دوشنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 May 2024
 
۴
۲۵

واکنش‌های مردم به «دستگیری سلطان سکه»

پنجشنبه ۱۴ تير ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۴۵
کد مطلب: 625079
دستگیری سلطان سکه با ۲ تُن سکه بهار آزادی، واکنش‌های بسیاری را به‌دنبال داشت؛ واکنش‌هایی که در یک سوی آن ابهام در خصوص اتهام این فرد پررنگ بود و در سوی دیگر آن برخی با مفسد دانستن وی، ضعف نظارتی برخی دستگاه‌ها را بستر شکلگیری این مفاسد می‌دانستند.​
واکنش‌های مردم به «دستگیری سلطان سکه»
به گزارش جهان نيوز به نقل از تسنیم، به‌دنبال انتشار خبر دستگیری فرد 58ساله‌ای تحت عنوان «سلطان سکه» که به‌گفته رئیس پلیس تهران بزرگ طی یک سال گذشته حدود 2 تن سکه را از سطح بازار جمع‌آوری کرده بود، تعداد زیادی از مخاطبان، نسبت به این موضوع واکنش نشان دادند. واکنش‌هایی که طیف وسیعی از نظرات را در بر می‌گرفت.

در این خبر آمده بود: «این فرد که به‌همراه پسرش فعالیت می‌کرده، و پیش از این هم دستگیر شده بود به افراد و نوچه‌های خود دستور داده بود در بازار تهران به‌راه افتاده و بدون توجه به قیمت روز سکه، تمام سکه‌های موجود را بخرند تا در روزهای آینده خودش تعیین‌کننده نرخ سکه باشد».

بعد از انتشار این خبر شوک‌آور واکنش‌ها و ابهامات زیادی در شبکه‌های اجتماعی مطرح شد؛ مثلاً برای تعدادی از مخاطبان یک سؤال مطرح شد؛ این که «2 تن سکه میشه چند تا سکه؟!!»، مسئله‌ای که در شبکه‌های اجتماعی هم خیلی‌ها را دست به کار کرد و ماشین به دست مشغول محاسبه شدند و اعداد و ارقام مختلفی را برای تبدیل این دو به هم عنوان کردند.

علاوه بر آن کسانی هم بودند که این اقدام سلطان سکه را باعث متلاطم شدن بازار سکه و طلا می‌دانستند و خواستار برخورد جدی با این فرد شده و معتقد بودند: «این پول‌پرستان شیطان‌صفت را فقط اعدام کنید» یا با انتقاد نسبت به دستگاه‌های نظارتی عنوان می‌کردند «واقعاً کِی جلوی این انگل‌های اقتصادی میخواد گرفته بشه؟».

البته همه مخاطبان چنین نظری را نداشتند و بعضی‌ها هم با اشاره به وجود نداشتن قانون محدود کننده خرید سکه و طلا، نه‌تنها موافق با نظرات مخاطبان قبلی نبودند بلکه در جهتی عکس معتقد بودند این رفتار طبیعی برای یک سرمایه‌دار است و عنوان می‌کردند: «خوب؟ جرم ایشان چه هست، من یک سرمایه‌دار هستم که باید ارزش سرمایه خودم را حفظ کنم». حتی برخی‌ها نوشتند: «وقتی سقفی برای خرید سکه در قانون وجود نداشته چرا باید با این فرد برخورد شود؟».

بعضی از مخاطبان هم با مقایسه نحوه برخورد کشورهای مختلف با موارد این‌چنینی معتقد بودند: «در کشورهای اروپایی تمام فعالیت‌های اقتصادی افراد شفاف است و دولت و اداره مالیات همه حساب و کتاب افراد را می‌دانند حتی میزان موجودی فروشگاهها را و اگر کسی این مقدار سکه بخرد اول باید ثابت کند که این پول‌ها را از کجا آورده وگرنه به‌جرم پول‌شویی اموالش مصادره و خودش بازداشت می‌شود و بعد باید 60 الی 70 درصد سود این کار را به دولت مالیات بدهد این طوری با شفافیت اقتصادی و سیستم الکترونیک اقتصادی کشورهای پیشرفته توانسته‌اند جلوی دلالی و رانت‌خواری نجومی و گرانی را بگیرند و رانت‌خواران بی‌رحم نمی‌توانند خون مردم را بمکند ولی با تأسف شدید در کشور ما وزیر صنعت، معدن و تجارت می‌گوید "اگر لیست ارزبگیران را اعلام کنم اقتصاد به‌هم می‌ریزد و بخش خصوصی نابود می‌شود" و به‌زور لیست نصفه و نیمه می‌دهد و می‌گوید که "ما نمی‌توانیم جلوی گرانی را بگیریم و مردم این کار را بکنند" اگر این طوری باشد که مردم بازار را رصد کرده و جلوی گرانی را بگیرند».

برخی‌ها هم بودند که در جهتی عکس به موضوع نگاه کرده و با مقایسه مشابه، در پاسخ به این گروه عنوان می‌کردند: این دوستانی که میگن جرم ایشون چیه یا خواب هستن یا خودشون رو زدن به خواب! عزیز دل برادر ... کجای دنیا شما می‌تونی به‌راحتی این حجم ثروت رو تصاحب کنی و به هیچ کسی هم پاسخگو نباشی؟ تو بعضی کشورها اگه تو جیب مبارک بیشتر از مبلغ خاصی پول نقد داشته باشی باید بری کلانتری و جواب بدی. اینی که شما میگید قانون جنگل هست و برای حیوانات که عقل ندارن حاکمه... نه تو جامعه انسانها. البته قوانین ما نیاز به بازنگری داره و بازرسی‌ها و مدیریت نظام مالی ما باید دگرگون بشه»، یا اینکه معتقد بودند «در منفی بودن اخلاقی کار این آقا شکی نیست اما مگر رفتن به بازار و خریدن سکه به‌نرخ روز خلاف است؟ این بنده خدا که حتی ثبت‌نام هم نکرده و از بازار سکه خریده که به‌خلاف ارز خرید آن هم ممنوع نیست. برادر مشگل جای دیگر است که چرا حاکمیت این‌قدر نقدینگی مازاد ایجاد کرده که در دست افرادی مثل ایشان متراکم شود و اجازه این نوع فعالیت‌ها را به او بدهد، اگر پول مازاد نبود چگونه او می‌توانست این حجم سکه بخرد؟».

در این میان برخی‌ها هم سرنخ این ماجرا را در جایی دیگر می‌دیدند و معتقد بودند: «ارباب، سؤال اصلی همه هم همینه که چرا دولت‌های بعد از انقلاب این همه رانت راه انداختند که امثال این یارو به‌قول شما بنده خدا!! (آخی!! دل آدم می‌سوزه براش!!) بتونه این کار رو بکنه، شما چندتا سکه می‌تونی بخری؟! بعدش این کار اسمش احتکار و به‌قصد اخلال اقتصادی انجام شده که همه جای دنیا جرم هست. احتکار هر چیزی به‌قصد سوء استفاده اقتصادی جرم است».

در شرایطی که نه‌تنها وضعیت اقتصادی مردم بلکه جو روانی جامعه نیز ملتهب است، شناسایی و دستگیری این فرد، فارغ از نوع اتهامات وی، واکنش‌های بسیاری را ایجاد کرد؛ واکنش‌هایی که برگرفته از فضای حاکم بر بخش‌ها و لایه‌های مختلف جامعه است.

به هر حال امید آن می‌رود که با اصلاح قوانین از یک سو و همچنین مبارزه با هرگونه فساد و رانتی که می‌تواند وضعیت معیشتی مردم و جو روانی حاکم بر جامعه را تهدید کند، شاهد اتفاقات مشابه و سر بر آوردن اخباری از این دست از لابه‌لای صفحات رسانه‌ها نباشیم.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
مشکل ساختار اقتصاد ما است
Iran, Islamic Republic of
چه گناهی داره پول داشته خریده مگه محدودیت داشته خرید سکه
یا اینکه یارو الان سکه رو خریده دیدین سکه رفته بالا بعد میگین مالیات بده ...
Iran, Islamic Republic of
طفل معصوم
Iran, Islamic Republic of
با این منطق شما .. شما حق هیچگونه اعتراضی نسبت به هیچ چیزی ندارید...
چون بالاخره هر خلافکاری یه راهی.. سوراخی چیزی پیدا کرده و یک کاری انجام داده..
...
کارنشناس
Iran, Islamic Republic of
شما با استناد قانونی بگویید چه خلافی کرده است؟ ما گردنمان از مو باریکتر است!!
تازه بعدها مشخص میشود که سکه ها را هم برای دوستان افساد طلب و اصول چرانتان خریده است!!
جرم ایشان فقط و فقط بی ضابطگی مسئولان و راهنماییشان به درز های عامدانه- تکرارمیکنم عامدانه_ طراحی شده در فروش این سرمایه های ملی توسط حضرات است !
وگرنه سالهاست که دولت های نهم و دهم در تلاش برای وضع مالیات بر ارزش افزوده که همان مالیات از خراداران سکه و طلا هم باشد بوده است که این حضرات آنها را ملغی الاثر کرده اند و حال فریاد یا مسیبتا سر میدهند!!
Iran, Islamic Republic of
دولتی که 50 تن سکه فروخته با شو دستگیری این بابا از چه مشکلی می خواهد فرار کند؟
ابوذر
Iran, Islamic Republic of
یکی از بستگان بنده مدیر پروژه بک شرکت نفتی خصوصی در ایران هستند. در دوران آقای احمدی نژاد این شرکت یک پروژه نفتی داشت که شرکت انی ایتالیا لایسنسور آن بود. این مدیر به همراه تعدادی از مهندسین ایرانی جهت ادامه اجرای پروژه سفری به ایتالیا داشتند. شرکت ایرانی مبلغ 15 هزار دلار به عنوان تنخواه به این مدیر دادند و ایشان پس از رسیدن به ایتالیا این مبلغ را به حساب خویش در ایتالیا واریز کردند. ایشان تعریف می کردند که غروب همان روز پلیس ایتالیا به هتل مراجعه کردند و ایشان را بازداشت کردند تا تکلیف واریز 15 هزاردلار مشخص گردد. علی رغم شهادت شرکت انی، زمان زیادی صرف شد تا پلیس قانع شود که این مبلغ پولشویی نیست
پلیس یعنی اقتدار. با اقتدار می توان نظم اقتصادی ایجاد کرد نه با بی خیالی و وادادگی
Iran, Islamic Republic of
حالا فقط با نمایش مشکلات کدام معضل را حل کردید. هرج و مرج، فقر و فلاکت،دروغ،گرانی،نابسامانی و...
Iran, Islamic Republic of
تا موقعی که ذخایر نظام داریم و شهر وند درجه یک و درجه دو داریم و قانون پولشویی در کشور انجام نمیشود امکان ندارد چیزی درست شود
آریو سوئد
Iran, Islamic Republic of
در کشور سوئد و کلا اتحادیه اروپا کسی حق واریز پول بدونه فاکتور به بانک را نداره. پول بدونه فاکتور یعنی قاچاق و پولشویی.
Iran, Islamic Republic of
داداش الان دوران جنگ اقتصادیست. باید دادگاه صحرایی تشکیل و افرادی که اخلال ایجاد کردن رو دستگیر کنند. ...
Iran, Islamic Republic of
2تن سکه یعنی یه نیسان آبی پر از سکه.یه کارگریه ساعت طول میکشه تا خالیش کنه
یاسر
Iran, Islamic Republic of
وضعیت موجود وبروز وظهور موضوعاتی چون حقوقهای نجومی .املاک نجومی.اختلاسهای میلیاردی.سلطان سکه.سلطان واردات.و......... تخلفاتی که مستقیما سفره مردم را وبیت المال را هدف گرفته هر از چندی رسانه ای میشود.باعث تاسف است.
کاش میشد یکبار مدیریت کشور را رفرش کرد .یعنی کل مدیریت را با یک گروه مدیریت متخصص .متعهد.انقلابی.جهادی وبا وجدان .وطن دوست تغییرداد یعنی یک انقلاب مدیریتی....
Iran, Islamic Republic of
احسنت یک انقلاب مدیریتی مورد نیاز کشور است.
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
باز فنر دلار سکه در رفت برای رد گم کنی چند نفر را بعنوان عامل اختلال میگیرند بعد از مدتی دو باره همان اش وکاسه و همه چیز به فراموشی سپرده میشود ودرد ورنج ان برای مردم باقی میماند....
Iran, Islamic Republic of
خدا نگذره از چنین دزدان بیت المال و مال مردم.
Iran, Islamic Republic of
بی خیالم نه از بابت سر خوشی از بابت ناتوانی
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
اینا همش شوِ. نه سلطانی هست نه 2تن سکه
شفاف
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
دو تن طلا می شود 240 هزار سکه و این بدور از منطق اقتصادی و عملی است و به یک بلف اقتصادی - پلیسی شبیه است.
هیچ نشانی از این فرد غیر از این خبر در دسترس نیست بگذارید خاطره ای را برایتان نقل کنم
دوست من در دانشگاهی 6000 نفر معاون آموزشی بود برای کنترل دانشجویان معمولا از آخرین کد دانشجو یی صادره ، 100 شماره بعد از آن را در نظر می گرفت و دو نفر را با آن کد دانشجویی مشخص و در تابلوی اعلانات دانشگاه می زد که این افراد توسط کمیته انضباطی اخراج شده اند در حالیکه اصلا این افراد وجود خارجی نداشتند
یک روز این دوست من یادش رفت آن اعلامیه را از تابلو بردارد و دانشجویان جدید وارد شدند و کد دانشجویی گرفتن ناگهان دو نفر هراسان به ایشان مراجعه کردندکه با قسم و آیه آنها کاریانجام ندادند که مشمول اخراج باشند
این مقام مسئول هم با یک قیافه حق به جانب می کفت شما رفتار تان را درست کنید احتمالا اشتباهی شد من شخصا رسیدگی و درستش می کنم
Iran, Islamic Republic of
چند تا از اين سلطان ها را صادر كنيد كه دنيا بي نصيب نماند .ما از نظر سلطان به خودكفايي كامل رسيده ايم
شیلا
Iran, Islamic Republic of
خوب
این جناب سلطان اسم نداره؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Iran, Islamic Republic of
چون نام پدر را خراب میکند نمیگوییم!!