چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
 
۰

هدفمندی یارانه‌ها اقلام فرهنگی را گران کرد

پنجشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۱۴
کد مطلب: 404553
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از نیازهای جامعه ما علاقه مردم به وقایع بعد از ظهور است،‌ بنابراین باید در عرصه ادبیات داستانی راهی برای گسترش فرهنگ مهدویت پیدا کرد و آن را به زبان‌های مختلف دنیا ترجمه کرد.
به گزارش جهان به نقل از فارس، نخستین همایش ملی نویسندگان و ناشران مهدوی با حضور آیت‌الله روح‌الله قرهی مدیر حوزه علمیه امام مهدی(عج)، حجج اسلام سیدعلی طاهری سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و  سیدرضا اکرمی رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری، لاله افتخاری نماینده مجلس و جمعی از ناشران و نویسندگان مهدوی صبح امروز (پنج‌شنبه 9 بهمن ماه جاری) در سالروز ولادت امام حسن عسکری(ع) در فرهنگسرای گلستان برگزار شد.
 
*وزارت ارشاد با اولویت‌بندی در حوزه کتاب به کمک ناشران بیاید
 
حجت‌الاسلام سیدعلی طاهری سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مجلس کار قانونگذاری و نظارت را برعهده دارد و می‌تواند در عرصه قانون به حمایت از ناشران مهدوی بپردازد، در خصوص راهکارهای حمایت از آثار مهدوی گفت: یکی از مشکلات موجود در عرصه نشر عدم استقبال از خرید کتب است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و یا نهاد کتابخانه عمومی کشور با مشخص کردن اولویت‌های جامعه و اعلام خرید کتاب‌های نوشته شده در رابطه به اولویت‌ها می‌توانند در این امر سهیم باشند.
 
وی با تأکید بر به روز بودن محتوای کتب افزود: از ابتدایی که هدفمندی یارانه‌ها مطرح شد، مجلس شورای اسلامی خواستار این شد که مقداری از هدفمندی یارانه‌ها به مسائل فرهنگی و بالاخص کتب تعلق گیرد، زیرا به تبع هدفمندی یارانه‌ها در زمینه فرهنگ، قیمت‌ اقلام فرهنگی بالا می‌رفت که یکی از آن اقلام کتاب است،‌ انتظار اکید ما از مسئولان دولتی این بود و مجلس هم اعلام آمادگی خود را اعلام کرد، ‌حتی در بودجه سال 93 قرار بر این شد که بخشی از یارانه‌ها به مسأله فرهنگ مانند ناشران تعلق گیرد.
 
*ناشران به وقایع دوران بعد از ظهور در قالب ادبیات داستانی بپردازند
 
حجت‌الاسلام طاهری با اشاره به اینکه حتی با اختصاص بن کتاب برای خرید جوابگو عرصه نشر نبوده است، بیان داشت: پایین بودن سرانه مطالعه کتاب،‌ گسترش رسانه‌های دیداری و شنیداری،‌ نشر الکترونیک بر مشکلات ناشران افزوده است،‌ هر چند که باید از فناوری‌های جدید هم استفاده کرد.
 
وی ادامه داد: یکی از نیازهای جامعه ما علاقه مردم به وقایع بعد از ظهور است،‌ بنابراین باید در عرصه ادبیات داستانی راهی برای گسترش فرهنگ مهدویت در میان جامعه پیدا کرد و همزمان آن را به زبان‌های مختلف دنیا ترجمه کرد که به صدور معارف مهدوی در جهان منجر شود.
 
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: ایجاد کتابخانه‌های تخصصی مهدویت در سراسر کشور، اولویت‌بندی حوزه‌های مهدوی در دستگاه‌ها، فراخوان عمومی برای تعیین اولویت‌ها و همچنین اختصاص غرفه ویژه معارف مهدویت در کتابخانه‌های عمومی کشور از جمله اقداماتی است که می‌تواند در نشر معارف مهدوی مؤثر باشد.
 
*ارسال 30 مقاله به نخستین همایش ملی نویسندگان و ناشران مهدوی
 
در حاشیه این همایش محمدجعفر چراغی دبیر علمی نخستین همایش ملی نویسندگان و ناشران مهدوی ابراز داشت: این همایش با هدف هم‌اندیشی و بررسی دغدغه‌های نویسندگان و ناشران مهدوی و راهکارهای راهبردی در جهت اشاعه و تقویت و ترویج هر چه بیشتر این فرهنگ ناب اسلامی و بررسی موانع و مشکلات مسئولان فرهنگی کشور برگزار شده است.
 
وی افزود: تا کنون 30 مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شده است که از میان 3 مقاله حائز رتبه برتر شدند که به ترتیب جعفر کریمی «تدوین استراتژیک توسعه و تعمیق فرهنگ مهدویت در جامعه»، فرزانه خاتمی‌فر «بررسی راهکارهای چاپ و نشر کتب مهدوی»، محمد اسماعیل‌زاده «راهکارهای توسعه و ترویج کتب مهدوی» هستند.
 
به گزارش فارس، این همایش که با تأخیر یک ساعته کار خود را آغاز کرد و از حاشیه‌های آن می‌توان به عدم استقبال ناشران و نویسندگان اشاره کرد، در حالی که بیش از هزار دعوت‌نامه برای شرکت در این همایش ارسال شده بود.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *