانی که با پشتیبانی و برنامه دولت در دانشگاه ها و بعضی مراکز فرهنگی مدیر و مسوول شده اند و به ویژه در دانشگاه ها دارند برنامه های ضد فرهنگی را عمل می کنند، درحالی که آقا فرموده اند اینها نباید مسوول باشند و بکارگیری گردند، آیا اینها داخلی محسوب می شوند که باید با آن ها دلسوزانه برخورد کرد؟!و....
احمد
Iran, Islamic Republic of
مگر امامان ما در شرایط ایده آل دین را اشاعه می دادن؟ یه عده اصولگرایان عادت کرده اند تا بودجه نباشد هیچ کاری انجام نمی دهند.
علی
Iran, Islamic Republic of
این اشتباه و کم کاری ماست که آقا را وادار کردیم کوچکترین چیزها را هم به ما یادآوری کند، لقمه را دهانمان بگذار، راه را نشان مان دهد، از درک کوچکترین موضوعات درمانده ایم. آقا مدام باید به ما راهنمایی بدهد، مدام آخه چرا؟ از کوچک ترین مسائل تا بزرگترین مسائل، از خودم خجالت می کشم.
Iran, Islamic Republic of
در مقابله‌ی با دشمن، نوع برخورد باید قاطع و صریح و طبق برخورد خود او -که خصمانه است خصمانه باشد؛ امّا در داخل و با نظام، نه؛ دلسوزانه، علاج‌جویانه و مانند اینها.
Iran, Islamic Republic of
خیلی وقتها هست که آتش به اختیار موجب زیر آتیش گرفتن نیرو های خودی میشه برای آتش به اختیار باید خط مقدم هوشیار داشته باشیم و توپخونه بلد کار .