جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
 
۱
۲

نكاتي كه زائران اباعبدالله(ع)دراربعين بايدبدانند

سه شنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۵۴
کد مطلب: 331942
زائرانی که قصد دارند در ایام اربعین حسینی با پای پیاده به زیارت امام حسین(ع) بروند نکاتی را باید مورد توجه قرار دهند: وسایل کم‌وزنی را با خود حمل کنید، نیازی به همراه داشتن غذا یا آب نیست و کفش راحت را فراموش نکنید.
به گزارش جهان به نقل از فارس، سال‌ها است که با نزدیک شدن به ایام اربعین حسینی عاشقان و دل دادگان ابا عبدالله(ع) برای اظهار ارادت و پاسخ به ندای «هل من ناصر ینصرنی» حضرت اباعبدالله(ع) با سختی سفر را به جان می‌خرند و با پای پیاده روانه خاک کوی دوست می‌شوند.

عبدالله جابر انصاری از یاران پیامبر و حضرت علی(ع) نخستین کسی بود که در سال ۶۱ هجری این کار را انجام داد.

امام صادق(ع) در ذکر ثواب زیارت امام حسین(ع) با پای پیاده می‌فرمایند: کسى که با پای پیاده به زیارت امام حسین(ع) برود، خداوند به هر قدمى که برمى‏دارد یک حسنه برایش نوشته و یک گناه از او محو مى‏فرماید و یک درجه مرتبه‏اش را بالا مى‏برد، وقتى به زیارت رفت، حق تعالى دو فرشته را موکل او مى‏‌فرماید که آنچه خیر از دهان او خارج می‌شود را نوشته و آنچه شر و بد است را ننویسند و وقتى برگشت با او وداع کرده و به وى مى‏‌گویند: اى ولى خدا! گناهانت آمرزیده شد و تو از افراد حزب خدا و حزب رسول او و حزب اهل‌بیت رسولش هستی، به خدا قسم! هرگز تو آتش را به چشم نخواهی دید و آتش نیز هرگز تو را نخواهد دید و تو را طعمه خود نخواهد کرد.

رهبر معظم انقلاب نیز درباره اهمیت بزرگداشت روز اربعین حسینی نیز گفته‌اند: شروع جاذبه مغناطیسی حسینی در روز اربعین است، جابربن عبدالله را از مدینه بلند می‌کند و به کربلا می‌کشند، این همان مغناطیسی است که امروز هم با گذشت قرن‌های متمادی در دل من و شما هست.

زائران پیاده اربعین حسینی باید به نکاتی دقت داشته باشند تا در مسیر سفر با مشکلی مواجه نشوند و بتوانند این سفر معنوی و روحانی خود را به سلامت انجام دهند و بتوانند از فضای معنوی این ایام به خوبی بهره ببرند.

همه چیز درباره سفر با پای پیاده به کربلای معلی

اطلاعات ضروری

میزان مسافت: ۸۰ کیلومتر

تعداد ستون‌ها: ۱۴۵۲ ستون

فاصله بین هر ستون: ۵۰ متر (۲۰ستون =۱ کیلومتر)

زمان لازم برای پیاده روی کل مسیر: ۲۰ تا ۲۵ ساعت (متوسط روزی ۷ تا ۸ ساعت)

زمان تخمینی سفر پیاده: ۲ تا ۳ روز

بهترین زمان شروع سفر: ۱۶صفر

انتظار می‌رود در این تاریخ سفر تمام شود: ۱۸ صفر

مسیر با خیل جمعیت پیاده کاملاً مشخص است و فقط کافی است باقی زائران را دنبال کنید:

از در ساعت (باب الساعه) حرم حضرت علی (ع) خارج شده و پیاده روی را مستقیم از کنار خیابان امام زین العابدین(ع) یا خیابان امام جعفر صادق(ع) شروع کنید. این مسیرها را مستقیم بروید تا به بزرگراه کربلا برسید. به سمت چپ رفته، جایی که هزاران نفر به‌صورت پیاده به سمت کربلا در حال حرکت هستند. به آنها ملحق شوید و بعد حدود ۷۵ کیلومتر در ستون ۱۴۵۲ به حرم حضرت عباس(ع) خواهید رسید.

دستورالعمل‌های پیاده روی:

۱. پیاده روی را از طلوع آفتاب آغاز کرده و در مغرب به طور کامل توقف کنید.

۲. اولین شب را در یکی از موکب‌ها (کمپ یا حسینیه) در حدود ستون ۵۰۰ و دومین شب را حدود ستون ۱۰۰۰ بگذرانید.

۳. مدت طولانی پیاده روی نکنید. هر زمانی لازم بود استراحت کنید.

۴. در زمان نماز مغرب جایی را برای خواب بین صدها موکب (کمپ یا حسینیه) پیدا کنید. نیازی به نگرانی نیست چون تعدادی زیادی از این موکب‌ها وجود دارد.

۵. مراکز افراد گمشده در ستون‌های ۷۲، ۳۳۵، ۶۰۲، ۱۱۰۳ و حرم حضرت عباس (ع) قرار دارند. هر سه کیلومتر مرکز گزارش گمشدگان تعبیه شده است.

چه وسایلی همراه داشته باشیم؟


لازم به ذکرست که در این سفر شما بایستی یک کوله پشتی بزرگ همراه داشته باشید که حاوی دو سری بار است، یک‌سری بار برای کل سفر یک هفته خود در کربلا و نجف و کاظمین، یک‌سری بار هم برای سفر سه روزهٔ پیاده روی اربعین؛ وسایل عمومی همچون لباس، لباس گرم، و وسایل شخصیتان مربوط به کل سفر است و با سفرهای دیگر شما تفاوت زیادی نمی‌کند اما برای سه روز پیاده رویتان وسایلی نیاز است که در زیر به آنها اشاره می‌شود.

۱. سعی کنید وسایل کم وزنی را با خود حمل کنید. نیازی به همراه داشتن غذا یا آب نیست چون مقدار زیادی غذا و آب در مسیر موجود است. صرفا مقداری خشکبار مانند پسته، بادام، انجیر خشک، برگه زردآلو همراه داشته باشید.

۲. مقداری داروی اساسی برای ۲ یا ۳ روز پیاده روی همراه داشته باشید. مانند قرص سرماخوردگی، پماد برای باز شدن عضلات پا، باند کشی برای بستن پا در صورت نیاز، و… البته تعدادی کلینیک‌های کوچک و کمپ‌های درمانی در طول مسیر وجود دارند.

۳. به جای همراه داشتن کیف دستی یا کیف خرید از کوله پشتی سبک استفاده کنید.

۴. برای جلوگیری از سرما خوردگی لباس‌های مناسب به همراه داشته باشید: جوراب، دستکش، کلاه، پوشش گوش، کاپشن و غیره. البته بنابر تجربه هوا در طول روز مناسب و در شب‌ها سرد است.

لباس‌های گرمتان را حتی الامکان طوری انتخاب کنید که دکمه یا زیپ داشته باشد و قابلیت کم یا زیاد کردن لباس‌هایتان را در طول مسیر داشته باشید. خانم‌ها بهتر است، پارچه‌ای نرم مشکی مستطیل که جلوی صورت را بگیرد تهیه کرده و کش دوخته و چیزی شبیه پوشیه درست کنند تا در طول مسیر از سرما و گرد و غبار محافظت کند. خانم‌ها از چادری استفاده کنند تا امکان انداختن کوله باشد. انواع چادرهای لبنانی و ملی مناسب است.

۵. کرم مناسب برای تاول و عرق سوز به همراه داشته باشید. البته اگر میدانید دچارش می‌شوید.

۶. بد نیست یک عدد کیسه خواب نیز همراه داشته باشید تا در صورت مناسب و سرد بودن مکان‌ها برای استراحت از شما در برابر خاک و سرما محافظت کند.

۷. شما می‌توانید یک قرآن، دعا و زیارت جیبی و یا مداحی مورد علاقه خود را به همراه داشته باشید. البته بهتر است این‌ها را در موبایل خود داشته باشید تا درحال پیاده روی گوش فرا داده یا بخوانید.

کفش‌های نو و بندی را نپوشید. بهتر است یک کفش مناسب و آزاد بپوشید. این مورد خیلی خیلی مهم است. چون در طول مسیر دائما برای استراحت در موکب‌ها ناچار به در آوردن کفش از پا هستید.

۸. پاسپورت و شارژر موبایل را حتما به همراه داشته باشید.

۹. امکان گم کردن همراهانتان در طول مسیر وجود دارد بنابراین با توجه به آنتن ندادن موبایلتان در بعضی نقاط همچنین به دلیل ترافیک بالای شبکه از همان ابتدای مسیر شماره علمی (ستون ها) را انتخاب کنید که اگر همراهانتان را گم کردید زمان رسیدن به آن علم توقف کنند. فقط حواستان باشد شماره‌های رند خیلی شلوغ است و تجمع افراد زیاد است.

۱۰. همه خدمات در طول مسیر مانند اسکان، نوشیدنی ها، غذاها و حتی ماساژ بصورت رایگان ارائه می‌شود. نیازی به حمل مقدار زیادی پول نیست. فقط مقداری پول عراقی همراه داشته باشید چون پول ایرانی قبول نمیکنند.

۱۱. اگر در نهایت با همه تدابیر همسفرا‌نتان را گم کردید بهتر است آخرین جایی که برای قرار در نظر می‌گیرید ستاد عتبات عالیات ایران در جوار حرم امام حسین(ع) باشد که آدرس این مکان را بیشتر کسبه اطراف حرم می‌دانند.

۱۲. نیازی نیست نگران به پایان رساندن مسیر باشید. در هر جایی تصور کردید که دیگر توانایی ادامه دادن مسیر را ندارید می توانید از صدها ون، ماشین و یا اتوبوس‌هایی که در مسیر هستند برای رسیدن به کربلا استفاده کنید.

۱۳. تقریباً تمام زنان و مردان بالای ۱۰ سال بدون هیچ مشکلی در روز سوم مسیر را به پایان می‌رسانند.

۱۴. از اینکه نام و آدرس هتل و یا حسینیه محل سکونت خودتان در کربلا را می‌دانید اطمینان حاصل کنید.

۱۵. اگر که می خواهید تماس تلفنی داشته باشید بهتر است این کار را قبل از طلوع آفتاب انجام دهید به این خاطر که احتمالاً به دلیل ترافیک بالای شبکه در طول روز با مشکل بر می خورید.

۱۶. بهتر است چتری سبک به همراه داشته باشید چون باران‌های عراق بسیار سنگین است.

.* شماره‌های مهم

اورژانس: ۱۰۴

افراد گمشده: ۰۷۸۰۱۳۰۰۵۶۱

احکام شرعی: ۰۷۸۱۴۶۵۱۳۵۳

اداره مرکزی: ۰۷۸۰۱۰۰۴۷۵۸

پیاده روی زائران در اربعین حسینی به خوبی توانسته است در طول سالیان طولانی ضمن حفظ وحدت شیعه، عامل تحولاتی در تاریخ عراق و مسلمان نیز شود و امیدوار هستیم همایش میلیونی زائران در سال جاری نیز دستاوردهای بزرگی را برای زنده نگهداشتن انقلاب حسینی در سراسر جهان داشته باشد.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


حسینی
United States
التماس دعا
نرگس
بسیار اطلاعات خوبی بود متشکرم اجرتون با امام حسین
انشالله امسال با خانواده عازمیم حتما در طول مسیر مسولین سایت را دعا خواهیم کرد