سه شنبه ۱ خرداد ۱۴۰۳ - 21 May 2024
 
۰

پشت‌ پرده عدم کاهش تولید نفت اوپک

شنبه ۸ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۴۱
کد مطلب: 393769
یک روزنامه سعودی با اشاره به عدم کاهش سطح تولید نفت سازمان اوپک در جلسه اخیر، عربستان را عامل این تصمیم معرفی کرد.
به گزارش جهان به نقل از فارس، روزنامه سعودی «الشرق الاوسط» چاپ لندن، امروز شنبه فاش کرد که علت عدم کاهش سطح نفت تولیدی اعضای «اوپک» (OPEC) در جلسه اخیر، مخالفت عربستان سعودی بود.

۱۲ عضو «سازمان کشورهای صادرکننده نفت» (اوپک)، در سایه کاهش شدید قیمت نفت این سازمان، در جلسه ۱۶۶ خود که روز پنجشنبه و با حضور همچنین نمایندگانی از کشورهای روسیه و مکزیک برگزار شد، تصمیم گرفتند سقف تولید برای سال ۲۰۱۵ میلادی به میزان ۳۰ میلیون بشکه در روز ثابت بماند (جزئیات بیشتر).

الشرق الاوسط به نقل از منابعی آگاه نوشت که همه محافل اقتصادی دنیا روز پنجشنبه گذشته منتظر نتیجه جلسه اعضای اوپک بودند که پنج ساعت طول کشید و سرانجام مقرر شد که تولید ۳۰ میلیون بشکه در روز، به حال خود باقی بماند.

منابع مذکور به الشرق الاوسط گفتند که «زمانیکه وزرا وارد سالن جلسه شدند، فقط ۴ وزیر معتقد بودند که سطح تولید کنونی نفت باید حفظ شود اما ۸ وزیر دیگر اوپک خواستار کاهش سطح تولید بودند.

بنا بر این گزارش، چهار وزیر، وزرای نفت چهار کشور عربی حاشیه خلیج فارس بودند که علی النعیمی وزیر نفت عربستان آنان را هدایت میکرد.

الشرق الاوسط به نام سه کشور عربی دیگر اشاره نکرد اما بر کسی پوشیده نیست که این کشورها، قطر، کویت و امارات عربی متحده هستند.

در مقابل -به گفته این منابع- جبهه دیگر که مخالف حفظ سطح فعلی تولید نفت و خواستار کاهش تولید نفت بود، جبهه‌ای بود که «رافائل رامرز» وزیر خارجه ونزوئلا و وزیر سابق نفت این کشور آن را هدایت می‌کرد.

پیش از آغاز جلسه ۱۶۶ اوپک قیمت نفت اوپک روندی نزولی داشت و به قیمت ۷۴ دلار رسیده بود.

اوپک، کارتلی بین‌المللی نفتی است که الجزایر، ایران، عراق، کویت، لیبی، نیجریه، قطر، عربستان سعودی، امارات عربی متحده، اکوادور، آنگولا و ونزوئلا اعضای آن هستند. مقر بین‌المللی اوپک از بدو تاسیس در سال ۱۳۳۹ در ژنو بود و در سال ۱۳۴۴ به شهر وین در کشور اتریش انتقال یافت.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *