چهارشنبه ۲ خرداد ۱۴۰۳ - 22 May 2024
 
۰
۱

هیچ‌کدام‌ از ۷ گزینه، صلاحیت‌ شهردارشدن را ندارند

چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۰۶
کد مطلب: 606974
مجید ابهری با اشاره به این موضوع که شهردار تهران نباید با لابی گری انتخاب شود به خبرنگار «فردا» می‌گوید: ««شهرداری تهران کلاس آموزش نیست که هر بار یک نفر بیاید و در آنجا مدیریت شهری تمرین کند و بعد برود.»
هیچ‌کدام‌ از ۷ گزینه، صلاحیت‌ شهردارشدن را ندارند
به گزارش جهان نيوز، صبح امروز اعضای شورای شهر برای انتخاب ۷ گزینه نهایی شهرداری تهران پشت در‌های بسته، جلسه هم اندیشی تشکیل دادند. در این جلسه قرار بود تا هفت گزینه نهایی شهرداری تهران از میان ۲۸ گزینه انتخاب شود. اما محسن علیخانی پس از اتمام جلسه گفت: تا کنون از ۲۸ نفر نامزد شهرداری تهران هشت نفر انصراف داده اند و امروز در جلسه علنی شورای شهر هفت نفر از بیست نفر به عنوان گزینه‌های اصلی شهرداری تهران انتخاب می‌شوند!
 
در نهایت سید محمد افشانی، محمد ابراهیم انصاری لاری، محمود حجتی، سید محمودحسینی، سمیع الله حسینی مکارم، حجت‌الله میرزایی و پیروز حناچی به عنوان ۷ گزینه نهایی کاندیدای شهرداری تهران انتخاب شدند.
 
این در حالی است که پس از اعلام اسامی این ۷ نفر موجی از اعتراضات برای ناکارآمد بودن این افراد برای اینکه شهردار تهران باشند به راه افتاد تا جایی که غلامحسین کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران و شهردار اسبق تهران نیز نسبت به انتخاب این افراد انتقاد کرد و با اشاره به این موضوع که این لیست حاصل قول و قرار‌هایی است که دوستان با هم در شورا گذاشته‌اند گفته: «باید فردی بر سر کار بیاید که بتواند در مورد حمل و نقل عمومی اقدام جدی انجام دهد. اما متأسفانه یک سال وقت‌شان به این گذشته که چه کسی شهردار باشد یا نباشد و چگونه شهردار انتخاب کنند. و آنطور که مشخص است ملاک انتخاب شهردار کارایی داشتن نبوده و برای انتخاب آنها لابی شده است.» (صحبت های کامل کرباسچی راجع به لابی گری شورای شهر برای انتخاب شهردار را اینجابخوانید.)
 
انتخاب شهردار با لابی گری به زیان پایتخت نشینان و تهران تمام می شود
مجید ابهری، جامعه شناس و آسیب شناس اجتماعی به خبرنگار «فردا» می‌گوید: «ازنگاه رفتارشناسی همه اقشار در مورد مشخصات شهردار مطلوب برای تهران اظهارنظر می‌نمایند و در مشخصات و ویژگی‌های وی شرایط مطلوب درنظر گرفته نمی‌شود؛ و فقط نخبگان و صاحب نظران در این زمینه جنبه سکوت اختیار کرده اند.»
 
ابهری ادامه می‌دهد: «لیست ارائه شده از ۲۸ نفر به ۷ نفر رسیده و هیچ کدام از این ۷ نفر، صلاحیت احراز پست حساس شهرداری تهران را ندارد و ممکن است آثار بعدی این گونه انتخاب با لابی گری به زیان مردم تهران و جامعه شهری آن تمام شود.»
 
شهرداری تهران کلاس آموزش نیست که هر بار یک نفر بیاید
این جامعه شناس در ادامه می‌افزاید: «شهرداری تهران کلاس آموزش نیست که هر بار یک نفر بیاید و در آنجا مدیریت شهری تمرین کند و بعد برود.»

او می‌گوید: «با توجه به مطالعات و پژوهش‌های انجام شده و براساس تجارب سی ساله در انتخاب مدیریت سازمان‌های محلی لازم است به نکاتی اساسی توجه شود و از بازی‌های سیاسی خودداری شود.»

مجید ابهری با اشاره به اینکه شهردار باید فردی پاکدست، صادق، امین و دارای اعتقادات لازم به معیار‌های انتخاب مدیران ارشد باشد، اظهار می‌دارد: «چنین فردی نباید تنگ نظر بوده و باید نگاه فراجناحی داشته باشد و در انتخاب همکاران تخصص، تجربه، پاکدستی و تعهد را در شرایط اصلی قرار دهد و تحت تاثیر توصیه‌ها و لابی گری‌ها قرار نگیرد.»

این آسیب شناس اجتماعی با اشاره به این موضوع که تمام کسانی که در انتخاب شهردار تهران موثر هستند باید وجدان و پاسخگویی به خداوند و افکار عمومی را درنظر گرفته و اطمینان داشته باشند که پوشش‌های سیاسی مانع پاسخگویی به مردم خواهد شد، می‌گوید: «شهردار تهران باید در مدیریت شهری از حمل و نقل عمومی تا فضای سبز، مدیریت پسماند و اداره پروژه‌های زیرساخت تجربه و دقت کافی داشته باشد تا نتوانند با گزارش‌های غلط و بی راه او را از مسیر خارج کنند.»
 
شورایی‌ها لابی‌گری و سیاسی‌کاری را کنار بگذارند
وی می‌افزاید: «شهردار تهران بدون درنظر گرفتن سوابق اجرایی فرد در دوران مدیران گذشته فقط و فقط ملاک گزینش را تخصص و تجربه و تعهد قرار داده و وامدار هیچ جریان سیاسی نباشد. چرا که به تجربه ثابت شده حامیان امروز مدعیان فردا هستند که اگر کوچکترین بی توجهی به خواسته‌های معقول یا غیرمنطقی آن‌ها شود دیگر از مسیر دوستی و حمایت خارج شده و در گروه منتقدان قرار می‌گیرند.»

مجید ابهری در پایان با اشاره به این موضوع که این گونه مسئولیت‌ها امانی هستند و دیر یا زود باید به دیگران سپرده شوند، می‌گوید: «اعضای شورای شهر در انتخاب شهردار تهران باید موازین یاد شده را در نظر بگیرند و باید بدون گفتمان‌های جناحی و سیاسی برای انتخاب شهردار جدید تهران و فقط به سرفصل‌های یاد شده پایبند باشند و این اصول را بر هر لابی گری ترجیح دهند و با فاصله گرفتن از سیاسی کاری تلاش کنند تا با انتخاب شهرداری مناسب، شهر تهران پیشرفت کند و همانند سال های قبل توسعه یابد.»

منبع:فردا
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


محمد
Iran, Islamic Republic of
سلام
شایسته سالاری یک واژه ی بسیا باارزش است که ریشه در آیات قرآن دارد. اما بنا به فرمایش امیر مومنان کلمه ی حقی است که امروز فقط افراد بی لیاقت ادعایش را دارند. همانهایی که تشنه ی قدرتند و نه شیفته ی خدمت . و چه بسیار ضربه هایی که این نظام از رودرواسی گیر کردن با این جریان و آن جریان دارد می خورد . اینها به جهنم ،شایعاتی است که یواشکی سر موشک ها دارند مذاکره می کنند . ما انزجار شدیدخود را از همه ی مدعیان اصلاح طلبی که امتحان پس داده و صفر گرفته اند اعلام داشته هیچ سر خوشی با مدعیان دروغگوی اصولگرایی نیز نداریم و فقط سر در خط ولایت فقیه داریم.و از آقای رئیس جمهور می خواهیم این چند روزه باقیمانده حکومت پیراهن جر خورده ی اصلاح طلبان را وصله کنند و بیش از این اجازه ندهند گند بالا بیاید ....یک شهرداری تهران را نمی توانید مدیریت کنید ....مملکتی را به دستان ضعیف شما دادند.حالا در قالب سلبریتی و رای خود اعلام پشیمانی می کنند مثل شیخ آهنگران وهنرپیشه های تازه به دوران رسیده.....