جمعه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 17 May 2024
 
۵
۲۳
پس از گذشت یک ماه و نیم از پایان مهلت قانونی:

وزارت ارتباطات در موضوع فیلترینگ، زیر بار «قانون» نمی رود!

آیا کاسه صبر «مراجع قضائی» لبریز خواهد شد؟!
يکشنبه ۲۱ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۵۱
کد مطلب: 401130
اواخر تیرماه سال جاری را باید اولین بازه زمانی دانست که قوه قضائیه در اختیار وزارت ارتباطات قرار داد تا محتوای مجرمانه این شبکه های اجتماعی بصورت هوشمند پالایش شوند اما اکنون که قریب به شش ماه از آن تاریخ می گذرد، عملا شاهد هستیم که هیچ اقدامی در این راستا صورت نگرفته است ... چرا وزارتخانه متصدی این امر از یک حکم قانونی و قضائی سر باز می زند ...
وزارت ارتباطات در موضوع فیلترینگ، زیر بار «قانون» نمی رود!
گروه جامعه جهان نيوز- سعید ساداتی: «فیلترینگ» در ایران را می توان یکی از پرحاشیه ترین اخبار فضای مجازی و حتی سیاسی کشور قلمداد کرد. موضوعی که البته در سراسر جهان امری عادی است و هر کشور بنابر اقتضائاتش محدودیت های خاصی را حوزه فضای مجازی قائل می شود اما این موضوع در ایران به واسطه هجمه رسانه های غربی و بیگانه به یک موضوع حساسیت برانگیز تبدیل شده است.

فرانسه، انگلیس، آمریکا، ایتالیا، آلمان، استرالیا، کانادا، چین، عربستان، سوریه، اردن، مراکش، بحرین، هندوستان و... تنها بخشی از کشورهای جهان هستند که به طرق مختلف دسترسی کاربران خود را به اینترنت مدیریت می کنند.

اما موضوع فیلترینگ با گسترش شبکه های اجتماعی موبایلی شکل دیگری به خود گرفت. حالا دیگر نیاز نیست هر فرد با یک رایانه و محدود به فضای بسته منزل به فضای مجازی بپیوندد، فقط کافی است یک گوشی تلفن همراه کمی پیشرفته داشته باشید و به مدد بسته های تخفیفی اینترنت همراه، براحتی می توانید به جهان اینترنت و تمامی آسیب های احتمالی آن دسترسی پیدا کنید.

همین آسیب ها و اذعان برخی کارشناسان غربی مبنی بر استفاده جاسوسی از این شبکه های اجتماعی دلایل قانع کننده ای بود تا مسؤولان قضایی و کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، فیلتر شدن این شبکه ها را در دستور کار خود قرار دهند اما در این زمینه با دولت و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به نقطه مشترکی نرسیدند!

با روی کار آمدن دولت یازدهم، اختلافات زیادی میان مسؤولان دولتی و مدیران مربوطه در قوه قضائیه در این حوزه بوجود آمد. وزرای دولت یازدهم که به عنوان یکی از اصلی ترین کاربران شبکه های اجتماعی شناخته می شدند این بار در برابر تصمیم فیلترینگ شبکه های اجتماعی موبایلی ایستادگی کردند و طی چند نوبت وزارت ارتباطات حاضر به اجرای مصوبه کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه نشد. همین امر کافی بود تا موجی از واکنش ها متوجه وزارت ارتباطات و در مقام بالاتر دولت تدبیر و امید شود.

روحانی اما تلویحا فیلترینگ را بی نتیجه خواند و در اظهار نظری جنجالی گفت: «بعدها غصه دیگری شروع شد که با ماهواره‌ها چه کنیم اگر خدای نکرده تلویزیون‌مان با دیش مخفی و آشکار، شبکه دیگری را بگیرد، در جوانان ایرانی چگونه ایرانیت و اسلامیت می‌ماند. آمدیم و در پشت بام‌ها و بالکن‌ها با آن مبارزه کردیم، اما تاثیری نداشت اما نه ایمان مردم پر زد و نه هویت مردم از دست رفت.»

البته این پایان کار نبود و قوه قضائیه بر موضع خود مبنی بر فیلتر شدن این شبکه ها ایستادگی کرد اما از آن جهت که متهم به «خودرأیی» نشود، فرصتی را در اختیار وزارت ارتباطات قرار داد تا نگرانی های قوه قضائیه و کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه را بر طرف نماید.

اواخر شهریور ماه ۹۳ بود که محسنی اژه ای معاون اول قوه قضائیه در نامه‌ای به وزیر ارتباطات، خواستار فراهم‌آوری زمینه و بستر فنی مورد نیاز مسدودسازی و کنترل اطلاعاتی مؤثر شبکه‌های اجتماعی نظیر واتس‌آپ، وایبر و تانگو شده و مُهر اقدام عاجل هم بر آن نهاده بود تا این کار هرچه سریع‌تر انجام شود.

دلیل چنین برخوردی نیز طبق متن نامه، انتشار گسترده محتوای مجرمانه و ارتکاب انواع جرائم علیه عفت، اخلاق اسلامی، امنیت عمومی و ... بالاخص انتشار وسیع مطالب موهن علیه بنیان‌گذار انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) توسط این شبکه‌های اجتماعی که بعضاً توسط دولت‌های معاند نظام جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور مدیریت فنی و محتوایی می‌شود، ذکر شد.

