جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
 
۴
۳
«یار مهربان» در جهان نیوز (۱)

طنازانی که به نمایشگاه رسیدند/ ماجرای رفتگری که پایش به «امنیت ملی» هم باز می شود!

سه شنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۱۷
کد مطلب: 421047
مجموعه ۱۰ جلدی نثر و شعر کوتاه طنز از شاعران و طنزپردازان معاصر به دبیری امید مهدی نژاد در قالب یک مجموعه به نمایشگاه بین المللی کتاب می‌آید.
طنازانی که به نمایشگاه رسیدند/ ماجرای رفتگری که پایش به «امنیت ملی» هم باز می شود!
گروه فرهنگ جهان نيوز: بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در حالی از پانزدهم اردیبهشت ماه رسما آغاز بکار کرد که همچنان آمار رسمی سرانه مطالعه در کشور، اعدادی فاجعه بار را به تصویر می کشند که گویای قهر مردم با «یار مهربان» است.

جهان نيوز در نظر دارد به مناسبت برگزیار نمایشگاه کتاب، روزانه چند کتاب را به مخاطبان خود معرفی نماید، تا گامی موثر و در حد توان برای آشتی با «یار مهربان» برداشته شود.

طنازانی که به نمایشگاه کتاب آمدند

مجموعه ۱۰ جلدی نثر و شعر کوتاه طنز از شاعران و طنزپردازان معاصر به دبیری امید مهدی نژاد در قالب یک مجموعه به نمایشگاه بین المللی کتاب می‌آید.

امید مهدی نژاد که دبیر محتوایی تولید این مجموعه را برعهده داشته درباره این اثر به مهر می گوید: در این مجموعه سعی شده تا نمونه‌های خوبی از جریان طنز کوتاه ادبی و ژورنالیستی ایران را تهیه کنیم. بنای ما در تولید و انتشار این آثار موجز و کوتاه بودن آنها بوده و به همین خاطر در بخش شعر تک بیت و رباعی و در بخش نثر فرم کوتاه نویسی را مد نظر داشتیم.

به گفته مهدی نژاد این مجموعه در قالب ۱۰ کتاب با این عناوین منتشر شده است: رساله صد فرمان اثر جلال سمیعی، مرکز مشاوره نوشته حسام الدین مقامی کیا، اصن یه وضی نوشته رضا ساکی، رباعیات زنجیره ای اثر شهرام شکیبا، بیسته پیشنهادی اثر امید مهدی نژاد، عوضی فدوی نوشته احمد ملکوتی زاده، نوستالژی کاتور اثر ندا شاه نوری، بیت بازی سروده سعید بیابانکی، بی سر و ته نوشته علیرضا لبش و از اون لحاظ اثر عبدالله مقدمی.
این مجموعه ۱۰ جلدی در قالب جیبی از سوی نشر قاف منتشر شده و در برای نخستین نوبت در نمایشگاه بین المللی کتاب توزیع خواهد شد.

«از من به من نزدیک‌تر»، ۴ فرصت برای نزدیکی به خدا

خاصیت دنیا، با گرفتاری‌های خود، مال و فرزند و شغل و تحصیل و ...، غفلت‌زاست، بنابراین خداوند روزی پنج بار نماز را واجب کرده تا دائم یاد او در دلمان تکرار شود، برگرفته از شیوه وجوب نماز، این یادآوری را ما باید در قالبی هنرمندانه در فضاسازی شهریمان داشته باشیم. امروزه شهرهای ما از یاد دنیا و غفلت‌های دنیوی پر شده است، پس تذکرهایی نیاز دارد تا یادآور انسانیت انسان باشد.

در راستای این دو دغدغه، مرکز تخصصی نماز کتاب «از من به من نزدیک‌تر» را تولید کرده است، این کتاب به همت محمدعلی رضاپور و با همکاری و نظارت حجت‌الاسلام مجید فیاضی در قالب هنر و با طراحی جذاب برای عموم خوانندگان است که از قالب پوستری برای ارائه مفهوم به جوانان استفاده شده است.


این کتاب در چهار بخش؛ فرصتی برای شناخت، فرصتی برای سپاس، فرصتی برای بازگشت و فرصتی برای گفت‌وگو تهیه شده است.

علاقه‌مندان برای تهیه این محصول می‌توانند به فروشگاه ستاد اقامه نماز (۰۲۱۸۸۹۹۱۰۶۷) یا مرکز تخصصی نماز (۰۲۵۳۷۸۳۳۲۰۸) مراجعه کنند، همچنین کسانی که فایل آماده چاپ را می‌خواهند می‌توانند با شماره تلفن ۰۲۵۳۷۷۴۰۹۲۰ تماس بگیرند.

از سراب روشنفکری دینی تا مرداب دین‌ستیزی در «شکاف»

رمان «شکاف» اثر محمد ستاری وفایی که انتشارات عماد فردا آن را منتشر کرده و به عوامل بروز فتنه در یک جامعه مذهبی اشاره دارد در نمایشگاه کتاب عرضه خواهد شد.

«شکاف»، روایت اتفاق نادری است که برای یک رفتگر شهرداری در شهر تهران می‌افتد. آقا رسول فردی زحمتکش و مذهبی، در یکی از شب‌ها که مشغول کار است با فردی در حال مرگ، مواجه می‌شود، او یک امانتی به رسول می‌دهد که زندگی و خانواده او را تحت تاثیر قرار داده و او را که تا قبل از این یک زندگی ساده و بی‌ارتباط با اتفاقات بزرگ را تجربه کرده را وارد مرحله‌ای تازه می‌کند که مرتبط با امنیت ملی است.


از طرفی نویسنده سعی داشته در دل این داستان به موضوع مهمی که باعث بروز فتنه در دل یک جامعه مذهبی می‌شود، اشاره کند و ارتباط بین روشنفکری مبتنی بر مبانی نظری غربی را با اتفاق شوم فتنه تبیین کند و دین و اعتقادات دینی را به عنوان عنصر اساسی تشکیل انقلاب و ادامه حکومت پایدار و موفق معرفی کند.

اتفاقات داستان که بعد از فتنه ۸۸ رخ داده، نشان می‌دهد که بسیاری از مردم نسبت به موضوع فتنه بینشی عمیق پیدا کرده و برخی هم هنوز با شبهاتی درگیر هستند.

در قسمتی از این رمان آمده است:

مرد سعی کرد از جا بلند شود، اما نتوانست؛ با صدای ضعیفی گفت: «چیزی در جیب کوچک کت من هست. آن را بردار و از بین ببر! نگذار دست کسی بیفتد.» رسول با عجله دستش را در جیب کوچک کت او فرو برد، چیزی به اندازه یک بند انگشت را بیرون آورد و بی‌اراده داخل جیبش گذاشت؛ بعد پرسید: «تو کی هستی؟ چرا این را از بین ببرم؟»
مرد بی‌رمق گفت: «خواهش می‌کنم آن را از بین ببر و به کسی نده. قسم بخور!»
رسول بلند شد و به‌طرف پمپ بنزین سر چهارراه دوید. راه کمی نبود، ولی تنها راه‌حلی بود که آن‌موقع شب به ‌فکرش خطور کرد. وقتی به پمپ بنزین رسید، مستقیم به دفتر رفت و با عجله در را باز کرد. یکی از کارکنان که پشت میز نشسته بود و چرت می‌زد، با صدای باز شدن در از خواب پرید و با عصبانیت گفت: «اَه! کیه؟ تویی رسول؟ چی شده، سگ دنبالت کرده؟»
آقا رسول آب دهانش را به‌سختی فرو داد و نفس‌نفس‌زنان گفت: «آقا رحمان... کلانتری... کلانتری... تلفن... زود... زود... یکی توی پیاده‌رو... روبه‌روی ساختمان... سنگ قرمز افتاده... دارد می‌میرد...»

رمان «شکاف» نوشته محمد ستاری وفایی را انتشارات «عماد فردا» در ۱۶۴ صفحه با قیمت ۱۱ هزار تومان منتشر کرده که در غرفه این انتشارات در نمایشگاه کتاب در دسترس مخاطبان خواهد بود.

کتابی برای آشنایی با شیوه‌های خبررسانی و تشخیص اخبار حقیقی از کذب

«عصر ارتباطات» واژه‌ای کاملاً جدید برای تصویر دنیای کنونی است. نقش تعیین کننده‌ای که «ارتباطات» در زندگی انسان قرن بیستم ایفا می‌کند تا جایی است که برخی از پژوهشگران علوم اجتماعی، به ویژه آنهایی که در زمینه‌های مربوط به ارتباطات اجتماعی مطالعه می‌کنند، ترجیح می‌دهند به جای اصطلاح «عصر اتم» که معمولاً دیگر محققان برای توصیف زمان ما به کار می‌برند، از عصر ارتباطات سخن بگویند.


محور اصلی در این میان، گیرندگان پیام یا دریافت کنندگان اخبار، و به عبارت دیگر، مردم جوامی هستند که شبانه روز در معرض بمباران خبری قرار دارند و چه بسا اگر به خوبی با شیوه‌های خبررسانی و عملکردهای وسایل ارتباط جمعی جهانی آشنا نباشند به راحتی خلع سلاح و به افرادی تبدیل می‌شوند که تغییر باور‌هایشان، لحظه‌ای خواهد بود‌‌ همان گونه که امپریالیسم خبری مشتاق آن است.

«ژئوپلیتیک اطلاعات» کتابی است که مخاطبان می توانند با مطالعه آن، تصویر روشن تری از سازوکار پیام رسانی آن‌ها به دست آورند، به ویژه که نویسنده کتاب، خود مدت‌ها از دست اندرکاران وسایل ارتباط جمعی غرب را مطرح می‌کند، ولی ترجمه آن، با در نظر گرفتن این واقعیت که تاکنون چنین نوشته‌ای به فارسی برگردانده نشده، شاید آغازی بر فعالیت‌های گسترده‌تر پژوهشگران و علاقمندان به این گونه تحقیقات باشد. فریدون شیروانی ترجمه این کتاب را برعهده گرفته است.

این کتاب که در ۵ فصل، نظام اطلاعاتی قدیم جهان، وابستگی فرهنگی، امپریالیسم خبری، نظام الکترونیکی جدید جهان و معیارهای دوگانه آزادی تدوین شده است که هر فصل شیوه‌های سلطه جویی فرهنگی استعمار در جهان از طریق رسانه‌های همگانی را مورد تحقیق قرار می‌دهد.

چاپ سوم این اثر در ۲۱۶ صفحه و با قیمت ۱۰۰۰۰ تومان از سوی انتشارات سروش منتشر و در اختیار علاقمندان به مباحث علوم ارتباطات قرار گرفته است.

علاقمندان برای تهیه کتاب به صورت تک جلدی و کلی به فروشگاه شهید مطهری سروش به نشانی خیابان شهید مطهری، نرسیده به خیابان شهید مفتح، جنب ساختمان سروش، تلفن ۸۸۳۱۰۶۱۰-۰۲۱ و یا به فروشگاه مرکزی سروش (ترنجستان سروش) به نشانی: خیابان انقلاب، بعد از تقاطع ابوریحان، بین خیابان وصال و فلسطین، فروشگاه ترنجستان سروش، تلفن ۶۶۴۹۳۶۲۰-۰۲۱ تماس حاصل نمایند.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


نمایشگاه امسال کتاب خدا کنه خوب باشه
خداروشکر یه کتاب خوب دیدیم
رپرتاژهههه