يکشنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۳ - 2 Jun 2024
 
۰
۱۰
راه آهن رشت - آستارا

همه فواید یک خط آهن/ توافق مهمی که درآمد سرشاری عاید ایران می‌کند

شنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ ساعت ۰۸:۲۲
کد مطلب: 837887
این راهبرد علاوه بر خنثی سازی تحریم های سخت آمریکا و غرب، جایگاه ایران را به عنوان یک قدرت سیاسی اقتصادی در منطقه و فرامنطقه تثبیت کندو
همه فواید یک خط آهن/ توافق مهمی که درآمد سرشاری عاید ایران می‌کند
گروه سیاسی جهان نيوز: گام های عملیاتی و جدی در حوزه استفاده از ژئوپولتیک و جغرافیای سیاسی و اقتصادی کشورمان در دولت سیزدهم برداشته می شود که می تواند به خوبی اهداف کشورمان در تجارت با کشورهای منطقه را محقق کند.

درواقع ظرفیت های مهمی در منطقه ای که ایران در آن قرار دارد موجود است که دشمنان همیشه با تنش زایی و ایجاد جنگ سعی کرده اند که آنرا مغفول و بلااستفاده بگذارند. این درحالی است که شکوفایی این ظرفیت ها هم می تواند اقتصاد کشور را رونق بخشیده و اشتغالزایی و رفاه ایجاد کند و هم جایگاه کشورمان را به عنوان یک قدرت چندجانبه اقتصادی و سیاسی و ... در منطقه و جهان تثبیت کند. امنیت کشورمان به عنوان جزیره ثبات در منطقه نیز ارزش افزوده دیگری برای این پلن و نقشه راهبردی است. بنابراین ایران اسلامی می تواند از مزایای اقتصاد امن در منطقه خاورمیانه به خوبی استفاده کند و این موضوع سبب می شود که کشورهای مختلف منطقه برای سرمایه گذاری بیشتر به کشورمان نگاه ویژه تری داشته باشند.

نکته حائز اهمیت این است که کشورمان بتواند با ایجاد زیرساخت های ارتباطی و حمل و نقلی مناسب این ظرفیت بالقوه را بالفعل کند. از سوی دیگر هر چقدر در این راستا زیرساخت های لازم افزوده شود بیشتر برای کشورمان عایدی دارد.

خط آهن رشت آستارا که کریدور شمال به جنوب را به هم وصل می کند و خط مواصلاتی راهبردی است، یک گام اساسی در این راستاست که طی ۴ سال باید به اتمام و بهره برداری برسد.

از سوی دیگر در سلسله اقدامات منطقه ای و همکاری های بین المللی این خط آهن به عنوان کار مشترک روسیه و ایران ضمن تحیکم روابط فی مابین ارتباطات منطقه ای را گسترش می دهد. واقعیت این است که زیرساخت های مهم و راهبردی بین المللی راهی برای تحکیم روابط و گسترش پیوندهای استراتژیک و تامین منافع آینده کشورمان محسوب می شود.

خط ریلی به طول ۱۶۲ کیلومتر بین شهرهای رشت و آستارا احداث می شود و به گفته کارشناسان شروع راهی برای توسعه و پیشرفت حمل و نقلی و ترانزیتی در کشور است و می تواند اقتصادهای محلی را رونق بخشیده و کسب و کارها گسترده سازد.

اگر با نگاه صرف درآمدزایی نیز به این خط ارتباطی نگاه کنیم ضمن مزیت ارتباطی سریعتر و کوتاه تر و در نتیجه ارزان تر، با اجرا شدن پروژه راه آهن رشت- آستارا، سالانه یک میلیون نفر مسافر و حدود ۱۵ میلیون تن بار جابجا می‌شود که حدود ۲۰ میلیارد دلار برای کشور ارزآوری در بردارد. بنابراین با نگاه درآمدزایی نیز این خط آهن برای کشورمان سود سرشاری را به همراه دارد.

این موضوع به خوبی نشان می دهد که به چه میزان ظرفیت های اقتصادی و سیاسی بالایی در همگرایی با همسایگان و کشورهای منطقه وجود دارد که متاسفانه مغفول مانده است و ازادسازی ان چه پتانسیل‌های دیگری را شکوفا می کند. البته این موضوع منحصر به خطر ارتباطی زمینی نیست و باید در حوزه هوایی و آبی و بنادر نیز برنامه ریزی های لازم با سرمایه گذاری های مختلف ایرانی و خارجی برای توسعه ترانزیتی کشور طراحی و اجرا شود.

بنابراین باید نگاهی در کشور برای فعال کردن ظرفیت های مختلف وجود داشته باشد که با احداث این خط آهن به نظر می رسد این موضوع به صورت جدی در حال انجام است اما باید این فعال سازی و همگرایی با کشورهای منطقه در سطح بسیار بالایی انجام شود. آنچه امروز در فرآیند توسعه کشورهای مختلف مهم است ایجاد ظرفیت های بالا و متنوع برای جذب سرمایه گذاری و همکاری اقتصادی است. ایران با توجه به حوزه ژئوپلوتیک و استراتژیکی که در آن قرار دارد و با توجه پهنه گسترده ای که دارد، حائز پتانسیل های بالایی است.

نکته مهم دیگر در ایجاد همگرایی اقتصادی و انجام پروژه های مشترک منطقه ای، فواید سیاسی است که این موضوع برای کشورمان به ارمغان می‌آورد. این راهبرد علاوه بر خنثی سازی تحریم های سخت آمریکا و غرب علیه کشورمان جایگاه ایران را به عنوان یک قدرت سیاسی اقتصادی در منطقه و فرامنطقه تثبیت کند و علاوه بر اینکه باعث جذب سرمایه های بیشتر و قدرتمند شدن هر چه بیشتر کشورمان می شود، در حوزه دیپلماسی فرامنطقه ای بویژه در مقابل غرب نیز کشورمان دست بالا را خواهد داشت. سیاست منزوی سازی ایران از شاهراه اقتصادی پیگیری شد اما از همین شاهراه اقتصادی نیز کشورمان می تواند به خنثی سازی تحریم ها و شکستن این سد اقدام کرده و امتیازات بیشتری از غرب بگیرد.

کشورمان از تاریخ گذشته نیز با توجه به وجود جاده ابریشم محل عبور بازرگانان و کاروان های تجاری و اقتصادی بوده است و این موضوع امروز نیز بیش از گذشته تقویت شده است و ایران می تواند با توجه به ظرفیتی که در حوزه ترانزیتی و حمل و نقلی خود دارد درآمدی سرشار و منفعتی بسیار کسب کند که این راه با احداث خط ریلی رشت آستارا هموار و بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید:
کریدور شمال-جنوب چیست؟/ راه‌آهن رشت-آستارا چه فوایدی دارد؟
https://jahannews.com/vdcivyavyt1apv2.cbct.html
jahannews.com/vdcivyavyt1apv2.cbct.html
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


United States
...
Iran, Islamic Republic of
پروژه کریدور شمال - جنوب با این اهمیت و با این سود سرشار چرا در دولت قبل اجرایی نشد ؟!
علی
Iran, Islamic Republic of
سلام این پروژه خسارتی که به محیط زیست و جنگل و مخصوصا جنگل گیسوم وارد میکند را منظور کرده اید ؟.
Iran, Islamic Republic of
بیشترین خسارت رو همون مردم محلی دارند به جنگلهایی که میگی دارن میزنن..
Iran, Islamic Republic of
نمیدونم چرا تا یه طرح ملی که بیست ساله داره خاک میخوره و یک دولتی اومده انجام بده حالا همه شدند کارشناس محیط زیست
Turkey
از جنگل گیسوم یک خط فشار قوی برق گذر کرده است و در ان قسمت درخت ها از قبل از بین رفته است قرار شده است خطوط برق به زیر زمین انتقال دهند و راه اهن را از همان قسمت عبور دهندکه اسیبی به جنگل نرسد
Iran, Islamic Republic of
داداش درآمد سرشار که همین الانم هست خود آقایون گفتند نفت مثل قبل از برجام میفروشیم پولشم میگیریم..
Iran, Islamic Republic of
صادرات نفت خام به صرفه نیست باید درآمد کشور را از طریق ترانزیت کالا و صادرات غیرنفتی تامین کنیم.
Iran, Islamic Republic of
چه ربطی داره به راه آهن استارا ؟
United Arab Emirates
انوقت این درامد نصیب کی میشه؟