جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
 
۱۰
۱۲
تصویر خشن ارایه‌شده از اسلام را تغییر می‌دهد

سایت یاهو درباره فیلم «محمد رسول الله» مجیدی چه‌نوشت؟

جمعه ۶ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۱۱
کد مطلب: 441146
مجید مجیدی کارگردان ایرانی که جوایز متعدد سینمایی را در کارنامه اش دارد، با ساختن پرهزینه ترین فیم سینمایی ایران، قصد دارد تصویر دگرگون شده‌ای را که از اسلام ارایه می شود، تغییر دهد.
سایت یاهو درباره فیلم «محمد رسول الله» مجیدی چه‌نوشت؟
به گزارش جهان، مهر به نقل از یاهو نیوز نوشت، مجیدی می‌گوید می خواهد با فیلم «محمد رسول الله» تصویر خشنی را که از اسلام ارایه می شود، تغییر دهد. با این حال این فیلم به دلیل ارایه چهره پیامبر با اعتراض برخی از مسلمانان روبه رو شده است.

این تولید بزرگ درباره کودکی رسول اسلام است و با بودجه ۴۰ میلیون دلاری ساخته شده و هفت سال برای ساخته شدنش زمان صرف شده است.

این فیلم ۱۷۱ دقیقه‌ای که با حضور شماری از بازیگران ایرانی ساخته شده و از دیروز در ۱۴۳ سینمای ایران روی پرده رفته است، یک روز جلوتر از اکرانش در جشنواره فیلم مونترال اکران شده است.

مجیدی در گفتگویی با خبرگزاری فرانسه در تهران، گفت تندروها و جهادیونی چون داعش نام اسلام را مصادره کرده‌اند.

کارگردان ۵۶ ساله ایرانی در این مصاحبه افزود: در جهان غرب نیز تفسیری نادرست از اسلام با هدف ارایه چهرهای خشونت طلب، ارایه می‌شود و ما باور داریم که اینها اصلا صحت ندارند.

«محمد رسول الله» اولین فیلم از سه گانه ای است که درباره زندگی پیامبر اسلام ساخته شده است. این فیلم به رویدادهای پیش از تولد پیامبر و دوران نوجوانی او مربوط است و سال‌های پیش از بعثت او را چنانچه در قرآن در ۴۰ سالگی وی ذکر و پیش بینی شده، دربرمی‌گیرد.

در حالی که ایران انتشار کاریکاتورهایی درباره حضرت محمد (ص) و از جمله آنچه در نشریه فرانسوی شارلی ابدو منتشر شد محکوم می‌کند، اما مسلمانان شیعه مشکلی با نمایش این فیلم ندارند. این در حالی است که برخی مسلمانان سنی‌ به نمایش این فیلم اعتراض کرده‌اند. در حالی که کشورهایی مانند عربستان با نمایش این فیلم مشکل دارند اما کشورهای دیگر مسلمان چون ترکیه، اندونزی، مالزی و بسیاری از کشورهای جنوب آسیا خواستار نمایش این فیلم شده‌اند.

«رسالت» اولین فیلمی بود که درباره زندگی پیامبر اسلام ساخته شد و کارگردان آن مصطفی عقاد کارگردان سوری-آمریکایی در سال ۱۹۷۶ با انتقادهایی در جهان اسلام برای ساخت این فیلم روبه رو شد.

مجیدی برای اجتناب از انتقادهای مشابه راه دیگری برای تصویر کردن چهره پیامبر پیدا کرده و تصویر چهره پیامبر را کنار گذاشته است. او گفته است نمایش قهرمان در یک فیلم بدون نشان دادن چهره‌اش چالش بزرگی است. وی که برای فیلم «بچه‌های آسمان» نامزد بهترین فیلم خارجی زبان اسکار در سال ۱۹۹۸ شده بود فیلم جدیدش را با همکاری ویتوریو استارارو فیلمبردار ایتالیایی انجام داده که از تکنیک‌های ویژه برای این کار بهره گرفته است. مجیدی گفته است: ما از هاله نوری که پوشاننده است استفاده کردیم و در بیشتر صحنه‌ها نیز از زاویه دید ایشان فیلمبرداری‌ها را انجام دادیم.

او گفته است: در حالی که همه کنجکاو هستند تا چهره ایشان را در فیلم ببییند اما در هیچ سکانسی این اتفاق نمی‌افتد.

