يکشنبه ۱۷ تير ۱۴۰۳ - 7 Jul 2024
 
۰

گسترش گدایی درعربستان

سه شنبه ۱ شهريور ۱۳۹۰ ساعت ۰۸:۰۳
کد مطلب: 182749
نتایج يک تحقيق رسمي از وجود بيش از بيست هزار گدا در کشور نفت خیزعربستان سعودی خبر می دهد و افزایش روز افزون گدایان به پدیده ای نگران کننده در این کشور تبدیل شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبری العالم به نقل از سایت ( میدل ایست آنلاین)، در عربستان سعودی وجود شبکه هایی که این پدیده را مدیریت می کنند، آن را به تجارتی سودمند برای رژیم سعودی تبدیل کرده است.

رژیم سعودی آمارهایی را بطور رسمی منتشر می کند که نشان می دهد بیشتر گدایان خارجی هستند و تنها ۱۲ تا ۱۳ درصد آنان شهروند عربستانی هستند.

بسیاری معتقدند آمارهاي "خوش بينانه‌ای" که مسئولان سعودي درباره تعداد گدایان عربستاني ارائه می‌کنند، سئوال هايي زیادی را درباره علت رشد اين پديده آن هم در کشوري که طبق آمارهاي رسمي ميزان درآمد سالانه هر فرد از ۱۷ هزار دلار فراتر می رود ، در اذهان ايجاد مي کند.

يکي از شهروندان عربستانی " کار روزانه اش" یعنی گدايي را از صبح زود آغاز مي کند و چند چهارراه را براي اين کار درنظر مي گيرد و هنگام قرمز شدن چراغ هاي راهنمايي با هدف دستيابي به پول از خودرو سواران گدايي مي کند.

وي درگفت وگو با پايگاه اينترنتي "سبق" مي گويد :ناتواني او را مجبور کرده است که براي دستيابي به لقمه ناني درزباله ها جستجو کند و يا به گدايي بپردازد.

برخي از ناظران معتقدند که مسئولان سعودی مامور مبارزه با گدايي نقش محدودي را در مبارزه با اين پديده ايفا مي کنند اما معتقدند نبايد به عملياتي که پليس براي این مبارزه اجرا مي کند، اکتفا کرد.

يک کارمند عربستاني مي گويد برخي کارگران که از دست کارفرمايان سعودی خود فرار می کنند ، برای امرار معاش مجبورهستند ، گدایی کنند.

روزنامه سعودي " اليوم" نيز نوشت: برخي از شهروندان سعودی که کمک هاي انجمن هاي خيريه کفايت مخارج زندگي آنان را نمي دهد ، وقتي که وضعيت معيشتي خود را بررسي مي کنند ، متوجه مي شوند که تنها گدایی در پیش روی آنان است.

وزارت امور اجتماعي عربستان پيشتر درگزارشي از وجود بيش از ۲۲ هزار گدا در عربستان خبر داده بود.

براساس اين گزارش که در روزنامه عكاظ منتشر شد ، ۸۰ درصد از گدايان خارجي هستند و برخي از گداياني که بازداشت شده اند ، کارمند و يا معلم بوده اند.

" مفلح القحطاني " ریيس انجمن ملي حقوق بشر عربستان گفت " وجود تعداد زياد گدايان در جامعه عربستان ، بررسي علل گسترش اين پديده را الزامی کرده است .

وي اين پديده را به علت های اقتصادي و شرايط اجتماعي و خانوادگي و نيز شیوع بيماري ها در عربستان نسبت داد ، بويژه در شرايط فعلي که گراني در اين کشور بيداد مي کند و اجاره بهاي منزل افزايش قابل ملاحظه اي پيدا کرده است.

گفته مي شود که پديده گدايي در زمان حج عمره و تمتع بیشتر می شود و گدایان بيشتر در مسیر رفت و آمد و اقامت زائران ازجمله اماکن مقدس مانند مکه مکرمه و مدينه منوره حضور پیدا می کنند.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *