سه شنبه ۱ خرداد ۱۴۰۳ - 21 May 2024
 
۱

عارف: شهر هوشمند دغدغه روز دنیاست

باید نتیجه تولید علم در زندگی مردم دیده شود
جمعه ۲۹ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۰۱:۵۲
کد مطلب: 332423
دکتر محمدرضا عارف در اختتامیه کنفرانس شبکه های هوشمند انرژی گفت: در زمینه تولید علم تقریبا به مقام نخست منطقه رسیده ایم ولی در تبدیل علم به فناوری گرفتاریم و نتیجه تولید علم در زندگی مردم دیده نشده است که در این زمینه عملکرد ضعیفی داشته ایم.
به گزارش جهان به نقل از "برق نیوز" دکتر محمدرضا عارف در اختتامیه کنفرانس شبکه‌های هوشمند انرژی، ضمن تبریک به مناسبت هفته پژوهش به شرکت کنندگان در کنفرانس و پژوهشگران کشور یاد و خاطره روز ۲۷ آذر را به عنوان سالروز شهادت دکتر مفتح و روز وحدت حوزه و دانشگاه گرامی داشت.

وی همچنین از دانشمندان جوان کشور به خاطر حضور در کنفرانس و بالا بردن سطح رقابت قدردانی کرده و از زحمات یک ساله برگزارکنندگان و همکاران آنها در دبیرخانه کنفرانس نیز صمیمانه تشکر کرد.

دولت از دغدغه های جامعه علمی کشور بکاهد

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه گفت: متاسفانه در زمینه گردهمایی‌ها و همایش‌های علمی دغدغه و مشکلات زیادی گریبان‌گیر اساتید و برگزارکنندگان کنفرانس‌های علمی است در حالیکه تیم برگزاری نباید هیچ وظیفه‌ای در قبال تامین مالی آن داتشه باشند؛ ولی با تمام توان از وقت و انرژی خود در این راه هزینه می کنند.

دکتر عارف در ادامه از دولتمردان خواستند تا این دغدغه جامعه علم کشور را جدی گرفته و برای آن راه حلی چاره کنند.

نامزد انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری ایران با تشکر خود از شاخه دانشجویی انجمن که از فعال‌ترین کمیته‌های این انجمن هم به حساب می آید تصریح کرد: در این کنفرانس از ۲۳۰ داور استفاده شده است.

رئیس انجمن علمی شبکه هوشمند انرژی ایران تاکید کرد: از اواخر دهه هفتاد ضرورت تشکیل انجمن‌های تخصصی حس شد و انجمن‌های علمی زیادی نیز شروع به فعالیت نمودند ولی به دلیل شرایط خاص آن زمان و دغدغه‌هایی نظیر بودجه کم و اعضاء و مقالات کم این انجمن‌ها، عموما انجمن‌های کلی در هر رشته بودند، مثل انجمن علمی برق، مکانیک و ... و کمتر شاهد شکل‌گیری انجمن‌های تخصصی‌تر و با فعالیت‌های ریز و مشخص‌تر بودیم. اما در اواخر دهه هشتاد که فعالیت های علمی دانایی محور شده‌اند شکل‌گیری انجمن‌های تخصصی نیز بیشتر شده و شاهد ایجاد انواع این نوع انجمن‌های علمی بوده‌ایم.

در چرخه تبدیل علم به ثروت ملی با مشکلات زیادی روبه رو هستیم

دکتر محمدرضا عارف همچنین تصریح کرد: مزیت نسبی ما نسبت به غرب نیروی انسانی ماست و به خصوص از برنامه سوم توسعه به بعد این جهت گیری در میثاق ملی و سند چشم انداز شفاف و روشن است.

وی با بیان اینکه «ما قرار است طبق برنامه ریزی های صورت گرفته شده، در منطقه جایگاه اول را داشته باشیم» گفت: در زمینه تولید علم تقریبا به چنین جایگاهی رسیده‌ایم ولی در تبدیل علم به فناوری گرفتار معضلاتی هستیم.

دکتر عارف اضافه کرد: در مرحله بعدتر که باید نتیجه تولید علم در زندگی مردم دیده شود هم خیلی عقب هستیم و عملکرد ضعیفی داشته ایم و لذا در چرخه تبدیل علم به ثروت ملی با مشکلات زیادی روبه رو هستیم.

معاون اول سابق رئیس جمهور همچنین درباره ضرورت فعالیت انجمن های علمی تخصصی در کشور گرفت: انجمن‌های تخصصی‌تر و به عبارتی فوق تخصص علمی ایجاد شده به عنوان یک حلقه واصل و اتصال بین علم و تولید ثروت وارد عمل شده‌اند و تلاش می‌کنند که بتوانند این خلاء را پر کنند که انگیزه‌های معنوی بالایی هم دارند.

سال ۲۰۲۰ سهم فناوری‌ها در توسعه و پیشرفت اقتصادی دنیا ۸۵ درصد خواهد بود

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در سال ۲۰۰۶ گزارش مجمع جهانی اقتصاد به نقش فناوری ها در توسعه و پیشرفت اقتصادی کشورها می پردازد و گفته است که در سال ۱۹۷۰ میزان تاثیر فناوری ها در توسعه و پیشرفت ۴۰ درصد بود که از این مقدار ۵درصد را فناوری های نو شامل می شدند.

وی افزود: بنا به پیش بینی وقت گزارش مجمع جهانی اقتصاد در سال ۲۰۱۰ سهم فناوری‌ها ۷۸ درصد بوده است.

دکتر عارف ادامه داد: در پیش‌بینی‌های صورت گرفته در سال ۲۰۲۰ سهم فناوری‌ها در توسعه و پیشرفت اقتصادی دنیا ۸۵ درصد خواهد بود که از این مقدار ۷۵ درصد آن را فناوری‌های نو و پیشرفته به خود اختصاص خواهد داد.

وی در ادامه بیان داشتند که یکی از فناوری‌های پیشرفته و نو در دنیا شبکه‌های هوشمند انرژی است که با ایجاد آن در این راستا گام‌های خوبی برداشته شده است.

جهان به سمت شهر هوشمند می‌رود

استاد دانشگاه صنعتی شریف در ادامه با مثال زدن کنفرانس سالانه STS در ژاپن گفت: این کنفرانس با حضور نزدیک به ۱۰۰۰ نفر از چهره‌های علمی تصمیم گیرنده در دنیا و سیاستمداران کشورهای مختلف برگزار می‌گردد و در انتها هم با بیانیه‌ای به کار خود پایان می‌دهد که در آخرین کنفرانس موضوع شهر هوشمند از مهمترین موارد قابل تاکید در آن بیانیه بود و این تصمیم جامعه علمی و مدیریتی دنیا را به این سمت سوق می دهد.

ایشان در بخش دیگری از سخنان خود درباره فعالیت انجمن علمی شبکه هوشمند انرژی کشور تصریع کرد: انجمن علمی هوشمندسازی از سال ۱۳۹۰ تاسیس شده و تا کنون نیز ۲۵ جلسه شورای مرکزی تشکیل شده و ۲۴۷ مصوبه نیز داشته‌ایم که با توجه به جدید التاسیس بودن این انجمن تعداد قابل توجهی از این مصوبات مربوط به تدوین آیین‌نامه‌های لازم بوده است. مهمترین رسالت این انجمن برگزاری سالانه کنفرانس هوشمندسازی است و دبیرخانه دائم آن هم تاسیس شده که پیگیر این برنامه است. برای سال بعد هم دو دانشگاه درخواست میزبانی کرده اند که در آینده نزدیک میزبان دورم بعد کنفرانس معرفی خواهد شد.

دکتر عارف در پایان سخنرانی خود ضمن تشکر از جوانان و دانشجویان فعال در این عرصه از شرکت کنندگاه و دیگر دانشجویان دانشگاه های کشور خواست تا با عضویت در این انجمن و فعالیت در کمیته‌های آن زمینه‌های رشد و توسعه در این حوزه را فراهم آورند.

به عقیده وی، مهمترین شاخص در اثر بخش بودن فعالیت‌های یک انجمن داشتن اعضای زیاد و فعال بودن آنهاست.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *