دوشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 6 May 2024
 
۱۳
۵۲
کناره دولت و کرانه انقلاب؛

در حاشیه اظهارات بی‌سابقه روحانی!

چهارشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۳ ساعت ۰۷:۳۷
کد مطلب: 400374
در هیچ کشوری فعالیت دیپلماتیک راهی جدا از میدان وسیع منافع ملی طی نمی‌کند و این برای اولین بار در تاریخ کشورهاست که رئیس یک دولت در کشاکش مذاکرات حساس خارجی می‌گوید: «اساس سیاست خارجی منافع است و نه اصول و آرمان‌ها»! در این وادی طرف خارجی درمی‌یابد که در کشور حریف یک سوء تفاهم بزرگ درباره منافع ملی وجود دارد و باید از آن در واداشتن حریف به واگذاری امتیازات بزرگ حداکثر استفاده را کرد! آیا این است رمز حفظ منافع ملی؟
در حاشیه اظهارات بی‌سابقه روحانی!
به گزارش جهان، سعدالله زارعی در یادداشتی نوشت: بخشی از سخنان رئیس جمهور محترم در کنفرانس «اقتصاد ایران» که روز یکشنبه گذشته بیان شد، مورد استقبال فراوان محافل خارجی قرار گرفت و به همین میزان نگرانی‌های زیادی را در ایران پدید آورد. حجت‌الاسلام دکتر روحانی در مقام اولین شخص اجرایی کشور باید بیش از هر مسئول دیگر بر مدار «منافع‌ملی» باشد که اگر جز این باشد از او پذیرفتنی نیست. وقتی سخنان مهم‌ترین مقام اجرایی کشور از سوی قدرت‌هایی که اقتدار و منافع ایران را در کانون حملات دهها ساله خود قرار داده‌اند، مورد استقبال قرار می‌گیرد، بدون کوچک‌ترین تردیدی خطایی بزرگ اتفاق افتاده است و این اگر از مرز سهو لسان بگذرد نگرانی‌های فراوان و به حقی را در محیط ملی پدید می‌آورد. رئیس جمهور محترم می‌تواند با اصلاح فوری خطای لسانی ثابت کند که بیش از هر کس پاسدار منافع و اقتدار ملی است. این یک انتظار طبیعی از فردی است که با این مبنا خود را در معرض آراء شهروندان قرار داده، و ردای مقدس ریاست جمهوری یک کشور انقلابی و اسلامی را بر تن کرده است.

در حالی که ایران در کشاکش مذاکرات سخت و تعیین کننده با آمریکا و اروپا قرار دارد و تجربه ۱۰-۱۲ ساله و به خصوص تجربه یک سال اخیر بر زیاده‌خواهی و تعهدناپذیری کشورهای غرب با محوریت آمریکا دلالت دارد، رئیس جمهور ایران به طور آشکار و در حالی که می‌داند حرف او به سرعت در جهان پژواک می‌یابد، می‌گوید: «آرمان ما به سانتریفیوژ وصل نیست» و «در میز مذاکره بحث اصول و آرمان نیست» و «اساس بحث سیاست خارجی منافع است و نه اصول و آرمان‌ها»! این ادبیات ضمن آنکه اصول و آرمان‌های ملی و اسلامی ایران را در معرض تبدیل و تغییر قرار می‌دهد حتی برای منافعی که قرار است از طریق مذاکره با «غرب فزونخواه» به‌دست آید، لطمه‌های شدید در پی دارد و اساس مذاکره را تضعیف و بی‌خاصیت می‌کند. وقتی غرب خود را با مذاکره‌کننده‌ای مواجه ببیند که قبل از مذاکره، اهمیت و روایی دارایی‌های هسته‌ای خود را در بالاترین سطح نفی می‌کند، در میز مذاکره هیچ تعهدی را در برابر امتیازاتی که دریافت می‌کند، قبول نمی‌کند و بحث مذاکره را به موضوعات دیگری که دولت ایران تاکنون آنها را خارج از موضوع مذاکرات اعلام کرده، سوق می‌دهد و در پی گرفتن امتیازات بزرگ در سایر حوزه‌ها برمی‌آید! آیا با این وجود جایی برای سخن گفتن از منافع ملی از سوی دکتر روحانی باقی می‌ماند؟ پس تفکیک کردن منافع از اصول و آرمان‌ها چه ضرورتی دارد زمانی که هم اصول و هم منافع یک جا قربانی برداشت‌های نادرست شده‌اند؟! در این خصوص گفتنی‌هایی است که با تأسف زیاد چاره‌ای جز پرداختن به آنها نیست:

۱- در هیچ واحد سیاسی در دنیا، چه سکولار باشد و چه دیندار، نمی‌توان منافع را از اصول و آرمان‌ها تفکیک کرد چه اینکه منافع ملی در بزرگترین وجه خود، همان اصول، آرمان‌ها و ارزش‌ها هستند و متقابلاً آرمان‌ها و ارزش‌ها خود مصداق منافع ملی هستند. از این رو در هیچ کشوری به خصوص کشورهای غرب، منافع ملی بدون آرمان‌ها و ارزش‌ها معنا و مفهوم ندارد و از قضا غربی‌ها در این میدان از دیگران اصولگراتر و ارزشگراتر هستند. کما اینکه می‌بینیم غرب در جهت جهانی کردن ارزش‌های باطل خود، انواعی از جنگ‌های گرم و سرد را علیه ملت‌ها و دولت‌هایی که زیر بار سیطره مطلق ارزش‌های خودساخته غرب نمی‌روند، به راه انداخته و در این راه هر ساله میلیونها انسان بی‌گناه مسلمان و غیر مسلمان را به خاک و خون می‌کشند و نیز برای آن، سالانه هزاران میلیارد دلار و یورو و پوند از جیب مالیات‌دهندگان غرب و از جیب کشورهای وابسته به خود هزینه می‌نمایند. این موضوعی بسیار ساده است و در عین حال با تأسف زیاد از سوی رئیس جمهور علی‌رغم اشراف کافی بر فلسفه سیاسی و حقوقی غرب، انکار شده است.

۲- سخنان دکتر روحانی در اینجا و چند جای دیگر به این توهم دین‌ستیزانی که البته نسبتی با روحانی و دولت او ندارند، دامن می‌زند که «ارزش‌های دینی و انقلابی در نقطه مقابل منافع ملی قرار دارند و لاجرم برای تأمین منافع ملی باید این اصول و ارزش‌ها را کنار گذاشت». دعوای تقابل دین و منافع ملی در ایران، دعوایی کهنه است و البته ریشه آن در تعالیم پروتستانیزم مسیحی و به روایت دقیق‌تر در فلسفه سیاسی غرب است. انقلاب اسلامی بزرگترین هنرش این بود که بر این داعیه باطل و خداستیزانه مهر باطل زد و آن را غیرقابل پذیرش دانست. ریشه‌های اخیر این تفکر در دولت سازندگی بود که تحت تأثیر تئوریسین‌های نهضت آزادی و افراد رسوخ یافته غرب در بدنه تصمیم‌سازی آن دولت، دنبال می‌شد و دولت را به بیراهه برد تا جایی که نزدیک‌ترین افراد به رئیس جمهور وقت، زمانی که دیگر پرده‌ها بر افتاده بود با صراحت اعلام کرد «ما لیبرال اقتصادی هستیم».

در یک جامعه دینی که به شهادت دهها نشانه آشکار علاقه به اصول و آرمان‌ها در آن فراگیر و گسترده است، منافع ملی جدای از آرمانهای اسلامی- انقلابی متصور نیست و متن ملت به هیچ وجه آن را برنمی‌تابد. در یک جامعه دینی اگر اصول وانهاده شوند جامعه دچار بحران هویت شده و درگیر انواعی از شکاف‌های اجتماعی و سیاسی می‌شود و دیگر جایی برای اندیشیدن به منافع ملی باقی نمی‌ماند. پرواضح است که اصول و ارزش‌های بنیادین هستند که برای هر ملتی منافع و مصالح آن را تعیین می‌نمایند. اگر کسی تصور کند که تامین غذا برای یک ملت، منافع ملی است و حفظ کرامت و عزت آن ملت موضوعی دیگر است حتما به بیراهه رفته است. کسی که به کرامت یک فقیر بی‌توجهی می‌کند به طریق اولی به نیازهای مادی او نیز بی‌توجه خواهد بود مگر غیر از این است که مترفین و مسرفین چشم دیدن انسان‌های نیازمند را ندارند.

