کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

علی مطهری در گفت‌وگو با یورو نیوز:

مصوبه مجلس بی موقع بود/ فعلا از بازگشت آمریکا به برجام استقبال کنیم بعدا برای خسارات فکر کنیم/ ما با آمریکا مخالفیم چون حامی اسرائیل است وگرنه مشکل دیگری نداریم/ دشمنی زیاد با عربستان بی‌منطق است

18 آذر 1399 ساعت 15:09

این مصوبه مجلس، به نظر من، یک مقدار بی‌موقع بود. یعنی مجلس باید صبر می‌کرد تا رفتار دولت جدید آمریکا را ببیند و متوجه شود که آمریکا و اروپا در دوره جدید چگونه می‌خواهند عمل کنند.


گروه سیاسی جهان نیوز: علی مطهری، نایب رئیس دوم مجلس گذشته که حاشیه سازی های عدیده اش باعث ردصلاحیت وی توسط شورای نگهبان شد، در گفتگو با یورونیوز مدعی شده است که مجلس یازدهم برای تصویب طرح راهبردی لغو تحریم ها عجله کرده است و باید صبر می کرد که ببیند آمریکا و اروپا در دوره جدید چگونه می‌خواهند عمل کنند. این حرف مطهری در حالی است که ظریف به عنوان وزیر امور خارجه و متولی مذاکرات هسته ای از اجرای قانون مصوب مجلس سخن گفته است.

حتی مطهری پا را فراتر گذاشته و به جای مطالبه خسارات وارده به ایران از سوی آمریکایی ها گفته است: «می‌توانیم فعلا از بازگشت آمریکا به برجام استقبال کنیم و خودمان هم به شرایط قبلی بازگردیم. درباره آن خسارت‌ها بعدا می‌توان یک فکر اساسی کرد»!

در میان اظهارت مطهری نکات دیگری نیز وجود دارد. برای نمونه او مشکل ایران با آمریکا را به خاطر مسئله حمایت امریکایی ها از اسرائیل محدود کرده است و جالب تر آنکه تسخیر لانه جاسوسی توسط دانشجویان پیرو خط امام را یک اقدام تند دانسته که آمریکا بعد از آن ارتباطش را با ایران را قطع کرد. رهبرانقلاب در این باره می فرمایند: «اقدام دانشجویان در مقابله با چنین پدیده ای، عین عقلانیت بود و تسلیم‌شدن و زیر بار زور رفتن ضد عقلانیت است. ما شروع‌کننده اقدام در مقابل آمریکایی‌ها نبودیم بلکه بعد از پیروزی انقلاب، آنها بودند که با صدور قطعنامه در کنگره، راه‌اندازی گروههای تروریستی، طراحی و حمایت از کودتا و تمهیدات گسترده جاسوسی در سفارت خود، دشمنی با ملت ایران را شروع کردند».

به گزارش جهان نيوز، بخش های مهم اظهارات مطهری را در ادامه خواهید خواند:

*این مصوبه مجلس، به نظر من، یک مقدار بی‌موقع بود. یعنی مجلس باید صبر می‌کرد تا رفتار دولت جدید آمریکا را ببیند و متوجه شود که آمریکا و اروپا در دوره جدید چگونه می‌خواهند عمل کنند.

 
*به طور قطعی نمی‌توانیم بگوییم نیت نمایندگان مجلس چنین چیزی بوده است. ظاهر قضیه این است که نمایندگان مجلس حسن نیت داشته‌اند و می‌خواستند کمکی در راه رفع تحریم‌ها و حل مشکل هسته‌ای ایران کرده باشند.
 
*در اینکه با خروج آمریکا از برجام خسارات زیادی به ایران وارد شده، هیچ تردیدی نیست و ایران حق مطالبه خسارت را هم دارد و می‌تواند برای بازگشت آمریکا به برجام شرط بگذارد؛ ولی چون ما می‌دانیم قبول این شرط از طرف آن‌ها خیلی سخت است و این شرط‌گذاری ممکن است به منافع ایران آسیب بزند، می‌توانیم فعلا از بازگشت آمریکا به برجام استقبال کنیم و خودمان هم به شرایط قبلی بازگردیم. درباره آن خسارت‌ها بعدا می‌توان یک فکر اساسی کرد.

*اگر بازگشت آمریکا به برجام به خوبی انجام شود و با روی کار آمدن آقای بایدن برخی تحریم‌ها لغو شوند، قطعا یک گشایش اقتصادی در کشور ایجاد خواهد شد و مردم تا حدی به آینده اقتصادی کشور امیدوارتر می‌شوند و مشارکت بیشتری در انتخابات ریاست جمهوری خواهند داشت. در صورت بالا بودن مشارکت مردم در انتخابات، معمولا افراد و گروه‌های تندرو رای نمی‌آورند. در این صورت لاجرم یک فرد معتدل رای خواهد آورد.
 
*هر دولتی که در آینده حاکم شود، مجبور است همین راه را ادامه دهد؛ چون بالاخره باید معیشت مردم را اداره کند. ما باید بتوانیم پول‌های بلوکه‌شده‌مان را از خارج به داخل منتقل کنیم و اقتصادمان باید شرایط عادی پیدا کند. هر دولتی که بر سر کار آید، مجبور است برود این راه‌ها را باز کند. تندروهایی که امروز به دولت انتقاد می‌کنند، اگر خودشان در دولت بعدی باشند، چونکه باید به مردم پاسخگو باشند، قطعا همین راه را طی خواهند کرد. مثلا مشکل FATF و مشکل برجام را حل خواهند کرد، روابط خارجی را توسعه خواهند داد، روابط با کشورهای همسایه و کشورهای عربی را بهبود خواهند بخشید.

درباره «علی مطهری» بیشتر بخوانید:
می‌توان درباره مسائل منطقه هم با آمریکا مذاکره کرد!
بتمرگ و پفیوز را گفتم ولی آرام/ ادای کف گرگی را درآوردم
چرا علی مطهری اصولگرایان را شبیه منافقین می داند؟!
ایران باید از کویت و عربستان قدردانی کند!
با هواکردن موشک تلاش کردند برجام اجرا نشود!

قلب کدخدایی هنوز به ‌طور كامل سياه نشده
فکر می کنند کسی مخالف ولی فقیه نظر داد از دین خارج شده

یک عده دنبال ایجاد قداست بیجا برای جمهوری اسلامی هستند

*روس‌ها هم مایل نیستند که ما در صنعت هسته‌ای پیشرفت کنیم. ما باید به هوش باشیم که خودمان را در دامن چین و روسیه نیندازیم. ما باید روابطمان را با دنیای غرب متعادل کنیم و رقابتی بین غرب و شرق برقرار کنیم که مجبور نباشیم در مقابل بعضی سیاست‌های کشورهای شرقی سکوت کنیم.

*باید تغییری اساسی در سیاست خارجی ما بوجود آید. روابط ما با عربستان باید بهبود یابد. این دشمنی زیاد بی‌منطق است و اصلا ضرورتی برای این کار نیست. در مساله آزادی فلسطین هم، این امر با اتحاد کشورهای اسلامی انجام می‌شود و ما باید با هم باشیم. اینکه بعضی از کشورهای عربی از ما می‌ترسند و به دامن اسرائیل افتاده‌اند، به نفع اسرائیل و آمریکاست و ما باید سیاست خارجی خودمان را اصلاح کنیم.

*غرب‌ستیزی افراطی هم اساساً در انقلاب ما نبوده. متاسفانه در اول انقلاب نیروهای چپگرا با تسخیر سفارت آمریکا تندروی‌هایی کردند و انقلاب را مساوی با مبارزه با آمریکا و هدف انقلاب را نابودی آمریکا قرار دادند. در حالی که انقلاب ما اصلا هدف اولیه‌اش چنین چیزی نبود. مبارزه با آمریکا یک وسیله است. ما به طور کلی با سلطه مخالفیم. ما با آمریکا مخالفیم چون از اسرائیل حمایت می‌کند وگرنه ما مشکل دیگری با آمریکا نداریم. مشکل ما با آمریکا همین مساله فلسطین است. در ابتدای انقلاب هم قرار به قطع رابطه با آمریکا نبود و بعد از داستان سفارت، آمریکا ارتباطش را با ما قطع کرد.


کد مطلب: 747636

آدرس مطلب: https://www.jahannews.com/report/747636/مصوبه-مجلس-بی-موقع-فعلا-بازگشت-آمریکا-برجام-استقبال-کنیم-بعدا-خسارات-فکر-مخالفیم-چون-حامی-اسرائیل-وگرنه-مشکل-دیگری-نداریم-دشمنی-زیاد-عربستان-بی-منطق

جهان نيوز
  https://www.jahannews.com