شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
 
۰
۱

بدهی دانشگاه‌های کشور اعلام شد

پنجشنبه ۲۷ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۳۷
کد مطلب: 380917
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم و تحقیقات و فناوری از بدهکاری ۱۵۰۰ میلیارد تومانی دانشگاه های سطح کشور خبر داد.
به گزارش جهان به نقل از مهر، سعدالله نصیری قیداری شامگاه چهارشنبه درمراسم تکریم و معارفه رئیس دانشگاه کردستان در سنندج گفت: در حال حاضر دانشگاه های کشور ۱۵۰۰ میلیارد تومان بدهی دارند و در این شرایط مجلس و مردم باید جامعه دانشگاهی را حمایت کنند.

وی عنوان کرد: اگر شرایط تبدیل فکر به ایده در دانشگاه های کشور ایجاد شود و دانشگاه ها کارآفرین شوند دیگر نیازی به بودجه نخواهند داشت و خود قادر به تامین نیازهای خود خواهند بود.

وی با اشاره به اینکه ساختن و آباد کردن هر چه بیشتر کشور و دانشگاه نیاز به تلاش و کوشش جمعی دارد، اظهارداشت: تشکیل شورای حقوقی در دانشگاه کردستان کار و اقدام بسیار ارزنده و قابل تقدیری است.

معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم و تحقیقات و فناوری افزود: مدیری که احساس نیاز به وجود حقوقدان در مجموعه تحت مدیریت خود نکرده باشد به بلوغ مدیریتی نرسیده است.

نصیری قیداری ادامه داد: برای تشخیص مسائل و گلوگاه های قوانین پیچیده و گاها متناقض نیاز به وجود حقوقدان در دانشگاه ها است تا به بهترین نحو از حق دانشگاه دفاع کند.

وی بیان کرد: وضع نابسامان اسناد دانشگاهی را باید با کمک و همکاری حقوقدانان برطرف کرد لذا برای رسیدن به این مهم نیاز به تشکیل شوراهای حقوقی در دانشگاه هاست.

وی با اشاره به اینکه مدیریت بر دو نوع فعال و غیرفعال است، اظهارداشت: این بیت شعر که سرراهت نشینم تا بیایی مصداق مدیریت غیر فعال است و بیت دیگر آن به دنبالت میایم هر جا که باشد نیز مصداق مدیریت فعال است.

معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم و تحقیقات و فناوری عنوان کرد: تکریم و معارفه مدیران هم به این معنا نیست که یکی از آنها فرصتی از دست داده و دیگری بدست آورده است بلکه مدیران اسبق در حد توان خود خدمت کردند و همچنان نظام به آگاهی و تجربیات آنها نیاز دارد.

نصیری قیداری با بیان اینکه وزارت علوم به انتخاب روسای دانشگاه از میان نیروهای بومی هر استان توجه ویژه ای دارد،ادامه داد: از آنجا که مدیریت در دانشگاه با سایر مکان ها تفاوت جدی دارد لذا پارامترها و شاخصه های ویژه ای در این زمینه مدنظر قرار می گیرد.

تغییر ۶۰ نفر از روسای دانشگاه های دولتی کشور

وی از مهمترین شاخصه های تعیین روسای دانشگاه ها را داشتن توانمندی علمی، مقبولیت و توان اجرایی ذکر کرد و افزود: از ۱۲۷ دانشگاه دولتی در سطح کشور از روی کارآمدن دولت یازدهم تاکنون روسای ۶۰ دانشگاه تغییر پیدا کرده اند.

وی عنوان کرد: یک یا دو رئیس دانشگاه را از خارج از مجموعه آن دانشگاه انتخاب کردیم و امیدواریم این دانشگاه ها نیز در سنوات آینده از نظر نیروی توانمند مجهز شوند تا مدیریت دانشگاه به خود آنها سپرده شود.

معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم و تحقیقات و فناوری بیان کرد: درصورتی که از خارج مجموعه یک دانشگاه مدیرآن انتخاب شود آن دانشگاه احساس هویت نخواهد کرد.

در پایان این مراسم از زحمات و تلاش های ۴ سال و ۸ ماهه ی جهانشیر امینی قدردانی و فردین اخلاقیان به عنوان سرپرست دانشگاه کردستان با حکم امضا شده از سوی رضا فرجی دانا معرفی شد.
https://jahannews.com/vdcfyxdmew6dc1a.igiw.html
jahannews.com/vdcfyxdmew6dc1a.igiw.html
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


عضو هیات علمی
سلام دکتر
جناب دکتر نکاتی در ارتباط با دانشگاه ه و مدیریت فعال غیر فعال ،بومی و غیر بومی و فرق بین مدیریت دانشگاه ها با سایر جاها مطرح کردید انچه که مهم است مدیریت فعال در دانشگاه مورد توجه جدی است مدیر غیر فعال و غیر کارا بدرد دانشگاه نمی خورد من به اطلاع شما می رسانم مدیریت کارا در سایه باند و باند بازی که در حال حاضر گریبان گیر دانشگاه های ما شده امکان ندارد و قابل تصور هم نیست خودتان هم می دانید در دانشگاه های ما چنین اتفاقی افتاده است بخصوصدر دانشگاهی در شمال کشور
از سوی دیگر ای کاش شما هم معتقد باشید که انتصاب در دانشگا ها بمانند ا نتصاب استانداران در کشور باشد . یعنی اگر فردی در دانشگاه هی تجربه مدیریت و موفقیت زیادی داشت و دانشگاه را به سمت توسعه حرکت داد بعد از مدتی ایشان را به دانشگاه دیگری که کمتر توسعه پیدا کرده انتقال مدیریتی پیدا کند تا دانشگاه مورد نظر هم رشد کند نباید در دانشگاه چنین فکری وجود داشته باشد که فرد مورد نظر باید حتما بومی باشد و مال آن دانشگاه اتفاقا نمونه های بسیاری در دانشگاه ها و بخصوص دانشگاه ما وجود دارد که فرد غیر بومی و فردی که از دانشگاه دیگری بعنوان ریاست دانشگاه انتخاب شد هم مدیری فعال وهم مدیری توانمند و قابل و کارا بود ولی متاسفانه در وزارت علوم گویی مرغ یک پا دارد این تفکر تفکر درستی نیست باید پویایی توانایی کارایی و عدم وابستگی به جنا ح های سیاسی مطرح باشد تا بومی بودن و و اینکه حتما از دانشگاه مربوطه باشد متاسفانه تاثیر پذیری ایشان و خط و خط بازی ایشان بیشتر است تا فرد غیر بومی در حالی که نباید چنین باشد . من بعنوان یک عضو هیات علمی به شما عرض می کنم مشکل دانشگاه های ما امروز بومی و عیر بومی بودن نیست مشکل باند و باند بازی است امضاء جمع کردن یار گیری سیاسی است در دانشگاه ها متاسفانه شایسته سالاری وجود ندارد و به همین خاطر است اوضاع دانشگاه ها چنین شده که مدیریت منابع کمتر قابل تصور است .