سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 23 Apr 2024
 
۷
۷

افشاگری یک منبع آگاه درباره مجوز «توزیع‌رایگان‌سیب‌زمینی‌ها»

شنبه ۷ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۲۹
کد مطلب: 458191
طبق نامه شماره «۵۲۳۴۰» یک مقام مسئول در نهاد ریاست جمهوری به تعدادی از کارشناسان این نهاد، درخواست شده است که نسبت به بررسی ضوابط قانونی در خصوص تقاضای وزارت جهاد کشاورزی راجع به «توزیع رایگان مازاد سیب ‌زمینی و پیاز بین مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور» اقدام شود.
افشاگری یک منبع آگاه درباره مجوز «توزیع‌رایگان‌سیب‌زمینی‌ها»
به گزارش جهان به نقل از صبحانه، اگرچه واژه سیب زمینی، یک نام و حتی اصطلاح مشهور در افواه و افکار عمومی است، اما چند سالی می شود که این محصول مهم و مفید، وارد دعواهای سیاسی هم شده است و هم در دولت سابق و هم در دولت فعلی، نوع توجه برخی مسئولان اجرایی به این محصول، با واکنش ها و جنجال هایی همراه بوده است.

آنچه که طی روزهای گذشته باعث شهرت بیشتر سیب ‌زمینی شده است، بعد سیاسی و اجتماعی آن است که به خاطر رخ دادن اتفاقی عجیب در استان فارس نمود پیدا کرده است و دفن ۱۷۰۰ تن سیب‌ زمینی که در تابستان امسال اتفاق افتاده باعث شد تا بار دیگر، درستی یا غلط بودن این تصمیم بزرگ، مورد توجه قرار بگیرد.

با یک حساب سرانگشتی اگر قیمت سیب ‌زمینی را کیلویی هزار تومان در بازار محاسبه کنیم، حدود یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان محصول در استان فارس دفن شده است و اگرچه برخی مسئولان استانی تاکید می کنند که "دفن سیب زمینی ‌ها اتفاق خاصی نبود چون درگذشته نیز شاهد چنین اتفاقاتی بوده‌ ایم و در راستای تنظیم بازار روی ‌داده است." اما برخی از نمایندگان و کارشناسان نیز تلف شدن این حجم از محصول را اسراف و باعث تاسف و نگرانی توصیف کرده اند.

در جدیدترین تحولات برای تشریح این موضوع، محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرده است که "سازمان بازرسی کشور مامور رسیدگی به دفن ۱۷۰۰ تن سیب زمینی شده" و افزوده است: در این بررسی، دلایل فاسد شدن سیب زمینی‌ ها و راهکارهای جلوگیری از عدم دفن آن مشخص می شود.

یک منبع آگاه: ثبت و تایید درخواست وزارت جهادکشاورزی برای توزیع رایگان سیب زمینی

اما یک منبع آگاه در گفتگو با خبرنگار "صبحانه" به تشریح یک نامه ثبت شده در سیستم دولت پرداخته و تاکید کرد: « با بررسی مستندات و مفاد این نامه رسمی مشخص می شود که مسئولان وزارت جهادکشاورزی، قصد توزیع رایگان این سیب زمینی ها را بین مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی را داشته اند»

بر اساس اطلاعات این فرد، "طبق نامه شماره «۵۲۳۴۰» یک مقام مسئول در نهاد ریاست جمهوری با نام آقای «ب» به تعدادی از کارشناسان این نهاد، درخواست شده است که نسبت به بررسی حدود و ضوابط قانونی در خصوص تقاضای وزارت جهاد کشاورزی راجع به «توزیع رایگان مازاد سیب ‌زمینی و پیاز بین مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور» اقدام شود."

طبق اعلام این منبع آگاه، این نامه در تاریخ ۳ شهریورماه امسال در سیستم رسمی ثبت شده است و علت درخواست وزارت جهاد کشاورزی برای «توزیع رایگان» این محصولات نیز ۲ نکته مهم «عدم امکان فروش در بازار و جلوگیری از امحاء » ذکر شده است.

به گفته این فرد، چند روز پس از این درخواست، کارشناسان مربوطه در پاسخ به نامه آقای «ب» صریحا اعلام می کنند که طبق استدلال های موجود در این نامه و همچنین با توجه به اینکه طبق بند ۶ اصل ۴۳ قانون اساسی که تاکید می کند "یکی از ضوابطی که جمهوری اسلامی بر آن استوار است منع از اسراف و تبذیر در همه شئون مربوط به اقتصاد است"، تصویب پیشنهاد وزارت جهادکشاورزی بلااشکال است.

این منبع مطلع در عین حال تاکید کرد: البته گردش کار مربوط به توزیع رایگان سیب زمینی ها، در دولت طی نشده است چراکه پس از استعلام آقای "ب" و تایید کارشناسان مربوطه، موضوع باید در دستور کار هیئت وزیران قرار می گرفت که ممکن است به دلبل متنوعی چون عدم موافقت برخی مسئولان، تاخیر در گردش کار مربوطه یا پایان مهلت مربوط به این بررسی با توجه به فاسد شدن سیب زمینی ها، این سیر اداری به اتمام نرسیده است.

وی در پایان این گفتگو با طرح سوالاتی از مسئولان اجرایی، تاکید کرد: اگر مسئولان وزارت جهادکشاورزی قصدی برای توزیع رایگان این سیب زمینی ها نداشتند، علت استعلام شان از دولت چه بوده است؟ با توجه به موافقت های صورت گرفته با پیشنهاد وزارت جهاد، علل عدم اجرایی شدن این درخواست چیست؟ این سیب زمینی ها پس از تایید مجوزهای مربوط به توزیع رایگان این محصولات، معدوم شده اند یا قبل از آن؟

صبحانه نیز امیدوار است مسئولان دولتی و جناب آقای حجتی رسما اعلام کنند استدلال های مطرح شده در نامه رسمی وزارت جهادکشاورزی به مسئولان نهاد ریاست جمهوری راجع به کدام سیب زمینی ها و پیازهای در معرض فساد بوده است که علی رغم تاکید وزارتخانه بر توزیع رایگان آن، چنین درخواستی اجرایی نشده است و اکنون برخی مسئولان سخن از ضرورت دفن و امحای این محصولات می گویند.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


"اگرچه برخی مسئولان استانی تاکید می کنند که "دفن سیب زمینی ‌ها اتفاق خاصی نبود چون درگذشته نیز شاهد چنین اتفاقاتی بوده‌ ایم و در راستای تنظیم بازار روی ‌داده است." اما برخی از نمایندگان و کارشناسان نیز تلف شدن این حجم از محصول را اسراف و باعث تاسف و نگرانی توصیف کرده اند."

جسارتاً شیوه خبررسانی فوق، مختص رسانه های غربی است که برای هدایت و ارشاد بشر اهمیتی قائل نیستند. یعنی چی که بعضی گفتند اسرافه؟! معلومه که اسراف بوده. قرآن مجید می فرماید اسراف کنندگان، برادران شیطان هستند و الحق که درست فرموده است. این ها برادران شیطان بزرگند. در ثانی، قیمت ها زیاد بماند این تنظیم بازار است؟ چرا این شیوه ها را نقد نمی کنید؟ چرا دروغشان را با قلم یک اقتصاددان مؤمن به واقع مسلمان افشا نمی کنید؟! خبر رو بزنیم که یک گروه فلان گفتند یک گروه دیگه فلان این برای هدایت مردم کفایت میکنه؟!
لطفاً موضعتان را با تحلیل بنویسید. قضاوت لازمه شناخت و شناخت لازمه رفتار صحیح است.
مبین
درود بر احمدی نژاد که مازاد سیب زمینی را رایگان تفسیم کرد ولی همین برادران شیطان آن روز این عمل خدایی را به سخره گرفتن و متهم کردند به کار انتخاباتی . لعنت خدا بر شیطان رجیم
Iran, Islamic Republic of
تنظیم بازار مهم تره یا منفعت مردم..می تونستید به کمیته امداد بدید، میتونستید...
تنظیم بازار بهانه است. سیصد تن سیب زمینی در اختیار خانواده های به ظاهر فقیر قرار گرفته است.
دوهدف در این کار احتمالا بوده است:

1- پیروی از سیاست های اقتصاد لیبرالی همان کاری که دول استکباری سابق ایالات متحده در امحا صدها میلیون تن گندم با ریختن انها در ابهای قیانوس قبلا انجام می دادند.
2- هنوز زمان زیادی از برداشت سیب زمینی نگذشته است و خراب شدن آنها بهانه است و دروغ محض. شاید سیاست جمع اوری رای به صورت غیرمستقیم مورد نظر است.
3- تزریق سیب زمینی به بازار باعث کاهش تورم می شود نه ضرر مردم. باور ندارم که دولت راستگویان طرح های این گونه اب دوغ خیاری برای امحا سیب زمینی علم کند.
4- در ورای امحا مسائل کلان مالی نهفته است بهوش باشیم که این مسائل از انتخابات سردر نیاورد!!!
غلامرضا فیروزپور کامرانی
Iran, Islamic Republic of
با سلام،همانگونه که شما سرانگشتی قیمت 1700تن سیب زمینی را حساب نمودید میبایستی هزینه های دیگر مانند هزینه های بذر سیبزمینی،آماده سازی بسترکشت آ« ،کودهای کشاورزی،کارگر و از همه مهمتر آب مصرفی برای تولید 1700تن سیب زمینی را نیز درنظر بگیرید.نعمت های خداوند به هرکسی داده نمیشود.خوبست حتا برای تنظیم بازار هم که شده راهکار دیگری را جستجو مینمودند.
United States
اینها همانی هستند که زمان ح...
بيطرف
Iran, Islamic Republic of
نمي‌دونم چرا كسي سراغ برنامه ريزي رو نمي‌گيره..