يکشنبه ۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 28 Apr 2024
 
۲۱
۳۴
ناگفته های آیت الله محمد یزدی از انتخابات اخیر؛

روایت آیت‌الله یزدی از جلسه با آیات مهدوی و مصباح

هشدار درباره تجزیه جامعه مدرسین
دوشنبه ۱۰ تير ۱۳۹۲ ساعت ۱۷:۵۲
کد مطلب: 296292
رئیس شوراي عالي جامعه مدرسين حوزه علميه قم در روایت خود از جلسه سه نفره آیات مهدوی کنی و مصباح می گوید: بنده تا آنجا كه توانسته ام سعي كردم از تجزيه جامعه مدرسین جلوگيري كنم و به ياري خداوند هم تاكنون تجزيه پيش نيامده است. اميدوارم كه اين جريان اخيري هم كه يك اشتباه بود، جبران شود. حوزه در جريان باشد. اینها چيزي نيست كه بنده بخواهم پشت پرده عرض كنم.
روایت آیت‌الله یزدی از جلسه با آیات مهدوی و مصباح
به گزارش جهان،‌ آیت الله محمد یزدی در گفتگو با مهر ضمن تبريك و قدردانی از حضور گسترده مردم در انتخابات ۲۴ خرداد اظهار کرد: بحمدالله همانگونه که مقام معظم رهبری تاکید داشتند حضور حداکثری مردم محقق شد و آنان به ندای رهبر معظم انقلاب لبیک گفتند. حماسه سیاسی شگرفی که اتفاق افتاد پاسخ مردم به ندای رهبری بود. حتی ایشان فرموده بودند آنهائی که نظام اسلامی را قبول ندارند هم باید شرکت کنند چون رای مردم حمایت و پشتیبانی از کشور است و واقع مطلب هم همین است.

وی با بیان این که در دنیای امروز میزان حضور مردم و رای مردم نقش مهمی در تقویت پایه‌های نظام دارد، افزود: نظام‌های سیاسی دنیا هم با پشتوانه حمایت مردم می‌‌توانند محکم و استوار به راه خود ادامه دهند.هرچه مشارکت مردم در انتخابات بالا باشد نظام سیاسی مستحکم تر خواهد بود.همانگونه که رهبری هم فرمودند باید قدر این مردم را دانست.انصافا مردم ایران از لحاظ بینش سیاسی،بصیرت و تشخیص مسائل کشوری از متوسط جهانی بالاتر هستند. در کمتر کشوری ملاحظه می‌‌کنید که مردم اینگونه به جزئیات مسائل سیاسی ورود پیدا کنند و بتوانند مسائل را تحلیل کنند و به این مسائل علاقمند باشند.بخاطر همین امر است که در بسیاری از کشورها میزان مشارکت مردم در انتخابات بسیار پائین‌تر از ایران است و به صورت خلاصه باید گفت حمایت از جمهوریت نظام محقق شد.

در انتخابات اخیر کار تا تجزیه جامعه مدرسین هم پیش رفت

رئیس شوراي عالي جامعه مدرسين حوزه علميه قم درباره عملکرد این تشکل روحانی در انتخابات و اختلاف نظري به وجود آمده ناشی از این موضوع، تصریح کرد: بنده به عنوان يكي از اعضای جامعه مدرسین وظيفه خود می دانستم كه اين تشكل گرفتار تجزيه نشود و آن حالتي كه براي جامعه روحانيت و مجمع روحانيون مبارز در تهران پيش آمد (كه دچار دو دستگي شدند و خود به خود در مسائل سياسي هم دو دسته شدند) ما سعي كردیم در جامعه مدرسين اين تجزيه پيش نيايد. خوب است طلاب محترم حوزه اطلاع داشته باشند و بدانند که كار تا مرز عملي شدن اين تجزيه پيش رفت.

وی ادامه داد: نزدیک بود كه يك تشكل جديدي شکل بگیرد. چه توسط كساني كه در جلسات جامعه شركت مي كنند و چه آنهایی كه شركت نمي كنند. خوشبختانه به دلايل مختلف و به خواست خداوند متعال جلوي اين تجزيه گرفته شد و خدا را شكر می کنیم که در حال حاضر هيچ تجزيه اي در جامعه مدرسين وجود ندارد. همه اعضاي محترم چه كساني كه در جلسات جامعه شركت می کنند و چه كساني كه شركت نمي كنند، همه را محترم مي شماریم.

هشدار آیت‌الله یزدی درباره تجزیه جامعه مدرسین

آیت الله یزدی با اشاره به این که بارها با تعدادي از اعضاي جامعه مدرسین که در جلسات شرکت نمی کنند، تماس گرفته و حتي حضوري به منزلشان رفته و از آنها درخواست كرده است كه در جلسات شركت کنند، یادآور شد: بنده تا آنجا كه توانسته ام سعي كردم از تجزيه جامعه مدرسین جلوگيري كنم و به ياري خداوند هم تاكنون تجزيه پيش نيامده است. اميدوارم كه اين جريان اخيري هم كه يك اشتباه بود، جبران شود. حوزه در جريان باشد. اینها چيزي نيست كه بنده بخواهم پشت پرده عرض كنم.

وی اضافه کرد: زماني كه احساس كردم در حوزه يك حزب و گروهي که خود را منتسب به آیت الله مصباح می دانند به وجود مي‌آيد، به بعضي از روحانيون محترمي كه با ايشان ارتباط خاص دارند، در جلسات خصوصي که با آنها داشتم، گفتيم که از تفرقه و تجزيه جلوگيري كنيم، ولي متأسفانه مشكل حل نشد. البته بنده ارادت خاصي به آيت الله مصباح يزدي دارم ايشان عضو جامعه مدرسین هستند. از قديمي ترين كساني كه با هم در مبارزات شركت داشتيم. در آن اطلاعيه هایي كه قبل از انقلاب منتشر شده، بنده به همراه ايشان و يكي از دوستان، آنها را منتشر می کردیم. آيت الله مصباح از جايگاه خاصي برخوردار بودند و هستند. ايشان يكی از شخصيت هاي علمي ، فلسفي، ديني، اخلاقي و وزنه سنگين علمي هستند. گروهی اطراف ايشان به وجود آمد.

رئیس شوراي عالي جامعه مدرسين حوزه علميه قم گفت: خوب است طلاب محترم ما بدانند بنده خدا را گواه مي گيرم ما براي جلوگيري ازتفرقه به همراه چند تن از دوستان جلسه اي كاملا خصوصي تشكيل داديم و از تعدادي از اعضاي مجلس خبرگان دعوت كرديم. هدف اصلي اين بود كه انعطاف بيشتري بين روحانيون باشد تا شكاف جديدي بوجود نیاید و به این امید که روحانيت مبارز و جامعه مدرسين در خصوص مسائل سياسي كشور همراهي و همدلي داشته باشند که این وحدت و همدلی امر بسيار مفيدی است.

روایت آیت‌الله یزدی از جلسه مشترک با حضرات آیات مهدوی کنی و مصباح

وی افزود: در آن جلسه كه بيش از يك ساعت به طول انجاميد، بنده خطاب به جناب آقاي مصباح عرض كردم جناب آقاي مصباح اگر جامعه مدرسين و روحانيت مبارز در مسائل انتخاباتي آينده كه در پيش داريم به يك نقطه واحدي رسيدند شما كه در جامعه اثر گذار هستيد آمادگي آن را داريد كه همراهي و كمك كنيد تا اختلاف كمتر شود تا با همراهي شما اين دو نهاد كه اثر گذار هستند يكي شوند و اختلافات بين آنها كمتر شود؟ ايشان فرمودند كه در آن زمان هر تكليفي شرعي كه داشته باشم عمل خواهم كرد.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: آيت الله مهدوي فرمودند كه همه ما موظفيم كه تكليف شرعي را عمل كنيم. بنده مجددا عبارات خود را تغيير دادم و عرض كردم جناب آقاي مصباح اين مشخص است كه همه ما تكليف شرعي را عمل خواهيم كرد. هيچ كس قصد ندارد تكليف غير شرعي عمل كند بحث اين است كه از نظر سياسي فرمايشات شما در جامعه تأثير دارد و مردم به اين مسائل توجه دارند هرچه شكاف كمتر باشد و اگر به يك نقطه رسيديم شما حاضر هستيد همراهي و كمك کنید تا هرسه به يك نقطه مشترك برسيم ؟ ايشان فرمودند صحبت هاي شما درست و عاقلانه است به هر حال شرايط زمان بايد بررسي شود بايد در زمان خودش بررسي كنم . دفعه سوم كه بنده اصرار كردم و جوابي درستي نگرفتم يكي از آقايان گفتند كه اين موضوع را ادامه ندهيد به نتيجه اي نخواهيم رسيد. جلسه به خوبي به اتمام رسيد.

آیت الله یزدی با بیان این که سه روز بعد در تهران آيت الله مصباح یزدی در یکی از حسینیه های تهران جلسه گرفتند و آقاي لنكراني را به عنوان منتخب خود معرفي كرد، اظهار کرد: در حالي كه هنوز شوراي نگهبان نظر نداده بود كه چه كسي صلاحيت دارد يا صلاحيت ندارد. اين كار درستي به نظر نمي رسيد. ما دنبال اين بوديم كه شكافي وجود نداشته باشد. بنده واقعا متأسفم كه يك سرمايه گرانقدر حوزه بخواهد به اين شكل آسيب ببيند. متأسفانه اين آسيب به آيت الله مصباح رسيد. در جريان انتخابات هم همين آسيب به جامعه مدرسين رسيد.آسيب سختي به جامعه مدرسين وارد كردندكه بنده متن جريان را بازگو مي كنم.

تشریح اقدامات مشترک جامعیتن برای انتخابات ریاست جمهوری

وی ادامه داد: جامعه مدرسين و جامعه روحانيت مبارز مدت ها و ماه ها بود كه دركميسيون هاي مشتركی با هم همكاري مي كردند براي اینکه ايجاد وحدت کنند و تفرقه بين اصولگرايان را كمتر کنند. جلسات مشتركي در تهران و قم تشكيل شد که مقداري موفق بودند به اين معنا كه تقريبا تمامی كانديداهاي جناح جبهه پيروان خط امام ورهبري كنار رفتند. البته حق طبيعي آنها بود و مي‌توانستند مانند ديگران برگردند. سایرین مانند آقاي غرضي و آقاي رضايي و از جمله آقاي روحاني كه از مستقلين بودند. جامعه روحانيت مبارز و جامعه مدرسين جلسات متعددي داشتند كه يك نفر را معين كنند چون جلسات دو كميسيون به نتيجه قطعي نرسيد و به نقطه اي رسيدند كه گفتند فرصت كوتاه است و يك نفر را معرفي كنيد تا متدينين كه منتظر نظر شما هستند تكليف خود را بدانند چون خيلي‌ها نظر ديني خود را مي خواهند.

رئیس شوراي عالي جامعه مدرسين حوزه علميه قم عنوان کرد: به طور خلاصه در جلسه روز جمعه دهم خرداد ماه ،آخرين روزي بود كه بحث بايد به نتيجه مي رسيد. تمام وقت آن جلسه با حضور ۱۹ نفر تشكيل شد تا راجع به صلاحيت افراد بحث شود. زمان راي گيري، گفتند هنوز بايد بحث شود كه موافقت شد. برخی گفتند فرصتي نيست و در همان جلسه تصويب كردند كه در جلسه فوق العاده بعدي یعنی روز يازدهم خرداد، اكثريت جلسه هرچه گفتند همان اعلام شود که متن آن مصوبه هم موجود است. حتي بنده اشاره كردم كه شب تحصيلي است ممكن است بعضي ها حضور نداشته باشند که گفتند مشكلي نيست.

دلایل حمایت از ولایتی در انتخابات

وی گفت: در جلسه فوق العاده نتیجه رای گیری هشت به پنج بود. یعنی هشت نفر با آقاي ولايتي بودند و پنج نفر هم با آقاي قاليباف. برخی گفتند كه خوب است بعضي از دوستانی كه به آقای قاليباف راي داده اند، بيايند اين طرف تا مقدار رأي اين طرف بيشتر شود. بنده هم هيچ وقت از شخص خاصي نام نبرده ام و عرض كرده ام نظر بنده، نظر اكثريت جامعه است. اين چند نفر از جمله آقايانی كه به قاليباف راي داده بودند، برگشتند.

آیت الله یزدی افزود: در زمان اتمام جلسه اكثريت آن جلسه ۱۵ نفر بود كه بر اساس مصوبه جلسه فوق العاده دهم خرداد اين اكثريت بايد اعلام مي شد. پس اكثر جامعه آقاي ولايتي را انتخاب كردند و چند نفر هم كه در آن جلسه حضور نداشتند بعداً اضافه شدند و با امضاء نامه ای، رای اکثریت را تایید کردند. طبق روال گذشته صورت جلسه اي تنظيم شد که این کار در دوره های گذشته هم سابقه داشت و همیشه رای اکثریت اعلام می شد و کسی هم خلاف آن عمل نمی کرد. یعنی همه رای اکثریت را می پذیرفتند.

وی با بیان این که بعد از این جریان ما متوجه شديم بعضي از دوستان و اعضاي جامعه محترم مدرسين و از علاقه مندان آيت الله مصباح از جمله آقايان عبداللهي، رجبي، كعبي گفتند كه اين جلسه فوق العاده قانوني نبوده و اين اكثريت نیست و بنده هرچه گفتم آنها قبول نكردند.

سعی کردم با کاندیداها دیدار نداشته باشم

عضو فقهای شورای نگهبان گفت: بنده چون در اين دوره هم در شوراي نگهبان عضو نظارت مركزي بودم، سعي كردم با كسي ملاقات نداشته باشم. با يكي دو نفری هم كه ملاقات داشتم بعد از درس بوده كه گفتند آقایان در دفتر نشسته اند و بياييد چند دقيقه آنها را ببينيد وگرنه بنده علی رغم اصرار مي گفتم كه با كسي ملاقات ندارم.

وی اضافه کرد: مخالفت اين دو سه نفر از آقايان سبب شد كه در رای اكثريت شک و شبهه ایجاد شود. بنده عرض كردم که ماجرا عين همين واقعيت هست. بنده در برگه رسمي و دارای سربرگ جامعه مدرسین، به عنوان نامه نوشتم كه در جلسه مورخ ده خرداد، اكثريت اعضای حاضر به آقاي ولايتي رای داده اند.باز هم این دو سه نفر يك خورده شديدتر برخورد كردند كه گناه و ثواب آن پاي خودشان مي باشد. به هر حال يك ضربه ای به جامعه مدرسين وارد کردند که اميدوارم اين ضربه با گذشت زمان از بين برود. البته بنده در حال حاضر از كسي گله اي ندارم ولی واقعا علت اين ضربه را ناشی از كم تجربگی و جوانی آنها می دانم.

آیت الله یزدی با اشاره به یک واقعه تاریخی مشابه سیاسی در جامعه مدرسین، خاطر نشان کرد: بنده شاهد اختلافات شديد آيت الله آذري با بعضي آقايان بودم. دعواهايي راكه هيچ گاه فراموش نمي كنم. در بعضي از اين جلسات براي جلوگيري از اختلاف و آرام كردن اوضاع به گريه افتادم در صورتي كه در آن زمان بنده هنوز دبير جامعه نبودم و مرحوم آيت الله فاضل دبير بودند. بنده شاهد آن جريانات بودم. به نظرم اين اختلاف اخير خيلي مهم نيست و مي دانم كه بر اثر كم تجربگي و جواني مي باشد، ولي به هرحال اين اشتباه موجب شد كه آقايان ضربه اي به جامعه مدرسین وارد كنند.

وی در پایان گفت: بازتاب هاي اين جريان را مطالعه كردم كه بازتاب هاي بدي را به همراه داشته است. اميدواريم كه به تدريج این اشتباه جبران شود. در جلسه همين هفته بنده قول داده بودم كه صحبتي نمي كنم و سعي مي كنم كار خودم را انجام دهم. الان هم دنبال همين هستم كه جامعه مدرسین به تجزيه نرسد. اميدوارم اين دوستان هم بتوانند اين اثر را از بين ببرند. خلاصه بحث اخير اين است كه در جريان اين انتخابات، تركش هاي اختلافي كه به وسيله برخي آقايان در مسائل سياسي كشور به وجود آمد، دامن جامعه مدرسين را هم گرفت و ضربه اي به جامعه مدرسين وارد شد که اميدواريم با گذشت زمان آثار اين تركش ها از بين برود و جامعه به حالت اول خود بازگردد.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


ظاهرا قرار است همه چیز از نو سازماندهی شود مانند جریان اصولگرایی که اتحاد آنها به تاریخ پیوست و به جای آن اتحادیه ای حول هاشمی شکل خواهد گرفت که البته برای انقلاب شناسایی افراد سره از ناسره برکاتی خواهد داشت
Iran, Islamic Republic of
با تمام احترامی که برای آقای آیت الله مصباح قائل هستم
ایشان نشان داده اند در برخی موارد دچار اشتباه های استراتژیک اند

اتحاد و وحدت کلمه مهمترین نیاز است که متاسفانه رعایت نمی کنند ایشان
شما اشتباه استراتژیک رو فهمیدی و ایشون نفهمید؟
اینا که همش قصه بود!
یک کلام: بصیرت نداشتید.

میگید نه؟! چرا به قالیباف ساکت فتنه و کسی که تبلیغات زودهنگام داشته رأی دادید؟!
چرا به ولایتی که خلاف اسناد رسمی کشور در مناظره آخر صحبت کرد و به عبارت صحیح، دروغ گفت رأی دادید؟!
مگر جلیلی نقطه سیاهی در کارنامه اش داشت؟!

پس بچشید طعم گوارای شکست رو. فقط حضرت امام خامنه ای و آیت الله مصباح پیروز شدند.
سلام
شما که گویا بصیرت دارید بفرمایید:
اولا کارنامه ی آقای جلیلی چیست دقیقا؟!
لطفا به عملکردهایی اشاره بفرمایید که اولا قابل بررسی باشد، ثانیا بتوان نقدشان کرد، نه اینکه به صرف هرگونه انتقادی، منتقد متهم به جریان تردید یا سازش یا ....! (وقتی ما حتی نقد از طرف با سابقه ترین فرد در امور خارجه ی کشور را بر نمیتابیم!!)
ثانیا کجا آقای ولایتی بر خلاف اسناد رسمی کشور صحبت کردند؟ چگونه و بر اساس چه مستنداتی به ایشان اتهام دروغ گویی نسبت میدهید؟
ثالثا، آقای جلیلی در مناظره شروع به حمله و غلط خواندن صبحت دکتر ولایتی در مورد مسئله ای کردند که به نظر میرسد ارتباط مستقیمی با ایشان نداشت، ماجرای مذاکرات آقای لاریجانی و سولانا که با کارشکنی بعضی در داخل مواجه شد. آقای لاریجانی چندی بعد از آن اتفاق استعفا دادند و حدود دو هفته ی پیش طی مصاحبه ای به آن اتفاقات اشاراتی داشتند.
به علاوه بعد از آنکه آقای ولایتی اعلام کردند در جلسه نسبتا خصوصی که با سارکوزی داشتند، بر سر غنی سازی با 4-5 هزار سانتریفیوژ توافق کردند، آقای جلیلی ادعا کردند در آن جلسه گفته شده متوقف کنید، گویی که ایشان، با سابقه ی بسیار اندکشان در مقایسه با آقای ولایتی، از محتوای جلسه ی نسبتا خصوصی دکتر ولایتی با سارکوزی آگاه تر از ایشان هستند!!
دیگر ماجرای لحن تمسخر آمیزشان در مورد دیوید لویت، مشاور سارکوزی، به کنار!
ماجرای سمیرم، نامه ی معین به خاتمی در مورد بررسی، که آقای جلیلی گفتند برخورد!، به کنار.
چگونه میتوانید زیر سوال بردن عملکرد وزارت امور خارجه در مورد اجرایی کردن قطعنامه ی 598 و همچنین وزاری امور خارجه ی اروپایی که مورد تایید مقام معظم رهبری، و زیر نظر مجلس شورای اسلامی، بود توجیه نمایید؟!! این زیر سوال بردن، به صورت کلی و بدون اشاره به هیچ جزئیاتی کار اخلاقی است؟!!
باتشکر
انظر الی ما قال و لا تنظر الی من قال
سلام
حقیقت مدار باشید نه شخص مدار
بنده از جلیلی حمایت نمیکنم ولی در مورد آقای ولایتی حقیقت رو باید پذیرفت
جواب ثانیا: آقای ولایتی در سه مورد خلاف واقع مطرح کردند(عمدا یا جهلا)

1. اینکه علت به هم خوردن مذاکرات لاریجانی (داخلی) بود درحالیکه خود آقای لاریجانی فرمودند علت خارجی ( آمریکا و اسرائیل) بود

2. عدم پذیرش پیشنهاد 25 درصد از سوی آقای جلیلی، در حالیکه ایشان پیشنهاد را پذیرفته بودند و آمریکا ممانعت کرد (فیلم جلسه موجود هست)

3. خواندن آقای لویت به عنوان شخص دوم فرانسه در برنامه های مختلف!! (که واقعا تأسف برانگیز بود) البته بنظرم لحن آقای جلیلی هم مناسب نبود
واقعا كاش اىتلاف صورت ميگرفت
كاش
شهامت
ایشان محترم اند اما مخالفین بیانیه جامعه مدرسین که اظهار داشتند که اعلان حمایت به نصاب نرسیده فقط این سه بزرگوار نیستند .. بلکه علاوه بر این سه نفر حجج اسلام ممدوحی و سید احمد خاتمی هم جزو معترضین این بیانیه بوده و معتقد بودند که تعداد امضاها به دو سوم و حد نصاب نرسیده.

در ثانی ایشان یک رای دارند و تمامی اعضا یک رای شایسته نبود که ایشان مخالفین خود را به چوب بی تجربگی و جوانی برانند. اقای رجبی آقای ممدوحی و اقای کعبی هریک حد اقل 50سال به بالا دارند این تعابیر در شان فضل علمی این بزرگان نیست.
سلام
سلام
لطفا اینقدر برای ایشان احترام قائل باشید که صحبتهایشان، یا حداقل قسمتهای مشخص شده، را میخواندید بعد نظر میدادید.
ایشان کجا از رای خودشان صحبت کرده اند؟! کجای متن ادعا شده به دو سوم و حد نصاب رسیده است؟ تنها ادعا شده اکثریت، آنهم یعنی نصف +1 نه دو سوم کل.
ایشان کجا مخالفین خود را رانده اند؟! کجا گفته شده فقط سه نفر؟ گفته شده از جمله آن سه نفر!! چه کسانی همان موقع مصاحبه کردند و دیگران را راندند؟!! چه کسانی در روایت بالا با بزرگترشان، آنهم با اینچنین دلایلی برخود شدید کردند؟!
باتشکر
United States
متاسفانه جریان موسسه امام خمینی در قم امروز در میان طلاب به عنوان جریانی که در مقابل جامعه مدرسین و مرجعیت ایستاده و سازی مخالف با حوزه می زند شناخته می‌شود.
بخدا قسم آتش این اختلاف افکنیها دامان اسلام عزیز و دیانت مردم معتقد را می‌گیرد.
متاسفامه رفتار و مصاحبه های آقای رجبی و کعبی در برخورد با جلسه مدرسین صحیح نبود.
در این بین آنچه که آسیب دید اعتماد عمومی به جامعه مدرسین و آیت الله مصباح بود که امیدوارم به توفیق خدا جبران شود.
سيد
Iran, Islamic Republic of
من نميدونم چرا خيليا ميگن آيت ا... مصباح كوتاه بياد نه ديگران؟!
ديديم كه آيت ا... مهدوي كني هم بعد از مناظرات گفتند كه ديگر از ائتلاف 2+1 حمايت نميكنند و ديديم كه آقاي ولايتي چطور به عهد و نامه ي آيت ا... مهدوي چه گفتند
آيا با اين تفاسير بهتر نبود روي كسي ديگه اتفاق نظر ميداشتند و تبليغات رو متمركز ميكردند؟!
طلبه ی درس خارج از قم
آقای یزدی چرا همه را متهم میکنی جز خودت؟ ما سالهاست قم هستیم با علما، بیوت و حوزه و مدیران حوزه ارتباط نزدیک داریم و متاسفانه باید بگویم اولا شکافی نیست و نبوده و این مساله اخیر هم فقط به خاطر اصرار بیجاتون روی آقای ولایتی به وجود آمد حالا هم شما چون میدونید چه اشتباهی کردید میخواهید با این توجیه ها خودتونو تطهیر کنید
رامین
جناب آقای آیت الله یزدی!
شما چطور و با کدوم منطق و استدلال شرعی صحبت آیت الله مصباح رو رد میکنید؟!
ایشون فرمودن باید ببینیم وضعیت چطور پیش میره و وظیفه مون به حسب حال چیه.ایشون چطور میتونستن فقط بر اساس رای گیری کاملا ناقص جامعه مدرسین واسه مردم تعیین تکلیف کنن؟!
حجت شرعی داشتن؟!
شما چطور؟
بر اساس کدوم حجت شرعی کسی که سخنانش در مناظره ها و مصاحبه ها بر خلاف نظر رهبری بود معرفی کردید؟!
حالا انتظار دارید که آیت الله مصباح هم مثل شما این اشتباه بزرگ و استراتژیک رو انجام میداد؟!!
خودتون به جامعه مدرسین ضربه وارد کردید با انتخابتون!
دیدید که در انتخابات هم به جز شکستن رای اصولگرایان،کار دیگه ای انجام نداد این کاندیدای مورد نظرتون!
اگه میفرمایید: ما مامور به وظیفه بودیم نه نتیجه، خدا پدرتون رو بیامرزه! آقای مصباح هم که همین رو میگفت!!
ما به شما ارادت داریم جناب آیت الله یزدی و براتون احترام قائلیم ولی امیدواریم از این انتخابات درس بگیرید و خطاهای خودتون رو به پای دیگران ننویسید.
یاحق...
جناب یزدی بقول خودتون رای 8 به 5 بوده 3 نفرم غایب بودن بعد اعتراض کردن شده 8به 8 پس چرا در عدم اجماع کاندید معرفی کردین که به نقل جناب مهدوی کنی ولایتی دیگه جواب مدرسینو نمیداد
حاج آقای یزدی یک طرفه به قضاوت نشسته اند. در میان این همه اختلاف چه اصراری بود که کاندیدا آن هم کاندیدایی که در همه نظرسنجی ها رایی نداشت را معرفی کنند؟
چه لزومی داشت اختلافشان با موسسه امام خمینی و جامعه روحانیت تهران را علنی کنند؟
واقعا با چه توجیه عقلی و شرعی به این رسیدند که میان این همه اختلاف اصول گرایان ایشان هم یک سر این دعوا باشند. چرا باید عملی انجام می شد که اختلافات درونی آنها به جامعه کشیده شود؟ واقعا تاسف آور بود که روی دیوارها دو اطلاعیه نصب شده بود. یک اطلاعیه اعلام حمایت آقای یزدی با امضای ایشان و یک اطلاعیه از دیگر اعضا و رد و تکذیب حمایت جامعه مدرسین از کسی
سینا
Iran, Islamic Republic of
اصلا بحث این است که با توجه به جایگاه رفیع دینی و سیاسی جامعه مدرسین، آیا لازم است که خودشان را خرج یک فرد بکنند؟! آیا بهتر نبود که با حمایت از اصل مشارکت مردم ، تعیین مصداق را به خود مردم واگذار می کردند تا نگویند که کل رأی جامعه مدرسین دومیلیون رأی است!
ناشناس
اگر كار فقط براي رضاي خداوند باشدهيچگاه اختلافي پيش نمي آيدهمجنان كه اگر 124000پيامبر (علیهم السلام) باهم مي آمدندهيچ اختلافي پيش نمي آمداي كاش بعضي از روحانيون مرگ وخدا را فراموش نمي كردند
Iran, Islamic Republic of
بنده فقط دلم برای مظلویت حضرت آقامیسوزد خدا عمرش را مستدام بدار تا این کشتی را بساحل نجات برساند
وقتي به جاي تربيت كردن نيروهاي انقلابي و مخلص براي نظام و معرفي كردن كانديداي اصلح به گاه انتخابات، اقايان مي روند سراغ باند بازي و قدرت سالاري تا كساني مثل ولايتي را رئيس جمهور كنند بهتر از اين هم نميشه انتظار داشت
United States
موسسه امام قم بیشترین وبزرگترین تاثیر را در نشر ارزشهای واقعی انقلاب واندیشه های امام نه در بین طلاب که حتی در میان دانشجویان داشته است
خدا حافظ وپشتیبان این سرمایه انقلاب باشد
Iran, Islamic Republic of
ایشون استاد مصباح رو متهم به عدم وحدت میکنند ومیگن ایشون روی کاندیدایی سرمایه گذاری کردند که اقبال مردمی نداشتند در حالیکه خودایشان روی کاندیدای پیمان شکن وبی رایی به نام آقای ولایتی حمایت کردند . هر چه ما کردیم خوب کردیم وهر چه دیگران کردند بد کردند!
کریم
Iran, Islamic Republic of
باسمه تعالی
با سلام.سخن این نیست که چرا جامعه مدرسین تجزیه میشود یا نه؟
حرف این است که باید سازوکاری تعریف شود تا طلاب و روحانیون سراسر کشور در انتخاباتی آزاد از میان اساتید مطرح و مبرز حوزه های علمیه از هر طیف سیاسی افرادی را برای عضویت در جامعه مدرسین انتخاب کنند تا وجاهت قانونی مطابق با اصول اجتماعی جامعه امروز شکل بگیرد و جامعه مدرسین فعلی هم میتواند تا 5 عضو را از میان خود انتخاب و معرفی نماید تا احترام بزرگان آن هم حفظ شود.لطفا تامل بفرمایید.
همين اختلافات شما بود كه باعث شد بين اصولگرايان اختلاف بيافتد و مردم هم كه ديدند خودتان با خودتان اختلاف داريد گفتند واي به حال آينده اين مملكت كه از الان دارن دعوا مي كنند
شما روي كسي ائتلاف كرديد و اصرار داشتيد نظرتان را همه قبول كنند كه نه به تعهد خود در ائتلاف 2+1 عمل كرد و نه به حرف بزرگاني مانند آيت الله مهدوي كني رفتار کرد
شما و دوستانتان بهتر نبودبا بصيرت بيشتري عمل مي كرديد و لا اقل روي كسي ائتلاف نمي كرديد كه در جبهه اصلاح طلبان بازي كند و بازيچه دست آنان باشد
حالا بنشينيد و نتيجه اختلافات و خودخواهي هاي خود را ببينيد
راستي دوستان ديديد رونامه ها و سايتهاي اصلاح طلب و معاند چقدر از اين مصاحبه استقبال كرده اند و خوششان آمده و اكثرا آنرا تيتر يك خود كرده اند ؟
راستي چرا؟
به قول طلبه ها فتأمل!!!
رفیعی
به نظر من این خبر یا آقای مصباح را خراب می کند یا آقای یزدی و یا هر دو.
رفتار رسانه های زنجیره ای 78 را یادتان هست. از همین خبرها درج می کردند.
چرا چنین خبری درج می کنید. برای وحدت؟ برای روشنگری؟
کارتان اشتباه است. لطفاً این خبر را حذف کنید.
Iran, Islamic Republic of
بزرگوار! درج اين اخبار غلط نيست بلكه اينگونه رفتار ناصواب برخي بزرگان مورد سوال است. چه ميشد اين بزرگان هم كانديدايي با اين خصوصيات انتخاب نمي كردند؟
سرور
انسان ممکن الخطا است.
خدا کند به بهانه دفاع از یکی از بزرگان خدای ناکرده به بزرگ دیگری بی ادبی نکنیم.
کاش آنقدر که طرفداران روحانی بر او اتفاق داشتند بزرگان اصولگرایی نیز بر یک نفر اتحاد داشتند.
سلام
سلام
متاسفانه افراد به اصطلاح اصولگرا، گویا حرمت بزرگان را نیز نگه نمیدارند.
از سایت شما انتظار میرود نظراتی که اینگونه حرمت علما را مورد خدشه قرار میدهند، آنها را به بی بصیرتی متهم میکنند و ...، آنهم با استدلالهای سطحی و سخیف، تایید نفرمایید.
وقتی حتی نظر دهندگان گویا خطوط زیر از خبر را نخوانده اند و به آیت الله یزدی اتهام میزنند که شما از شخصی حمایت کرده اید:
"به طور خلاصه در جلسه روز جمعه دهم خرداد ماه ،آخرين روزي بود كه بحث بايد به نتيجه مي رسيد. تمام وقت آن جلسه با حضور ۱۹ نفر تشكيل شد تا راجع به صلاحيت افراد بحث شود. زمان راي گيري، گفتند هنوز بايد بحث شود كه موافقت شد. برخی گفتند فرصتي نيست و در همان جلسه تصويب كردند كه در جلسه فوق العاده بعدي یعنی روز يازدهم خرداد، اكثريت جلسه هرچه گفتند همان اعلام شود که متن آن مصوبه هم موجود است. حتي بنده اشاره كردم كه شب تحصيلي است ممكن است بعضي ها حضور نداشته باشند که گفتند مشكلي نيست.

دلایل حمایت از ولایتی در انتخابات

وی گفت: در جلسه فوق العاده نتیجه رای گیری هشت به پنج بود. یعنی هشت نفر با آقاي ولايتي بودند و پنج نفر هم با آقاي قاليباف. برخی گفتند كه خوب است بعضي از دوستانی كه به آقای قاليباف راي داده اند، بيايند اين طرف تا مقدار رأي اين طرف بيشتر شود. بنده هم هيچ وقت از شخص خاصي نام نبرده ام و عرض كرده ام نظر بنده، نظر اكثريت جامعه است. اين چند نفر از جمله آقايانی كه به قاليباف راي داده بودند، برگشتند.

آیت الله یزدی افزود: در زمان اتمام جلسه اكثريت آن جلسه ۱۵ نفر بود كه بر اساس مصوبه جلسه فوق العاده دهم خرداد اين اكثريت بايد اعلام مي شد. پس اكثر جامعه آقاي ولايتي را انتخاب كردند و چند نفر هم كه در آن جلسه حضور نداشتند بعداً اضافه شدند و با امضاء نامه ای، رای اکثریت را تایید کردند. طبق روال گذشته صورت جلسه اي تنظيم شد که این کار در دوره های گذشته هم سابقه داشت و همیشه رای اکثریت اعلام می شد و کسی هم خلاف آن عمل نمی کرد. یعنی همه رای اکثریت را می پذیرفتند."
انتظار میرود تحت این شرایط هر نظری را تایید نفرماید.
باتشکر
يك طلبه
Iran, Islamic Republic of
به نظر بنده جامعه مدرسين در نظر مومنين يك جايگاه ديني دارد نه يك جايگاه حزبي
بنابراين نظراتي كه از اين جامعه خارج مي شود بايد مبناي شرعي داشته باشد خود حضرات نيز بر اين نكته تأكيد دارند آنجايي كه گفتند مردم از ما نظر ديني خود را مي خواهند
ايا اعضاي محترم جامعه مدرسين مي توانند براي استنباط يك حكم فقهي هرچند در احكام جزئي باشد بر اساس راي اكثريت نظر دهند و لو اينكه استنباط شخصي ايشان بر خلاف ان باشد؟
حال كه براي اظهار نظر در مورد مهمترين مسائل جامعه ديني راه نظر سنجي در نظر گرفته شده است
به نظر بنده اختلاف نظري كه بين اين بزرگواران وجود دارد بر سر اين مسئله مبنايي است
به نظر مي رسد بزرگان ديني ما به جاي اصرار بر ايجاد اتفاق نظر هاي صوري و سياسي در منظر مردم متدين و مومن اصرار بر پياده كردن دقيق احكام ديني باشند آنوقت است كه خواهيم ديد تمام مشكلات حل خواهد شد ان شاء الله
سید
Iran, Islamic Republic of
بزرگوار
کسی به هیچ عالمی جسارت نکرده
فقط سوالی که برای من مطرح است این است که چرا اصلا باید معرفی کاندیدای ریاست جمهوری در دستور کار جلسه جامعه مدرسین قرار بگیرد. واضح تر بگویم چرا باید از علمای بزرگوار و اعتبار علمی و معنویشان در جهت تعیین مصادیق هزینه شود. تجربه تاریخی در دوم خرداد 1376 هم گویای غلط بودن این شیوه دارد.
United States
به گمان بنده نظر دهندگان اکثرا از موسسه امام خمینی هستند و به صورت سازمان دهی شده اقدام به کامنت گذاری در سایت جهان علیه ریاست محترم جامعه مدرسین حضرت آیت الله یزدی کردند
Iran, Islamic Republic of
اينجا عليه كسي حرف زده نشده بلكه سخن گفته شده اين بزرگوار مورد نقد واقع شده.
در ضمن بنده اصلا نميدانم اين موسسه كجاست و خودم هم حتي يك روز تحصيلات حوزوي نداشته ام ولي به سخنان ايشان بعنوان يك شهروند با تحصيلات فني، نقد دارم.
نقد و تحلیل کردن خوانندگان بسیار خوب و البته ضروری هم هست. لکن نباید حالت افراطی به خود بگیرد.
اگر پدر و مادر فرزندی خدایی نخواسته سر موضوعی در حضور او مشاجره کنند، فرزند عاقل چه می کند؟
1) از نفس این موضوع صرف نظر از این که حق با کیست، آزرده می شود.
2) حتی اگر حق را به یکی از طرفین بدهد، هرگز علیه دیگری جبهه نمی گیرد.
3) اگر خواهر یا برادر دیگرش حق را به یکی از والدین بدهد و با او هم نظر نباشد، بین فرزندان نزاع دیگری مشابه مشاجره والدین با موضوع این که پدر حق دارد یا مادر راه نمی اندازد.
4) موضوع را به اقوام و آشنایان اطلاع نمی دهد.
5) اگر کسی به والدینش اهانت کند، قاطعانه از هر دو آن ها دفاع می کند؛ صرف نظر از این که در مشاجرات حق با کیست.
6) به خوبی تشخیص می دهد که هیچ یک از طرفین صد در صد مقصر و دیگری صد در صد مبرا نیست.
7) دعا می کند این قصه پر غصه هر چه زودتر ختم شده و دیگر تکرار نشود.
و ...
بردران و خواهران!
فرزندان نظام اسلامی و منتظران حکومت مهدوی!
فدائیان رهبر و خیراندیشان با ایمان!
به نظر شما اگر در اختلاف نظر بزرگان این گونه عمل کنیم پسندیده تر نیست؟
سعید
اگر فرض محال همه ی آراء دیگر کاندیداها به دکتر جلیلی اضافه میشد باز هم آقای روحانی دور اول رأی می آورد