هر چند اینگونه تلقی می شد که این فرصت یک ماهه تنها زمانی است که قوه قضائیه در اختیار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار داده است اما محسنی اژه ای در همان نامه سخن از یک مهلت سه ماهه دیگر، پیش از این به میان می آورد: «استمهال سه‌ماهه جنابعالی و همکاران محترم مبنی بر اعلام آمادگی در خصوص فراهم‌آوری امکان مسدود‌سازی و پالایش هوشمند محتوای مجرمانه در شبکه‌های موصوف و ارائه شبکه‌های اجتماعی داخلی هم‌سطح با شبکه‌های مذکور، مع‌الاسف تاکنون اقدام مؤثری به عمل نیامده است»

با این حساب اواخر تیرماه سال جاری را باید اولین بازه زمانی دانست که قوه قضائیه در اختیار وزارت ارتباطات قرار داده تا محتوای مجرمانه این شبکه های اجتماعی بصورت هوشمند پالایش شوند اما اکنون که قریب به شش ماه از آن تاریخ می گذرد، عملا شاهد هستیم که هیچ اقدامی در این راستا صورت نگرفته است.

خبری که چند روز قبل از سوی برخی رسانه ها و خبرگزاری ها مبنی بر فیلترینگ واتش آپ، لاین و ایبر مخابره شد، این ذهنیت را بوجود آورد که سرانجام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به خواست قوه قضائیه تن داده و این حکم قضائی را پذیرفته است اما آن خبر هم تکذیب شد تا همچنان این سوال در اذهان بوجود بیاید که وزارتخانه متصدی این امر چرا از یک حکم قانونی و قضائی سر باز می زند. این اتفاق در حالی است که حتی یک ماه و اندی نیز از آخرین مهلتی که قوه قضائیه در اختیار این وزارتخانه قرار داده می گذرد و عملا عدم رسیدگی به این امر از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات خلاف قانون و تخلف است.

البته از برخی منابع خبری شنیده می شود که طی ماه های اخیر فیلتر هوشمند اینستاگرام آغاز شده است اما مسؤولان این وزارتخانه تا به حال هیچ واکنشی در راستای تایید یا تکذیب این خبر نشان نداده اند.

باید منتظر ماند و دید مسؤولان قضائی طی روزهای آینده چه برخورد قانونی با این تخلف وزارت ارتباطات صورت خواهند داد.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
کجاست گوش شنوا؟؟؟
Iran, Islamic Republic of
آقايان فعلا كارهاي مهم تري دارند،....
عجب یعنی این اسیب ها فقط مال ماست و بقیه اسیب نمیبینند؟ بسه خفقان بسه محدودیت تا کی میخواین اینجوری ادامه بدیم
احسنت به دولت منتخب
احمد
این آقا سعید هم انگار حالش خوب نیست فقط ایشون برای دیدن ویدئوکلیپی در مورد یک اصطلاح پزشکی در گوگل جستجو کنن از صدها صفحه و هزاران کلیپ ویدئویی اگر دسترسی به یک مورد امکان پذیر بود بیان و مقاله بنویسن . دوست عزیز فیلترینگ به شیوه ما ، امری عادی در اکثر کشورها نیست بلکه فقط در معدود کشورهایی مثل کره شمالی وجود داره
روحانی بازهم مچکریم
فیلتر کنید مثلا الان فیس بوک فیلتره. مردم از هزار تا راه دیگه وارد می شوند.
United States
ما ملت هم مخالف اینهمه فیلتریم
مرگ بر فیلتر
جهان جان عصر پیشرفته تا کی می خوای مثل سنگ باشی؟...
تسنیم مهدوی
کسانی که مخالف فیلترینگ این شبکه های اجتماعی اند و نمگذارند که واتس آپ و تانگو و لاین و این مزخرفات فیلترشوند چه بدانند و چه ندانند کارشان مصداق اشاعه فحشاست و خداوند آنان را که اشاعه فحشا در بین مومنین میکنند به نص صریح فرآن عقوبت شدید الهی هم در این دنیا و هم در آخرت شامل حالشان خواهدشد
ناهید
Iran, Islamic Republic of
سانسور تا کی ره باطل تاکی...
روح اله
Iran, Islamic Republic of
... چرا ریشه کار را اصلاح نمی کنید ؟ داستان ویدئو یادمان نرفته . مشکل ماهواره نیست . مشگل ویدئو نیست مشگل شبکه های اجتماعی نیستند بلکه مشگل اصلی فکرو اندیشه ماست
United States
ای وای مهم همین است .
به جهنم....
Iran, Islamic Republic of
این کار عاقلانه یعنی فیلترینگ هرچی زودتر انجام بشه بهتره
Iran, Islamic Republic of
خدا عاقبت مارو با این چیزا ختم به خیر کنه
Iran, Islamic Republic of
..قاطعيت مي خواهد كه ................... !!!...
Iran, Islamic Republic of
وزير متخلف عزل بايد گردد
Iran, Islamic Republic of
روحاني مچكريم!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Iran, Islamic Republic of
اميدي به تدبير روحاني هست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
Iran, Islamic Republic of
نكنه اينم يه تدبير ه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
France
مجري و مفسر اجرايي قانون در اينجا همان وزارت ارتباطات است ....
تورو خدا تو رو به امام زمان تمام این شبکه های فساد اجتماعی رو فیلتر کنید این شبکه ها دارند زندگیا رو به سمت زندگی غربی میبرند این شبکه ها دیگه نیاز به فیلتر شکن نداره چون همه چی داخلش هست .تهاجم فرهنگی دشمن رو جدی بگیرید نگذارید حوادث دوره دولت خاتمی دوباره اتفاق بیافته و وضع حجاب چیزی بشه که الان هست این همه رهبرمون میگه تهاجم فرهنگی آیا مسولین نمیشنوند ندای رهبرمون را.
درود بر فیلترینگ وزیر زود باش