جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
 
۳
۱۳
انبوه پیامک‌های تبلیغی صدای مشترکان را درآورد؛

سرویس‌های پولی، برنده‌های دروغی

دوشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۴۵
کد مطلب: 407675
«مشترک شماره ...۰۹۱۹با یک پیامک شما می‌توانید شانس برنده شدن داشته باشید! تا دقایقی دیگر عدد ۵ را به ...۲۲ ارسال کنید». این نمونه‌ای از پیامک‌های بازی و سرگرمی اپراتورها است که با بیانی اغوا کننده‌ و ارائه اطلاعات نه‌چندان واقعی مشترک را به یک بازی دعوت می‌کند.
سرویس‌های پولی، برنده‌های دروغی
به گزارش جهان،‌ کافی است تنها یک سیم‌کارت تلفن همراه داشته باشید تا سیل پیامک‎های انبوه و تبلیغاتی شما را با خود ببرد. به طور متوسط روزانه ۱۰ پیامک انبوه برای هر یک از مشترکان تلفن همراه ارسال می‌شود.

در سال‌های نه‌چندان دور رگبار پیامک‌های انبوه و تبلیغی، مشترکان تلفن‌همراه را هدف قرار می‌داد. آنها بدون اینکه اختیاری در انتخاب یا حذف پیامک های تبلیغی داشته باشند، ناگزیر تمام آنچه اپراتور برایش درنظرگرفته بود را دریافت می‌کردند و می‌خواندند.

با اعتراض آمیز شدن این روند، اپراتورها ملزم شدند تا برای ارسال پیامک تبلیغی از مشترکان کسب رضایت کنند.

پس از این مصوبه بود که در یک مقطع زمانی اپراتورها در یک اقدام سراسری، کسب نظر از مشترکان درباره پیامک‌های انبوه را آغاز کردند.

*پیامک‌هایی ناخوانده‌ای که ذهن و وقت مخاطب را هدر می‌دهد


در این بین، برخی مشترکان کلافه از پیامک‌های تبلیغی با استقبال از این امکان، درخواست عدم تمایل برای دریافت پیامک‌های تبلیغی را ارسال کردند. اما بنابر اعلام مدیرکل روابط عمومی شرکت مخابرات ایران تنها حدود ۱۳ درصد مشترکان اعلام کرده‌اند که علاقه‌ای به دریافت پیامک‌های تبلیغاتی ندارند.

با تمام این شرایط، در حال حاضر نیز انواع پیامک‎ها برای مشترکان تلفن همراه ارسال می‎شود و تعداد زیاد این پیامک‌ها، حتی وقت و ذهن مشترک را به خود درگیر می‌کند.

اگرچه مدیرعامل اپراتور اول می‌گوید: ارسال پیامک های اطلاع رسانی و تبلیغاتی انبوه فقط از ساعت ۸ صبح تا ۹ شب امکانپذیر است و امکان دریافت آن در ساعات نیمه شب بعید به نظر می رسد. مگر آنکه موبایل مشترک مقصد خاموش بوده و یا خارج از محدوده سرویس‌دهی باشد که پیامک در سیستم ذخیره شده و بعد از این زمان به مشترک می‌رسد.

در مجموع هر روز پیامک‌های متعددی با موضوعات متنوع به دست مشترکان می‌رسد.
از کلاس‎های تقویت کنکور گرفته تا تورهای مسافرتی ارزان‌قیمت، از شرایط جدید خرید و واگذاری خودرو گرفته تا فروش لوازم بهداشتی و دیگر موضوعاتی از این دست. «دکتر ... بوتاکس ۱۲۰ تومان میکرودرم ۲۵ تومام ژل ۳۵۰ تومان»، «فقط با ۲۳ میلیون تومان در بازار پوشاک شمال شرق تهران صاحب مغازه شوید»، «خدمات و قطعات اصلی وانت کاپرا را از ما بخواهید.» و ...

این قبیل پیامک‌ها برای کسانی که عدم تمایل خود را به دریافت پیامک های تبلیغی اعلام نکرده‌اند، عادی است، اما موضوع وقتی بدتر می شود که گاهی پیامک‌هایی با مطالب عجیب یا مطالبی نامناسب برای برخی گروه‌های سنی روی صفحه گوشی ظاهر می‌شود.

گاهی نیز ارسال پیامک‌ها آنقدر غیرهدفمند است که مشترک تهرانی را به جلسه‌ای اجتماعی در عصر روز جمعه در یکی از شهرستان‌ها دعوت می‌کند.

*دردسر تازه‌ای به نام پیامک‌های ارزش‌افزوده


علاوه بر پیامک‌های تبلیغی که تعداد زیاد آنها مزاحمت محسوب می‌شود، پیامک‌های بازی و سرگرمی که نام خدمات ارزش افزوده تلفن‌همراه را یدک می‌کشند، مزید بر علت شده است.
اشکال کار در اینجاست که اگر مشترک از قشر آگاه‌تر باشد و با پاسخ رد به پیشنهادهای عضویت، خود را در دام پیامک‌های سلسه‌وار هزینه دار اسیر نکند، اما پیشنهادهای اولیه رایگان این سرگرمی‌ها باز هم دست بردار نیستند. گاهی نیز این پیامک‌ها تعجب برانگیز می‌شود.

برای مثال «از عادت‌های همسرت کلافه نباش می‌تونی منطقی کنترلش کنی مثل وابسته به خانواده ۳۰۸، خسیس ۳۰۴، آشپزی بد ۳۱۲، انتخابت را بفرست هر پیام ۱۰۰ تومان»، «دوست داری عشق اول و آخر همسرت باشی؟ هر پیام ۱۰۰ تومان»، «دلت می‌خواهد با والیبالیست‌های محبوب کشورمان گپ و گفت خودمونی داشته باشی؟ این هفته با شهرام محمودی هر پیام ۱۰۰ تومان »، «در گوشی! چگونه دختردار یا پسردار شویم هر پیام ۳۵ تومان»، «آیا پوشش من شرعی است احکام فقهی لباس چیست هر پیام ۱۰۰ تومان»، «سوار بر فرش پرنده ایران را می‌گردیم دیدنی‌ها، سوغاتی‌ها، خوراکی‌ها، و یک عالمه اطلاعات هم بازی و هم مسابقه هر پیام ۱۰۰ تومان»،‌«چکار کنم که من و همسرم همیشه عاشق هم بمانیم هر پیام ۷۵ تومان»، « تست سن فکری شما چقدر است هر پیام ۷۵ تومان».

*پیامک‌های مسابقه‌ای از نوع اغوا کننده


علاوه بر این، برخی از پیامک‌های بازی و سرگرمی اپراتورها نیز با بیانی اغوا کننده‌ و ارائه اطلاعات نه‌چندان واقعی مشترک را به بازی تشویق می‌کنند که بی‌شک این پیامک ها در جلب نظر قشر عظیمی از مشترکان مثمرثمر واقع خواهد شد. برای مثال پیامک‌هایی با این مضمون که «مشترک شماره ...۰۹۱۹ با یک پیامک شما می‌توانید شانس برنده شدن داشته باشید! تا دقایقی دیگر عدد ۵ را به ...۲۲ ارسال کنید.»، «تبریک، تا یک ساعت آینده، عدد ۲ را ارسال کنید. شما اکنون پیشنهادی مفید با جوایز ۶۰ میلیون تومان پول نقد برای خرید یک دستگاه آپارتمان، یک دستگاه خودروی samand SE Uuro ۴، یک دستگاه تلویزیون SONY ۳D ۴۶" و یک سال تماس رایگان را دریافت کردید. اگر اشتراک بسته جامع زبان‌های خارجی را کسب کنید. هر روز ۶۰۰۰ ریال» یا پیامکی با این مضمون که «مشتری عزیز شما اکنون برای عضویت در سرویس پیامک‌ روزانه بسته جامع زبان‌های خارجی و ورود به قرعه‌کشی ۱۰۰ میلیون پول نقد، چراغ سبز را دریافت کرده‌اید. عدد ۴ را ارسال کنید. هر محتوا ۱۵۰۰ ریال.»

*کلاهبرداری در سیل پیامک‌های انبوه و تبلیغاتی


اما این گونه پیامک‌ها زمینه بروز جرایم، کلاه‌برداری و سوء استفاده را نیز فراهم می‌کند. برای مثال یک مشترک تلفن‌همراه با اشاره به یکی از این پیامک‌های کلاهبردارانه توضیح می‌دهد: «در یکی از پیامک‎ها اعلام شد که شما برنده یک دستگاه ال‎.سی.‎دی شده‎اید و باید با یک شماره خاص تماس بگیرید.

اینکه در پیامکی که کاربر را برنده یک جایزه بزرگ معرفی می‎کنند و از او مشخصات شماره کارت بانکی و دیگر مشخصات شخصی را می‎خواهند از دیگر نمونه‎های بارز این نوع کلاهبرداری است.

شاید برای برخی افراد مجرمانه بودن این پیامک‌ها محرز باشد، اما آمارهای پلیس آگاهی نشان می‌دهد که هنوز تعداد افرادی که این پیامک‌ها را باور می‌کنند و در نهایت ماجرا به یک شکایت از کلاهبرداری ختم می شود، زیاد است.

*مروری بر روش‌های خلاصی از پیامک‌های تبلیغاتی

در وهله اول تمام دارندگان سیم‌کارت می‌توانند به انتخاب خود شماره‌هایی که مایل به دریافت پیامک از آنها نیستند (از جمله پیامک های انبوه و تبلیغاتی) را بلاک کنند.

در مشترکان اپراتور اول که خواهان دریافت این پیامک ها نیستند برای عدم دریافت پیامک‌های تبلیغاتی، می‌توانند از ۳ روش اقدام کنند: ارسال عدد «۱» به «۸۹۹۹»، شماره گیری کد دستوری *۸۹۹۹# و تماس با مرکز اطلاع رسانی ۹۹۹۰. مشترکان اپراتور دوم تلفن‌همراه نیز ۲ راه پیش‌رو دارند: ارسال عدد “۲″ به شماره “۵۰۰۵″ و تماس با مرکز اطلاع رسانی ۷۰۰. مشترکان اپراتور سوم نیز برای این منظور می‌توانند با شماره ۲۰۰ تماس بگیرند.
منبع:فارس
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


الان مادر من از روی سادگی خط اعتباری همراه اول داره دریافت حدیث را فعال کرده است. باور کنید یکساله به هر کدی و به هر دری زدم غیر فعال نمیشه.به هر شماره ای هر کدی که از تو اینترنت و دوستان دیدم وارد کردم نمیشه که نمیشه .زنگ زدم اپراتور گفت صبح ها زنگ بزن اداریمون تعطیله!!!

هر حدیثم 50 تومن کم می کنه.
واقعا که
به راحتی با ارسال خاموش غیرفعال میشه
abed
به این راحتی نیست من همراه ایرانسل دارم یک اس ام اس دایم می آد و برای هر اس ام اس 80 تومان از اعتبارم کم می شه . اگه شارژ داشته باشم در یک روز تا 20 هم می آد اما اگه شارژ نداشته باشم اصلا نمی اد به همین خاطر می خوام یک خط دیگه بخرم کلافه شدم
علیرضا مهجورثانی
با سلام و عرض ادب و احترام بی اندازه. خدا خیرتون بده واقعا که این موضوع رو مطرح کردید . به خدا دیگه کلافه شدیم . نمیدونم کسی نیست که این وعده وعیدهای واهی رو نظارت داشته باشه در موردش . واقعا تشکر و قدردانی مینم از اینکه دارین این مساله رو پی گیری میکنید. من نمیدونم این اپراتورا این همه درآمد حرومو چطوری سر سفره زن و بچشون میبرن از جوایز خیالیشون گرفته که باهاش ملتو سرکیسه میکنن تا سرویس دهی واقعا افتضاح پیامکیشون . بازم ممنون و سپاسگذارم . این مطلبو من از طرف خودم و دوستانی که الان کنارم هستن نوشتم . لطفا بازم این مساله رو پیگیری کنید شاید مسئولین مربوطه از خواب ناز بیدار بشن.
میلاد
بابا یکی نیست جلوی اینارو بگیره
بیچاره ملت
United States
قایل توجه دستگاه های اطلاعاتی
میثم رهگذر
مشترک اپراتور اولم
خیلی وقته کد عدم دریافت پیامک انبوه رو فرستادم و خیلی از پیامکا برام نمیاد
ولی اینا که ظاهرا مال خود همراه اوله؛ همینا که مشترک میگیره و آخرش میگه هزینه هر پیام اینقد تومن؛ اینا همچنان میاد
یکی یکی شون رو دستی بلاک می‌کنم ولی مث اژدهای هفت سر می‌مونه. هر چند روز یه بار یه شماره جدید
لابد مردم ساده ای هم هستند که گول اینها رو می‌خورن دیگه والا اینقد تلاش نمیکردند
بیچاره مردم
صادق
Iran, Islamic Republic of
بايد یه تجمع اعتراضی برگزار کرد تا توجه مسئولین به این مزاحمتها جلب بشه یه فکر اساسی براش بکنن
reza
United Kingdom
اینم یه...از نوع جدید!! ...
علی
آخه مسئله اینجاست که وقتی دریافت پیامکهای تبلیغاتی رو غیرفعال می کنیم تمام پیامهایی که از طریق سیستمهای انبوه ارسال میشن رو مسدود میکنند و به این ترتیب شما پیامکهایی رو که مثلا از محل تحصیل یا کار از طریق سیستمهای انبوه برای شما فرستاده می شوند رو از دست می دهید!!!
من به همین خاطر مدتها پیامکهای دانشگاهم بدستم نمیرسید!
در حقیقت اوپراتورها پیامکهای ضروری شما رو گروگان می گیرند تا مجبور شوید برای دریافت پیامهای مهمتان، سیل انبوه پیامکهای تبلیغاتی را هم پذیرا باشید!!!
درحالیکه 95 درصد پیامکهای تبلیغاتی، همین مسابقات و طرحهای گوناگون هستند و اوپراتورها به راحتی میتوانند شماره مشترک را فقط از این طرحها مستثنی کنند و به بقیه پیامکها کاری نداشته باشند.
من حتی به همراه اول زنگ زدم و همین مسئله را گفتم طرف به من گفت نمیشه که هم خدا رو بخواهید هم خرما را !!!!
بابا دیوونه شدیم. بخدا من که راضی نیستم. اون دنیا جلوشونو می گیریم. چقدر شده که وقت مطالعه و خیلی کارهای دیگه بخاطر پیام های وقتی و بی وقت این ها حواسم پرت شده. چقدر از خواب بیدارمون کردند. از طرفی اگر قطعش هم کنیم پیام هایی که مربوط به دانشگاه و غیره س هم نمی آد.
سیدحسنی
Norway
سلام
یه چیزی هم من بگم
برای من یک ماه پیش از همراه اول پیامک اومد که کد ملی شما ثبت نشده و... براشون فرستادم و یامک اومد که با تشکر کد ملی شما ثبت شد.
بعد سه چهار روز گذشت دوباره پیامک اومد که مشترک گرامی کدملی شما ثبت نشده و...
دوباره براشون فرستادم و پیامک اومد که با تشکر از شما کد ملی شما در سیستم ثبت شد.
سه چهار روز بعدش برای بار سوم پیامک اومد که مشترک گرامی کد ملی شما ثبت نشده و...
منم این بار دیگه براشون کد ملیمو نفرستادم، مسخره که نیستیم...
حالا دیروز پیامک اومده که اخطار آخر، چنانچه تا 48 ساعت کد ملیتونو نفرستید سیمکارت قطع میشه و...
من با این حال باز هم کد ملیمو نفرستادم براشون اما حس میکنم اینم یه دکان جدیده برای پول در آوردن و علیرغم فرستادن کد ملی و تایید از طرف همراه اول احتمالا میخوان سیمکارتا رو قطع کنن و بعد بگن اشتباه شد ولی حالا یه پولی بدین تا وصل کنیم. فرضا اگه از 20 میلیون آدمی که سیمکارت دارن نفری 1000 تومن هم بگیرن میشه 20 میلیارد، خدا بده برکت.
ابدی
مشکل اینجاست که با قطع پیامک های مزاحم و منزجر کننده تبلیغی که البته بدبینی به مخابرات را هم بالا برده, پیامک موارد اداری از قبیل حساب بانکی هم دریافت نمی شود.