شنبه ۱۶ تير ۱۴۰۳ - 6 Jul 2024
 
۱
۲۱

تبعيض در پرداخت حقوق کارمندان

سه شنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۲۰
کد مطلب: 323630
انتشار اخبار حقوق هاي چندين ميليون توماني در برخي دستگاه ها، نهادها و شرکت هاي دولتي، معمولاً بازتاب هاي گسترده و متفاوتي در جامعه دارد. بيشتر مردم، پرداخت حقوق بسيار بالا به برخي افراد از جمله مديران دولتي را نادرست و ناعادلانه مي دانند.
به گزارش جهان، روزنامه خراسان نوشت:

فيش حقوقي اش را که روي ميز مي گذارد رقم نسبتاً کمي را مي بينم که طي ماه هاي اخير شبيه آن را بارها و بارها ديده ام؛ ۷۶۳ هزار و ۲۴۳ تومان. باز حکايت تکراري ولي کهنه ناشدني حقوق هاي کم و مخارج سنگين است ولي اين بار کمي متفاوت. دوباره دست در جيبش مي کند و اين بار فتوکپي يک فيش حقوقي ديگر را روي ميز مي گذارد؛ ۵ ميليون و ۵۸۶ هزار تومان. هر دو در يک شرکت دولتي کار مي کنند. خودش فوق ديپلم است و کاردان فنّي يک بخش و ديگري مهندس است و معاون همان بخش. سابقه کار هر دو نيز تقريباً ۸ سال است.

تعجّب مي کنم. هر چه بيشتر پرس و جو مي کنم و جزئيات را مي خوانم، کمتر به نتيجه مي رسم. شايد ۲ يا حتي ۳ برابر بودن تفاوت حقوقي قابل توجيه باشد ولي ۶.۵ برابر بودن رقم حقوق اين فيش ها قابل درک نيست. متأسفانه با وجود تضمين اين که نام و نشان فرد و دستگاه مربوطه منتشر نشود هم، بنا به ملاحظات کاري فيش هاي حقوقي را براي چاپ در اختيارم قرار نمي دهد.

شنيده ها و گلايه ها در اين باره بسيار زياد است ولي مستند کار کردن، بسيار دشوار. به ندرت کسي حاضر مي شود سند اين اجحاف ها را در اختيار يک رسانه قرار دهد ولي مسلّم است که اين روال به ويژه در شرکت هاي دولتي ادامه دارد.

چند نمونه عجيب

انتشار اخبار حقوق هاي چندين ميليون توماني در برخي دستگاه ها، نهادها و شرکت هاي دولتي، معمولاً بازتاب هاي گسترده و متفاوتي در جامعه دارد. بيشتر مردم، پرداخت حقوق بسيار بالا به برخي افراد از جمله مديران دولتي را نادرست و ناعادلانه مي دانند. برخي هم معتقدند مديران و مسئولان برخي مشاغل حساس و پر مسئوليت حق دارند دريافتي بسيار بالا داشته باشند و در رفاه و تجمل زندگي کنند.

به هرحال وقتي در اين باره جست وجوي بيشتري انجام مي دهم به نمونه هاي جالبي بر مي خورم. از جمله يک مدير صنعتي که به گزارش سايت انتخاب از ابتداي مهرماه سال ۸۸ منصوب شده است طبق فيش حقوقي انتهاي سال ۱۳۹۰، حدود ۹ ميليون تومان دستمزد دريافت کرده است.

اين در حالي است که ۴۹ درصد سهم اين شرکت، دولتي است و بقيه سهام آن در اختيار کارکنان اين شرکت قراردارد. همچنين گفته مي شود، اين شرکت به دليل تخلف مديران گذشته با بيش از ۴۵ ميليارد تومان زيان انباشته مواجه شده است.

همچنين به گزارش پانا نيوز اختلاف طبقاتي حقوق کارکنان صنعت نفت سر به آسمان کشيده است. اين خبرگزاري سال گذشته با درج نامه اعتراض کارکنان شرکت نفت خطاب به معاون منابع انساني وقت وزير نفت، نوشت «افزايش حقوق ها نسبت به سال ۱۳۹۰ بسيار ناعادلانه بوده است. به عنوان مثال فردي با سابقه خدمت کمتر در سال ۱۳۹۱ حدود ۶۹۰ هزار تومان دريافتي دارد و فرد ديگري در همان سمت ولي با سابقه کار بيشتر حدود ۲ ميليون و ۳۰۰ هزار تومان حقوق مي گيرد».

اين در حالي است که از اواخر سال ۱۳۹۰ و اوايل سال گذشته، در باغ سبز «بهشت درآمدها»ي کارکنان وزارت نفت، توسط برخي نمايندگان در لابه لاي مذاکرات علني، اندکي گشوده شد و مهر تاييدي بر شايعات مختلف زد. همچنان که به گزارش خبرآنلاين،"احمد توکلي"نماينده تهران يکي از اين نمايندگان بود که از دريافت حقوق ماهيانه ۱۳ ميليون توماني کارمندي سخن گفت که ۱۵ روز در تهران و ۱۵ روز در مناطق عملياتي مشغول به کار است اما کار تخصصي نمي کند و در منطقه عملياتي هم در اتاقي زيرباد کولر مي نشيند.

جالب است بدانيد نمايندگان مجلس هم، در بدترين حالت، دست کم ۲ تا ۲.۵ برابر يک عضو هيئت علمي هم مدرک خود حقوق دريافت مي کنند. به گزارش تابناک در خرداد ماه گذشته، يکي از نمايندگان مجلس که کم ترين دريافتي را در بين نمايندگان دارد، ۲۷ ميليون و ۲۶۹ هزار و ۷۵۰ ريال حقوق مي گيرد که اين رقم بدون محاسبه اين موارد است:

- حق رهن مسکن در ابتداي سال به مبلغ يک صد ميليون تومان ۱۰۰.۰۰۰.۰۰۰

- حق اجاره مسکن ۳.۵۰۰.۰۰۰ تومان به ازاي هر ماه

- حق ماموريت خارجي به ازاي هر روز مبلغ ۱۴۰ دلار

- حق ماموريت داخلي

- حق جلسات

- تسهيلات ساخت مسکن و خريد مسکن

- اضافه کار ۱۷۵ ساعت به صورت ثابت در ماه

- پاداش و مزايا

- و موارد ديگري که وجود دارد . . . اين در حالي است که يک عضو هيئت علمي تمام وقت با مدرک تحصيلي کارشناسي ارشد، تقريبا نصف اين مبلغ را يعني حدود ۱۵ ميليون ريال دريافت مي کند."مهر"نيز در تازه ترين خبر خود از اين نوع، با درج فيش حقوقي يکي ديگر از نمايندگان، رقم ۳۲ ميليون و ۹۳۰ هزار ريال را به نمايش گذاشت.

تخلّف به روش قانوني!

اوّلين سوالي که ذهن هر خواننده اي را به خود مشغول مي کند اين است که اين همه اختلاف در حقوق و مزايا از کجا نشأت مي گيرد؟ پس قانون مديريت خدمات کشوري چه شد؟ دکتر"مهدي تقوي"اقتصاد دان و مدرّس دانشکده اقتصاد دانشگاه علّامه طباطبايي در پاسخ به اين سئوال مي گويد: بيشتر اين تفاوت حقوق ها در شرکت هاي دولتي اتفاق مي افتد زيرا در اين شرکت ها هيئت مديره وجود دارد که خود رأساً در مورد حقوق ها تصميم مي گيرد و طبيعي است که براي برخي ها رقم هاي بسيار بالايي در نظر مي گيرد.

وي اضافه مي کند: از سوي ديگر با توجه به عرضه نيروي کار و فارغ التحصيلان زياد، طبيعي است که حقوق يک کارمند يا کارگر ساده در همين شرکت هاي دولتي بسيار پايين باشد. از همين جاست که تبعيض در حقوق و مزايا شکل مي گيرد.

وي که داراي ۴۳ سال سابقه کار و بيشترين گروه در دانشگاه است، با خنده مي گويد: هم اکنون حقوق من نصف حقوق يک مدير مياني در فلان شرکت دولتي هم نيست.

از وي مي پرسم آيا نظارتي بر اين گونه پرداخت ها نيست؟ دکتر تقوي در پاسخ مي گويد: در اين که نهادهاي نظارتي در اين زمينه ضعف هايي دارند شکّي نيست ولي از طرفي مديران شرکت هاي دولتي هم با اختيارات قانوني که دارند و يا با دور زدن قانون چنين کارهايي مي کنند. يعني يک تخلّف قانوني صورت گرفته است.

از وي در باره قانون مديريت خدمات کشوري مي پرسم. اين اقتصاددان در پاسخ مي گويد: آن قوانين فقط در ادارات و سازمان هاي دولتي نفوذ دارد آن هم نه به طور کامل. پس زياد به آن توجه نکنيد.

ولي چنين روندي چه تبعاتي دارد؟ دکتر تقوي در پاسخ اين سئوال، مي گويد: شايد بدترين اثر تعيين درآمد و پاداش هاي هنگفت براي برخي صاحب منصبان و متصديان امور حکومتي و دولتي، اين باشد که اين کار به طور سلسله وار در همه سطوح مديريتي و کارمندي توقع و انتظار ايجاد مي کند. اين اتفاق پيش از اين هم افتاده. به اين ترتيب که ابتدا حقوق کارمندان نهاد رياست جمهوري به شکل جهشي افزايش داده شد. بعد نوبت کارکنان سازمان مديريت و برنامه ريزي شد که ناگهان دريافتي شان ۲ تا ۳ برابر اضافه شود و اين وضع حداقل براي مديران مياني به همه شرکت ها و نهادهاي دولتي تسرّي پيدا کرد.

وي اضافه مي کند: نتيجه آن که در دولت هاي گذشته بخش عمده اي از بودجه عمومي کشور صرف پرداخت حقوق و مزايا و پاداش مديران و کارکنان دولتي مي شد و به تدريج دستگاه هاي دولتي اجازه مي يافتند از ديگر رديف هاي بودجه خود بردارند و صرف پرداخت حقوق و مزايا کنند. در اين فرآيند، البته کساني که قبلاً وضع دريافتي نسبتاً بهتري داشتند، بيکار ننشستند. مديران شرکت نفت نمونه روشن اين بخش کارکنان دولت هستند که همواره از رفاه و مزاياي فوق العاده اي برخوردار بوده اند و در جريان مسابقه رشد مزايا و پاداش ها چنان پيش رفتند که بر اساس شنيده ها، در سال ۱۳۸۴ دريافتي ماهانه معاون وقت وزير نفت رقم ۱۰ ميليون تومان در ماه را هم پشت سر گذاشت . نتيجه اين وضع هم مشخص است؛ کسر بودجه جاري روز افزون دولت و اعتراض فزاينده گروه ها و حقوق بگيراني که در مسابقه افزايش دريافتي عقب مانده بودند يعني پرستاران و معلمان.

وي يادآوري مي کند: ترديدي نيست که متخصص هاي تحت استخدام دولت از آن جا که به عموم خدمت مي دهند، بايد از ميان بهترين نيروهاي کشور دستچين شوند و حقوق و مزاياي عالي دريافت کنند. اما حوزه مسئوليت و کار حکومتي با حوزه متخصصان حقوق بگير دولتي در نظام اسلامي از نظر توقع تامين مالي از بيت المال، تفاوتي ماهوي دارد. در نظام اقتصاد اسلامي، مسئول دولتي و حکومتي از راه مواجب بگيري بيت المال و يا خداي نکرده سوء استفاده شخصي از منصب حکومتي نبايد به دنبال رفاه و ثروت باشد.

با اين اوصاف بهترين کاري که مي توان کرد چيست؟ اين اقتصاد دان مي گويد: شايد بهترين کار اين باشد که هماهنگ با بهبود کمّي و کيفي نظارت ها و بازرسي ها در شرکت هاي دولتي و دستگاه هاي دولتي، هر چه زودتر شرکت هاي دولتي به بخش خصوصي واگذار شود.

جيب برخي ها به جاي خزانه

ولي آيا مديران شرکت هاي دولتي مجازند سود يا دارايي هاي اين شرکت ها را به عنوان حقوق هاي نا متعارف هزينه کنند؟ آيا اين هزينه ها از بيت المال نيست؟"قاضي زاده"سخنگوي کميسيون اجتماعي مجلس در پاسخ به اين سئوال مي گويد: در واقع درآمدهاي شرکت هاي دولتي بايد به خزانه برود ولي با حقوق هاي ميليوني سر از جيب برخي مديران در مي آورد و متأسفانه براي اين کار مجوّز قانوني نيز دارند و از قوانين موجود به نفع خودشان بهره برداري مي کنند.

ولي قانون گذاران که اين را مي دانند چرا کاري نمي کنند؟ قاضي زاده مي گويد: قانون مديريت خدمات کشوري براي همين به تصويب رسيد. در دستگاه ها و اداره هاي دولتي نيز تا حدّ زيادي خوب اجرا شد ولي شرکت هاي دولتي قانون را دور مي زنند و به روشي ديگر عمل مي کنند.

وي توضيح مي دهد: هم اکنون در وزارت خانه ها و اداره هاي دولتي تفاوت حقوق آن چناني ديده نمي شود. به اين دليل که قانون مديريت خدمات کشوري در حال اجراست و ديوان محاسبات هم نظارت خوبي بر کارها دارد ولي بايد تکليف شرکت هاي دولتي را روشن کرد. منظور سخنگوي کميسيون اجتماعي مجلس از روشن کردن تکليف شرکت هاي دولتي چيست؟ قاضي زاده مي گويد: يعني به جاي وضع قانون جديد بايد در جهت خصوصي سازي واقعي شرکت هاي دولتي حرکت کرد تا از بيت المال اين گونه سوء استفاده نشود.

از ساده زيستي تا . . .

در اين بين هستند کارشناساني که هنوز يادشان نرفته ساده زيستي هاي مديران اوايل انقلاب و الگوي زندگي خالصانه و صادقانه آن ها را. "م- پاکبازي"کارشناس مسئول نيروي انساني يکي از دستگاه هاي دولتي و مدرّس مديريت دولتي در دانشگاه پيام نور از آن جمله است. وي در اين باره مي گويد: با شروع دوره سازندگي، ساده زيستي مسئولان به شکل محسوسي تغيير کرد و اين روحيه و فرهنگ مديريت در دولت هاي بعدي نيز پي گيري شد و نتيجه آن، ظهور طبقه جديدي از مديران ارشد دولتي با تيپولوژي مشخص در جامعه ايران بود. مرداني ساکن در ويلاها يا آپارتمان هاي لوکس شمال شهر و دريافت کننده حقوق هاي بالا و پاداش هاي چند ده ميليون توماني در سال و ... اين وضع به جايي رسيد که بسياري از مديران دولتي در فصل بودجه يا در فصل تعيين پاداش هيئت مديره شرکت هاي دولتي در تير يا اسفند هر سال، براي افزايش حقوق و مزاياي خود به تکاپو مي افتادند.

وي مي گويد: کساني که معتقدند مدير ارشد دولتي بايد در رفاه و تجمل باشد و حقوق و پاداش هاي کلان، حق آن هاست، بايد به ياد بياورند که در نظام اسلامي، کار حکومتي و مسئوليت دولتي، طعمه نيست، بلکه امانتي بر گردن مسئولان و مديران است. کساني که رسيدن به صندلي مجلس يا پست هاي بالاي دولتي را فرصتي براي رسيدن به رفاه، مال اندوزي و بستن بار دنيوي خود مي دانند، بايد بدانند که در نظام جمهوري اسلامي راه رسيدن به رفاه و تجمل دنيا، کسب و کار خصوصي است نه مسئوليت دولتي. اگر هم تا کنون برخي دولت مردان و مسئولان توانسته اند با تعيين حقوق هاي هنگفت براي خود به مکنت و ثروتي برسند، به بيت المال و اعتماد ملت خيانت کرده اند.

"پاکبازي" متذکر مي شود: درست است که مسئولان نبايد دغدغه معيشت داشته باشند، اما ثروتمند شدن مسئولان آن هم در سايه انحصار و نبود نظارت صحيح، با مباني نظام اسلامي سازگار نيست. الگوي نظام اسلامي، حضرت علي (ع) است که به محض رسيدن به مسئوليت حکومتي، ميزان رفاه و زندگي خود را به ميزان فقيرترين مردم تحت مسئوليتش تنزل داد و به هنگام کار شخصي، چراغ بيت المال را خاموش مي کرد.

وي در پاسخ برخي ها که ادّعا مي کنند شغل و سمت بعضي مديران بسيار حسّاس است و به همين دليل حقوق و پاداش بسيار بالا حق آن هاست، مي گويد:کساني که چنين استدلالي را مي پسندند بايد بگويند چه شغل هايي حساس اند؟ شغل معلمي حساس نيست؟ شغل پليس ها چطور؟ يا پرستاران؟ اگر معيار پرداخت حقوق هاي بيشتر به مشاغل حساس باشد، معلم ها، پليس ها و پرستاران که شغل هاي بسيار حساس تري دارند. وي درباره پيامدهاي چنين رفتارهايي مي گويد: شايد بدترين اثر تعيين درآمدهاي هنگفت براي برخي صاحب منصبان و متصديان امور حکومتي و دولتي، اين باشد که اين کار سلسله وار در سطوح مديريتي و کارمندي توقع و انتظار ايجاد مي کند. در اين فرآيند، البته کساني هم که قبلاً وضع دريافتي نسبتاً بهتري داشته اند، بيکار نمي نشينند. اين دقيقا حالتي است که اکنون با آن مواجه ايم.

اگر بودجه و درآمد دستگاه ها و شرکت هاي دولتي بيت المال نيست پس چيست؟ و اگر بيت المال است چگونه با عنوان حقوق کلان و غير قابل توجيه سر از جيب برخي افراد و مديران دولتي در مي آورد در حالي که ديگر کارکنان همان دستگاه يا شرکت به نان شب خود نيز محتاج اند؟
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
يك اشاره اي هم به تفاوت حقوق فاحش بين كاركنان وزارت نفت و ساير وزارت خانه ها بكنيد!
اصلا چرا وزارت نفت تافته جدا بافته است؟
آخه شیر نفت دسشونه
ازاول همینطور بوده حتی یک ابدارچی در وزارت نفت حقوق انچنانی وفیش محرمانه داره!!اخه نفت مال بابا شونه!!
حميد
Iran, Islamic Republic of
آقا بخدا كمرمون شكست
من داخل اداره اي كار ميكنم كه حقوق پرسنل رسمي و قرارادادي بالاي 1.5ميلون هست و خودم هم از پرسنل شركتي هستم حقوق پرسنل شركتي نهايت به 900 هزار تومن ميرسه خودم به شخصه فيش حقوق پرسنل رسمي رو ديدم 3تا 3.5 ميلون حقوق ميگيرند تازه اين فقط خالص دريافتيشونه به غير از آن مزاياي ديگري به همراه حقوق ميگيرند بازم ميگن حقوقمون كمه حالا اين كجا و آن كجا.خدايا خودت به داد مردم برسد آخه 800 و 900 كجا و حقوق ميليوني كجا
یک فرهنگی شاکی
بنده نمی دونم این معما رو چطوری حل کنم حتی به کارگزینی وزارت اموزش و پرورش هم مراجعه کردم جواب درستی نشنیدم داستان از این قراره که یه روز بر حسب اتفاق حکم یکی از همکاران رو در مدرسه دیدم با سابقه برابر و طبقه یکسان متوجه شدم ایشان دویست هزار تومنی از بنده بیشتر حقوق دریافت می کنند کنجکاو شدم بیشتر تحقیق کردم دیدم بله همکارانی با سابقه کمتر مثلا" 5 تا 10 سال هم وجود دارن که از بنده بیشتر حقوق دریافت می کنند یک علامت سوال جدی برایم ایجاد شد که چرا چطور ممکنه یک همکار با سابقه کمتر و طبقه پایینتر حقوقش از من بیشتر باشه ابتدا به اداره شهر سپس به استان و سرآخر هم به وزارت خانه مراجعه کردم متاسفانه همه عنوان می کردند که حقوق ومزایای شما کاملا"درست است از همه هموطنان تقاضا دارم این معما را برایم حل کنند که چرا بنده با بیست و یک سال سابقه و طبقه 11 و متاهل و دارای یک فرزنذ حکمم یک میلیون و صد و شصت هزار تومان هست که به طور متوسط دویست هزار تومانی با همکاران هم رده تفاوت دارد و ممنون میشم راهنماییم کنید .
مدیران سیاسی باید طوری حقوق بگیرند که در تحمل شرایط تحریم مثل عموم مردم باشند وگرنه درک متقابل آنها از بین می رود و مردم دیگر پشتوانه محکمی برای نظام نخواهند بود زیرا همه چیز را شعار می انگارند اگر تا بحال این اتفاق نیفتاده باشد باید خدا را شکر کرد.
Iran, Islamic Republic of
عزيزم اينها تافته جدا بافته هستند اينها نمي خواند كه درك كنند اينها بايد فقط در رفاه باشند نه من تو اينها بايد بچه هايشان در بهترين دانشگاه هاي اروپا تحصيل كنند نه من تو اينها بايد خانه ويلايي 2000 متري در زعفرانيه داشته باشند و ...
Iran, Islamic Republic of
من فوق لیسانس کامپیوتر دارم و در نهاد کتابخانه ها کار می کنم و فیش حقوقی ام کمتر از 700 هزار تومان است
امير
باسلام
از شما يك خواهشي دارم
سري هم به نيروگاه اتمي بوشهر بزنيد يك فوق ديپلم كه تو شيفت كار ميكنه بد ترين جاي نيروگاه هم هست حقوقش 1/4 يك ليسانس روز كاره كه هيچ كاري نميكنه فقط ول ميگرده تازه اين 1/10 تفاوتشون
Iran, Islamic Republic of
کاش سری هم به شهرداری تهران و دریافتی رفقای آقای قالیباف بزنید.
علت کم کاری و تند برخورد کردن با ارباب رجوع یکیش اختلاف حقوق است - حالا اگر یکی با مسئولین فامیل باشد و به او پست بدهند یکشبه حقوقش چند برابر میشود - دلیل افت تحصیلی در دانشگاهها و مدارس چیست اکثر افراد مسئول و نمایندگان خود را به غفلت میزنند
Iran, Islamic Republic of
قانون مدیریت خدمات کشوری؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
واقعا خنده داره با چندین سال سابقه کار و در اوج سختی و عدم امکانات کارکردیم حالا با افرادی که شاید یکسال هم نیست کار خود را شروع کردند تفاوتی در حقوق نداریم چرا نباید سابقه کاری و پرداخت بیمه محاسبه شود چرا خدا را خوش می آید که اینگونه خستگی در بین قشر کارمند بماند؟؟؟
مسئولین اداره که خودشان شامل حالشان نمی شود تا بتوانند درک کنند واقعا مسلمان در این مملکت نیست که بتونه حق الناس را بگیره بخصوص در مورد نهادها و سازمانهایی که سلیقه ای و قبیله ای اداره میشوند!!!!!!!!!!
Iran, Islamic Republic of
ميتونيد تفاوت حقوق و تبعيض در صدا و سيما را هم اضافه کنيد
اينجا تفاوت حقوق از وزارت نفت هم بالاتر است
هيچکس هم به درد دل کارمندان نميرسد
من در وزارت جهاد کشاورزی و در آستانه بازنشستگی حکمم یک میلیون و صد و سی هزار تومنه واقعا چرا این قدر تبعیض وجود داره
كار مند
كارمندان حداقل بگير بايد با هم متحد شوند و و در برابر بي عدالتي و تبعيض قيام نمايند

چرا كه مسئولين گوش شنواي ندارند كارمندان بايد در حكم رياليشان حداقل عدالت رعايت شود و كسي كه اضافه كارمي رود فقط حق اضافه كار را داشته باشد نه امتيازات ديگر
رضا
Iran, Islamic Republic of
وای به حال ما نظامی ها که در مرز بلوچستان به یک میلیون راضی هستیم....جهانی ها لطفا از نظامی ها هم دفاع کنید......در تمام دنیا بیشترین حقوق را اول به امنیت و بعد فرهنگ میدهند ولی در ایران برعکس هست...
امیر
Iran, Islamic Republic of
چرا راه دور بریم

من کارمند دانشگاه خواجه نصیرم

چرا همکار من توی یه دانشگاه دولتی دیگه داره 3 میلیون وبالاتر می گیره ولی من دارم 2 میلیون می گیرم؟؟؟
مگه اون بیل میزنه ومن نمی زنم؟؟؟
مگه اون زن وبچه داره ومن ندارم؟؟؟
من تازه 2 تا بچه دارم وان یکی هم نداره...
دقیقا برام مشخص شده که هیچ قانونی برای پرداخت یکسان حقوق ودستمزد تو کشور نیست وهر دولتی هم که میاد فقط لاف میزنه....

مدیران بی غیرت مون هم که بماند...همه چی رو برای خودشون می خوان

تف تو این سیستم و این دولت.لعنت به این قانون بی سرو صاحاب که بعد از این همه سال هنوز داغونه وکسی به فکر اصلاحش نیست .

فقط دوره احمدی نژاد یکم به وضع حقوق و بی عدالتی هاش پرداختن ، و الان کلا ولش کردن
ایمان
Iran, Islamic Republic of
چرا حقوق ودستمزد پرسنل نفت وگاز اینقدر زیاده؟؟
مگه اونا آدم هستن وبقیه نیستن؟؟
طرف زیر کولر گازی نشسته وداره حقوق و اجرت اون کارگر بیچاره ای رو می گیره که داره تو گرما عرق میریزه..
جالبه به کارگره درست ودرمون نمی دن...

سختی کار واسه نفت وگازی ها شده بهونه ای واسه .... بیت المال

نفت خوری= مفت خوری
جاوید
Iran, Islamic Republic of
جهان نیوز

ضمن تشکر از موضوع خوبی که بهش پرداختید.
اتافقا جالبه اکثر مشکلات ودلخوری ها و برخی دزدی ها تو دستگاهها از همینجا کلید م یخوره.
طرف می بینه از صبح تا شب سگ دو میزنه واسه 1 میلیون یا دومیلیون
از اونور یکی مثل خودش با کار کمتر با استرس کمتر با فشار کا رکمتر داره 3یا 4 یا 5 میلیون میگیره خب طبیعیه که دستش کج بشه و دزدی کنه ...طبیعیه که سند جابجا کنه . طبیعیه که خیانت کنه طبیعیه که وقتی بچه یا زنش بگه کاغذ می خوایم و خودکار و مداد ... می خوایم نره بخره و از همون سرکارش برداره... این همون دزدیه ولی به شکلی دیگر .... طبیعیه که فاکتور آزانس بدن و پول از بیت المال بردارن.
همیشه یه حسی میگه که حقت ودارن می خورن .
نمیگم همه ولی اغلب اینطورن...مخصوصا اونایی که دستشون به سند وپول می رسه ....
شاید ذاتا دزد نباشه ولی وقتی می بینه که همردیف خودش داره 2 برابرش می گیره بهر ترتیبی که شده سعی میکنه حق خودش و بگیره . حالا این حلاله یا بحقه یا نه بحثی دیگر است ...
مسئولین کشور ما اگه می خوان وجدان کاری رو تو دستگاهها پیاده کنن اولا بفکر حقوق ودرآمد مکفی ماهیانه برای کارمندانشون باشن بعد بفکر ارتقای سیستم بیفتن. اونموقع نیروی مربوطه براشون بیل هم می زنه و از جونش هم می گذره...این واقعیته ..خودمون وبا شعار و حروم وحلال گول نزنیم....
الان بسیاری از دزدیهای خردو ریز دستگاهها وادارات از همین سمت و توسط همین طیف مظلوم داره انجام میشه
Iran, Islamic Republic of
یکی از بستگانمون تو عسلویه کار میکنه

بجز حقوق 7 میلیونی ، خونه دربست با تمام امکانات در فاصله 90 کیلیومتری از عسلویه(شهرک جم) ، سهمیه چندده تایی آیمعدنی ، دستگاه آب شیرین کن ، سهمیه غذای هفتگی ، حدود 30 پرواز رایگان به هرنقطه از ایران طی سال، کارت های بانکی متعدد جهت دریافت هزینه های رفاهی مازاد بر حقوق ، انواع واقسام ویلا و سوئیت های رفاهی در شهرهای مطرح مانند شیراز و اصفهان ومشهد ،شمال و... ، افزایش ضریب پرداخت هزینه بابت مسافرت های بلند مدت(بحق چیزای ندیده ونشنیده) ، شهرکی بسیار جدید و سرسبز در محل سکونت ، سرویس رفت وبرگشت رایگان از منازل به محل کار، ساختمان اداری و...ایزوله ، غذای رایگان، 2 نوبت تغذیه جداگانه بین روز و.... فقط بخش هایی از خدماتی است که به بهانه سختی کار به نیروهاشون پرداخت می کنن.
اون کارگر بدبختی که داره تو گرما عرق میریزه داره3 میلیون 4 میلیون می گیره . اون کارمندی که دست به سیاه وسفید نمیزنه داره 6 تا7 می گیره...درمورد حقوق مدیران شون هم که باید سوت زد ...
خداییش من حاضرم برم اونجا ویک سوم دریافتی اونا رو بگیرم ونظافت کنم .
گرا چیه آخه که براش بهونه درست کردن..
وقتی همه اتاق ها اسپیلت داره،سرکار اسپیلت وسیستم تهویه داره ، تو سرویس هم اسپیلت داره..همش هم تو دفتر هستن دیگه چرا باید 6 یا 7 تومن حقوق بگیرن...
خداوکیلی شرایط من تو هوای آلوده تهران بمراتب بدتر وسختتره.
وقتیب نظم وقانونی نباشه همین میشه.هرکی هرکی .
اون مدیر برای رفاه خودش بزور سختی رو تحمیل می کنه واز قبلش خیلی های دیگه هم به نون ونوایی میرسن.
رضا
Iran, Islamic Republic of
در ادامه صحبت های دوستان

چرا تو برخی دانشگاههای دولتی واسه ماه رمضان 300هزار تومان ، تو یکی دیگه مثل علم وصنعت500 تومن و تو یه جای دیگه 600و بیشتر دادن؟؟
چرا تو سازمان بازرسی 1میلیون 200 هزارتومان دادن؟؟؟
چرا تو ارگان های دیگه یجور دیگعه دادن؟؟
مقل اینکه برعکس شده
هر دستگاهی که کمتر حقوق میده تو بحث رفاهی ضعیفتر و ارگان ودستگاهی که توانمندتره هرچی می تونه از بیت المال می کنه وبه نیروهاش میده...
واقعا تو این زمینه خیلی بی صاحاب هستیم.
هیچ قانون ونظارتی نیست.
هرکی هرکیه ...
تو یه دستگاه توان ندارن که حقوقشون و بدن. خدمات رفاهی ندارن
یه جای دیگه علاوه بر حقوق 4یا 5میلیونی هر 3 ماه یک ماه حقوق بعنوان کارانه یا پاداش میدن... آخر سال هم 4میلیون کارانه میدن...

یعنی چی؟؟؟
چرا به بقیه نمیدن؟؟؟
فکر کنم ما انقلاب کردیم که جلوی این چیزها رو بگیریم؟؟ نه اینکه بدتر بشه...