۳- سخن گفتن از اینکه سانتریفیوژها ربطی به آرمان‌ها و ارزش‌ها ندارند ضمن آنکه از بی‌علاقگی نسبت به دستاوردهای ملی و منافعی که ملت آن را به سختی به دست آورده است، حکایت می‌کند، مغلطه وحشتناکی هم به حساب می‌آید. سانتریفیوژهایی که توسط فرزندان فرهیخته و زحمتکش این ملت در شرایط سخت به‌دست آمده است، در واقع نشانه‌های آشکار توانایی ملی در حفظ استقلال و آزادی این کشور از سیطره قدرت‌های خارجی است و از این رو نادیده گرفتن آن به معنای بی‌علاقگی به منافع ملی است و البته این بی‌علاقگی خود نشانه مستقلی از وانهادن ارزش‌ها و آرمان‌های ملی نیز می‌باشد. این در حالی است که در همه کشورها، سیاست خارجی پا به پای تولیدگران توانایی و قدرت ملی به میدان آمده و با هنر دیپلماسی راه آن را هموار می‌نمایند. در واقع در هیچ کشوری فعالیت دیپلماتیک راهی جدا از میدان وسیع منافع ملی طی نمی‌کند و این برای اولین بار در تاریخ کشورهاست که رئیس یک دولت در کشاکش مذاکرات حساس خارجی می‌گوید: «اساس سیاست خارجی منافع است و نه اصول و آرمان‌ها»! در این وادی طرف خارجی درمی‌یابد که در کشور حریف یک سوء تفاهم بزرگ درباره منافع ملی وجود دارد و باید از آن در واداشتن حریف به واگذاری امتیازات بزرگ حداکثر استفاده را کرد! آیا این است رمز حفظ منافع ملی؟

۴- در هر کشور پیشرو از ظرفیت داخلی برای گسترش نفوذ و اقتدار بیرونی استفاده می‌شود و این گسترش نفوذ خارجی که بستر اصلی تامین منافع ملی و ایمن‌سازی امنیت، سیاست و اقتصاد ملی است، در کشورها به عنوان خطوط قرمز یاد می‌شود و حتی دولت‌هایی به قیمت تحمیل جنگ بر حریف خارجی از این خطوط حراست می‌نمایند. از این روی نباید رئیس‌جمهور محترم به گونه‌ای سخن بگوید که تصور شود قرار است از اقتدار فاصله بگیریم تا به منافع ملی برسیم! چطور ممکن است ایران از تبدیل شدن به قدرت منطقه‌ای عقب بنشیند و در عین حال توقع داشته باشد بازارهای منطقه‌ای روی آن باز باشد؟ یک کشور در صورتی می‌تواند به اقتصاد خصوصی و دولتی خود سروسامان بدهد که قدرت و ثبات آن در محیط منطقه‌ای به رسمیت شناخته شده باشد. این نفوذ هرچه عمیق‌تر باشد، مدیریت اقتصادی کشور آسان‌تر خواهد بود.

بگذارید یک مثال بزنیم. ایران در عراق نفوذ جدی دارد ولی در فرانسه- تقریبا- نفوذی ندارد. ایران قطعا نمی‌تواند حضوری در بازار فرانسه داشته باشد مگر اینکه در این مراوده ایران فروشنده مواد خام و فرانسه فروشنده کالاهای مصنوع- تجدیدپذیر در برابر تجدیدناپذیر- باشد در این صورت مراوده اقتصادی به طور یک‌طرفه به نفع فرانسه و به ضرر ایران خواهد بود و برخلاف تصور رئیس‌جمهور محترم فروشنده مواد تجدیدناپذیر نمی‌تواند امنیت بازار و سرمایه خود را از طریق رابطه با خریدار این مواد تامین نماید. کما اینکه در جریان تحریم‌ها، فرانسه قید فروش محصولات صنعت خودرویی خود را زد و در تحریم نفتی ایران مشارکت ورزید. در حالی که رابطه تجاری ایران با عراق ما را در موضع کشور فروشنده مواد تجدیدپذیر قرار داده و به افزایش دائمی آورده‌های ارزی ایران کمک کرده است و در شرایطی که گره‌های کور سیستم تجاری ایران، حرکت ایران را کند کرده، آورده ایران در سال مالی گذشته رقم قابل توجهی بوده است. حالا یک لحظه تصور کنیم که با توصیه آقای دکتر روحانی، ایران از کمک به ملت مظلوم عراق در حفظ استقلال خود و مبارزه با عوامل داخلی و منطقه‌ای ناامن‌کننده این کشور همسایه چشم‌پوشی کرده و از خیر روابط استراتژیک تهران- بغداد صرف‌نظر کند. در این صورت ایران باید از یک ‌سود تجاری خود که هم به نفع ایران و هم به نفع عراق است چشم بپوشد و حضور نیروهای ناامن‌کننده مخالف دولت قانونی عراق را که این نیروها لزوما مخالف استقلال ایران هم خواهند بود، پذیرا شود آن وقت ایران باید هزینه‌ای را هم صرف حفظ امنیت مرزهای خود کند. فهم این موضوع خیلی ساده است ولی با همه سادگی آن، افرادی از همان قماش نهضت آزادی که امام در سال ۱۳۶۶- خطاب به آقای محتشمی‌پور- فرمودند درصدد بازگرداندن سیطره آمریکا بر ایران هستند، در اطراف بعضی از سازمان‌های جمهوری اسلامی حضور داشته و مشغول مهندسی معکوس‌سازی مفاهیمی مثل «منافع ملی» و «اصول و ارزش‌ها» هستند. امید است رئیس‌جمهور محترم که یکی از شخصیت‌های ارزشمند جمهوری اسلامی است و حفظ جایگاه حساس او یک وظیفه است، سرنوشت دولت سازندگی را مرور کند و مراقب برخی از ترفندها باشد.
منبع: کیهان
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


با سلام واحترام
لطفا" حرف عقلاء را عاقلانه بفهميد. رئيس جمهور گفت: اصول وآرمان چيزي نيست كه در سياست خارجي قابل مذاكره باشد .
کو گوش شنوا!؟
مانی مانوی
Iran, Islamic Republic of
اقای روحانی آرمان ما سانتریفیوژنیست آرمان ما رهایی قدس و نمازخواندن با برادران اهل تسنن درمسجدالاقصی است آرمان ما آب سنگین اراک نیست آرمان ما استقرار عدالت درپهنه زمین است آرمان ما نیروگاه نظنز نیست ارمان ما بسترسازی و آماده کردن زمینه ظهور بزرگ منجی عالم و بزرگ مصلح جهانی حضرت حجت عجل الله تعالی و فرجه الشریف است آرمان ما قورمه سبزی و ماکارونی و مرغ بریان و تن ماهی سیکارو و کمپوت گیلاس و گلابی و سیب زمینی و دوغ عالیس و پوشاک مای بی بی و پتوی نرمینه و برنج محسن و روغن لادن طلایی و پرایدو نان سنگگ و سینه ریز الماس و پیژامه و گوشی اپل نیست آرمان ما نجات بشریت از زیر یوغ نظام سفاک سلطه است من نگویم که کنون با که نشین و چه بنوش که تو خود دانی اگر زیرک و عاقل باشی
احسنت
تا وقتیکه حلقه مشاوران فعلی دور رییس جمهور باشند این حرفهای پر هزینه را خواهیم شنید
Iran, Islamic Republic of
حلقه مشاوران کدومه عزیزمن . ...
محسن
Iran, Islamic Republic of
رییس جمهور خیلی با مشاورانش فرقی نداره!
... اون برا خر کردن امریکا ایجور میگه خب وگر نه مواظب ارمانه هست
این که فکر کنیم رئیس جمهور ما با یک اظهار نظر سطحی میتواند آمریکا را خر کند , ساده لوحی نیست؟؟؟؟
ح ف
با اظهار نظر سطحی البته که نمیشود اما با شعاری که مبتنی بر شعور و آرمان های انقلابی و اسلامی است البته مگر مولایمان علی "ع" نفرمود حق را بگو هر چند که به ضررتو باشد آرمان خواهی و حق طلبی هر چند ممکن است با منافع مادی متعارض باشد اما همه شرف و مردانگی وآزادگی یک ملت ایستادگی بر سر اصول و آرمان ها است مگر در آموزه های اسلامی و قرانی ایستادگی در برابر زورگویان و متجاوزان دستور نیست؟ مگر امر به ایستادگی و نهراسیدن از عده و قدرت دشمنان نشده ایم ؟ این حرف رییس جمهور یعنی برای منافع مادی ملی میتوان از اصول و آرمان ها دست کشید و این با آنچه که ما از اسلام و مکتب تشیع آموخته ایم تناقض دارد و میتواند سر آغاز وا دادگی در مقابل قدرت ها واز بین رفتن استقلال و عزت و شرف این
آره امریکا هم خر شد!
توفیقی از قزوین
رییس جمهوری که با ارمانهایی که قسم یاد کرده حافظش باشد بی تفاوت است وای به حال ارزشها
آمریکا هم با این حرفا خر میشه!!!!
هاهاها
هادي هفتكلي
ايشون گفت لابد آمريكا هم باور كرد!ساده دلايي بنده خدا.
آشنا
آخه آمریکاهم اینطور که شما فکر میکنید خر نیست باباجون مراقب باشید سوتی ندید! حریف زرنگه با با زرنگ بفهمید !!!!!!1
فعلا که...
ما نمی فهمیم چرا آمریکایی ها و غربی ها واسه ...ما این حرفا رو نمی زنن؟؟؟؟
محسن
Iran, Islamic Republic of
ارزشهایی که مابا آن آشنا هستیم معارف قرانی و ولایت اهل بیت بلند مرتبه می باشد این که بعضی ها اصرار دارند سانتیفیوژ را در حد مقدسات جلوه دهند انحراف است .
...
