شنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 18 May 2024
 
۰
۱

توصیه کیهان به جبهه پایداری و الهام/ تلاش مي‌كنند هرگونه انتقاد به الهام را نشانه حمايت از رفسنجاني قلمداد كنند

سه شنبه ۵ ارديبهشت ۱۳۹۱ ساعت ۰۶:۳۳
کد مطلب: 219329
در جريان همين ماجرا ديده شده است برخي از همين دوستان، با پيش كشيدن مواضع غيرقابل قبول آقاي هاشمي رفسنجاني تلاش مي كنند هرگونه اعتراض و انتقاد به اظهارات آقاي الهام را نشانه حمايت معترضان از آقاي رفسنجاني قلمداد كنند! كه اين اقدام مفهومي جز پاك كردن صورت مسئله ندارد.
کیهان نوشت:
به گزارش روز يكشنبه سايت جهان؛ «دكتر غلامحسين الهام مشاور رئيس جمهور در حاشيه مراسم يادبود سردار سوداگر در پاسخ به خبرنگار روزنامه خراسان در مورد واكنش ها به مصاحبه اش با سايت رجا نيوز كه گفته بود برخي افراد از روي مصلحت و بي كاري به عضويت مجمع تشخيص مصلحت نظام منصوب شده اند، گفت بايد به اصل مصاحبه بنده با رجا نيوز رجوع شود، اگر تعبيرات من را در آن مصاحبه به دقت مطالعه كنيد، اين تفسيرهاي اشتباه به وجود نخواهد آمد.»

ديروز هم آقاي دكتر الهام طي مصاحبه اي با سايت رجا نيوز، به همان نكته با تفصيل بيشتري پرداخته است.

اظهارنظر اخير آقاي دكتر الهام همانگونه كه انتظار مي رفت و تعهد اسلامي و انقلابي ايشان نيز گواه آن است نشان مي دهد كه آقاي الهام با آنچه از مصاحبه وي با رجا نيوز برداشت شده است موافق نيست و برداشت هاي ياد شده نمي تواند ترجمان ديدگاه و نظر ايشان باشد. از اين روي توضيح آقاي الهام را بايد اقدامي شايسته دانست كه براي تصحيح كم دقتي ايشان در مصاحبه قبلي لازم و ضروري بوده است. ولي درباره اين ماجرا سخن دوستانه اي نيز با برخي از دوستان در ميان است.

1- برادر عزيزمان آقاي دكتر الهام در پاسخ خبرنگار روزنامه خراسان و سپس در مصاحبه بعدي با رجا نيوز، از انتقادكنندگان خواسته اند به اصل مصاحبه ايشان مراجعه كنند تا از اشتباه به در آيند، كه بايد گفت مراجعه به اظهارات ايشان در همان مصاحبه مورد انتقاد، نشان مي دهد آقاي الهام علت انتصاب اعضاي مجمع تشخيص مصلحت نظام- و يا دليل انتصاب برخي از آنها- را «بي كاري»! و پيشگيري از «ايجاد مزاحمت» آنان براي نظام دانسته است! و در جاي ديگري از همان مصاحبه كه خود به آن ارجاع داده است مي گويد «معلوم است كه مجمع، كارآيي خود را از دست داده است»!

اين اظهارنظر با ديدگاه حضرت امام(ره) كه تاسيس مجمع به دستور حضرتش بوده است و قانون اساسي كه وظايف و جايگاه مجمع در آن آمده است و همچنين با نظر رهبر معظم انقلاب كه مجمع را «مظهر خرد جمعي نظام» دانسته اند، مغايرت آشكار دارد و اعتراض و انتقاد به آقاي الهام نيز از همين زاويه بوده است.

2- ممكن است گفته شود كه هرچند اظهارات آقاي الهام مي تواند زمينه برداشت هاي زاويه دار باشد ولي منظور وي از اظهارات ياد شده، فاصله گرفتن با خط اصيل انقلاب نبوده بلكه در بيان نظر خود بي دقتي كرده است. كه اين نكته بدون كمترين ترديدي قابل قبول است ولي متاسفانه آقاي دكتر الهام و برخي ديگر از دوستان، همين نكته را به روشني و صراحت توضيح نمي دهند!

3- برخي از دوستان هوادار جبهه پايداري، شايد به اين علت كه آقاي دكتر الهام عضو مركزيت اين جبهه است، اصرار دارند «ظاهر صريح» سخن آقاي الهام را- كه البته خطاي لسان بوده است- به «باطن خلاف ظاهر» تفسير كنند! كه هرچند در پاي بندي و استواري اين دوستان نيز نسبت به مباني اصولگرايي مانند پاي بندي آقاي الهام كمترين ترديدي نيست ولي احتمالا انتقاد به ايشان را در گرماگرم انتخابات پيش روي به مصلحت نمي دانند و شايد بيم آن دارند كه اين انتقاد باعث تضعيف جبهه پايداري شود! در اين باره، بايد دوستانه به اين دوستان توصيه كرد كه خطا در گفتار يك اتفاق رايج و پرتكرار است و هيچكس- مخصوصا مردم با بصيرت كشورمان- هويت شناخته و امتحان شده افراد- نظير دكتر الهام- را با مشاهده يك خطاي گفتاري، مخدوش تلقي نمي كنند ولي در مقابل، چنانچه شاهد تصحيح اين خطاي گفتاري از سوي گوينده آن نباشند، زمينه براي توهم فراهم مي شود و مثلا- با عرض پوزش و صرفا به عنوان يك تذكر تجربه شده- تصور مي كنند كه دوستان جبهه پايداري، از اولين آزمون سياسي خود پيروز بيرون نيامده اند و خداي نخواسته «مصالح جناحي» خود را به مصالح نظام ترجيح داده اند! البته معلوم است كه اينگونه نيست ولي پيدايش اين توهم نيز چندان بعيد نيست!

4- در جريان همين ماجرا ديده شده است برخي از همين دوستان، با پيش كشيدن مواضع غيرقابل قبول آقاي هاشمي رفسنجاني تلاش مي كنند هرگونه اعتراض و انتقاد به اظهارات آقاي الهام را نشانه حمايت معترضان از آقاي رفسنجاني قلمداد كنند! كه اين اقدام مفهومي جز پاك كردن صورت مسئله ندارد و اين عزيزان بايد توجه داشته باشند كه بهره گيري برخي افراد و جريانات از اظهارات آقاي الهام براي برحق نشان دادن مواضع غلط و چندپهلوي خود در فتنه 88، اگرچه يك سوءاستفاده ناپسند سياسي است ولي بديهي است كه نمي توان خطايي را با خطاي ديگر تاخت زد! و به بهانه آن از كنار ديگري با بي تفاوتي گذشت، ضمن آن كه بسياري از منتقدان سابقه غيرقابل ترديدي از مخالفت و اعتراض به مواضع فتنه گران و حلقه انحرافي داشته و دارند و در همان حال كه برخي از مدعيان براي ورود آشكار به صحنه و اتخاذ موضع صريح عليه فتنه و انحراف چرتكه مي انداختند! آنان با صلابت و صراحت در صحنه حاضر بوده اند.

و بالاخره از آنجا كه در خبر ويژه كيهان دوم ارديبهشت به اظهارات آقاي دكتر الهام انتقاد كرده بوديم، اكنون كه ايشان به هرحال، اظهارات خود را تصحيح كرده اند، نوشتن اين وجيزه را در همين ستون لازم دانستيم.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


United States
اولا,جهان نيوز _ و همينطور كيهان _بهتره در اين مورد خودشون رو به تغافل نزنند,دكتر الهام حرفهاى قبليش رو تصحيح نكرد بلكه تشريح كرد -ﮔﺮﭼﻪ ﺑﺮﺍﯼ ﺧﻮﺍﻧﻨﺪﻩ بی ﻏﺮﺽ ﻭ منصف همون صحبتهاى اول هم کافی ﺑﻮﺩ- شايد با بيان اين مطلب كه ايشون صحبتهاش رو تصحيح كرده قصد داريد در انتخابات پیش رو تأثير بذاريد و بعد از انتخابات به اين نتيجه برسيد كه اشتباه كرده بوديد.
ثانيا كى ميتونه منكر بشه كه آقاى هاشمى از روى مصلحت در سمتشون ابقا شدند و  ﭼﻪ ﮐﺴﯽ ميتونه ادعا كنه كه شخصيتهاى ابقا شده اى مثل ايشون در صورت بركنارى و بى كارى آسيبى به نظام نزنند و مثل يه مؤمن ولايى براى اعتلاى اسلام وانقلاب از منافع حزبى و خانوادﮔﯿﺸﻮﻥ ﺑﮕﺬرﻧﺪ_لذا اين طبيعيه كه هرگونه دفاعى از اين جمع رو به حساب طرفدارى از آقاى هاشمى بدونيم_.
لازمه اين رو يادآورى كنم كه بيانات رهبر كبير انقلاب امام خمينى رحمة الله عليه و حضرت آقا در خصوص مجمع, ناظر بر ﺟﺎﯾﮕﺎﻩ حقوقى آن مجمع است نه دربارهء محتواى آن ، ﻣﮕﺮ وقتى امام فرمودند "مجلس در رأس امور است "همهء اعضا وهمهء تصميمات مجلس را تصديق كردند.
ﺩرﺿﻤﻦ ﺷﻤﺎ ﻭﮐﯿﻬﺎﻥ هم بهتره ﻧﻘﺪ ﻣﻨﺼﻔﺎﻧﻪ ﻭ ﻣﺴﺘﺪﻝ ﺍﺭﺍﺋﻪ بدید و با كسانى كه مثل شما فكر نميكنند با انصاف تعامل كنيد.