جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
 
۰

استفاده داعش از فناوری برخلاف اعتقاداتش

سه شنبه ۴ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۱۸
کد مطلب: 393193
پژوهشگر ارشد ایرنا در نشست تخصصی بررسی تکنیک های رسانه داعش گفت: این گروه تروریستی بر خلاف عقاید سلفی خویش از جدیدترین تکنولوژی های ارتباطی و رسانه های اجتماعی بهره برداری می کند.
به گزارش جهان، جوکار در نشست تخصصی بررسی تاکتیک های رسانه ای داعش که در دانشکده خبر خبرگزاری جمهوری اسلامی برگزار شد، بیان کرد: امنیت منطقه، هویت حقیقی اسلامی ساکنان خاورمیانه و همچنین قومیت های مختلف حاضر در این بخش از غرب آسیا از سوی گروه داعش مورد تهدید قرار گرفته اند.

این پژوهشگر ارشد خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: برای هیچکس شکی نمانده که دست حمایت و هدایت سرویس های اطلاعاتی غربی پشت سر داعش، النصره و گروه های مشابه آنها می باشد.
وی یادآور شد: شاهد هستیم که این گروه ها اینگونه عیان و بی حد خشونت به خرج می دهد و فوج فوج از کشورهای مختلف عربی و اروپایی افراد جدید به صفوف آنان می پیوندند، علت این مسئله را باید در بحران هویتی کنونی موجود در کشورهای اسلامی و همچنین کشورهای غربی یافت که البته دو تحلیل جامعه شناختی متفاوت دارند.

جوکار ادامه داد: گروه های اجتماعی که در فضای کنونی سرکوب شده اند و یا ارضا نشده اند به فضای آرمانشهری که تصور می کنند گروه های تروریستی همچون داعش ساخته اند می روند، برای اینکار به راحتی با آنان ارتباط می گیرند و به راحتی هم از قلب اروپا به مناطق تحت سیطره آنان منتقل می شوند.

پژوهشگر ارشد خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت: آنچه امروز در حال وقوع در خاور میانه است را ساموئل هانتینگتون ۲۰ سال قبل به رشته تحریر درآورد و بیان کرده بود که نزاع تمدنی بین تمدن غربی، تمدن اسلامی و تمدن آسیای شرقی خواهد بود.

وی تصریح کرد: دهه ۱۹۷۰ میلادی شاهد تحرکات گروه های مختلف تروریستی بودیم و برای مثال بمبی را در آلمان منفجر می کردند، روزنامه های آلمانی هم به آن می پرداختند ولی همچون اکنون نبود که چنین واقعه ای به سرعت و تغریبا آنی در همه دنیا منتشر شود.

جوکار افزود: واقعه ۱۱ سپتامبر و موج فعالیت های تروریستی پس از آن در زمانی اتفاق افتاد که پیشرفت های ارتباطی رخداده و پوشش و گستره رسانه ها بصورت جدی رشد کرده بود.

پژوهشگر ارشد خبرگزاری جمهوری اسلامی تصریح کرد: القاعده اولین گروه تروریستی بود که از صحنه انفجار بمب و صحنه هایی همچون سر بریدن دشمنان خویش فیلم تهیه می کرد و این فیلم ها را در اختیار شبکه الجزیره قرار می داد تا منتشر شوند.

وی ادامه داد: این حرکت آنان یک موجود شدید عملیات روانی به راه انداخت، هدف هم این بود که گروه تروریستی بگویند من هستم و حضور دارم.

جوکار بیان کرد: در ادامه ابومصعب الزرقاوی کسی که پدر داعش امروزی محسوب می شود، اولین فردی بود که فیلم های عملیات تروریستی خویش را در اینترنت و در سایتی که انصار الاسلام نام داشت، منتشر کرد.

پژوهشگر ارشد خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت: باید در نظر داشته باشیم که آن زمان یعنی سال ۲۰۰۴ زیرساخت های اینترنت در دنیا و بویژه خاورمیانه بسیار ضعیف تر از اکنون بود، آپلود و دانلود چنین فیلم هایی شاید ساعت ها طول می کشید ولی زرقاوی از این امکان استفاده می کرد و بشدت هم موثر بود.

وی یادآور شد: گروه های تکفیری ایدوئولوژی سلفی گری دارند یعنی به دنبال بازگشت به گذشته هستند ولی می بینیم که از جدید ترین تکنولوژی های ارتباطی بهره برداری می کنند.

جوکار خاطرنشان کرد: بر خلاف تصور ما که داعش را یک عده وحشی می دانیم این گروه بسیار برنامه ریزی شده و هدفمند در حوزه های مختلف از جمله در عرصه رسانه ای به فعالیت می پردازد و آنگونه که فکر می کنیم نظام سلسله مراتبی ندارد بلکه در گروه های متعدد مجزا به فعالیت می پردازند.

پژوهشگر ارشد خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت: فضای توئیتر به سبب دسترسی آسان و سریعی که به همراه دارد بسیار برای داعش پرکاربرد است، در کشورهای خاور میانه همچون عربستان نیز بالاترین آمار استفاده از شبکه های مجازی به توئیتر اختصاص دارد.

وی افزود: داعش دارای صفحه های متعدد توئیتری با کاربرد های مشخص و تعریف شده است، یکی از صفحات آنان صفحه رهبری داعش بود که بیش از ۵۰ هزار دنبال کننده یا فالور داشت که از سوی توئیتر بسته شد.

جوکار بیان کرد: آنان همچنین برای تک تک زبان هایی که در کشورهای اروپایی مورد استفاده قرار می گیردصفحه دارند و برای همه مناطق یا به قول خودشان ولایت هایی که تصرف کرده اند همچون الانبار،موصل و ولایت های سوریه صفحه مجزا ایجاد کرده اند، صفحات دیگری دارند که محصولات داعش دارای آرم داعش را در اندونزی تبلیغ می کنند.

پژوهشگر ارشد خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت: داعش نرم افزاری به نام سحر دارد که کار در فضای توئیتر را برای آنان راحت تر می کند و با استفاده از این نرم افزار به راحتی به اکانت های کاربران خویش و مخاطبان آنها دسترسی دارند که چنین اقداماتی رد گیری فعالیت های سایبری آنان برای نیروهای ضد تروریستی را دشوارتر می کند.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *