کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

دعوت از علاقمندان به گويندگي در راديو

31 فروردين 1389 ساعت 21:00

معاون صدا با اشاره به اين كه كساني كه در راديو هستند اجازه حضور در تلويزيون را ندارند، گفت: راديو هميشه از استعدادها و ستاره‌ها استفاده كرده است. ما در راديو كميته انتخاب گوينده را تشكيل داده‌ايم و هركس كه علاقه دارد مي‌تواند به اين كميته مراجعه كند.


به گزارش  فارس، بعدازظهر امروز نشست خبري به مناسبت هفتادمين سالگرد تأسيس راديو و برگزاري يازدهمين جشنواره بين‌المللي راديو با حضور محمدحسين صوفي معاون صدا، كامران كاظم‌زاده مدير راديو فرهنگ، مهدي دهقان نيري، مهدي لبيبي، مقدسي و رضا رضايي مدير روابط عمومي معاونت صدا برگزار شد.
در بخش ديگري از اين نشست، معاون صدا در پاسخ به خبرنگاري درباره بودجه كم راديو نسبت به تلويزيون گفت: بودجه صداوسيما كم است و ما نيز اين مسئله را چندين بار گفته‌ايم در حال حاضر صداوسيما بيش از 110 شبكه ملي، بين‌المللي و استاني دارد و بايد علاوه بر تأمين و توليد برنامه از تجهيزات و ساختمان‌ها نيز نگهداري كند. بنابراين اعتبارات ما كم و در حد نياز نيست البته قول‌هايي داده شده كه اميدوارم تأمين شود و البته ما از دولت و مجلس تشكر مي‌كنيم كه اعتباراتي در اختيار ما قرار مي‌دهند.
وي ادامه داد: ذكر اين نكته نيز ضروري است كه هزينه برنامه‌سازي در راديو كمتر از تلويزيون است و اين مسئله در كل جهان نيز به همين شيوه است.
صوفي عنوان داشت: البته طي سالهاي اخير شيب بودجه راديو نسبت به قبل بيشتر شده است و وضعيت ما در سال 88 خيلي بهتر از 87 بود و اميدوارم اين شيب كه آغاز شده ادامه پيدا كند تا ما بتوانيم حداقلي از دستمزد همكاران‌مان را پرداخت كنيم.
وي همچنين درباره ميزان پخش برنامه‌هاي مجلس از راديو فرهنگ و ادامه تعاملات اين راديو با مجلس نيز اظهار داشت: ما در شبكه فرهنگ دو كار انجام داده‌ايم. اول اين كه اقدام به پخش جلسات رسمي مجلس مي‌كنيم و از سوي ديگر مدت‌هاست كه برنامه‌ جديدي را در دستوركار قرار داده‌ايم كه مباحثي را پيرامون قوانين مجلس، ضرورت تدوين قوانين و شيوه‌هاي تدوين آنها را در دستور كار قرار داده‌اند.
به گزارش خبرنگار فارس در تكميل توضيح معاون صدا، كامران كاظم‌زاده گفت: حتماً اگر رأي‌گيري در مجلس انجام مي‌‌‌شود، از راديو به طور مستقيم پخش شود و اگر به دلايلي امواج راديو قطع شد، مجلس دوباره رأي‌گيري مي‌كند. پخش برنامه‌هاي مجلس از راديو فرهنگ ميراث اين شبكه راديويي باقي ماند و ما گاهي براي برنامه‌ريزي‌هاي‌مان دچار مشكل مي‌شويم.
وي افزود: ما با اداره فرهنگي مجلس مراودات خوبي داريم و قول‌هايي دادند كه در جهت تقويت مجلس برنامه‌هاي بهتري توليد كنيم. در حال حاضر نيز دستوركار مجلس را هر روز صبح اعلام مي‌كنيم و روز بعد هم كه مجلس برنامه ندارد مصوبات روز قبل را به اطلاع مردم مي‌رسانيم.
در ادامه معاون صدا درباره مهمانان خارجي جشنواره نيز توضيح داد: مسئولان و دست‌اندكاران اي بي يو شركت مي‌كنند و يكسري هم برنامه‌ساز هستند. كساني كه براي حضور در اجلاس مي‌آيند به طبع‌ در اين مراسم حضور دارند مسئولان نيز به عنوان مسئول حضور دارند آنهايي هم كه به عنوان برنامه‌سازي حضور دارند در اين مراسم شركت مي‌كنند.
وي ادامه داد: در جشنواره‌هاي تلويزيوني و سينمايي، در زمان برگزاري جشنواره آثار پخش مي‌شوند اما در راديو اينگونه نيست. همچنين جشنواره امسال محدودتر شده و طي 4 نيم‌روز برپا مي‌شود. افتتاحيه ساعت 9 صبح سه‌شنبه 5 خرداد و اختتاميه در آخرين شب جشنواره، پنج‌شنبه 7 خرداد برگزار خواهد شد.
صوفي با بيان اين كه اولويت ما در راه‌اندازي راديو نمايش تكميل پوشش ساير شبكه‌ها است، درباره تأمين موسيقي شبكه‌هاي مختلف راديويي تصريح كرد: مسئوليت تأمين موسيقي برعهده مركز موسيقي است ما خوشبختانه منبع بسيار غني از موسيقي داريم و آرشيو صداوسيما از غني‌ترين آرشيوه‌هاست كه برنامه‌سازان ما هم از موسيقي‌هاي موجود در آن استفاده مي‌كنند. از طريق سيستم اتوماسيون نيز كه در دستور كار است، برنامه‌سازان به راحتي مي‌توانند از اين منبع قوي آرشيو استفاده كنند. در حال حاضر شبكه آوا روزانه با 7 ساعت برنامه از 17 الي 24 نسبت به پخش موسيقي‌هاي سنتي اقدام مي‌كند و راديو نوا نيز از 24 تا 6 بامداد نسبت به پخش موسيقي‌هاي مذهبي، آييني و معارفي اقدام مي‌كند.
به گزارش فارس، در ادامه اين مراسم لبيبي اظهار داشت: ما در جشنواره راديوي امسال شرايط يكساني براي شركت‌كنندگان داخلي و خارجي داريم. همچنين استقبال خارجي‌ها امسال بيشتر از سال‌هاي قبل بوده و تعداد و تنوع آثارشان بسيار زياد است.
وي افزود: آنها معترف هستند كه برنامه‌‌سازان ايراني بسيار برتر از برنامه‌سازان خارجي هستند و همواره مطالبي را از ايراني‌ها ياد مي‌گيرند.
در ادامه، صوفي پيرامون سؤالي با موضوع بودجه راديو براي مقابله با جنگ نرم چقدر است، اظهار داشت: به اين منظور اعتباراتي براي ما در نظر نگرفته‌اند و ما فقط يك بودجه كلي داريم.
وي همچنين درباره ايجاد محدوديت معاونت صدا براي خبرنگاران در گرفتن مصاحبه با برنامه‌سازان راديو نيز عنوان داشت: ما هيچ محدوديتي ايجاد نكرد‌ه‌ايم و آماده همكاري با خبرنگاران هستيم. البته اگر ما ضوابط و معيارها را مانع بدانيم به بيراهه رفته‌ايم ضمن آن كه خبرنگاران از چهار طريق مدير شبكه، تهيه‌كننده، سردبير و روابط عمومي مي‌توانند خبر بگيرند.
معاون صدا درباره ميزان شنوندگان راديو نيز عنوان داشت: ميزان شنوندگان راديو نسبت به سال قبل افزايش يافته و ميزان رضايتمندي هم بيشتر شده است.
وي در ادامه اظهار داشت: يكي از دلايل برگزاري هم‌انديشي طنز اين است كه ما در سال 89 برنامه‌هاي طنز را نسبت به سال‌هاي قبل بيشتر خواهيم كرد. برخي شبكه‌ها مخاطبان خاص خود را دارند؛ مثلاً شبكه چهار مخاطبانش با شبكه يك يكسان نيست. شبكه گفت‌وگو هم براي اقشار خاصي برنامه توليد مي‌كند ضمن اين كه براي سال 89 تصميم گرفته‌ايم همه شبكه‌ها، در حوزه تخصصي كار خود، برنامه‌ مناظره‌اي داشته باشند.
معاون صدا در پاسخ به سؤال ديگر خبرنگار فارس در خصوص اين كه پيش از اين مجري‌هاي راديو اجازه حضور در تلويزيون را نداشته‌اند اما مدتي است كه اين قانون به روال قبل پيگيري نمي‌شود و اين كه آيا اين قانون لغو شده است، اظهار داشت: يكي از كارهايي كه راديو همواره انجام داده، حق‌شناسي بوده و راديو هميشه از استعدادها و ستاره‌ها استفاده مي‌كرده است. اين ضوابط همچنان پابرجاست و كساني كه در راديو هستند اجازه حضور در تلويزيون را ندارند. همچنين كميته انتخاب گوينده را تشكيل داده‌ايم و هركس كه علاقه دارد مي‌تواند به اين كميته مراجعه كند. البته ما به مجري‌هايي احتياج داريم كه علاوه بر صداي خوب، دانش هم داشته باشند. علاقمندان به گويندگي مي‌توانند براي انجام تست يا به شبكه راديويي تهران واقع در ميدان ارگ و يا ساختمان شهداي راديو در جام جم مراجعه كنند.
وي درباره موسيقي‌هايي كه از راديو پخش مي‌شوند نيز گفت: هر اثري كه از راديو پخش مي‌شود بايد داراي استانداردهاي باشد و اين استانداردها توسط مركز موسيقي سازمان صداوسيما ارزيابي مي‌شوند.
صوفي ادامه داد: امسال مركز نمايش موظف است 25درصد از برنامه‌هايش را به طنز اختصاص بدهد. هر شبكه نيز بايد برنامه طنز تركيبي داشته باشد. افزايش برنامه‌هاي گفت‌وگو محور، مستند، مناظره‌اي، حضور در استان‌ها و شهرستان‌هاي مختلف، ارتباط با مجامع علمي دانشگاهي از جمله برنامه‌هايي است كه براي حفظ مخاطب در نظر گرفته‌ايم.
در بخش پاياني اين نشست دهقان نيري نيز در توضيحاتي پيرامون يازدهمين جشنواره بين‌المللي راديو گفت: رقابت بين برنامه‌هاي داخلي و خارجي يكسان است و ما تفاوتي در داوري آثار داخلي و خارجي نداريم. 10 ساختار داشته‌ايم كه در همان چارچوب‌ها بوده‌اند همچنين برابرسازي هدايا نيز امسال صورت گرفت و نفرات اول هزار و 500 دلار و نفرات دوم هزار دلار دريافت خواهند كرد. بحث رقابت برنامه‌هاي با موسيقي و بدون موسيقي نيز يكسان است و جشنواره ملزم شده تا رقابت يكساني در اين زمينه بين همه شبكه‌ها داشته باشد.
وي اظهار داشت: امسال 180 جايزه تقديم همه عوامل مي‌شود و مقرر شد جوايز در پنل‌هاي تخصصي خود تقسيم شود. در اختتاميه 10 جايزه ويژه عواملي تقديم مي‌شود كه بالاترين نمره را در داوري گرفته‌اند. صرفه‌جويي‌هايي نيز در هزينه‌ها شده و مدعوين داخلي و خارجي افزايش پيدا كرده‌اند.
وي گفت:‌ ما امسال هزار مهمان داخلي و 80 مهمان خارجي خواهد اشت كه تعامل بيشتري نيز با برنامه‌سازان داخلي و خارجي در دستور كار داريم. اي بي يو نيز كلاسي خواهد داشت كه به مدت 2 روز در تهران برگزار خواهد شد. امسال بحث اهداي جوايز به عوامل برنامه‌ساز وجود دارد و ديگر برنامه برتر نداريم در اين جشنواره، كل خانواده راديو دعوت هستند.


کد مطلب: 108356

آدرس مطلب: https://www.jahannews.com/analysis/108356/دعوت-علاقمندان-گويندگي-راديو

جهان نيوز
  https://www.jahannews.com