با این حال به نظر می‌رسد راه حل مجیدی از نظر الازهر مصر کافی نبوده و این موسسه سنی مستقر در مصر با نمایش فیلم مخالفت کرده و با صدور اطلاعیه ای این کار را برابر با کوچک شماردن جایگاه معنوی آن حضرت خوانده است . در این بیانیه آمده است: بازیگری که این نقش را ایفا کرده ممکن است بعدها دچار خلافی شود که برای تماشاگران یادآور شخصیت پیامبر شود.

دو فیلم بعدی این سه گانه ممکن است حتی از این فیلم نیز مناقشه برانگیزتر شوند زیرا بر جوانی و دوران پیامبری حضرت محمد (ص) تمرکز خواهند داشت.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


هموطن
Germany
خدا پدر و مادر آقای مجیدی را رحمت کنه که با زحمت و دردسر یک فیلم جالب و تاریخی درباره پیامبر(ص) ساخت. سینمای ایران مرد از بس فیلم های مزخرف که یکی دنبال اون یکی می دود و اخرش هم هیچ مفهوم طنز و آموزشی و.... ندارد.
السلام علیک یا یا اباالقاسم یا رسول الله یا امام الرحمة یا سیدنا و مولانا یا محمد بن عبدالله السلام علیک و علی آلک الطیبین الطاهرین السلام علیکم و رحمةالله و برکاته
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم و أهلک اعدائهم
کمی نظر الازهر منطقی به نظر می رسد
پروانه
كجاي نظرشون منطقيه؟ وقتي اصلا چهره‌اي از پيامبر نمايش داده نشده ذهنيتي از بازيگر خاصي به عنوان ايفاكننده نقش پيامبر وجود نداره كه بخواد همچين اتفاقي بيفته؟ سريال ولايت عشق هم دقيقا همين روش رو اجرا كرد و صورت امام رضا نوراني بود و اصلا چهره بازيگر نمايان نبود حالا اگه اون بازيگر خلافي بكنه مگه مردم صورتشو به عنوان بازيگر نقش امام رضا ديدن كه بخواد چهره امام و مخدوش كنه؟!!
Romania
اللهم صلی علی محمد و آل محمد
چهره ای ازآن حضرت درفیلم نیست
اقای مجیدی حتما خودشو با مخالفت این تندروها اماده کردند.اف بهشون
با نام
اصلا هم چهره پیامبر به تصویر کشیده نشده دروغ میگن اون بی ناموسا(ترکیه و وهابی های عربستانی)
اونا از این دارن دق میکنن و مخالف میکنن که خودشون نمیتونن یه چنین فیلمی بسازن
مجید مجیدی شاهکار هنر اسلام و ایران رو واقعا به رخ کشیده
خیلی هم فیلم فوق العاده ایست توصیه میکنم همه برن ببینن تا از این فیلم به نوبه ی خودمان حمایت کنیم
حقگو
Iran, Islamic Republic of
آقا مجيد از "بايكوت" مترس زيرا كه نور خدا خاموش شدني نيست.
Romania
اينكه شخصي نقش پيامبر (ص) را بازي كند بدون اينكه چهره و حجم جسم وي و صداي او جايگزين حضرت محمد(ص) گردد ،به نظر معذوريت اسلامي نمي تواند داشته باشد. ليكن اگر قرار باشد مانند شخصيت آقا امام هشتم(ع) جسميت و صداي مشخصي به عنوان شخص معصوم در نظر گرفته شود،بدون تعارف بايد گفت ازلحاظ شرعي كه تاكنون به ما آموخته اند،محل اشكال است. زيرا در اذهان بيندگان ، شخص معصوم وصداي وي و ساير خصوصيات آن بزرگواران با توجه به خصوصيات ظاهري بازيگر مربوطه در فيلم ماندگار مي شود و از آنجا ييكه جسم و خصوصيات ظاهري ،هيچ سنخيتي با روح و گوهر ذات انسانها ندارد،حتي بسياري از علما ،عكس گرفتن را نيز زير سوال برده اند. اما اگرسخنان پيامبر به صورت نقل قول بيان شود ،با توجه به هنرهاي فيلم سازي در خصوص نشان ندادن معصومين و عدم پخش صدايي به عنوان صداي آن بزرگواران،اين امر مي تواند به شاهكاري زيبا بدل شود به شرط آنكه متن فيلم نامه با بپيشينه هاي تاريخي هم خواني داشته باشد.
ناشناس
من پیغمبر اسلام را خیلی دوست دارم و خوشحالم که با این فیلم مردم دنیا با شخصیت ایشان آشنا می شوند