جمعه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 10 May 2024
 
۱۰
۱۵
اثبات عمدی بودن حمله ترکیه به جنگنده روس

فیزیکدانان بلژیکی چگونه دروغ ترکیه در مورد جنگنده روس را رو کردند

چهارشنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۲۲
کد مطلب: 459013
دو فیزیکدان بلژیکی با محاسباتی ساده از دروغ ترکیه در توجیه سرنگونی جنگنده روس در آسمان سوریه پرده برداشتند.
فیزیکدانان بلژیکی چگونه دروغ ترکیه در مورد جنگنده روس را رو کردند
به گزارش جهان، العالم نوشت: تام فان دورسلائر و جیوانی لاپنتا دو فیزیکدان دانشگاه لوون در بلژیک با استفاده از روش‌های ساده مکانیک نیوتن در وبلاگ این دانشگاه معروف بلژیکی نشان داده‌اند که هم توضیحات ترکیه و روسیه از نحوه سقوط جنگنده روسی نادرست است.

به کارگیری محاسبات فیزیکی برای تفسیر و اظهار نظر در مورد حوادث جاری و به خصوص رویدادهای سیاسی، روش معمولی نیست اما این دو فیزیکدان با استفاده از ویدیویی که از صحنه سقوط جنگنده و همینطور نقشه‌های پروازی که توسط دولت‌های ترکیه و روسیه در مطلبی که در وبلاگ دانشگاه لوون منتشر شده، می‌گویند توضیحات هیچیک از این دو کشور درست نیست.

براساس اطلاعات منتشر شده، دولت و نیروهای مسلح ترکیه می‌گویند خلبانان جنگنده روسی به چندین هشدار مکرر در مورد ورود هواپیما به حریم هوایی ترکیه بی‌توجهی کرده‌اند. ارتش ترکیه اعلام کرد در فاصله پنج دقیقه به این جنگنده ده بار هشدار داده شده و پس از بی‌توجهی به این هشدار‌ها نخست‌وزیر ترکیه شخصا دستور سرنگون کردن جنگنده روسی را صادر کرده است. مقام های ترکیه می‌گویند این جنگنده هفده ثانیه در حریم هوایی آن کشور بوده‌اند.

و اما بررسی علمی: در ویدئوی این حادثه که روی شبکه اینترنت منتشر شده می‌توان دید که یکی از دو جنگنده روسی مورد اصابت قرار گرفته و پس از حدود ۳۰ ثانیه سقوط می‌کند.

دو فیزیکدان دانشگاه لوون در مطلب خود می‌نویسند: چون حرکت عمودی فقط به قوه جاذبه بستگی دارد از روی سرعت و مسیر سقوط جنگنده می‌توان محاسبه کرد که در ارتفاع حداقل ۴۵۰۰ متری پرواز می‌کرده است. این رقم با ادعای دولت ترکیه که اعلام کرده جنگنده روسی در ارتفاع ۵۸۰۰ متری پرواز می‌کرده است انطباق دارد.

از روی نقشه‌ای که دولت ترکیه منتشر کرده می‌توان دید جنگنده روسی در فاصله هشت کیلومتری از نقطه‌ای که مورد اصابت قرار گرفته سقوط کرده است، به عبارت دیگر جنگنده روسی از لحظه اصابت تا سقوط هشت کیلومتر را طی کرده است. یک ضرب و تقسیم ساده نشان می‌دهد که سرعت اصلی جنگنده در لحظه اصابت حدود ۹۸۰ کیلومتر در ساعت بوده، که برای پرواز در آن ارتفاع عادی است. تا این بخش از ارزیابی و محاسبات ظاهرا مشکلی وجود ندارد.

این دو فیزیکدان در بخش بعدی محاسبات سرعت جنگنده روسی را با مسافت دو کیلومتری مقایسه می‌کنند که طبق نقشه منتشر شده توسط ترکیه این جنگنده آن را طی کرده است. اولین تفاوت اینجا آشکار می‌شود.

جنگنده‌ای که با سرعت ۹۸۰ کیلومتر در ساعت حرکت می‌کند مسافت ۲ کیلومتری را در ۷ ثانیه طی خواهد کرد و نه آنطور که مقامات ترکیه می‌گویند در ۱۷ ثانیه. اگر طی این مسافت ۱۷ ثانیه طول کشیده قاعدتا سرعت جنگنده می‌بایست ۴۲۰ کیلومتر در ساعت باشد. ویدئوی حادثه نشان می‌دهد که چنین چیزی واقعیت ندارد.

ارتش ترکیه می‌گوید در فاصله پنج دقیقه ۱۰ بار به جنگنده روسی هشدار داده است. جنگنده‌ای که با سرعت ۹۸۰ کیلومتر در ساعت حرکت می‌کند ظرف پنج دقیقه حدود ۸۰ کیلومتر را طی خواهد کرد. دو فیزیکدان دانشگاه لئوبن، براساس این شواهد نتیجه‌گیری می‌کنند «نیروی هوایی ترکیه چطور می‌توانست پیش‌بینی کند که جنگنده روسی قرار است چنین مسافت طولانی را طی کرده و وارد حریم هوایی ترکیه شود؟

جنگنده‌ها هواپیماهای بسیار پر تحرکی هستند و این جنگنده روسی نیز می‌توانست در آخرین لحظات از حرکتش مسیر خود را تغییر داده و وارد حریم هوایی ترکیه نشود. در نتیجه هشدار‌ها به خلبانان روسی در لحظه صدور آنها صرفا گمانه‌زنی بوده‌اند.»

براساس این محاسبات هشدارهای ترکیه در زمانی صورت نگرفته که جنگنده روس در حریم آن کشور بوده است. مگر آنکه پرسنل پدافند هوایی ترکیه می‌توانند با چنان سرعت غیرممکنی صحبت کنند که طی هفت ثانیه ده بار هشدار بدهند.

در یک چنین اختلاف‌هایی هیچگاه تمام تقصیر برعهده یک طرف نیست. در عرصه ژئو پلیتیک حقیقت همواره سیال و معمولا چند پهلو است.

در نقشه‌ای که روسیه منتشر کرده می‌توان دید که جنگنده آن کشور پس از اینکه مورد اصابت قرار می‌گیرد جهت حرکت خود را ۹۰ درجه می‌چرخاند که در عمل غیرممکن است. به گفته فیزیکدان‌های دانشگاه لئوبن این حالت فقط در صورتی محتمل است که ضربه به هواپیما نیرومند‌تر از گرانیگاه جنگنده بوده باشد.

فیزیکدان‌ها در توضیح خود می‌نویسند: «تغییر ۹۰ درجه در مسیر حرکت جنگنده فقط تحت تاثیر اصابت شئی محتمل است که بسیار سنگین‌تر و یا سریع‌تر از خود هواپیما باشد.»

از این بخش از محاسبات می‌توان نتیجه‌گیری کرد که برخلاف ادعای دولت روسیه این جنگنده فعالانه قصد نداشته از ورود به حریم هوایی ترکیه پرهیز کند.

مسلما هر کسی بنا بر ملاحظات سیاسی‌اش می‌تواند از این محاسبات نتیجه‌گیری خاص خود را بکند. این دو فیزیکدان وارد مباحث سیاسی مربوط به این رویداد نمی‌شوند، تنها هدف آن‌ها تمایز دادن حقایق علمی از تفسیر‌ها و توجیه هاست.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


به امید نابودی تروریست
م
واقعا اینا استاد دانشکاه هستن؟؟؟
خوب قرار نیست که بمب افکن روسی توی عمق اسمان ترکیه حرکت کرده باشه،محاسبات سرعت زمان رو قرار نیست که فقط واسه جابه جایی در نظر گرفت،خیلی احمقانه فکر کردنداین دونفر
سرور
Romania
این دونفر نه چیزی را رد کرده اند ونه اثبات.توهین چرا؟
حرف اثبات و رد نیست. بحث در مورد نحوه استدلال است.
فرض کن در یک کیلومتری مرز ترکیه یک جنگنده موازی مرز 80 کیلومتر حرکت کند و 5 بار به آن تذکر داده شود و بعد از ورود به آن شلیک شود.
کجای آن غیر منطقی است.
Iran, Islamic Republic of
استاد،تاوقتی که هواپیمای روسی واردفضای ترکیه نشده باشه تذکر و اخطار بی معنی است اصلا حق اخطار دادن ندارد.
دوست گرامی عصبانیتی نبود. بلکه ایشون مانند رییس دولت و همراهانش که اگه مخالفشون باشی کمی ترش میکنن، ترش کرده. همین.
نازنین
شما که استادی در رد نظر این دو چیزی بفرمایید.اگر هم ندارید لطفا سکوت کنید..
به نظر بنده نیز استدلال های ناقصی بود.
یک دانش آموز دبیرستانی هم به راحتی می تواند حالتی را بیابد که برخی از این استدلالات را رد کند.
خیلی جالب بود
ممنونم
بلژیکی ها خوبن.
Romania
نه عزیزم دولت آدمخوار و داعشی ترکیه خیلی خوبه!
حد اقل برای امثال شما سواحل کثیف خودش را آزاد کرده. خدا را جه دیدی شاید تو هم از داعشی های وطنی باشی ؟ نمونه وحشی گری هایشان علیه سطل های زباله را در 88 مشاهده کردیم. شما خیلی گل و خوبین نه بلژیکی ها.
اصلا بر فرض اینکه وارد حریم هوایی ترکیه هم شده باشد، مگر روسیه کشور متخاصم ترکیه بوده و قصد حمله به ترکیه داشته که با موشک به استقبالش رفته! در صورت ورود به مرزهای ترکیه هم حق با روس هاست و این کار کاملا خصمانه بوده و در هیچ جای دنیا با چنین موضوعی به این شکل برخورد نمی شود.
یوسف
با توجه به اینکه مسیر پرواز از اتصال نقاط مکان یابی ماهواره ای یا بر اساس سیستم ناوبری داخلی هواپیما استحصال می شود ، مسیر رسم شده نه یک مسیر پیوسته که از اتصال نقاط گسسته حاصل می شود بنابراین ایراد تغییر مسیر 90 درجه ای از نظر علمی جایگاهی ندارد
Romania
این دو نفر مساله ی فرعی ارتفاع ،سرعت و شمار اخطارها را به ترکیه نسبت می دهند و اتهام اصلی را که تجاوز به حریم کشور ترکیه است را به روسیه!!
sadegh
ای بابا،اینهمه دعوا فقط بخاطر 17 ثانیه است؟! واقعا مردم چقدر کم تحمل شده اند! یکی نیست به مقامات ترکیه بگه حالا این جنگنده بخت برگشته 17 ثانیه اومده تو کشور شما،اخه این 17 ثانیه ارزش اینو داره که بخواید با موشک اون هواپیمارو بزنید بعد روسیه هم تلافی کنه و اینهمه شمارو تحریم اقتصادی وغیراقتصادی کنه و اتباعتون رو ازکشورش اخراج کنه و هزار بلای دیگه سرتون بیاره؟! یعنی اینهمه جنگ ودعوا فقط برای 17 ثانیه تجاور به حریم هوایی ؟!!بابا یکم از مسئولین ما یاد بگیرید که در برابر اتفاقاتی هزاربرابر بدتر از این، یکعدد بیانیه شدیداللحن! صادرمیکنن و فجایع بوقوع پیوسته رو بشدت محکوم میکنن! و در آخر هم حق هرگونه پاسخگویی قاطع رو برای خودشون محفوظ میدارن!! وبه همین راحتی سرو ته همه چیز رو هم میارن و تموم میشه میره!