پنجشنبه ۳ خرداد ۱۴۰۳ - 23 May 2024
 
۰

وضعیت بیکاری در اقتصاد های بزرگ جهان

دوشنبه ۱۶ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۲۴
کد مطلب: 443089
سازمان جهانی کار با تاکید بر رشد مشاغل پاره وقت در ۲۰ اقتصاد مطرح جهان، اعلام کرد: کشورهای گروه ۲۰ با بحران کمبود ۵۰ میلیون شغل روبرو هستند.
به گزارش جهان به نقل از مهر، سازمان جهانی کار در تازه ترین گزارش خود درباره وضعیت اشتغال در کشورهای گروه ۲۰، اعلام کرد: بهبود ضعیف شرایط اقتصادی به شدت بر بازارهای کار کشورهای گروه ۲۰ تاثیرگذار است و نبود شغل مناسب و معقول می تواند به روند رو به رشد اقتصاد ضربه بزند.

گزارش های سازمان جهانی کار، سازمان همکاری های اقتصادی و توسعه و بانک جهانی درباره شرایط بازار کار در سال ۲۰۱۵ نشان می دهد تقویت ارتباط بین رشد اقتصادی و اشتغال در میان اقتصادهای گروه ۲۰ به طور متوسط در طول ۳ سال گذشته کمتر از رشد اقتصادی و اشتغال زایی در فاصله سال های ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۷ بوده است.

همچنین نرخ بیکاری در کشورهای گروه ۲۰ که در فاصله سال های ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۹ به میزان ۵.۱ تا ۶ درصد بوده، در سال ۲۰۱۴ میلادی به ۵.۸ درصد رسیده؛ از اینرو برآورد می شود کشورهای گروه ۲۰ با کسری ۵۰ میلیون شغل نسبت به قبل از بحران اقتصادی مواجه باشند.

از سویی رشد پایین دستمزد به همراه شکاف در اشتغال به کاهش سهم نیروی کار از درآمد ملی و افزایش نابرابری های اقتصادی در کشورهای گروه ۲۰ منجر شده است. روند آهسته رشد اقتصادی همچنان تاثیرات شدیدی بر بازارهای کار کشورهای عضو این گروه دارد.

نبود شغل مناسب و معقول می تواند به روند بهبود اقتصادی کشورها ضربه وارد کند. بررسی ها نشان می دهد دلایل رشد کُند اشتغال، اقتصادی نبوده و دلایل دیگری نیز وجود دارد. از سویی، چالش اشتغال علاوه بر مقدار آن به کیفیت کار نیز مربوط می شود.

با وضعیت موجود در کشورهای گروه ۲۰، مشاغل بسیاری بین سال های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۴ به صورت پاره وقت ایجاد شده است. مشاغل پاره وقت دارای سطح پایین تری از درآمد، امنیت شغلی و همچنین پوشش های اجتماعی است. اینگونه مشاغل کمتر از کارهای تمام وقت می تواند به مصرف خانوار هزینه ها کمک کند.

در اقتصادهای نوظهور کشورهای این گروه ۵۱ درصد از کارگران در مشاغل آسیب پذیر بودند که این موضوع نشان می دهد که اشتغال غیررسمی، دستمزد کم و بهره وری پایین همچنان به عنوان یک چالش در بازارهای کار مطرح است.

این گزارش سازمان جهانی کار بر این نکته تاکید دارد که بازارهای کار کشورهای گروه ۲۰ به سمت افزایش نابرابری و کاهش سهم نیروی کار از درآمد ملی در حرکت هستند و نابرابری درآمدها به طور قابل توجهی در بسیاری از کشورهای پیشرفته گروه ۲۰ افزایش یافته است. هم اکنون بیش از نیمی از مهاجران جهان (۵۵ درصد یا ۱۲۸ میلیون نفر) در کشورهای گروه ۲۰ زندگی می کنند.

کشورهای گروه ۲۰ متشکل از وزرای دارایی و روسای بانک‌های مرکزی ۱۹ کشور آرژانتین، استرالیا، برزیل، کانادا، چین، فرانسه، آلمان، هند، اندونزی، ایتالیا، ژاپن، مکزیک، روسیه، عربستان، آفریقای جنوبی، کره جنوبی، ترکیه، انگلیس، ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا است که توسط شورای ریاست دوره‌ای و بانک مرکزی اروپا در این اجلاس نمایندگی می‌شود.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *