جمعه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 17 May 2024
 
۲
تا سال 2020؛

انرژی نو از سوخت‌فسیلی پیشی می‌گیرد

دوشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۲۰:۰۳
کد مطلب: 330480
بنا به گفته Entsoe تا سال ۲۰۲۰ سهم منابع تجدیدپذیر برای تولید انرژی در اروپا به ۴۰٪ می‌رسد و بدین ترتیب از نفت، گاز طبیعی و ذغال‌سنگ پیشی خواهد گرفت. تا پایان این دهه‌ی میلادی ظرفیت برق تجدیدپذیر با ۵۰٪ افزایش به ۵۱۲ گیگاوات خواهد رسید. در نقطه‌ی مقابل تولید برق به‌کمک سوخت‌های فسیلی در همین بازه زمانی با ۰.۷٪ افزایش به ۴۷۱ گیگاوات می‌رسد.
به گزارش جهان به نقل از "برق نیوز" تا پایان این دهه‌ی میلادی ظرفیت برق تجدیدپذیر با ۵۰٪ افزایش به ۵۱۲ گیگاوات خواهد رسید. در نقطه‌ی مقابل تولید برق به‌کمک سوخت‌های فسیلی در همین بازه زمانی با ۰.۷٪ افزایش به ۴۷۱ گیگاوات می‌رسد. برق هسته‌ای نیز نسبت به بقیه سهم بیشتری خواهد داشت.

هدف کشورهای اروپایی این است که تا سال ۲۰۲۰، ۲۰٪ برق خود را از منابع تجدیدپذیر تامین کنند و وابستگی خود به نفت و ذغال‌سنگ را کاهش دهند. ۲۷ کشور اروپایی متعهد شده‌اند که سطح انتشار کربن خود را کاهش دهند به‌طوری‌که تا سال ۲۰۲۰ با ۲۰٪ کاهش به سطح سال ۱۹۹۰ برسد، از این‌رو در سال گذشته موفق شده‌اند ۱.۴٪ کاهش در انتشار کربن داشته باشند.

آن‌طور که Entsoe اعلام کرده است انتظار می‌رود سهم نیروگاه‌های بادی، خورشیدی و زیست‌توده افزایش پیدا کند، در حالی‌که سهم نیروگاه‌های برق‌آبی کاهش یابد.

نروژ در سال ۲۰۲۰ با سهم ۹۶ درصدی تولید برق از منابع تجدیدپذیر هم‌چنان به‌عنوان کشور سردمدار در این زمینه باقی خواهد ماند. پس از این کشور، سوئیس (۷۳٪)، مونته‌نگرو (۶۹٪) و لاتویا (۶۸٪) در رده‌های بعدی قرار خواهند گرفت.

در نقطه مقابل، از لحاظ درصد تولید برق از ذغال‌سنگ، نفت و گاز طبیعی، کشورهای استونی (۸۳٪)، هلند (۸۰٪)، قبرس (۷۸٪) و لهستان (۷۵٪) به‌ترتیب بدترین آمار را در سال ۲۰۲۰ خواهند داشت.

اما انتظار می‌رود که تا سال ۲۰۱۵ سهم نیروگاه‌های هسته‌ای در تامین برق اروپا در حال افزایش باشد و پس از آن، یعنی تا سال ۲۰۲۰، کاهش یابد. تا آن زمان، یعنی سال ۲۰۲۰، فرانسه هم‌چنان به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده برق هسته‌ای در اروپا (با ظرفیتی معادل ۶۳ گیگاوات) باقی خواهد ماند.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *