چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
 
۰
۴

فرمانده سپاه در دوران بنی صدر به ایران بازگشت+عکس

پنجشنبه ۱۶ تير ۱۳۹۰ ساعت ۱۰:۰۰
کد مطلب: 174782
عباس آقازماني (ابوشريف) از جمله چهره‌هاي رازآلود دوران معاصر است که علاوه بر سوابق مبارزاتي پيش از انقلاب، در اوايل انقلاب نيز مسئوليت‌هاي متعدد مهمي را برعهده داشته اما از سال‌ها پيش به کشور پاکستان رفته و به عبادت و مطالعات ديني مشغول بوده است.

به گزارش جهان روزنامه‌ي خراسان در خبري اعلام كرد كه عباس آقا زمانی (ابو شريف) فرمانده کل سپاه در دوران رياست جمهوري بني‌صدر که همچنان گمنام است، به ايران بازگشته است.

ابوشريف که پيش از انقلاب در قالب گروه‌هاي مختلفي مانند حزب ملل اسلامي و گروه حزب‌ا... به مبارزه با رژيم ستم‌شاهي پرداخت، در تأسيس سپاه پاسداران انقلاب اسلامي نقش اساسي داشت و در ارديبهشت ۱۳۵۸ از طرف شوراي انقلاب به سمت فرماندهي عمليات سپاه پاسداران منصوب شد.
          
او همچنين در آرام کردن آشوب‌هاي گنبد، کردستان و غائله حزب جمهوري خلق مسلمان تبريز به عنوان فرمانده عمليات سپاه نقش اساسي داشت و در کنار آزادسازي پاوه در کنار مصطفي چمران بود.

ابوشريف در تاريخ ۲ خرداد ۱۳۵۹ طي حکمي از طرف ابوالحسن بني‌صدر (رئيس‌جمهور وقت و فرمانده کل نيروهاي مسلح ج.ا.ا) به فرماندهي کل سپاه پاسداران منصوب گرديد اما پس از يک ماه در تاريخ ۲۷ خرداد ۱۳۵۹ از اين سمت استعفا کرد.

فرماندهي عمليات غرب کشور، رئيس ستاد جنگي غرب کشور، نمايندگي شوراي عالي دفاع در غرب کشور، قائم‌مقامي کل سپاه و نمايندگي تام‌الاختيار سپاه در سازمان کمک به نهضت‌هاي آزادي‌بخش جهان از ديگر مسئوليت‌هاي ابوشريف بوده است. عباس آقازماني در شهريور ۱۳۶۰ به سمت کاردار ايران در پاکستان منصوب شد و در فروردين ۱۳۶۱ به سمت سفير ارتقا يافت. پس از سه سال مأموريت وي پايان پذيرفت و از وزارت امور خارجه رفت.

او سپس براي ادامه و تکميل تحصيلات حوزوي در مقطع خارج فقه و اصول به قم رفت. در هنگام اقامت در قم (۱۳۶۴ تا ۱۳۶۶ ه.ش) نمايندگي قائم‌مقام وقت رهبري در امور افغانستان را عهده‌دار شد و تحت همين عنوان، عضو شوراي عالي افغانستان بود و زيرنظر رياست جمهوري وقت (آيت‌ا... سيدعلي خامنه‌اي) فعاليت مي‌کرد.

پس از آن رهسپار پاکستان شد و ارتباطات خود را با نيروهاي جهادي و احزاب شيعه و سني افغانستان عميق‌تر کرد و تجربيات خود را در اختيار مجاهدان افغان گذاشت و با تشکيل کلاس‌هاي عربي و قرآن، در تقويت ايدئولوژي و نيز ايجاد وحدت بين مجاهدان فعاليت مي‌کرد. او در هنگامه سقوط دولت کمونيستي نجيب‌ا... در کنار مجاهدان افغان وارد کابل شد.

پس از آن که گروه طالبان بخش‌هاي عمده افغانستان را به اشغال خود درآورد و کابل در آستانه سقوط قرار گرفت، ابوشريف به همراه تعدادي از مجاهدان و نيروهاي جهادي افغان، قبل از سقوط کامل پايتخت با تغيير چهره و ظاهر، از کابل خارج شد و پس از تحمل دشواري‌هاي فراوان وارد پاکستان شد.

او از آن زمان به بعد به زندگي در ميان طلاب علوم ديني پاکستان بسنده کرد و به فعاليت‌هاي علمي و مذهبي در آن کشور مشغول شد. ابوشريف عباس آقازماني به زبان‌هاي عربي، انگليسي، اردو و پشتو مسلط است. بازگشت دوباره اين فرمانده گمنام به ايران، شايد يکي از مهمترين اخباري باشد که رسانه ها پس از اين گزارش بارها به آن خواهند پرداخت.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
خاطرات خوبي از ايشان در ذهن ما جوان‌هاي دهه اول انقلاب وجود دارد اميدوارم وجودش در اين مملكت باني خير براي امت حزب‌الله باشد
Iran, Islamic Republic of
اين يكي را هم خدا به خير بگذراند.
Iran, Islamic Republic of
چه سرگذشتي داشته است اين ابوشريف! واقعا كه انساني خاص است.
Iran, Islamic Republic of
درود و سلام بر سردار مبارز و مقاوم و استوار