متاسفم . تاریخ ......... ها زیاد بخود دیده است.
19
Iran, Islamic Republic of
سلام علیکم
این نکته خواسته یا ناخواسته نتیجه اقدامات و سخنان دولت است
. . . مهندسی معکوس‌سازی مفاهیمی مثل «منافع ملی» و «اصول و ارزش‌ها» . . .
آرمان یک کشور بر اساس منافع کشور تعریف میشود و ایشون ثابت کردن نه منافع رو میشناسن نه آرمانها رو و طبعا به این دو پایبندی هم ندارن
تعریف آرمان ها بر اساس منافع؟؟!!!!
سرور
منافع باید مبتنی بر آرمانها باشد.
رئیس جمهور منطقی ترین حرف رو میزنه که همه جای دنیا همه قبول دارن باز یه عده میان شاکی میشن. چه گیری کرده بیچاره روحانی با این منتقدایی که روحانی بگه ماست سفید هم بهش گیر میدن.
علی
درود بر آقای زارعی و ایضاً جناب شریعتمداری.
ایا رییس جمهور محترم این نقد های دلسوزانه رامی خواند ومی پذیرد.
Iran, Islamic Republic of
عمرا....
محسن
Iran, Islamic Republic of
حتما می خواند و عمل می کند و در پایان در یک نشست عمومی با لسان احسن از منتقدان دلسوزش تشکر درخور خواهد کرد!
محسن
یاد احمدی نژاد ارمانگرا به خیر
saboor
بسمه تعالی
سلام علیکم : وقتی به این ادبیات نامفهوم ..گوش می دادم ، زمان جنگ و مبارزه و آن رشادتها در جلوی چشمانم مسجم شد .
واقعا بعد از چند دهه از رشادتها و ایثار های این مردم هنوز آقایان مفهوم «« آرمان و اصول »» را نمی دانند . آیا ولقعا در دوران انقلاب و جنگ هشت ساله ، ما برای منافع خود مبارزه کردیم ، یا برای آرمانها و اصولی که حضرت روح الله برای ما ترسیم نموده بود . آنهم با استفاده از موازین و آیات قرآن کریم .
ملت غیور و آگاه ، مردم همیشه سرافراز ، از خواب غفلت بیدار شویم که اگر غفلت کنیم آنچه را که در این مدت بدست آوردیم باید هزینه زیاده خواهی های آمریکا و نوچه های آنها که در داخل کشور آبشخور استکبار هستند ، بپردازیم .
خدایا این ملت غیور و فهیم را مانند همیشه بیدار و همشیار قرار ده ، تا آگاهانه در انتخابات آینده با صلابت شرکت کنند . آمین
فرهاد
تا سران فتنه...همگی اعدام نشوند این ملت روی اسودگی را نخواهد دید
منظور شما رئيس جمهور سابق هم هست . مستند سيما
نشان داد که او هم يکي از عوامل ... بوده است .
نگار
روحانی برای ملت ایران متاسفم.
روحانی بدون اصول و آرمانه و ارزش مگه میشه منافع رو تشخیص داد؟؟؟؟ ارمانهای تو چیا هستن روحانی؟
بصير
آقامحسن اسمه احمدي نژادرونيار قاط ميزنم .ياداون جمله ي آقاي جليلي به آقاي رضايي ميفتم كه گفت آقاي رضايي موضعت رومشخص كن كه اينوري هستي يااونوري؟؟؟
ALI
Iran, Islamic Republic of
سلام برهیچ کس پوشیده نیست همه چیز
ولی دوستان گرامی وضعیت اقتصادی خراب است خراب است
شماعزیزان نفساتون ازجایی گرم میاد بیرون حقوق سرماه میگیرید بهترین امکانات
تاحالا شرمنده زن بچتون شدید
ایاتابه حالا شده دخترت بگه میوه میوه نتونی براش بخری بغض کنی
خیراقایان محترم ندیدیشمابزرگوارن
بدانیدخراب است قدرت خرید مردم نصفه کمترشده به خودتون نگاه نکنید.روانی شدیم دیگه
....
اکبر
برادر من شما فکر کردی اگه دست از آرمان ها برداری وضعت خوب میشه؟ چه قدر ساده می گیری ساست های غرب ها رو!مگه مصر زمان مبارک که این همه خوش رقصی برا اسرائیل و آمریکا کرد از نظر اقتصادی وضع خوبی داشت؟اینها مشکلشون ایدئولوژی ماست!
ممد
United Kingdom
این صحبت ها که توی رسانه می شود باعث دعوای سیاسی و خدای ناکرده هرج ومرج می شود چراکه واقعا اگر رئیس محترم جمهور در سخنرانی های متعدد و نیز در جهت گیریشان بر خلاف ارمانها وارزشها ومنافع کشور موضع گیری می کنند راه کار قانونی ان این است ..........
...حرفهایی میزند که من کارگر ساختمانی هم نمیزنم
سید
سلام
همه وقتی به دفاع مقدس میرسند شروع میکنند به تحسین وبه به و چه چه که چه جوانهایی داشتیم و در بین آن همه دشمن بدون هیچ امکاناتی هم جنگ را پیش بردیم و هم مملکت ولی نمیفهمم چراهیچکس نمیگه اونا برای آرمانشون رفتند و الا اگر فقط وفقط بازهم تکرار میکنم فقط فقط بخاطر منافع ملی بود خیلی راحت میشد با استکبار کنار آمد و از آرمان دست کشید آنها هم کمک میکردند که ما پیشرفت کنیم ولی اون جوونا هم برای آرمان رفتند وهم برای منافع ملی نه فقط برای آرمان!!
حالا آقایون میخان به خاطر منافع ملی رشادت اون همه جوون وپیر رو فراموش کنن و یا ناله های مادران و همسرانشون رو نادیده بگیرن کاری نداره چاره اون یک رفراندومه دیگه !!!!!
Iran, Islamic Republic of
ارزش ها آرمان‌ها منافع ملی و... را تازه به دوران رسیده‌ها تعیین نمی‌کنند . باید ببینیم کدخدا چه می‌گوید . در حال حاضر نظر کدخدا این است که سانتریفیوژ برای ما اخ است پس سانتریفیوژ نه ارزش دارد و نه نفع ملی
جمالی
این بنده خدا یک چیزی میگوید خودش هم متوجه نیست چون در حال عصبانیت حرف می زند ادم که غصبانی باشد خودش هد نمی فهمد چی می گد
مينابي
Iran, Islamic Republic of
بالخره چون كليدشون قلابي از كار در اومده بايد يه جوري جو درست كنند
فرزانه
وضع اقتصادی با مدیریت صحیح منابع ونیروی کار حل میشه نه با تعطیل کردن نیروگاه های هسته ای !!!!!!! حتی اگه ما به درخواست کشورهای غربی و آمریکا جواب مثبت دهیم تا وقتی فکر درست درمورد اقتصاد جریان نداشته باشه مشکلات اقتصادی حل نمیشن. پس عاقلانه نیست که اقتدار ملی رو بخاطر وعده های دروغین آمریکا و غرب از دست بدیم.
گر تو بهتر میزنی بستان بزن .
France
...و حالا نمیتونند..
Iran, Islamic Republic of
همینه که هست! نوش جونمون! دو سال دیگه باید با زجر تحملش کنیم! تازه اگه دوباره هم ...یت کنیم میشه 6 سال دیگه!!!!
ایشان به ادعای خودشان مثلا حقوق دان هستند و علم سیاست نخوانده اند
United States
اقای رییس جمهور ی کمی مراقب حرف زدنتون باشید.!!...
علی
United States
اقای روحانی ارمانهای شما چی هستش؟!!!!! ...
این حرفها همان حرفهایی است که بوی قورمه سبزی می دهند......
حالا اظهارات نویسنده محترم نقد دلسوزانه محسوب می شود یاازطرف یک تازه به دوران رسیده بی سواد است.
احمد علی جهان بین
آقای رئیس جمهور ما ملت ایران ، آرمانها و اصولمان را فدای شکممان نمی کنیم