دوشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 6 May 2024
 
۸
۱۳
عضو کارگروه جمعیت شورایعالی انقلاب فرهنگی مطرح کرد؛

۲ انقلاب بزرگ در ایران از نظر جمعیت شناسان؛ یکی انقلاب اسلامی و دیگری تغییر عجیب در نرخ باروری!

تعداد موالید نسبت به ۲۰ سال گذشته نصف شده است
دوشنبه ۱۶ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۰۴
کد مطلب: 443029
عضو کارگروه جمعیت شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: نظام سلطه جهانی یکی از مولفه های قدرت را جمعیت زیاد می داند و به همین دلیل به دنبال تجزیه و کاهش جمعیت کشورهای اسلامی هستند.
۲ انقلاب بزرگ در ایران از نظر جمعیت شناسان؛ یکی انقلاب اسلامی و دیگری تغییر عجیب در نرخ باروری!
گروه جامعه جهان نيوز ـ مونس سیاح شامگاه یکشنبه در هشتمین دوره اندیشه های آسمانی یکی از مسائل مهم و استراتژیک کشور را کاهش رشد جمعیت دانست و اظهار کرد: افزایش نرخ سالمندی و کاهش رشد جمعیت در جامعه به قدری شدت دارد که مقام معظم رهبری در چند سال گذشته بارها این وضعیت بحرانی را متذکر شده اند.

وی افزود: در دو دهه گذشته شعار پرتکرار «فرزند کمتر، زندگی بهتر» در جامعه رواج پیدا کرده است، اما امروز مسئولان کشور به واسطه تحقیقات به عمل آمده به این نتیجه رسیده اند که این شعار غفلت و خطا بوده و باید جهت گیری ها را در این خصوص تغییر داد.

سیاح با اشاره به اینکه نرخ باروری کل در یک کشور متوسط تعداد فرزندان یک خانواده است و نرخ باروری جایگزین متوسط تعداد فرزندان در یک کشور به طوری که نسل جدید جایگزین نسل گذشته شود، تصریح کرد: نرخ جایگزین باروری در کشورهای صنعتی ۲.۱ و در کشور ما رقم ۲.۵ است.

وضعیت بحرانی کاهش جمعیت در کشور

وی بیان کرد: متوسط تعداد فرزندان در کشور در اوایل دهه ۴۰ حدود ۷ فرزند برای هر خانواده بوده که به دلیل فعالیت های تنظیم خانواده و کنترل جمعیت در دوران پهلوی این نرخ با روند کاهشی رو به رو شد.

وی گفت: این نرخ کاهش با روی دادن انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی متوقف شد تا اینکه در دهه ۶۰ تعداد فرزندان برای هر خانواده حدود ۶.۶ رسید اما پس از جنگ تحمیلی به دلیل تحریم ها و فشارهای اقتصادی گسترده سیاستمداران روند کنترل جمعیت را در پیش گرفتند و اکنون وضعیت بحرانی ۱.۵ فرزند برای هر خانوار رسیده ایم.

این کارشناس مسائل جمعیتی ادامه داد: جمعیت شناسان دنیا ۲ انقلاب بزرگ را برای ایران قائل اند، یکی انقلاب اسلامی و دیگری تغییر عجیب در نرخ باروری، چرا که نرخ فرزند آوری در هیچ کشوری در مدت زمان کمتر از ۲۰ سال با کاهش ۷۰ درصدی رو به رو نبوده است؟

وی با اشاره به منفی شدن نرخ جمعیت روستاهای کشور گفت: در حال حاضر ۳۰ هزار روستا در کشور خالی از سکنه شده اند و رشد جمعیت شهری نیز شیب منفی پیدا کرده است.

تعداد موالید در کشور نسبت به ۲۰ سال گذشته نصف شده است

سیاح تاکید کرد: در سال ۶۵ تعداد بانوان بین سنین ۱۵ تا ۴۹ سال ۱۰.۵ میلیون نفر و تعداد نوزادان متولد شده نیز ۲.۲ میلیون نوزاد بوده است این در حالی است که در سال ۹۰ تعداد بانوان در این مقطع سنی بیش از ۲ برابر یعنی ۲۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر نسبت به ۲۰ سال گذشته شده است اما تعداد موالید به نصف رسیده است.

وی با بیان اینکه سیاستمداران در دهه ۶۰ پیش بینی متوسط ۴ فرزند برای هر خانوار در مدت ۲۰ سال آینده را می کردند اما این هدف در سال ۷۱ محقق شد و همین امر مشکلات بسیاری را برای کشور به وجود آورد، افزود: کشور ما جزء جوان ترین جمعیت های دنیا بود اما تا ۱۰ سال آینده به پیرترین جمیعت های دنیا تبدیل می شویم.

سیاح ادامه داد: اگر امروز در تولید علم و کسب مقام های علمی و ورزشی سرآمد هستیم به دلیل آنست که جمعیت جوان کشور و به تعبیری «پنجره جمعیتی» کشور باز است اما زمانی که این «پنجره جمعیتی» بسته شود با بحران «چاله جمعیت» مواجه خواهیم شد.

وی با اشاره به اینکه کشور ژاپن در حال حاضر در «چاله جمعیتی» قرار دارد و آمار سالمندان آن زیاد است به گونه ای که توان باروری کلی جمعیت کاهش یافته است، گفت: اقتصاد ژاپن در حال نابودی است و به طوری که سالانه بیش از ۳۰ درصد بودجه جاری کشور صرف قشر سالمند این کشور می شود.

سیاست های تشویقی جمعیتی در کشورهای غربی

سیاح با اشاره در پیش گرفتن سیاست های تشویقی جمعیتی در کشورهایی همچون فرانسه، نروژ، روسیه تاکید کرد: سیاستمداران ترکیه داشتن ۳ فرزند برای هر خانواده را تضمین کننده قدرت این کشور دانسته اند.

وی خاطرنشان کرد: رژیم اسرائیل رژیمی نژاد پرست است و بیشتر از هر کشور و نظامی به موضوع افزایش جمعیت اهمیت می دهد چرا که به دنبال یهودی کردن دیگران نیستند و تبلیغ آن ها افزایش جمعیت در بین یهودیان است و معتقدند اگر هر زن یهودی ۸ فرزند را به دنیا بیاورد قابل احترام است.

۳۳ درصد خانوارهای ایرانی تک فرزند هستند

عضو کارگروه سیاست های جمعیتی امور زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: چین سیاست تک فرزندی را در پیش گرفته است این در حالی است که جمیعت این کشور بیش از یک میلیارد نفر است و کشور ما نیز با جمعیت کمتر از ۱۰۰ میلیون نفر این سیاست را در پیش گرفته به طوری که بیش از ۳۳ درصد خانوارهای ایرانی تنها یک فرزند دارند.

وی با اشاره به رتبه نخست ایران در بین ۷۵ کشور در حال توسعه در بحث اجرای سیاست کاهش جمعیت، تصریح کرد: نظام سلطه جهانی یکی از مولفه های قدرت را جمعیت زیاد می داند و به همین دلیل به دنبال تجزیه و کاهش جمعیت کشورهای اسلامی هستند.

سیاح با بیان اینکه کشورهای غربی با عملیات نظامی و غیرنظامی قصد به کنترل درآوردن کشورهای در حال توسعه و جهان سوم را داشته اند تا بتوانند از این طریق منابع طبیعی را تحت اختیار خود قرار دهند، گفت: ترویج بیماری های واگیردار توسط کمپانی های نظام سلطه در کشورهای آفریقایی و جهان سومی و نسل کشی گسترده مسلمانان و به خصوص شیعیان نمونه های عملیات های غیرنظامی و نظامی کشورهای غربی علیه کشورهای اسلامی و آفریقایی است.

وی افزود: در عملیات های انتحاری در کشورهای اسلامی ده ها جوان مسلمان و شیعه این کشورها از بین می روند حال اگر در نظر بگیریم که برای رشد یک جوان چه میزان نیرو مصرف شده است و در واقع با کشته شدن او بخشی از نیرو و انرژی این کشور از بین رفته است.

تغییر نگاه جامعه به موضوع فرزندآوری گام اول

عضو کارگروه سیاست های جمعیتی امور زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی کاهش میزان جمعیت در کشور را به دلیل عواملی همچون تاخیر در ازدواج، افزایش طلاق، گسترش فرهنگ مصرف گرایی دانست و تاکید کرد: پس از تاکیدات رهبری در چند سال گذشته نسبت به افزایش نرخ جمعیت، میزان تبلیغات منفی شبکه های ماهواره ای فارسی زبان همچون شبکه های من و تو و بی بی سی فارسی در بحث افزایش جمعیت نسبت به تبلیغات رسانه های داخلی کشور بسیار بیشتر بوده است.

وی خاطرنشان کرد: در تمام سال هایی که کشور در تحریم های شدید اقتصادی و دارویی قرار داشت اما داروهای کنترل جمعیت به راحتی وارد کشور می شد و در اختیار مردم قرار می گرفت.

سیاح اصلاح فضای عمومی و فرهنگ جامعه نسبت به موضوع فرزندآوری را مهم ترین راه مقابله با کاهش جمعیت دانست و تصریح کرد: در کشورهای غربی که اعتقاد به خداوند در بین مردم در حد کمی وجود دارد و به مسائلی همچون برکت، قناعت و حسن ظن به پروردگار اعتقاد ندارند، خانواده ها فرزند را آسیب و مزاحمی برای خود می دانند اما در فضای دینی کشور ما باید با ارج نهادن به جایگاه مادر در خانواده و احیاء عقایدی همچون برکت، قناعت و حسن ظن به پروردگار جریان فرهنگی در موضوع فرزندآوری را دستخوش تغییر کنیم.
منبع: مهر
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


محمد
Iran, Islamic Republic of
متاسفانه این خیانت به جمعیت شیعه هم فقط و فقط در کارنامه دولت کارگزارن ثبت است و بس
اونها بخاطر این خیانت بزرگ مستحق نفرت شدید از همه ایرانیان است
حسینی
Iran, Islamic Republic of
متاسفانه خود شورای عالی انقلاب فرهنگی 6 ماه است تغییر هویت داده و کاملا هماهنگ با کنترل جمعیت عمل می کند. ظاهرا دبیر شورا برای حفظ موقعیت به چنین موضعی نیاز دارد
محمد
و دیگری کشف حجاب.
چه فایده جممعیت رو زیاد کنن ولی قبلش فکر شغل و مسکن و ازدواج و بهداشتش نباشن تجربه ثابت کرده ما ایرانیا یا از این ور بام میوفتیم یا از اون ورش
م.م
Iran, Islamic Republic of
آقا تا زمانی که زیر ساختارها درست نشه کسی صاحب اولاد نمیشه.
من خودم متولد 63 بودم. وقتی بزرگ شدم مشکل اموزش و تحصیل و هرچیزی که فکرش رو کنید با من بزرگ شد. حالا انتظار دارین با این شرایط صاحب اولاد هم بشیم....
یا حق....
با كدوم امنيت شغلي و درآمدي با كدوم آينده روشني بچه بياريم؟
شهاب
Iran, Islamic Republic of
دید غلط و پوسیده ایرانی نسبت به زوجیت تا اصلاح نشود کار درست نمیشود.
ایرانیان ازدواج را غلط فهمیده اند .
باید دیدمان را اسلامی کنیم
رضااااااااااااااااا
Romania
تو آپارتمان 50 متری اجاره ای که هر سال باید جاتو عوض کنی چند تا بچه میشه بزرگ کرد؟؟؟؟؟؟
من که سواد ندارم شما که مهندسین بگید
همین قانون مرخصی زایمان که نه ماهه است اصلا اجرا نمیشه وتامین اجتماعی میگه بودجه نداره تااجراش کنه این ظالمین که برای سه ماه نمی تونند برنامه ریزی کنن چطور افراد بدبخت بیکار بی پول برای یک عمر گرفتار بچه بشند البته خدا بزرگه روزی دست خداست و...
امین
منم با اینکه شرایط باید درست شه موافقم اما وقتی که رهبر عزیزم امر کردن وخداوندهم در قرآن فرموده من روزی رسان هرجنبنده ای هستم چرا به خدا توکل نکنیم من خودم دهه شصتی هستم وسختی کشیده والانم مستاجر اما باتوکل به خدا واطاعت امررهبرواینکه پسرم تنها نباشه میخواهم به زودی بچه دارشم
شما نگران پیری جمعیت در ایران نباشید
چون باری را بر دوش دولت نمی گذارد
فقط باید گورستانها را وسعت داد
اولا کشورهای پیشرفته ای مانند ژاپن و نروژ تسهیلات اجتماعی درمانی برای سالمندان قائلند که در ایران این تسهیلات و رفاه اجتماعی حاکم نیست
ثانیا با این اوصاف آب و هوا امید زندگی در ایران بسیار پایین تر است و پیری خیلی طولانی نخواهد شد
در چین فرهنگی جا افتاده که زن و مرد به یک اندازه کار می کنند آنهم کار مداوم و سخت و با توقع پایین

در حالیکه کار زنان در ایران اغلب تفننی است یا خانه داری
مردان هم هرچه از زیر کار بیشتر در روند زرنگ ترند
وانگهی در ایران انقدر بواسطه رانت و پارتی و غیره در سنین جوانی پولدار شده اند که دیگر برای مردم عادی دل و دماغ کار نمانده
فرزند کمتر در ایران کار دشمن بود ملت بیدار شوید وهمه تشویق کنید