يکشنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 5 May 2024
 
۰
۳

آقای موسوی تبریزی! تاریخ را درست روایت کنید

پنجشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۰۵:۵۳
کد مطلب: 594745
آنچه از آقای موسوی تبریزی در کسوت یک روحانی اصلاح طلب اصلا قابل قبول نیست، روایت غلط و وارونه از تاریخ است به گونه ای که گویا ایشان در دهه ۶۰ هم چون امروز، اصلاح طلب اهل مدارا و باز اندیشی بوده اند.
آقای موسوی تبریزی! تاریخ را درست روایت کنید
به گزارش جهان نيوز؛ «مهدی نصیری» مدیرمسؤول سابق روزنامه کیهان در واکنش به اظهارات اخیر موسوی تبریزی پیرامون حجاب اجباری و اختیاری، در کانال تلگرام خود یادداشت کوتاهی همراه با سندی تاریخی از اظهارات موسوی تبریزی منتشر کرده است که در ادامه می‌خوانید:
 
«امام نمی‌خواستند با زور شلاق حجاب اجباری شود؛ ولی متاسفانه توسط عده­‌ای این تصمیم گرفته شد و بعضی‌­ها درکمیته‌­های انقلاب، گشت ارشاد راه انداختند؛ در حالی که واقعیت این است که قبل از اجباری‌شدن حجاب، خیلی از خانم‌­ها، بیش‌تر از امروز و با اختیار خودشان، حجاب داشتند.»
متن فوق اظهارات جناب آیت الله سید حسین موسوی تبریزی عضو تشکل اصلاح طلبانه «مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم» در گفتگو با سایت مباحثات است.

آنچه از این اظهارات به ذهن خواننده القا می شود، این است که در زمان حضرت امام و سالهای اول انقلاب، جریانی تند و خشن و حزب اللهی، با موضوع حجاب مواجهه‌ای آنچنانی و غیر عقلانی داشتند که امروز وضع حجاب را به اینجا کشانده است و جریان اصلاحات که اکنون آقای موسوی تبریزی عضو و یا نزدیک به آن است، پیوسته منتقد این وضعیت است و برای آنچه از آغاز انقلاب تا به امروز در امر حجاب رخ داده متاسف و معترض است.

اکنون می خواهم چند نکته را در این باره عرض کنم:
۱. از نظر بنده از آغاز انقلاب و فعالیت مطبوعاتی ام در دهه ۶۰ و ۷۰ تا به امروز  هرگز مساله حجاب که در وجوب شرعی آن کمترین خدشه‌ای  وجود ندارد، مساله اول کشور نبوده و اکنون نیز نیست.

۲. این که آقای موسوی تبریزی و برخی دیگر نیز از  حجاب اختیاری بحث کنند نیز از نظر بنده ایرادی ندارد و باب بحث و گفتگو در مسائل گوناگون در کشور مفتوح است. در این موضوع هم باید نظرات و دیدگاههای مختلف مطرح و شنیده شود.

۳. آنچه از آقای موسوی تبریزی در کسوت یک روحانی اصلاح طلب اصلا قابل قبول نیست، روایت غلط و وارونه از تاریخ است به گونه ای که گویا ایشان در دهه ۶۰ هم چون امروز، اصلاح طلب اهل مدارا و باز اندیشی بوده اند و سالهاست که منتقد و مخالف خشونت های گفتاری و رفتاری در باره حجاب بوده اند.  

 این ادعا و تصویر نه در باره آقای موسوی تبریزی صادق است و نه در باره دیگر چهره های مدعی اصلاح طلبی امروز.
هر جا که امروز اصلاح طلبان از یک حرکت افراطی و خشن و غیر منطقی و غیر دموکراتیک در سالهای پس از انقلاب سخن می گویند، قبل از همه رد پا و بلکه نقش تاسیسی خودشان در میان است که باید در مقالی دیگر به این مساله  پرداخت و اتفاقا در همین موضوعِ مواجهه خشن و غیر منطقی با حجاب،  یکی از بدترین برخوردها را جناب موسوی تبریزی به عنوان دادستان کل وقت در سال ۶۱ با مقوله بد حجابی و بدحجابان داشته است.

 اکنون به اظهارات ایشان در سال ۶۱ در باره بد حجابی بنگرید:
«بسیاری از خانم‌های فهمیده که درد مردم را درک کرده و خون‌ شهدا را دیده و خانواده‌هایشان را درک کرده‌اند، خودشان را با جامعه اسلامی تطبیق داده‌اند. ولی عده‌ای نیز هستند که جامعه را درک نمی‌کنند و با همان وضع زننده زمان پهلوی بیرون می‌آیند که اینان باید در جامعه مطرود بشوند و افراد حزب‌اللهی باید این‌ها را مطرود بکنند. باید تاکسی‌ها آنان را راه ندهند. شرکت‌های واحد این‌ها را راه ندهند و مردم انقلابی در مغازه‌های‌ خودشان به اینان جنس نفروشند. شرکت‌های تعاونی این‌ها را راه ندهند. و مردم با این‌ها رفت و آمد نکنند و اینان را به میهمانی دعوت نکنند تا بالاخره در جامعه مطرود بشوند. البته این قبیل افراد از ادارات هم پاکسازی خواهند شد و حتی کسانی‌که در اداره رعایت حجاب را بکنند ولی در بیرون نکنند، قانون پاکسازی این اجازه را می‌دهد که اینان پاکسازی بشوند و مسلماً نیز خواهند شد و باید این قبیل افراد بدانند که یا نام جامعه اسلامی بازی می‌کنند و روزی خشم این ملت آن‌ها را خواهد گرفت. و اینان نه تنها از ادارات بلکه از جامعه مطرود خواهند شد.»
(اطلاعات،  ۲۸/ ۱/  ۱۳۶۱)

 خب با این سابقه و سند تاریخی، اظهارات اخیر آقای موسوی تبریزی را چگونه باید تعییر و تفسیر کرد؟! 
 

**برای دیدن اندازه بزرگتر روی تصویر کلیک کنید**
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


محمد
ادمین جان راستی ما را چی فرض کردی به انچه که نوشتی توجه کردی یا اینکه در ایران زندگی نکردی؟
Iran, Islamic Republic of
خیلیها این زمان پول دارند حرفهایشان بر اساس سطح زندگیشان است
ح
Germany
آقای نصیری مطلب شما هیچ ربطی به ادعای موسوی تبریزی ندارد آقای موسوی تبریزی ادعا کرده است امام ابتدائاً با اجبار در حجاب مخالف بود و بعد به آن رضایت داد . حال اگر شما با سخن موسوی تبریزی مخالفید باید بگوئید به این دلیل و آن دلیل امام با اجبار موافق بوده است . اما شما به جای اینکار مطالبی را از سخنان گذشته موسوی تبریزی انتشار داده اید کار شمادرست باشد یا غلط چه ربطی به مدعا دارد ؟مگر موسوی تبریزی در مورد دیدگاه سابق خودش ادعا کرده بود؟ ادعای او مربوط به دیدگاه امام است .