يکشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 19 May 2024
 
۰

جزئیات گفتگوی پوتین و اردوغان درباره برجام

شنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۴۵
کد مطلب: 611067
یک منبع در دولت ترکیه، جزئیاتی درباره گفت‌وگوی تلفنی رؤسای جمهور روسیه و ترکیه درباره چشم‌انداز برجام در پی خروج واشنگتن از این توافق هسته‌ای را منتشر کرد.
جزئیات گفتگوی پوتین و اردوغان درباره برجام
 
به گزارش جهان نيوز، یک منبع در دولت «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه در گفت‌وگو با خبرگزاری روسی «اسپوتنیک» گفت که اردوغان و «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه روز پنجشنبه هفته گذشته طی تماس‌های تلفنی درباره چشم‌انداز برجام در پی خروج واشنگتن از این توافق هسته‌ای بحث و گفت‌وگو کردند.

این منبع توضیح داد: «امروز، رئیس‌جمهور ما رجب طیب اردوغان، یک تماس تلفنی با رهبر روسیه ولادیمیر پوتین برقرار کرد. آنها درباره تصمیم آمریکا برای خروج از توافق هسته‌ای ایران بحث و گفت‌وگو کردند. هر دو رهبر، بر اشتباه بودن این تصمیم تأکید کردند».

بعلاوه آنکه، کرملین نیز روز جمعه (دیروز) در بیانیه‌ای به این تماس تلفنی اشاره کرد و گفت «آنها بر اهمیت برجام برای امنیت بین‌المللی و منطقه‌ای و عدم اشاعه جهانی تأکید کردند. آنها بر تعهد روسیه و ترکیه برای همکاری با یکدیگر و با دیگر طرفین برجام و هماهنگ کردن گام‌های بیشتر نیز تأکید کردند».
طبق این گزارش، رؤسای جمهور ترکیه و روسیه همچنین در خصوص موضوعات مربوط به فرایند صلح سوریه و اجرای پروژه‌های دوجانبه کلیدی نیز بحثهایی صورت دادند.

از طرف دیگر، «حسن روحانی» رئیس‌جمهور ایران نیز روز پنجشنبه طی یک تماس تلفنی با اردوغان تصریح کرد که طرف‌های باقیمانده در برجام باید خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران را جبران کنند.

اواخر شب سه شنبه هفته گذشته، علیرغم اصرارهای اروپا و تأکید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبند بودن ایران به مفاد برجام، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا، خروج یکجانبه واشنگتن از برجام را اعلام کرد و در ادامه فرمان اجرایی بازگرداندن عالیترین سطح تحریم‌ها علیه ایران را به امضا درآورد.

پیش از این، اردوغان، این تصمیم ترامپ را یک اشتباه توصیف کرده بود و تأکید کرده بود که آنکارا هرگز چنین تصمیمی را نمی‌پذیرد.

منبع: فارس
  •  
     
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *