کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

درباره نمایش "رسوایی" ده نمکی در جشنواره فیلم فجر

17 بهمن 1391 ساعت 17:45

تازه ترین اثر مسعود ده نمکی با عنوان "رسوایی" در سی و یکمین دوره جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد.


به گزارش جهان، این فیلم به زندگی دختری فقیر می پردازد که رفتار، نوع پوشش و ارتباطات نامتعارفش با مردم، وی را به فردی بدنام در محله زندگیش تبدیل کرده است. 

بازیگر این نقش (افسانه) در یکی از تعقیب و گریزهایی که با پلیس و پس از دزدی از دفتر یک حاجی بازاری هوس باز (محمدرضا شریفی نیا) صورت می گیرد، به بطور اتفاقی به خانه یک روحانی عارف (اکبر عبدی) پناه می برد و این اتفاق به نقطه عطفی در زندگی وی تبدیل می شود.

در نگاه اولیه افسانه وی را به مانند سایر مردهای این فیلم هوس باز می پندارد اما به مرور متوجه سلامت او شده و در نهایت متاثر از تعلیم های وی متحول می شود. 

درباره این فیلم چند نکته قابل ذکر است: 

۱. این فیلم داستانی تاثیر گذار با مضامین دینی و اخلاقی است و درآن بر خلاف فیلمهای سفارشی کم ارزش، تفاوت انسان متظاهر و مومن واقعی نشان داده می شود. 
همچنین "رسوایی" به مخاطب خود هنرمندانه یادآوری می کند که اسلام را نباید با اشخاص به ظاهر مذهبی شناخت بلکه مبانی لایتغیر اسلام باید ملاک شناخت فرد مومن از غیر مومن باشد. به عبارتی " اسلام به ذات خود ندارد عیبی! هر عیب که هست از مسلمانی ماست"

۲. علاوه بر انسانهای متظاهر که نقش آن را در "رسوایی" شریفی نیا بازی می کند، این فیلم به قضاوتهای عجولانه و ظاهر بینانه هم متعرض می شود. و مفهوم "برای خدا کارکردن" به جای "به خاطر مردم کار کردن" را برای مخاطب روشن می سازد.

نقد پدیده مذموم افشاگری در این فیلم بسیار پندآموز است. به ویژه اینکه این فیلم در ایامی به نمایش گذاشته شد که فضای سیاسی کشور متاثر از برخوردهای افشاگرانه برخی رسانه ها و نیز مسئولین کشور در روزهای گذشته است. در این فیلم افشاگری دروغین "شریفی نیا" منجر به تصور اشتباه مردم از بازیگر نقش اصلی فیلم می شود و آبرو و اعتبار این فرد در بین کوچه و بازار از بین می رود. البته در انتهای فیلم شرایطی رقم می خورد که حقانیت این فرد مشخص می شود و و مصداق آیه شریفه "ﺗﻌﺰ ﻣﻦ ﺗﺸﺎء و ﺗﺬل ﻣﻦ ﺗﺸﺎء" (عزت و ذلت دست خداست) در ذهن بیننده تداعی می گردد.

۳. همچنین در قسمتهای مختلف این فیلم به مخاطب گوشزد می شود که بشر دائما در معرض امتحان است و شیطان برای گمراه نمودن هر فرد با هر میزان اعتقادات برنامه ریزی دارد. 

با این حال در کنار نقاط قوت این فیلم که هنرمندانه با مخاطب ارتباط برقرار می کند، بخشهایی از این فیلم که به عبارات بیان شده و ژستهای غیرضروری برخی بازیگران آن، بر می گردد نامتناسب با فرهنگ و روحیات مذهبی است و از کارگردانی چون "مسعود ده نمکی" انتظار می رفت ، برای نشان دادن بدی ها در جامعه، "رسوایی" را به بی حیایی متهم نمی کرد.


کد مطلب: 270402

آدرس مطلب: https://www.jahannews.com/analysis/270402/درباره-نمایش-رسوایی-ده-نمکی-جشنواره-فیلم-فجر

جهان نيوز
  https://www.jahannews.com