پنجشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2 May 2024
 
۲
۲۴

کلاه گشاد روباه پیر بر سر مخالفان استقلال اسکاتلند/ جزیره ترس

يکشنبه ۳۰ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۱۸
کد مطلب: 381273
حزب کارگر و برخی اعضای حزب محافظه‌کار به مخالفت با طرح لایحه تفویض اختیارات بیشتر به دولت محلی اسکاتلند پرداخته‌اند. این یعنی روباه پیر انگلستان در حال خلف وعده‌ای آنی است که طبق نامه سرگشاده رهبران ۳ حزب اصلی پارلمان- از جمله «اد میلیبند» از حزب کارگر و دیوید کامرون نخست‌وزیر محافظه‌کار- ۲ شب مانده به همه‌پرسی به اسکاتلندی‌های ساده‌لوح داده شده بود.
کلاه گشاد روباه پیر بر سر مخالفان استقلال اسکاتلند/ جزیره ترس
گزوه بین الملل جهان نيوز۳ روز پس از همه‌پرسی استقلال اسکاتلند، اگرچه سیاستمداران لندن به متحد ماندن پادشاهی‌شان دلخوش داشته‌اند اما اگر به قول انگلیسی‌ها با نگاهی باریک‌بین بین خطوط آنچه را در رسانه‌های جزیره منعکس می‌شود بخوانیم، با بریتانیایی مواجه می‌شویم که به‌رغم یکپارچه ماندن از سر ترس، در محل گسل‌های تاریخی‌اش از درون ترک برداشته است. با پیروزی نسبتا قاطع «نه به جدایی اسکاتلند از انگلیس» با حدود ۴۴۰ هزار رای بیشتر نسبت به «آری»، ظاهرا همه‌چیز به روال ۳۰۷ سال گذشته در ملک ملکه الیزابت ادامه خواهد یافت اما در حقیقت هر دو طرف اسکات و انگل (که القاب کهن این دو قوم جزیره‌نشین هستند) ترسیده‌اند و ترس، مادر شکست است.

شبکه آمریکایی سی‌بی‌اس، رای منفی اکثریت اسکاتلندی‌ها به استقلال را ناشی از نوعی محافظه‌کاری می‌داند که باعث شده اغلبشان از مواجهه با ریسک خلاقیت واهمه داشته باشند. «پارکر. جی. پالمر» نویسنده، شاعر و خطیب سرشناس آمریکایی جمله‌ای دارد در باب ترس که منشأ محافظه‌کاری دوران مدرن در جوامع غربی بویژه آنگلوساکسون‌ها را بر ملا می‌کند: «در غرب دلبستگی ما به موفقیت باعث سست شدن ما در خطر کردن می‌شود».

بیشترین آرای استقلال‌طلبان در ۴ ناحیه از ۳۲ ناحیه اسکاتلند شامل گلاسکو به صندوق ریخته شد که جمعیت بیشتر و اقتصاد قوی‌تری دارند.

در حقیقت باید گفت بسیاری از مخالفان جدایی تا آخرین لحظه جزو حامیان استقلال یا دست‌کم طیف بی‌طرف خاکستری بودند اما با کودتای بانک‌های سلطنتی و یهودی در واپسین روزهای هفته گذشته و همین‌طور وحشت خالی شدن جیبشان از واحد پول قدرتمندی چون پوند، ترسیدند و بالطبع به سمت بریتانیا چرخیدند.گروه بانکی لویدز و بانک سلطنتی اسکاتلند که بزرگ‌ترین جریان مالی اسکاتلند را به خود اختصاص داده‌اند، سهام قاطعشان در اختیار خاندان یهودی روتشیلد و خاندان سلطنتی ویندسور است. این دو بانک تهدید کردند در صورت استقلال اسکاتلند سرمایه خود را از این منطقه بیرون می‌کشند. همزمان بانک مرکزی انگلستان درست در شب انتخاب اسکاتلندی‌ها اعلام کرد، آنها اگر جدا شوند حق استفاده از واحد پول پوند را نخواهند داشت و این یعنی باید با واحد پولی جدید از صفر شروع کنند. این یک میلیون و ۷۳۷ هزار نفری که به باقی ماندن اسکاتلند در پادشاهی رای داده‌اند و مهاجران و غیربومی‌ها را هم شامل می‌شوند، به فاصله کمتر از ۴۸ ساعت پس از جشن ماندن تحت قیمومیت ملکه با اخباری که از لندن درباره احتمال دروغ بودن وعده سران انگلیسی به گوششان رسید، شوکه شدند.

حزب کارگر و برخی اعضای حزب محافظه‌کار به مخالفت با طرح لایحه تفویض اختیارات بیشتر به دولت محلی اسکاتلند پرداخته‌اند. این یعنی روباه پیر انگلستان در حال خلف وعده‌ای آنی است که طبق نامه سرگشاده رهبران ۳ حزب اصلی پارلمان- از جمله «اد میلیبند» از حزب کارگر و دیوید کامرون نخست‌وزیر محافظه‌کار- ۲ شب مانده به همه‌پرسی به اسکاتلندی‌های ساده‌لوح داده شده بود. طرح کامرون که حالا تصویبش در هاله‌ای از ابهام قرار گرفته همچنین شامل افزایش سرانه بودجه حدودا ۱۴۰۰ پوندی اسکاتلند به نسبت سایر مناطق بریتانیا نیز بود. این در حالی است که مهاجران، دانشجویان و طبقات کم‌درآمد اسکاتلندی به این قول افزایش مستمری یا حق بیمه و بازنشستگی ماهانه‌شان از سوی لندن امید بسته بودند که به جدایی «نه» گفتند و حالا احساس می‌کنند به آنها خیانت شده است. همزمان مقامات ادینبورو، لندن را برای عمل به وعده‌های پیش از همه‌پرسی زیر فشار گذاشته‌اند که سطح مطالبات را در میان اسکاتلندی‌ها افزایش داده است.

از طرف دیگر حدود یک میلیون و ۴۰۰هزار اسکاتلندی که روز پنجشنبه به جدایی رای دادند، اغلب انگلیسی‌ها را به وحشت انداخته‌اند و بعید است دیگر به این جمعیت آن‌طور که دیوید کامرون، نخست وزیر ادعا می‌کرد به چشم «اعضای خانواده بریتانیا» نگاه کنند.

افاضات گوردون براون، نخست وزیر سابق از حزب کارگر و نفوذی وست‌مینیستر در میان اسکاتلندی‌ها مبنی بر اینکه چه موافقان و چه مخالفان استقلال باید از این پس متحد شوند نیز تاثیری در این فوبیای آنگلوساکسونی نخواهد گذاشت. لندنی‌ها و دیگر ساکنان جنوب مرز شمالی از خود می‌پرسند که «آیا واقعا استقلال‌طلبان از ما متنفر هستند؟» و «آیا می‌توانیم در لحظات حساس روی‌شان حساب کنیم؟» مشابه همین ترس نسبت به دیگر ملل حاشیه‌ای «پادشاهی متحد بریتانیای کبیر و ایرلند شمالی» پدید آمده است یعنی بخش مهمی از جمعیت ولز، همچنین کاتولیک‌های ایرلند شمالی و حتی مردم نورثامبرلند، نیوکاسل، کارلایسل، دورهام و دیگر مناطق شمال جزیره که مثل اسکاتلندی‌ها سال‌هاست طعم تبعیض‌های بودجه‌ای، بهداشتی و مالیاتی حکومت لندن را چشیده‌اند.

این ترس توسط ملی‌گرایان نوخاسته انگلیسی به رهبری «نایجل فاراژ» رهبر حزب یوکیپ دامن زده می‌شود. یوکیپ اگرچه هنوز در پارلمان کرسی ندارد اما در انتخابات اخیر پارلمان اروپا شگفتی‌ساز شد و یک جریان به سرعت در حال رشد در انگلستان را نمایندگی می‌کند که نه تنها خواهان بیرون آمدن بریتانیا از اتحادیه اروپاست بلکه مرزهای پررنگی میان حقوق انگلیسی‌ها و دیگر ملل عضو بریتانیا قائل می‌شود. فاراژ بارها نمایندگان وست‌مینیستر (پارلمان) را به خاطر اینکه اجازه برگزاری همه‌پرسی جدایی به اسکاتلند را داده‌اند ملامت کرده است، حتی در شب برگزاری همه‌پرسی پنجشنبه گذشته.

در روزهای پس از آن هم او دو نوبت به احزاب اصلی محافظه‌کار، لیبرال و کارگر حمله کرده است. او به خاطر وعده افزایش بودجه و اختیارات اسکاتلند بدون در جریان گذاشتن پارلمان بریتانیا، دولتمردان و احزاب حاکم را متقلب خوانده است.همچنین خواستار آن شده که نمایندگان اسکاتلند در وست‌مینیستر دیگر در مسائل مربوط به انگلستان حق رای نداشته باشند. این یعنی تبدیل کردن اسکاتلندی‌ها به شهروندان درجه دوم و قطعا باعث می‌شود موج اسکاتلندی‌هراسی و انگلیسی‌هراسی متقابلاً در دو سوی مرز شمالی بالا بگیرد و در نتیجه اسکات‌های بیشتری درباره جدا کردن سرنوشتشان از چنین وضعی، تصمیم نهایی را برای استقلال بگیرند. در چنین شرایطی سخن گفتن از اینکه اتحاد بریتانیا حفظ شده است به یک شوخی شباهت دارد. چنانکه حالا وزیر اول منطقه ولز هم خواستار آغاز فوری گفت‌وگوها برای تمرکززدایی از وست‌مینیستر شده است.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
حالا برای شما چه منفعتی داشت که اینطور سوزناک گزارش نوشته اید؟
Iran, Islamic Republic of
براي ما سود دارد چون دشمن انگليس خبيثيم
ولي براي تو چه سودي دارد كه از اين مسئله وحشت كرده اي ؟!
مگر مزدور آن دولت تبهكاري ؟!!!

ههههههههههههههههه
امیر
Iran, Islamic Republic of
منفعتش به این بود که 200 سال بود که بین اقوام تفرقه ایجاد می کرد حالا یکم مزه تفرقه را میچشید
محمد رهنما
حالا این روباه پیر برای تو چه سود و منفعتی داره که شدی حافظ منافع اون؟
ربطی به منفعت نداره. مهم دیده شدن خوی اینگلیسه که بعضی از داخلیا ببینن
یامین
Iran, Islamic Republic of
برعکس اون منفعتی که برای امثال تو داشت که از جدانشدنش خوشحال شدی؟
مجید مجد
United States
مرگ بر انگلستان روباه پیر
امام یه چیزی می دونستن که اون اظهار نظرات رو درباره این روباه پیر داشتند
مجید مجد
United States
برای جهان نیوز و افکار جهان نیوزی سوزناک نیست.من به عنوان یکی از مخاطبان ثابت جهان نیوز باید عرض کنم، هر عملی که به ضرر روباه پیر بشه سوزش به سران فتنه و خائنان به وطن از جمله موسوی و کروبی می رسه.
حسن
مگه توی هر موضوعی باید منفعت رو در نظر داشت ؟
پس اخلاقیات و انسانیت چی میشه ؟
دوستی گفته : اگه با شیطان رجیم هم تونستیم بازی ( مذاکره ) برد برد بکنیم !!! با بقیه هم میتونیم
ali
Iran, Islamic Republic of
... نظر گروهی که همه چیز را مال خود میدانند
Iran, Islamic Republic of
حالتون بدجوری رفت...
ظاهرا که شما کاسه لیسا خوب حال کردید ؟
Iran, Islamic Republic of
شک نکنید وقتی اونقدر وجود دارن که رفراندوم اجازه میدن برگزار بشه پای حرفشونم هستن و اختیارات میدن به اسکاتلند
متاسفانه بعضیا فقط سیاه نمایی از جوامع اونا نشون میدن
خدا وکیلی یه راهپیمایی ساده تو ایران اجازه پیدا میکنه انجام بشه بر خلاف منافع حاکمان؟؟؟؟؟
United Kingdom
از همون راهپیماییهای ساده که توش سطل آشغال آتش میزنن؟
داداشمون راست میگه نشونه عمل به تعهداتشون توافق ژنو و ترک بزرگ و مشهود دیوار تحریم هاست
اخه اینا کی راست گفتن که باز دومشون باشه؟
زهیر
نه داداش این ما ایرانی های متاسفانه ساده هستیم که به تعهداتمون در همه ی موارد به خصوص مذاکرات ژنو عمل کردیم ولی انگلستان و غرب نه
اونم ترس از اغتشاش بود ...
Iran, Islamic Republic of
به نظرم به جای این یادداشتها... بهتر از مدیریت بحران آنان همه مسئولین و مردم کشورمان درس بگیرند....
دیگه بس کنید
زهیر
دقیقا چی رو بس کنیم ؟تازه داره به جاهای جالبش میرسه تا بعضی دوستان از خواب زمستانی بیدار شوند و ببینند که انگلیس به همه کشور ها دروغ میگه و به تعهداتش عمل نمی کنه
سعيد110
Iran, Islamic Republic of
بدنبال خيانت همواره دلسردي خواهد آمد.
انگليس در غيرقابل اعتماد بودن، در رقابت تنگاتنگك با آمريكا قرار دارد. و هنوز سامانه اي ساخته نشده است كه تفاوت يا رتبه اين دو را در خائن بودن، بتواند اندازه گيري كند.
اين حقيقت را نيايد فراموش کرد مردم اسکاتلند خواستند زير سايه روباه پير باشند.اين اشکالي دارد.
چرا در مسائل داخلی کشورها دخالت می کنید ...
مهدی
United Kingdom
باید یه شبکه به زبان اسکاتلندی تاسیس کرد و همان تحریکهایی که بی بی سی و صدای آمریکا بر ضد ایران انجام میدند بر ضد منافع خودشون انجام داد.
با دشمن باید مثل خودش رفتار کرد.