پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
 
۰

سهم میعانات گازی در کاهش صادرات کشور

جمعه ۱ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۳۰
کد مطلب: 423841
بر اساس گزارشی از سازمان گمرک ایران میزان صادرات در دوماهه اول سال جاری تا ۲۸ اردیبهشت ماه حدود هفت میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار بوده است، این درحالی‌ است که میزان صادرات در این مدت نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۷.۳ درصد کاهش داشته‌است.
به گزارش جهان به نقل از ایسنا، رییس کل گمرک، علت کاهش حدود ۲۰ درصدی صادرات در نخستین ماه امسال را کاهش قیمت میعانات گازی و سایر محصولات پتروشیمی دانست که تحت تاثیر قیمت جهانی نفت قرار دارند. البته علت دیگر کاهش صادرات در این مدت به اعتقاد کرباسیان قرار گرفتن روزهای بیشتر بین تعطیلات و در نتیجه افزایش تعطیلات در این ماه بوده‌است.

در فروردین ماه اگرچه تراز بازرگانی مانند فروردین ماه سال گذشته، مثبت شد اما روند کاهشی در هر دو بخش صادرات و واردات اتفاق افتاد. همین روند تراز تجاری مثبت در آمار گمرکی دوماهه اول سال نیز ادامه پیدا کرد و البته همچنان در دوماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه در سال گذشته صادرات روند رو به کاهش را ادامه داده‌است.

با نگاهی به آمار صادرات در فروردین‌ماه، اگرچه میزان صادرات میعانات گازی کمی بیشتر از مدت مشابه سال گذشته بوده‌ است، اما به دلیل کاهش قیمت این کالا، ارزش صادراتی آن از ۸۰۰ میلیون دلار به ۵۲۰ میلیون دلار سقوط و نزدیک به ۳۵ درصد کاهش پیدا کرد.

در ادامه آمار گمرک نشان می‌دهد که در دو ماهه اول سال نیز، با وجود افزایش ۱۶.۲۳ درصدی صادرات این کالا به لحاظ وزنی، به لحاظ ارزشی صادرات میعانات گازی از سه میلیارد دلار در این مدت نزدیک به دو میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار کاهش یافته است. به لحاظ درصدی نیز این کاهش معادل ۲۰.۵ درصد نسبت به دوماهه اول سال قبل بوده‌است.

این در حالی است که اگر چه صادرات محصولات پتروشیمی به لحاظ ارزشی در این دوماهه کاهش نداشته است، اما نسبت به میزان افزایش وزنی، به لحاظ ارزشی صادرات این کالا افزایش چندانی را نشان نمی‌دهد؛ به این معنا که بر اساس گزارش گمرک میزان صادرات میعانات گازی در دوماهه نخست سال معادل ۵۰ درصد افزایش داشته در حالی که میزان رشد ارزشی آن معادل تنها ۱۶.۵ درصد بود.

البته کاهش میزان صادرات در نخستین ماه سال تنها به کاهش ارزشی میعانات گازی و محصولات پتروشیمی محدود نمی‌شود بلکه، این کاهش در میزان وزنی صادرات برخی محصولات صنعتی، معدنی و حتی کشاورزی نیز وجود داشت.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *