جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
 
۰

آخرین وضعیت درمان قربانیان اسیدپاشی

پنجشنبه ۱ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۵۱
کد مطلب: 387516
وزیر بهداشت با ارایه گزارشی از روند درمان قربانیان اسیدپاشی، گفت: آن طور که به من اطلاع داده‌اند از ابتدای سال ۹ مورد اسیدپاشی صورت گرفته که اغلب سرپایی درمان شده اند و البته چهار مورد از این موارد آقا بوده‌اند.
به گزارش جهان به نقل از ایسنا؛ دکتر سیدحسن هاشمی در حاشیه اجلاس رؤسای دانشگاه‌ها که امروز در وزارت بهداشت برگزار شد درباره روند درمان قربانی اسیدپاشی که در تهران بستری است گفت: این بیمار شب گذشته مورد جراحی چشم قرار گرفت البته این بیمار در ICU بیمارستان چمران بستری است و پزشکان متبحری پیگیری روند درمان وی هستند.

وزیر بهداشت در این رابطه افزود: آسیب چشم راست این بیمار جدی‌تر است و چشم چپ این بیمار نیز حدود ۵۰ درصد آسیب دیده است. کار زیاد و عمل‌های متعددی در رابطه با چشم این بیمار باید انجام شود.

وی تأکید کرد: معمولاً در سوختگی‌های شیمیایی اگر همان لحظه شستشو با آب فراوان صورت گیرد ضایعات بسیار کمتر خواهد بود. در مورد این بیمار نیز اگر بلافاصله توسط مردم با آب فراوان مورد شستشو قرار می‌گرفت بسیاری از مشکلات کنونی اتفاق نمی‌افتاد.

هاشمی درباره سایر قربانیان اسیدپاشی نیز گفت: درصد ضایعات سایر قربانیان کم است. تنها یک مورد نیز در بیمارستان اصفهان بستری است که سفارش‌های لازم را برای انجام عمل چشم وی کرده‌ام.

وزیر بهداشت گفت: حمایت مالی حداقل کاری است که دولت می‌تواند در قبال آن انجام دهد. این رفتارهای خشونت‌آمیز به جامعه صدمه می‌زند. آن‌طور که مردم انتظار دارند باید از بروز چنین مواردی پیشگیری شود.

وزیر بهداشت افزود: آن طور که به من اطلاع داده‌اند از ابتدای سال ۹ مورد اسیدپاشی صورت گرفته که اغلب سرپایی درمان شده اند و البته چهار مورد از این موارد آقا بوده‌اند.

کمبود حدود ۴۰ هزار تخت روانی در کشور

وی در عین حال بیماران مبتلا به اختلالات روانی را مورد اشاره قرار داد و گفت: یکی از مشکلات بهداشت و درمان ما آنست که حدود ۴۰ هزار تخت روانی کمبود داریم. به این ترتیب بخشی از این بیماران در خانه‌ها و خیابان‌ها هستند. امیدواریم مجلس در این زمینه هم اعتبار قابل توجهی را لحاظ کند.

وزیر بهداشت در این‌باره ادامه داد: دو درصد مردم جامعه زمینه اسکیزوفرنی دارند البته این به کوه یخی می‌ماند که بخش عمده‌ای از آن را نمی‌توانیم ببینیم. بنابراین باید مراکزی را برای ارائه خدمت به این بیماران در اختیار داشته باشیم.

وی تاکید کرد: البته هیچ نسبتی بین بیماران مبتلا به اختلالات روان و حادثه اسیدپاشی ایجاد نمی‌کنم. وزارت کشور باید در مورد عاملین این موضوع اعلام نظر کنند. در عین حال وزارت بهداشت نیز کار تخصصی خود را انجام می‌دهد و باید پیگیر مباحث مربوطه باشیم. از آنجا که بیماران چشمی اینچنینی زیادی داشته ام می‌دانم که کار درمان آن‌ها بسیار سخت است. درمان این افراد به اعمال مکرر احتیاج داشته و در عین حال نتایج ضعیفی هم دارد.

آمادگی نسبی ایران برای مقابله با ابولا

وی در ادامه صحبت‌هایش در پاسخ به سؤالی درباره آمادگی ایران برای مقابله با بیماری ابولا نیز گفت: این بیماری بسیاری از دولت‌ها را به چالش کشانده و گرفتار کرده است. هیچ‌گاه شرایط ویژه و استثنایی مانند ابولا اعلام نشده بود. در ایران آمادگی نسبی برای مقابله با این بیماری وجود دارد. دستگاهی هم برای در اختیار گذاشتن آزمایشگاهی ویژه برای وزارت بهداشت موافقت کرده است بنابراین در صورت نیاز می‌توان از این آزمایشگاه استفاده کرد. تعداد محدودی تخت ICU نیز داریم.

وی در این‌باره افزود مراکز تحقیقات وزارت بهداشت، هلال احمر و مرکز پزشکی حج اقدامات زیادی را در این زمینه انجام داده‌اند البته عربستان نیز امسال از مناطق آلوده به این بیماری حجاج را نپذیرفته است. در عین حال نظام بهداشتی کشور هوشیار است و موارد را رصد می‌کند همان‌طور که امسال پس از سال‌ها وبا در کشور مشاهده نشد. در مورد کرانا ویروس نیز به جز چند مورد در کرمان، مورد دیگری از این بیماری نداشتیم.

وزیر بهداشت طرح تحول نظام سلامت را مورد اشاره قرار داد و گفت: کار سخت و انتظارات روزافزون است. برای ارزیابی درباره نتایج این طرح تا پایان سال به ما فرصت بدهید اما آنچه که مسلم است آنست که خدمات ارتقاء یافته و رضایتمندی مردم افزایش داشته است. نهایت تلاشمان را انجام می‌دهیم تا مشکلات مردم به حداقل ممکن کاهش یابد.

وی درباره اقدامات در نظر گرفته شده برای بحث بهداشت در طرح تحول نظام سلامت گفت: در حاشیه شهرها جمعیتی بالغ بر ۹ میلیون نفر زندگی می‌کنند. کارشناسان سلامت موظف می‌شوند که به ازای هر ۳۰۰۰ نفر جمعیت اقدامات لازم را انجام داده، سیمای سلامت خانواده‌ها را ثبت و خدمات اولیه را برای آن‌ها تأمین کنند. علاوه بر این خدماتی نظیر بهداشت محیط، بهداشت خانواده و ... در خانه‌های بهداشت ارائه خواهد شد.

وزیر بهداشت در پاسخ به سؤالی درباره هیأت امنایی شدن بیمارستان‌ها گفت: اجرای این طرح در مدیریت مراکز بهداشتی درمانی بسیار مؤثر خواهد بود و نوعی تمرکززدایی در ارائه خدمات انجام خواهد شد.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *