سه شنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 7 May 2024
 
۰

اعتراف‌گاردین به‌بروز علائم فروپاشی تحریم‌ها

جمعه ۱۶ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۰۶
کد مطلب: 437394
روزنامه انگلیسی گاردین با اشاره به سفر هیئت های اروپایی به ایران نوشت: در حالی که بحث در واشنگتن بر سر تصویب توافق جامع هسته ای ادامه دارد، متحدان کلیدی آمریکا در اروپا قبلا نظر خود را با انجام سفرهای متعدد به تهران اعلام کرده اند.
به گزارش جهان به نقل از تسنیم روزنامه انگلیسی گاردین طی گزارشی نوشت: در حالی که بحث در واشنگتن بر سر تصویب توافق جامع هسته ای ادامه دارد، متحدان کلیدی آمریکا در اروپا قبلا نظر خود را با انجام سفرهای متعدد به تهران در این باره اعلام کرده اند.
 
وزرای دولت ها و فعالان تجاری کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و کشورهای دیگر اروپایی بدون توجه به نگرانی های آمریکا و اسرائیل،  در حال رقابت برای دوره ای جدید از روابط دیپلماتیک، تجاری، سرمایه گذاری و احتمالا همکاری های نظامی با تهران هستند.
 
باراک اوباما به سختی در تلاش است تا توافق کنگره با توافق هسته ای را به دست آورد. وی در سخنانی که روز چهارشنبه ایراد کرد گفت، مخالفان وی همان کسانی هستند که از تهاجم نظامی بی ثمر سال 2003 به عراق حمایت کردند. پیام این حادثه تاریخی این است: اگر توافق شکست بخورد، ممکن است به زودی شاهد یک جنگ دیگر در خاورمیانه باشیم.
 
اوباما ماه گذشته گفت: «بیش از 50 سال قبل  رئیس جمهور کندی در مقابل مردم آمریکا ایستاد و گفت اجازه بدهید هرگز از روی ترس مذاکره نکنیم، امام اجازه بدهید هرگز از مذاکره کردن نترسیم.» وی در عین حال افزود، توافق با ایران ثمره «دیپلماسی هوشمندانه و سرسختانه بود.»
 
استفن والت، تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: «در نهایت ما یا باید این توافق را اجرا کنیم یا با یکی از سناریوهای زیر مواجه شویم: 1)فروپاشی رژیم تحریم ها و آزادی ایران در توسعه هسته ای اش با محدودیت های کم، یا 2) یک جنگ پیشگیرانه که انگیزه ای قوی به ایران خواهد داد تا به سمت ساخت بمب برود و این جنگ تنها به صورت موقت ظرفیت ساخت سلاح توسط ایران را کاهش می دهد.»
 
این گزارش افزود: علائم فروپاشی رژیم تحریم ها در همه جا قابل مشاهده است. وزیر امور خارجه فرانسه در اولین سفر خود به تهران پس از 12 سال در ماه گذشته میلادی گفت، فرانسه امیدوار است در فرصت های تجاری ایران به خصوص در بخش نفت و خودرو سرمایه گذاری کند.
 
البته دیگران هم از این قافله جا نمانده اند. سیگمر گابریل، وزیر اقتصاد آلمان نیز ماه گذشته با حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران دیدار کرد. یک هیئت تجاری آلمانی متشکل از نمایندگان شرکت های لینده و بی ای اس اف به ایران سفر کرده اند.
 
وزیر خارجه ایتالیا هم این هفته در تهران بود و اعلام کرد که رئیس جمهوری ایران در هفته های آینده به رم سفر خواهد کرد.
 
مقاماتی از کشورهای اسپانیا، اتریش، صربستان و سوئیس نیز اخیرا به ایران سفر کرده اند.
 
اشتیاق اروپایی ها برای ورود مجدد به بازار ایران با استقبال گرم تهران مواجه شده که مانند دولت اوباما با مخالفت های داخلی از سوی محافظه کاران در مورد توافق هسته ای مواجه است.
 
مخالفان آمریکایی توافق معتقدند، هرچه نزدیکی ایران و اروپا سریعتر و عمیق تر باشد، در صورت به شکست انجامیدن توافق، منزوی کردن مجدد ایران دشوار تر خواهد بود. دیگر بازیگران مهم بین المللی نظیر چین و روسیه، که به کلی از تحریم ها ناراضی بودند، نیز به نوسازی اقتصاد ایران کمک خواهند کرد.
 
محمد خزائی، سفیر ایران در سازمان ملل گفت: «ما اخیرا شاهد بازگشت سرمایه گذاران اروپایی به کشور هستیم... حتی در طی چند هفته گذشته ما با بیش از 2 میلیارد دلار پروژه از جانب شرکت های اروپایی در ایران موافقت کرده ایم.»
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *