چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
 
۱
۱۳
دولتمران با «فرا تحریم‌ها» چه می‌کنند؟

اقتصادایران چهار تا«حاج قاسم» می‌خواهد/ جای خالی «سرداران اقتصادی»

يکشنبه ۴ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۲۶
کد مطلب: 435189
ای کاش اقتصادایران فرماندهانی همچون «حاج قاسم سلیمانی» داشت تا درکنار هنرنمایی دستگاه دیپلماسی در روزها و شب‌های وین، شعار «ما می‌توانیم» را معنا می‌‌کردند تا ما امروز از «سرداران اقتصادی» بگوییم.
اقتصادایران چهار تا«حاج قاسم» می‌خواهد/ جای خالی «سرداران اقتصادی»
گروه اقتصاد جهان نيوز: ۱۰ روزی از توافق اخیر هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ می‌گذرد و بازارهای اقتصادی راه خود را می‌روند. «بده‌بستان» هسته‌ای- به روایت دولتمردان- امروز در انتظار اجراست و روزها، هفته‌ها و شاید ماه‌های آینده مشخص خواهد کرد که آیا گروه ۱+۵ حاضر است امتیازات توافق شده همچون لغو یکباره کلیه تحریم‌های اقتصادی را به ایران بدهد؟

در این مطلب فارغ از کلیت توافق هسته‌ای و خسته نباشید و خدا قوت به تیم «سخت‌کوش، مومن و متدین» هسته‌ای، به شکست تحلیلی می‌پردازیم که می‌گفت فردای توافق چه می‌شود و افکار عمومی را به سمت حل مشکلات اقتصادی فقط از طریق مذاکرات هسته‌ای می‌کشاند. حال وضعیت این بازارها در ۱۰ روز گذشته را مرور می‌کنیم.

بازار ارز تا چند ساعت قبل از اینکه توافق هسته‌ای حاصل شود، ریزش کرد و تا مرز ۳۱۹۰ تومان هم پایین آمد اما این پایان راه نبود و پس از اینکه توافق حاصل شد، تازه این بازار جان گرفت و این بار به جای ارزانی به سمت گرانی میل پیدا کرد.

یادمان هست در کوچه پس‌کوچه‌‌های شهر درباره نرخ دلار پس از توافق چه می‌گفتند و چه شد. امروز یکشنبه نرخ دلار از مرز ۳۳۰۰ تومان گذشته است و این بازار شاید در هفته‌های آینده نرخ‌های بالاتری را به خود ببیند.

روایت ۱۰ روزه از بازار سرمایه هم از «شگفتی‌ها» حکایت دارد و در فصل مجامع، آنهایی که قبل از سه‌شنبه تاریخی - به روایت مقامات دولتی- مجمع برگزار کردند، شاید فکر نمی‌کردند امروز از آن تصمیم خود خوشحال باشند ولی آنهایی که ماندند و به امید بهتر شدن اوضاع پس از این تاریخ به برگزاری مجمع روی آوردند، امروز از اشتباه خود می‌گویند.

البته تالار شیشه‌ای در روزی که توافق شد، چون زمان اعلام توافق نهایی با پایان معاملات بورس در سه‌شنبه تاریخی همراه بود، بالای ۱۰۰۰ واحد خیز برداشت اما فردای آن روز، یکدفعه سقوط کرد و تاکنون این وضعیت ادامه داشته است.

بازارهای دیگر اقتصادی همچون مسکن هم در دوران انتظار ۶ ماهه به‌سر می‌برند و باید دید عملا چه سرنوشتی در انتظار آنها خواهد بود. امروز آن تحلیلی که می‌گفت، فردای توافق چنین و چنان می‌شود، در حقیقت رنگ باخته است.

چه توافق اجرایی شود- امیدواریم بشود- و چه نشود، دولتمردان ما باید بدانند که اقتصاد ایران راه خود را خواهد رفت؛ با تحریم‌ها با شتاب کمتر و بدون تحریم‌ها با شتاب بیشتر. در این میان، نکته‌ای که هیچ‌گاه نباید از ذهن‌ها فراموش شود، اینکه اقتصاد ایران با مشکلات و چالش‌های «فراتحریمی» دست و پنجه نرم می‌کند. اقتصاددانان بخش اعظمی از مشکلات اقتصادی ایران را به ساختارها، وابستگی شدید به نفت، خودتحریمی، سوء‌مدیریت‌ها، بی‌توجهی به اقتصادمقاومتی و ... نسبت می‌دهند.

ای کاش اقتصاد ایران چهار فرمانده همچون «حاج قاسم سلیمانی» - مردی از جنس غرور ملی ایرانیان و جهان اسلام و فاتح روزهای سخت- داشت تا در کنار هنرنمایی دستگاه دیپلماسی ایران در روزها و شب‌های وین، شعار «ما می‌توانیم» را به معنای واقعی کلمه در اقتصاد ایران پیاده می‌کردند تا ما امروز از «سرداران اقتصادی» بگوییم.
منبع: مهر
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
اقتصادی که دست یک تعداد افراد خاص با گرایشات لیبرالی وکاپیتالیسمی باشد نتیجه اش همین می شود. در بعد نظامی به خاطر این سلیمانی ها را داریم که مبنای فکری و عقیدتی آنها ایمان به خداوند و تکیه بر داشته ها و توانایی های داخلی است که یقینا به کلمه ما می توانیم ایمان دارند.
1-این افراد نه تنها در مقابل رانت و رشوه و زد و بند وسفارش می ایستند بلکه برای خود هم امتیازی بالاتر از بقیه قایل نیستند.
2-برای رسیدن به منفعت بیشتر و سوددهی بالا حاضر نمی شوند پا روی اخلاق و دین و وجدان خود بگذارند.
3-دیگران را بر خود مقدم می دارند.
4-به جای اتصال خود به شبکه قدرتمند مافیایی بانکی، سرمایه ای، بورسی و دولتی و غیر دولتی خود را به خداوند و اخلاق حرفه ای وصل می کنند.
5-برای آقازاده های خود امتیاز قائل نمی شوند. اصلا در قاموس آنها آقازادگی معنا ندارد. و اهل و عیال مرتب در سفرهای خارجی و کنار سواحل آنتالیا و اسپانیا و.... تشریف ندارند
6-کعبه آمال و آرزوها را در غرب ندیده و کلید حل مشکلات را در آنجا نمی جویند.
7- یار و یاور حال محرومان و مستضعفان و قشر آسیب دیده هستند
8-به فرمایش رهبر و زعیم خود در عمل و نه فقط در حرف عمل می کنند و اهل همایش و نمایش هم نیستند
9- در کتابهای ترجمه شده صد من یه غاز فلان نویسنده غربی به دنبال پیاده سازی تئوری های مثلا موفق ( والبته شکست خورده) غربی و شرقی در حوزه اقتصاد و مدیریت و جنگ و... نبوده و نیستند وبرای فخر فروشی اسمهایی مثل آدام اسمیت و استیو جابز و.... را با طمطراق بر زبان نمی رانند
.
.
.
آیا در حوزه اقتصادی افرادی با این خصوصیات داریم که بتوانیم حتی یک قاسم سلیمانی از آنها بیرون بدهیم؟!!!
خداوکیلی دست از یاوه گویی بردارید .
Norway
شما یاوه نگو . بفرمایید یک مقاله جانانه بفرستید جهان نیوز و بگویید چه باید کرد . منتظر نظرات مشعشع شما هستیم .
رضا
اين حرفو به خودت بزن
رضا
درود بر سردار دلاور اسلام حاج قاسم سليماني ، و تاسف براي برخي وطن فروشان
Iran, Islamic Republic of
دقیقا درست اس اقتصاد مدیرانی جان فدا میخاهد والا با این وضعیت فعلی هر مدیری بیاید برود هیچ فایده ندارد. مدیرانی شجاع جسور و همچنین ضعیف النفس نباشند تا اقتصاد ما درست شود
امید اصفهان
تا وقتی مملکت دست اصلاح طلبا باشه همینه

اقای احمدی نژاد هم خیلی خوب بودند و چهار سال دوم تا تونستند براش پاپوش درست کردند و چوب لا چرخش گذاشتند
Iran, Islamic Republic of
خواهش مي كنم اسم اين افراد كه براي مردم محترم اند را به اين ميدان ها باز نكنيد. از اين تجارب بد زياد ديديم كه افراد زيادي رو كه بين مردم محبوبيت پيدا كرده بودند ولو اندك و نه حتي مثل سردار سليماني، آنقدر گنده كردند در چشم مردم كه وقتي آن همه خرابكاري ازشون سرزد ديگه مردم به همه بدبين شدند. متأسفانه. و اگر كسي مي گه نه اين طور نيست يا ساده لوحه و يا مغرض براي خراب كردن اين شخصيت ها.
اره بزارین خونشو اونها بدن وکباب وسور وسات اقتصادی هم مال ما باشه !
در ی
من لم یشکرالمخلوق لم یشکرالخالق
یک حاج قاسم هم توی اقتصاد ایران داشتیم کافی بود . متاسفانه هر کس مسئولیت اقتصادی گرفت یا "نابلد " بود یا " منفعت طلب " .
Iran, Islamic Republic of
نصفش برای این عرصه زیاده!
شهبازی
پیر یا جوان درمملکت داریم افراد با ایمان ولایتمداری که میتوانند درمیدان اقتصاد همچون سردار نامی اسلام سلیمانی باشند وبدرخشند منتهی بد اخلاقیهای دولتهای گذشته وحال آنها را به به انزوا کشانده ویا لقای وطن کرده اند در حالیکه قلبشان برای ایران وایرانی میطپد .آیا دولته توان استفاده از آنهارا دارند ؟آیا میتوانند درمقابل اندیشه های سازنده وبالنده آنها سر خم کنند ؟ یا تکبر ومنیت وکیش شخصیت اجازه هنرنمایی از آنان را سلب مینماید!!!!؟؟؟؟