سه شنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 7 May 2024
 
۰
پشت پرده لغو معافیت خرید نفت از ایران؛

رویترز: تندروها در کاخ سفید حرف آخر را می‌زنند

چهارشنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۱۴:۱۳
کد مطلب: 684382
خبرگزاری رویترز امروز (چهارشنبه) به نقل از منابع آگاه گزارش داد که تصمیم غیرمنتظره رئیس جمهوری آمریکا در اعلام ممنوعیت کامل خرید نفت از ایران پس از آن اتخاذ شد که مشاوران تندرو 'دونالد ترامپ' در حوزه امنیتی و اقتصادی، نگرانی او را از افزایش بهای نفت در روزهای آتی رفع کردند.
رویترز: تندروها در کاخ سفید حرف آخر را می‌زنند
به گزارش جهان نيوز به نقل از ایرنا، رویترز افزود: این تصمیم بی سابقه فقط چند روز پیش از اعلام آن در 22 آوریل (2 اردیبهشت) نهایی شد و این نشان دهنده نفوذ فراوان تندروهای تیم دونالد ترامپ است. با وجود مخالفت مقام های وزارت امور خارجه که در پی حفظ معافیت های نفتی برای برخی شرکا و متحدان آمریکا بودند، اعضای تندرو تیم ترامپ ماهها بود که تشدید تحریم ها را پیگیری می کردند.

یکی از مقام های ارشد دولت ترامپ که رویترز نام او را فاش نساخت در این زمینه با بیان آنکه برای لغو معافیت ها، ایجاد اجماع میان سازمان های گوناگون دولتی 'کلی کار برد'، گفت: هیچ کس بطور جدی تلاش نکرده بود صادرات نفت ایران را به صفر برساند.

منابع آگاه به رویترز گفتند که 20 آوریل (31 فروردین) و در آستانه پایان معافیت 180 روزه در 1 مه (11 اردیبهشت)، مشاوران ارشد امنیتی و اقتصادی ترامپ او را قانع کردند که زمان آن فرا رسیده تا صادرات نفت ایران بطور کلی قطع شود. وزارت امور خارجه آمریکا هم با دستکم پنج کشور (ترکیه، ژاپن، کره جنوبی، هند و چین) از کشورهای هشت گانه در مورد تداوم معافیت های نفتی مشغول گفت وگو بود.

ترامپ این موضوع را با 'جان بولتون' مشاور امنیت ملی کاخ سفید، 'استیو منوچین' وزیر خزانه داری و 'ریک پری' وزیر انرژی و همچنین 'مایک پمپئو' وزیر امور خارجه مطرح کرد. 

در حالیکه بولتون و پری از پایان دادن به معافیت ها حمایت می کردند، برخی مسئولان وزارت امور خارجه نگرانی های خود از افزایش آتی بهای نفت را مطرح کردند اما در نهایت با کنار گذاشتن مخالفت ها، از سیاست سختگیرانه تر در برابر ایران حمایت کردند. 

'لری کودلو' (Larry Kudlow) و 'کوین هاست' (Kevin Hassett) مشاوران اقتصادی کاخ سفید نیز خواهان پایان معافیت ها بودند.

این تصمیم، چند کشور متحد آمریکا و خریدار نفت ایران را غافلگیر ساخت و وزارت امور خارجه چین نیز به صورت رسمی به واشنگتن اعتراض کرد. 

دیپلمات های دو کشور عمده وارد کننده نفت ایران به این خبرگزاری انگلیسی گفتند که رایزنی ها در مورد تجدید معافیت ها تا یکی دو روز مانده به اعلام تصمیم ترامپ ادامه داشت. 

به گزارش رویترز، این نشان می دهد که وزارت امور خارجه آمریکا زمان چندانی برای گزارش این تصمیم به شرکای خود نداشته است.

مقام های وزارت امور خارجه به رویترز گفتند که دولت ترامپ از همان روز نخست قصد به صفر رساندن صادرات نفت ایران را داشت اما تاکنون زمان مناسبی برای اجرای آن پیش نیامده بود.

رویترز به نقل از منابع آگاه نوشت که شورای امنیت ملی آمریکا به خصوص 'ریچارد گلدبرگ' عضو جدید دولت ترامپ و طرفدار پر و پا قرص مقابله با ایران نقش اساسی در به کرسی نشاندن پایان معافیت ها داشتند. 

بولتون، گلدبرگ را اوائل سال میلادی جاری به شورای امنیت ملی آمریکا ملحق کرد. 

گلدبرگ در سال 2018 که مشاور اندیشکده بنیاد دفاع از دمکراسی ها بود به کنگره اعلام کرد که عقب نشاندن ایران نیازمند 'رویکرد بی قید و بند و تخته گاز' از جمله جنگ سیاسی، اقتصادی و عقیدتی به همراه عملیات آشکار و پنهان برای بیرون راندن نیروهای ایرانی از عراق و سوریه است.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *