جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
 
۵
۴۱
در برنامه شناسنامه؛

ترکان:شهادت می‌دهم درانتخابات 88 تخلف شد اما تقلب نشد

دولت یازدهم خلاف مشی رهبری عمل نمی‌کند
جمعه ۱۵ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۱۷:۱۵
کد مطلب: 329788
دبیر مناطق آزاد گفت: من شهادت می دهم که در این انتخابات تخلف اتفاق افتاد، اما برای تقلب به معنای جابه جایی آرا هیچ دلیلی ندارم.
ترکان:شهادت می‌دهم درانتخابات 88 تخلف شد اما تقلب نشد
به گزارش جهان به نقل از تسنیم، اکبر ترکان دبیر مناطق آزاد دولت یازدهم در برنامه "شناسنامه" این هفته در پاسخ به سوالی درباره مسئولیتش در دولت یازدهم گفت: من الان مشاور و دبیر مناطق آزاد هستم. البته در چهار حوزه فعالیت دیگر ریاست جمهوری هم آقای رئیس جمهور به من ماموریت داده بودند. معاونت امور بین الملل،دبیرخانه جنبش غیرمتعهدها، شورای عالی ایرانیان و سازمان فضایی این چهار حوزه بودند که به من ماموریت داده شده بود تا این حوزه ها از نظر ساختاری مورد بازنگری قرار بگیرند.

وی افزود: در نهایت هم به وی گزارشی ارائه دادم که جمع بندی همکاران ما این است که لزومی به ادامه فعالیت معاونت امور بین الملل نیست و او هم با انحلال این معاونت موافقت کرد. دبیرخانه جنبش غیرمتعهدها هم به دلیل نوع فعالیتی که دارد پیشنهاد شد که مسولیت آن به وزارت امورخارجه سپرده شود که آقای رئیس جمهور هم با این موضوع موافقت کردند.

دبیرمناطق آزاد ادامه داد: سازمان فضایی هم با ترتیباتی که مساله وزارت ارتباطات قابل حل باشد، در ریاست جمهوری باقی ماند. البته بخش ماهواره مخابراتی به وزارت ارتباطات برخواهد گشت، چون این موضوع جزوی جدا نشدنی از این وزارتخانه است. شورای عالی ایرانیان هم در ریاست جمهوری باقی ماند، البته با ترتیباتی که با وزارت امورخارجه تداخل نداشته باشد.

ترکان با بیان اینکه با انتصاب محمد شریعتمداری به‌عنوان معاون اجرایی رئیس جمهوری، شورای عالی ایرانیان و سازمان فضایی در زیر مجموعه این معاونت قرار گرفت، افزود: بنده از این مسولیت‌ها رها شدم و فقط در دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد فعالیت دارم.

وی همچنین در مورد حضور در دانشگاه آزاد هم اظهار داشت: من از قدیم با مجموعه دانشگاه آزاد همکاری داشتم. هم در دوره جاسبی و هم در دوره دانشجو در شورای علوم و فناوری های پیشرفته در کنار جمع دیگری از دوستان بوده و هستم. ریاست این شورا با رئیس دانشگاه است که به صورت ماهانه تشکیل می شود.

"البته میرزاده الان ساختار دیگری به این شورا بخشیده، اما حوزه علوم و فناوری های پیشرفته همچنان در آن وجود دارد. بخش سرمایه گذاری و بخش منابع و مصارف هم به این شورا اضافه شده که بنده همچنان در این جمع حضور دارم."

به گزارش تسنیم، دبیر مناطق آزاد در بخش دیگری از این برنامه تلویزیونی در مورد آغاز دوران مسولیت خود در نظام جمهوری اسلامی گفت: بچه‌های دانشگاه شریف همان اوایل پیروزی انقلاب ستادی تحت عنوان ستاد مسکن راه اندازی کردند. اما بعد از فرمایش امام در خرداد ۵۸ مبنی بر تشکیل جهاد سازندگی، بچه های ستاد مسکن تصمیم گرفتند همان ساختار را به جهاد سازندگی تبدیل کنند و در نهایت همه به صورت یکپارچه به لرستان رفتیم. من دو سال در استان لرستان حضور داشتم و در جهاد آن جا فعالیت می کردم. آخر خرداد ۶۰ هم به استانداری ایلام رفتم.

هاشمی می‌خواست وزیر دفاعش نه سپاهی باشد، نه ارتشی

ترکان با بیان اینکه دو سال ایلام بودم، خاطرنشان کرد: از سال ۶۲ تا اوایل سال ۶۴ هم به استان هرمزگان رفتم. از سال ۶۴ هم به مدت چهار سال هم در سازمان صنایع دفاع بودم. سال ۶۸ هم که دو وزارتخانه سپاه و دفاع با یکدیگر ادغام شد، بنا بر مصلحت هایی که در آن زمان وجود داشت، بنده به عنوان وزیر دفاع انتخاب شدم. البته فکر می کنم آن زمان افراد شایسته تری نسبت به من برای تصدی این وزارتخانه وجود داشتند اما از آنجایی که می خواستند فردی را برای این پست انتخاب کنند که نه سپاهی باشد و نه ارتشی، جناب آقای هاشمی بنده را برای این مسولیت انتخاب کردند.

وی در مورد ماجرای پایان جنگ گفت: در آن زمان من مدیرعامل سازمان صنایع دفاع بودم. در آن زمان نه به خاطر من که به دلیل شرایط جنگ و کشور افرادی که از من بزرگتر بودند هم برای کمک به صنایع دفاع آمدند.

"افرادی مثل مرحوم مهندس میری ، آل اسحاق، سعیدلو، دکتر اعرابی، نعمت زاده، تولایی، کیانی، مهدی بازرگان که همگی باتجربه و کاردان بودند به صنایع دفاع آمدند. دراین ترکیب که بخشی نظامی، سپاهی، ارتشی، شخصی و صنعتی بودند گاهی بحث های سیاسی جنگ هم مطرح می شد".

مشاور رئیس جمهور یادآور شد: حضرت امام در یک موقعیتی فرمودند تردید در مساله جنگ خیانت به رسول الله (ص) است. من این فرمایش امام را نوشتم و آن را در اتاقم نصب کردم و به دوستان گفتم که دیگر بحث سیاسی درباره جنگ نخواهیم داشت.

ترکان ادامه داد: در فاصله بسیار کمی از این موضوع، حضرت امام مصلحت دیدند که بفرمایند من آبرویم را با خدا معامله کردم. البته آن هم یک باب مهمی در انقلاب اسلامی است.

جلسه روحانی با فرماندهان مقدمه نامه محسن رضایی به امام و سپس پذیرش قطعنامه شد

وی افزود:حضرت امام شخصیت واقعیت گرایی بودند. امام تا آنجایی که می توانستند به هرآنچه فرماندهان می خواستند کمک می کردند تا جنگ جلو برود. من از روحانی شنیدم که می‌گفتند ما در اهواز با بچه‌های جنگ جلسه‌ای داشتیم و بحث های بسیار جدی تا نزدیک به نماز صبح ادامه داشت. به گزارش تسنیم، روحانی می‌گفت"‌من به آقایان گفتم همین مباحث را بنویسید و خدمت امام ارائه دهید". این آغازی است که نتیجه آن شد نامه ای که فرمانده محترم سپاه مرقوم فرمودند و نیازها را برای ادامه جنگ تقدیم امام کردند. البته ایشان در این نامه نوشته بودند که ما آماده ایم جنگ را ادامه دهیم.

دبیرشورای مناطق آزاد ادامه داد:حضرت امام این نامه را جهت پیگیری به موسوی (نخست وزیر) دادند که وی هم گزارشی در مورد شرایط کشور به امام ارائه دادند. بعد از اینکه این دو گزارش به دست امام می رسد، امام خطاب به سران کشور می فرمایند بروید و جنگ را تمام کنید. آنجا آقای هاشمی می گویند اجازه دهید من این موضوع را اعلام کنم، بعد شما با من برخورد کنید که امام می فرمایند خیر، لازم نیست، بروید و جنگ را تمام کنید.

ترکان افزود: استنتاج من از این شنیده این است که اگر ما گزارشاتی دقیق به رهبری تقدیم کنیم، ایشان بهترین تصمیم را خواهند گرفت. این ما هستیم که باید همه چیز را به اندازه واقعی و شکل درست گزارش دهیم.

وی در ادامه در مورد تجهیز نیروها در زمان جنگ هم اظهار داشت: در آن زمان بودجه جنگ سالی، سه میلیارد دلار بود. زمانی که من به صنایع دفاع آمدم، نیمی از این بودجه را فقط به خرید مهمات اختصاص می دادیم. اولین ماموریت حقیر و همکارانمان این بود که این حجم مهماتی را که به کشور وارد می کنیم را خودمان بسازیم.

دبیر مناطق آزاد تاکید کرد: در نهایت برنامه‌ای برای افزایش تولید مهمات آماده شد که در این برنامه افزایش تولید باروت، تی ان تی و... هم پیش بینی شده بود. این اولین پروژه ای بود که می‌خواستیم در ایران تی ان تی تولید کنیم و به دلیل اینکه در این زمینه تجربه ای نداشتیم، کار خیلی خطرناک و حساس بود. ما در این مسیر شهدایی هم داشته ایم، اما بالاخره به دنبال باروت، تی ان تی، چاشنی، فولاد سازی، برنج سازی و... رفتیم.

ترکان با بیان اینکه هر کسی گوشه یکی از این ده ها پروژه را گرفت تا کار پیش برود، افزود: ابتدا سرهنگ رحیمی و بعد غلام کیانی رئیس مهمات سازی بودند که کارهای شجاعانه ای صورت گرفت. من در همین زمینه داشتم قراردادی می بستم به ارزش ۱۴۰ میلیون مارک برای افزایش ظرفیت چاشنی.

وی اضافه کرد: همان ایام بود که بچه ها به اتاق من آمدند و گفتند این را نخر، ما خودمان می سازیم، گفتم این کار خیلی پیچیده است! در نهایت من را قانع کردند که خودمان می توانیم این چاشنی را بسازیم. در نهایت من آن قرارداد را نگه داشتم و بچه ها هم خوشان این چاشنی را تولید کردند.

مشاور رئیس جمهور افزود: در ادامه تی ان تی اصفهان راه اندازی شد، یک کارخانه پوکه سازی جدید در کنار کارخانه پوکه سازی قدیم راه اندازی شد، یک کارخانه برنج سازی جدید راه اندازی شد، پنج خط ِ پُر کن راه اندازی شد و... جمع این ها باعث شد که ما در زمینه مهمات (به جز اقلامی خاص) دیگر نیازی به واردات نداشته باشیم.

خمپاره اندازهای جنگ در زمان نجار ساخته شد

ترکان با بیان اینکه در آن زمان اسحله ژ-۳ را خودمان می ساختیم، ادامه داد: مهم ترین چیزی که بچه های بسیجی نیاز داشتند تا پشت وانت و به صورت چریکی از آن استفاده کنند، دوشکا بود که برای ما خیلی مهم بود و بچه ها موفق شدند آن را بسازند. به دنبال خمپاره انداز هم رفتیم که البته سپاه در این زمینه از ما (صنایع دفاع) جلوتر بود. سردار نجار آن موقع رئیس "حدید" بود که خمپاره اندازهای مختلف را با موفقیت ساختند و به تولید انبوه رساندند. صنایع دفاع چند سال بعد از سپاه موفق شد خمپاره انداز تولید کند.

وی در بخش دیگری از مصاحبه تلویزیونی خود ،گفت: چیزی که تاکتیک اصلی ما در جنگ به شمار می‌رفت، موج نیروی انسانی و ابتکارات و خلاقیت های فردی بود. از طرف دیگر پیشرفته ترین تجهیزات دنیا به دست دشمن ما می رسید و ما خودمان بودیم و عنایت پروردگار. وقتی جنگ به پایان رسید عراق ۸۵ میلیارد دلار بدهکار بود، این یعنی دیگران به عراق پول می دادند، اما وقتی جنگ به پایان رسید، ما هنوز ذخایر ارزی داشتیم و هیچ بدهکاری نداشتیم.

مشاور رئیس جمهور ادامه داد: ما فکر می‌کردیم باید به صورت طولانی مدت مقاومت کنیم به همین دلیل ارزان می جنگیدیم. در طرف مقابل عراقی ها با تجهیزات پیشرفته و گران قیمتی با ما می جنگیدند.

ترکان در بخش دیگری از «شناسنامه» در مورد فعالیت های پیش از انقلاب خود هم توضیح داد: من هم مثل بقیه یک آدم معمولی بودم که یک مقدار در فعالیت های مذهبی حضور داشتم. یک بار در سال ۵۰ دستگیر شدم و مدت کوتاهی بازداشت بودم.

"بعد از آن هم تا پیروزی انقلاب در شرکت های خصوصی کار می کردم و در آموزش و پرورش مشغول تدریس بودم. البته حضورم در آموزش و پرورش با تدریس دانشجویی آغاز شد".

وی با بیان اینکه آن زمان طرحی بود که به دانشجویان اجازه می داد بعد از ظهرها به تدریس بروند و در ازای آن حق الزحمه دریافت کنند،خاطرنشان کرد: من هم جزو این افراد به تدریس رفتم. کم کم اتفاقاتی افتاد که همراه با جمعی به مدرسه ای رفتیم که دوستان امور مربوط به آن را در دست گرفتند و من هم با آن ها کار می کردم.

دبیرمناطق آزاد ادامه داد:بعد از مدتی در شرکتی شروع به فعالیت کردم که در زمینه شن و ماسه فعال بود. از سرپرستی شیفت شب این شرکت کارم را شروع کردم و جلو رفتیم. در این مدت فعالیت سیاسی چندانی نداشتم و در حد بضاعتم کارهای کوچکی انجام می دادم.

ترکان اظهار داشت: من در مقابل چهره های ارزشمند انقلاب در آن زمان عددی حساب نمی شوم.

به گزارش تسنیم، وی در مورد چگونگی بازداشت خود هم گفت: تظاهراتی برعلیه جشن های شاهنشاهی در دانشگاه شریف برگزار می شد که با بالا گرفتن این تظاهرات، پلیس وارد دانشگاه شد و به ضرب و شتم دانشجویان پرداخت و در نهایت دستگیر شدیم.

مشاور رئیس جمهور در مورد وزارت راه و ترابری دولت دوم آیت الله هاشمی رفسنجانی هم گفت: آقای هاشمی رفسنجانی در دوره دوم ریاست جمهوری شان گفتند یا به وزارت کشور برو یا وزارت مسکن و یا وزرات راه! من یک هفته فرصت خواستم تا در این مورد فکر کنم، بعد از یک هفته به ایشان گفتم به وزارت راه می روم. به هرحال من به لحاظ تحصیلاتی که داشتم و همچنین فعالیت های پیش از انقلاب و حضور در جهاد سازندگی بعد از پیروزی انقلاب، بنیه مختصری در این زمینه داشتم.

ترکان گفت:من بعد از مهندس سعیدی کیا به وزارت راه رفتم. وی انسان بسیار ورزیده‌ای هست که به خوبی وزارت راه را اداره کرده بود. من با این تصور به وزارت راه و ترابری رفتم که باید خیلی چیزها را تغییر دهم اما وقتی با بچه های وزارت راه آشنا شدم و معاونین سعیدی کیا را شناختم، به جز معاون برنامه ریزی که عوض شد، تا آخر دوران مسولیتم از همه معاونین ایشان استفاده کردم. آقای سعیدی کیا هم خودشان می آمدند و من مسائلی را که نمی دانستم را با ایشان مطرح می کردم و در تصمیم گیری از ایشان کمک می گرفتم.

وی در واکنش به این سوال مجری برنامه که گفت بعضی‌ها معتقدند برخی از پروژه های دولت سازندگی مثل فرودگاه زنجان توجیه نداشته، گفت:«برخی از این صحبت ها درست است اما مرجع تصمیم گیری در مورد آن مجلس بوده نه دولت! وقتی برنامه اول به مجلس رفت، رئیس کمیسیون راه و ترابری مجلس آگهی در تابلو زدندو از نمایندگان خواستند اگر برای مناطق خود پیشنهادی دارند به این کمیسیون بروند و پیشنهادات خود را ارائه کنند.

هر کسی هم از هر منطقه ای پیشنهادات خود را فهرست و ارائه کردند. در نهایت بسته ای از این پیشنهادات به برنامه اول اضافه و به دست دولت رسید و تبدیل به تکالیفی شد که مجلس در برنامه اول به عهده دولت گذاشته است.

مشاور رئیس جمهور ادامه داد:برخی از این طرح ها اصلاً بررسی نشده بود و مطالعه نداشت. به نظرم اهداف برنامه با وارد شدن در پروژه ها متفاوت است و مجلس باید به اهداف برنامه ورود پیدا کند.

ترکان در ادامه در خصوص تاسیس حزب اعتدال و توسعه هم گفت: این حزب منشعب از تشکل یا حزب دیگری نبود. جمعی که علاقمند بوده و هستیم مسیر توسعه ای که جناب هاشمی رفسنجانی شروع کرده بود را ادامه دهیم و از طرفی دلمان می خواست و می خواهد اعتدال و عدالتخواهی که در فرمایشات رهبری رکن بوده را تعقیب کنیم، این حزب را تشکیل دادیم.

وی خاطرنشان کرد: این حزب بعد از سال ۷۶ پایه گذاری و تشکیل شد و دوستانی که همفکر بودند دور هم جمع شدند. دبیر کل ما در این حزب جناب آقای نوبخت است، آقای نعمت زاده، دکتر واعظی، دکتر بانک و دیگر دوستانی که فکر اعتدالی و توسعه ای را لازمه پیشرفت ایران اسلامی می دانند هم در حزب حضور دارند.

دبیرمناطق آزاد ادامه داد:فکر شیعی، اندیشه ای اعتدالی است. این فکر اعتدالی وقتی وارد سطح جامعه می شود، به ترجمان مختلفی از آن دست پیدا می کنیم. در بخش اقتصادی به عدالتخواهی در سطوح مختلف اجتماع دست پیدا می کنیم.

ترکان گفت: در تاسیس حزب کارگزاران من هم عضو آن بودم، اما در جلسه ای که خدمت آقا بودیم، آقا فرمودند وزرا در این حزب نباشند که من و کلانتری وظیفه خود دانستیم که از آن خارج شویم. کارگزاران هم جهت گیری های توسعه‌ای موفقی داشت، اما آنچه در اعتدال و توسعه تعقیب می شد، پررنگ تر شدن مسیر اعتدالی بود.

استاندار ناطق بودم و به او ارادت دارم

وی در مورد حضور در ستاد ناطق نوری در انتخابات ۷۶ هم اظهار داشت: من استاندار آقای ناطق بودم و هنوز هم خدمت وی ارادت دارم و همچنان جلسات استانداران را خدمت وی داریم. ماهی یک بار استانداران زمان آقای ناطق نوری و بچه های وزرات کشور آن زمان جمع می‌شوند و با اینکه هر کدام از این افراد طیف خاصی دارند، همگی ناطق را دوست دارند.

"آقای ناطق نوری به جز اعتقادات اخلاقی، دینی و مکتبی که دارند مرامی دارند که دیگران را شیفته می کند. الان از بین بچه هایی که به نام چپ شناخته شده اند تا بچه هایی که به نام راست شناخته می شوند، در بین استاندارهای آقای ناطق بوده اند و هنوز هم خدمت ایشان ارادت دارند".

نتیجه انتخابات ۷۶ را باور نمی‌کردم

مشاور رئیس جمهور در پاسخ به این سوال که اگر به سال ۷۶ بازگردید بازهم در ستاد آقای ناطق فعالیت خواهید کرد، گفت: من هنوز هم آقای ناطق را قبول دارم اما باورمان این نبود که نتیجه انتخابات آنگونه می شود. ارزیابی های ما چنین اختلاف رایی را نشان نمی داد. البته مرام آقای ناطق هم این بود که سریع و بدون تردید با انتشار اعلامیه ای پیروزی آقای خاتمی را تبریک گفت. او می توانست بگوید من چنین موقعیت اجتماعی ندارم اما ایشان نتایج صندوق را پذیرفت و بلافاصله با مرام خودش این موضوع را پذیرفت.

ترکان همچنین در مورد حضور در کابینه دولت نهم به عنوان معاون وزیر نفت هم گفت: من زمان وزارت آقای زنگنه در وزارت نفت فعالیت داشتم. مقطعی به عنوان معاون برنامه ریزی فعالیت داشتم، بعد مدیرعامل نفت و گاز پارس شدم و دوباره به معاونت برنامه ریزی بازگشتم. به گزارش تسنیم، زمانی که آقای وزیری هامانه آمدند، همچنان مدیر عامل نفت و گاز پارس بودم اما زمانی که آقای وزیری هامانه رفتند و آقای نوذری وزیر شدند، من به معاونت برنامه ریزی آمدم.

وی در مورد عملکرد دولت نهم در زمینه اقتصادی هم گفت: در ارزیابی اولیه من نسبت به سفرهای استانی خوشبین بودم. به هرحال من تجربه استانداری دو استان را داشتم و می دانستم وقتی هیات وزیران به استانی سفر می کند، چه اتفاقات خوبی برای آن استان می افتد. وقتی هیات وزیران به استان سفر می کند، خیلی از مسائل همانجا قابل حل است.

مشاور رئیس جمهور اضافه کرد: این می توانست کار خوب و موفقی باشد، اما در ادامه مسائلی در آن رخ داد که باعث شد همه نتایج آن خوب نباشد.

هاشمی در دولت و در زمان جنگ "استوانه" بود

ترکان در ادامه مصاحبه تلویزیونی خود در مورد علاقه به آیت الله هاشمی رفسنجانی و دفاع از وی گفت: به همه ما وقتی کار می کنیم و تصمیم می گیریم ممکن است انتقاداتی وارد باشد. اما آقای هاشمی ویژگی های استثنایی دارد. ایشان یک قرآن شناس است که وقتی زندان بودند، بدون داشتن پشتوانه کتابخانه ای، تفسیرشان را نوشته اند. این یعنی همه آنچیزی که از قرآن آموخته بوده، را به صورت ذهنی نوشته اند. ایشان در دولت هم یک استوانه و یک وزنه سنگین و معتبر به حساب می آمد. در جنگ هم به همین شکل بود و ایشان زمانی که فرماندهی را برعهده داشتند، یک استوانه به حساب می آمدند.

وی ادامه داد: ویژگی های شخصی،علمی و ظرفیتی ایشان استثنایی است. زمانی که ایشان به نماز جمعه تشریف می بردند، ما به عنوان وزرای دولت به نماز می رفتیم. در ابتدای خطبه حس می کردیم زندگی معمولی مان را داریم، اما آخر خطبه حس می کردیم بخشی از مشکلاتمان حل شده است.

دبیر مناطق آزاد خاطرنشان کرد: در حالی که چیزی تغییر نکرده بود و زندگی ما همان زندگی بود، اما خطبه های آقای هاشمی بسیاری از گره های ذهنی را برای من ِ وزیر حل می کرد و تصاویر امیدآفرینی که از آینده ترسیم می کردند، ظرفیت های ما را افزایش می داد. ایشان از ته دل صحبت می کردند و به همین دلیل اثرگذار بود.

ترکان در پاسخ به این سوال که اگر بخواهید یک انتقاد به عملکرد هاشمی داشته باشید، چه می‌گویید گفت:من یک بار در دولت وی عرض کردم اجازه دهید خودمان از خودمان دفاع کنیم و هر کدام کم آوردیم، ما را عوض کنید و از حیثیت خود برای دفاع از ما خرج نکنید. ایشان خیلی از وزرای خود دفاع می کرد. این برای وزرا خوب بود، اما خرج کردن از آقای هاشمی بود که به نظرم خوب نبود.

شهادت می‌دهم در انتخابات ۸۸ تخلف بود، اما تقلب نبود

وی در ادامه مصاحبه تلویزیونی خود در مورد انتخابات ۸۸ هم گفت:در این انتخابات برای میرحسین موسوی فعالیت داشتم.من شهادت می دهم که در این انتخابات تخلف اتفاق افتاد، اما برای تقلب به معنای جابه جایی آرا هیچ دلیلی ندارم. آقای زنگنه در ستاد آقای مهندس موسوی بود، ایشان به من می گفتند اعتقادم به آقا طوری است که اگر بفرمایند فلانی رئیس جمهور است، من به دلایل کاری ندارم و حرف آقا را قبول می کنم.

مشاور رئیس جمهور افزود:گاهی در این تلاطم ها یکسری جراحت ایجاد می شود. ما هم که از نظر اخلاقی در مراتب بالا نیستیم و این جراحت ها باعث ایجاد بحث و جدل می شود. در آن ایام خیلی به ما سخت گذشت و دلم برای همه مان سوخت که در نهایت خود آقا به میدان آمدند.

ترکان همچنین گفت: آقا که فرمودند، از نظر من کار تمام بود. من به دوستان و همکاران هم این موضوع را عرض کردم. حتی زمانی که احمدی نژاد در دوره اول رئیس جمهور بودند، حتی اگر سخنان او را نمی پسندیدم، به لحاظ اینکه رئیس جمهور بودند، تبعیت می کردم. شاید در قلبم صحبت‌شان را قبول نداشته باشم، اما چون رئیس جمهور هستند تبعیت می کنم. اگر این قرارها و قواعد محترم شمرده نشود، در کشور سنگ روی سنگ بند نمی شود.

وی در بخش دیگری از «شناسنامه» اظهار داشت:۲۴ خرداد ۹۲ احیای دوباره عظمت انقلاب اسلامی بود. مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، روبه روی پارک نیاوران است. یک روز از دفتر بیرون آمدم که دیدم جلوی پارک عده ای از جوان ها آمده بودند که تیپ معمولی و تیپ به ظاهر حزب اللهی داشتند. گاهی ما از روی تیپ بچه ها، ارزیابی های اشتباهی داریم. در حالی که در قلب این بچه ها آقای خامنه ای است و از موفقیت سلیقه ای روحانی هم خوشحال می شوند.

"مگر روحانی غیر از آقای خامنه ای است؟ ترجمان حضرت آقا در اشخاص مختلف یک کلی است به نام ولایت فقیه. اما ترجمان آن در آقای روحانی یک چیز است و ترجمان آن در آقای قالیباف چیز دیگری است. این ها همه نگاه ها و ترجمه های مختلف به ولایت فقیه است".

مشاور رئیس جمهور گفت: ولایت فقیه یعنی مرجع تقلید برای حکومت. اگر در کشوری به برکت نظام اسلامی ده ها مرجع تقلید وجود دارد، حکومت باید برای امور خود از کدام مرجع تقلید کند؟ پس بنا براین همان ترجمان مرجع تقلید را در زبان حکومتی، ولایت فقیه نامیدند و در نهایت حکومت از ولی فقیه تبعیت می کند. بچه مسلمان ِ شیعه بدون مرجع تقلید نخواهد بود و همه ما مرجع تقلید را قبول داریم.

ترکان در پاسخ به این سوال که دولت تدبیر و امید دولت حسن روحانی است یا دولت سوم آیت الله هاشمی رفسنجانی گفت: روحانی، روحانی است. البته وی مشترکاتی با آقای هاشمی رفسنجانی دارند، اما خودشان شخصیت مستقلی دارند که با فکر و مشی مستقل خود عمل می کنند.

وی در مورد اظهارات مقامات دولت در مورد اشتباهات و خیانت های احتمالی دولت یا دولت های قبلی گفت: به نظرم برای صیقل دادن انقلاب اسلامی باید به مردم گفت. اسمش را البته نباید گذاشت خیانت، بلکه این ها اشتباهات و تصمیمات نامناسبی بوده که شاید اگر خودشان هم بخواهند دوباره تصمیم گیری کنند، این تصمیم ها را نخواهند گرفت.

مشاور رئیس جمهور تاکید کرد: من این موارد را دال بر سوء نیت نمی دانم. چون خودم مجری بوده و هستم و می دانم که اگر تصمیمی از تصمیم های ما اشتباه از آب در می آید، به دلیل سوء نیت تصمیم گیرنده نیست. گفتن این مسائل به مردم بهتر است چون وقتی مردم توجه می شوند، حس بهتری دارند. وقتی ما از این مردم می خواهیم در صورت لزوم برای دفاع از نظام همه جا بیایند، باید به آن ها راست بگوییم.

ترکان در بخش دیگری از «شناسنامه» گفت: اولین موضوعی که به ما کمک می کند، شفافیت است. الان من از دوستانی در مناطق آزاد مدیرعامل شده اند، خواهش کرده ام اتفاقات تصمیم گیری خود را روی سایت قرار دهند. من این تجربه را در نفت و گاز پارس داشتم. وقتی یک مناقصه می گذاشتیم، در حضور همه پیمان کاران پاکت ها را باز می کردیم و برنده را اعلام می کردیم تا همه چیز شفاف باشد. این موضوع به سلامت کمک می کند.

وی ادامه داد:انجام کارهای پنهانی خطرناک است. باید حس خیلی قوی داشته باشیم که احساس کنیم دو ملک مقرب اعمال ما را می نویسند و همه چیز در محضر خداست، این حس قوی حداقل در من وجود ندارد که هر لحظه خودم را در محضر خدا ببینم به همین دلیل هم هست که می گویم باید همه کارها شفاف باشد تا خطری پیش نیاید.

"یک زمانی به همکارانم می گفتم اگر بدانید آقای خمینی از پشت این شیشه در حال تماشای شماست، رفتارتان با مردم همینی است که الان دارید؟ قطعاً رفتارمان تغییر خواهد کرد و مراقب خواهیم بود".

مشاور رئیس جمهور افزود: حالا خدای خمینی مواظب است و ما را می بیند. چه کار کنیم؟ این حس در ما قوی نیست که باید تقویت شود. چون این حس قوی نیست باید با شفایت عمل کنیم و اتفاقات را به اطلاع همه برسانیم. به نظرم هرچه به سمت شفافیت برویم و آشکار برخورد کنیم، فساد کمتر می شود.

رشد اقتصادی تا پایان سال به منفی چهار می‌رسد

ترکان در پایان مصاحبه تلویزیونی با بیان اینکه پیش بینی ما این است که شاید در پایان سال رشد اقتصادی به منهای چهار درصد برسد، اظهارداشت: پارسال رشد منهای پنج و چهاردهم بود و امسال هم منفی خواهد بود. تاکید آقای دکتر برای سال آینده این است که رشد اقتصادی را به سمتی ببریم که مثبت شود اما رشد اصلی از سال ۹۴ آغاز خواهد شد.در شش ماه دوم سال ۹۳ قرار است فاز بعدی قانون هدفمندی یارانه ها انجام شود و در شش ماه اول هم در جهت یکسان سازی نرخ ارز کوشش خواهد شد.

به گزارش تسنیم، وی با اشاره به راه اندازی صنایع موجود در حال حاضر اصلی ترین ماموریت به حساب می آید، گفت: نعمت زاده می‌گوید حدود ۵۰ درصد از ظرفیت صنایع کوچک و متوسط کشور الان بیکار است. راه اندازی این صنایع آسان نیست و کار پیچیده ای است. البته مسائل بین المللی خیلی مهم هستند، اما نباید فکر کنیم مسائل بین المللی وضعیت ما را فوری درست می کند.

مشاور رئیس جمهور ادامه داد: اگر فردا صبح همه توافقات انجام شود، باور کنید این تحریم ها و آثار آن سال ها باقی می ماند. این تحریم ها ذی النفع دارد که آن ها نمی خواهند همه چیز به این زودی تمام شود.

ترکان افزود: آمریکا با کمک اتحاد جهانی بعد از سی سال موفق شده فشارهایی را به ایران وارد کند، در دشمنی او تردیدی نیست. با این تفاسیر آیا او اینقدر راحت همه چیز را رها خواهد کرد؟ خیلی باید هوشمند برخورد کرد که خوشبختانه دستگاه دیپلماسی کشور امروز خیلی خوب و هوشمند رفتار می کند. اول باید جلوی تحریم های جدید را بگیریم و در ادامه تحریم ها کم کم کاهش پیدا خواهد کرد.

دولت یازدهم خلاف مشی رهبری عمل نمی‌کند

وی در پایان گفت:اولین موفقیت این است که تلاش کنیم پولی که از فروش نفت به دست می آوریم را به طور کامل دریافت کنیم. خوشبختانه امروز همه دارند کمک می کنند. البته سر و صداهایی هم هست و عده ای نگران و عصبانی اند که حق هم دارند نگران باشند. من می خواهم عرض کنم باید مطمئن باشیم که در این دولت هیچ کس بر خلاف مشی رهبری رفتار نخواهد کرد.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


خوب ایشون واسه خودشون ندارند. دلیل بر چیزی نیست.
اگه تو و اربابهای دروغگوت دارید رو کنید خب
دانشجوی دکتری حقوق
"البینه علی المدعی" میفهمی یعنی چی؟؟؟یعنی اگه بر ادعا دلیل نداشتی آن ادعا باطل است، فهمیدی؟؟؟
یعنی بدون دلیل یاوه نگو،فهمیدی؟؟؟
یعنی امر عدمی قابل اثبات نیست بلکه امر وجودی نیاز به اثبات دار،فهمیدی؟؟؟
Iran, Islamic Republic of
شورای نگهبان معمولا بر اساس همین تخلفات صندوق باطل میکنه و اگه تخلف زیاد باشه انتخابات باطل میشه.

ولی مسئله این موارد نبود، مشکل اصلی حمایت علنی اعضای شورای نگهبان بود، خوب واقعا انتظار دارند طرف مقابل داوری شورای نگهبان رو قبول کنه؟
مگه فقهای شورا نباید عادل باشند؟ عدالت حکم میکنه که به طور علنی از یه طرف حمایت کنی؟
Iran, Islamic Republic of
آخه ... اگر شورای نگهبان قصد اعمال نظر داشت که موسوی وکروبی را تایید نمیکرد که
حميدرضا
Iran, Islamic Republic of
با سلام
اگر هم تخلفي صورت گرفت از سوي ستاد مير حسين موسوي كه قوانين تبليغاتي و انتخاباتي را رعايت نمي كردند من خودم پاي صندوق بودم ميددم كه طرفداراي موسوي چقدر تخلف داشتند
برای همین بود که وقتی آقای موسوی رأی نیاورد هم خود ایشان و هم دوستان شان و آقای هاشمی همه جوره از شبهه تقلب حمایت کردند و آتش به جان و اتحاد مردم زدند؟
شکافی که هرگز پر نخواهدشد!
همه اش به خاطر ولایت پذیری آقای موسوی و بقیه آقایان بوده؟
برای همین هواداران فتنه شعار مرگ بر اصل .... سردادند؟
از ولایت پذیری بود که خط فتنه از خارج و توسط بی بی سی برایش راهپیمایی و شعار طراحی می شد؟
عجب ولایتی!!!
ما اون موقع تمام وقت BBC و چند شبکه خارجی دیگه رو پیوسته گوش می کردیم. تمام خط سران فتنه از خارج داده میشد و این ها تبعیت می کردند. دور مچ وزیر امور خارجه اسرائیل نوار سبز بسته شده بود به حمایت از سران فتنه!

آقای ترکان این معنی ولایت پذیری است؟
تا زمانی که ولایت شما را تأیید کرد شما هم از ولی حمایت می کنید!
شما را تأیید نکرد شما هم توی خیابان راه افتاده و شعار علیه اصل ولایت می دهید!
روز عاشورا حریم سیدالشهدا(ع) را شکسته و شادی و هلهله می کنید!
خیلی ممنون!!!
Iran, Islamic Republic of
البته قوه قضاییه شاید فراموش کنه اما مردم نه. اون روزها روزهای امتحان بود که این آقایان مردود شدند حالا بجای خجالت و عذرخواهی روشون زاد شده و مدعی شدن.
همه اینها از کرامات قوه فخیمه قضاییه است.
کاش از ایشان پرسیده می شد عضو چند هیئت مدیره اند ؟چند تا شرکت را اداره می کنند ؟کارت هدیه شرکت ها برایشان چند میلیون دلاره ؟ و ........
تیترت تحریف شده....
مجید مجد
Iran, Islamic Republic of
به به چه عجب حاج اکبر
خوشم اومد
اصلا از ادبیاتت خوشم نمیاد
حسین
مشایی دولت 11
آقای ترکان ولایت فقیه مرجع تقلید حکومت یک انحراف است چراکه براساس مبانی فقهی و نظام جمهوری اسلامی در مدل تئودموکراسی یعنی حکومت الهی مردمی، ولایت فقیه حکومت است که به اراده مردم و از طریق قوا اعمال حکومت می کند
Latvia
ایشان می گوید تخلف بوده اما تقلب نبوده جل الخالق از این همه بی تقوایی پس از گذشت چهار سال؟؟ راستی تخلف چیست؟؟ حتما آنچه که در خصوص فرزندان هاشمی گفته شد والا آن سخنان علیه احمدی نژاد در جریان مجلس فائزه خانم در ورزشگاه هفتم تیر نه تخلف بوده و نه چیز دیگر تنها تخلف پاسخگویی احمدی نژاد به آن همه بی احترامی و دروغ در ورزشگاه هفتم تیر در حضور خاتمی و موسوی و فائزه خانم بوده است.!
بهمین دلیل، مدعیان تقلب در این دولت همه کاره شدن؟!
سیدرضا
بله من خودم شنیدم که گفت تقلب نشده است. چرا عضو دولت راست گویان که مدعی است تقلب نشده به هم قطاری هایش آن زمان اعلام نکرد تا دست از فتنه بردارند؟ آیا او که میگوید تخلف شده است حمایت از فتنه گران تخلف نیست؟ البته خیانت است
ممحمد-ن
United States
تقلف شده تقلب نشده!!ایشون بازبان اشاره دارن میگن تقلب شده!چون بعضیها به تقلب الرژی دارند مجبوره بگه تقلف!!
طرف ازمبلغ حقوقش چیزی نگفته!
من از این ناراحتم که اعتدال و انصاف ندارند و گفتار و کردارش با هم سازگاری ندارد
موشکافی
اقای ترکان امده بود تا در فضای رسانه ملی ابتدا خود را یک فرد بسیار ارام و پایبند به حقیقت و راستگویی معرفی کند سپس انچه که باور خود و هم حزبی هایش هست را به صورت کاملا هدفمند و مقصد دار با چاشنی خاطرات در افکار عمومی تزریق کند.
در این میان سه مورد کاملا مشهودتر به نظر میرسید اول مورد جریان پذیرش قطعنامه از سمت امام انهم بر پایه گزارشاتی از طرف مقامهای مرتبط که انها را راستگو معرفی کرد البته با مهارت تمام
مورد دوم میزان علم و توانایی اقای هاشمی بود که ایشان را به اندازه کافی و وافی در این زمینه ستودند در حد لالیگا که خب جای تعجب هم نداشت.
و مورد سوم در جریان پرسش مجری نسبت به فتنه ۸۸ بود که ایشان تقریبا جوابی را داد که اکثر وزرایی که برای رای اعتماد به مجلس رفته بودند میدادند هم قبول دارند و هم قبول ندارند و اگر هم دنبال جریان فتنه در خیابان ها نرفتند بنا به فرمایش رهبری بوده یعنی خود به این باور نرسیده اند و این همان دوپهلو صحبت کردن است که تخلف شده ولی تقلب نشده زیرا سوال از تخلف نبوده بلکه در مورد تقلب بوده پس نظر دادن در مورد تقلب را منوط به نگه داشتن پلی در پشت سر میدانند.  
یاسر
بالاخره ما قضیه پتروپارسو نفهمیدیم چی شد؟
جانم به اون انتقاد از اقای هاشمی!!! اقای ترکان با همین فکرتون که کسی خائن نبوده و تصمیم اشتباه گرفته گفتید رئیس دولت دهم راستگو باشد و اقای روحانی اون گزارش مشمئز کننده رو داد؟
غیور
با این برداشت آقای ترکان ار مرجعیت تقلید در امر حکومت ، آیا می توان در برخی فتاوا یا فرامین حکومتی به مراجع دیگری که مراد اعتفادی و معنوی ترکان و هم مسلکان سیاسی ایشان هستند ، رجوع کرد ؟ و آیا بر پایه ی همین رویکرد و با عمل به فتاوی حکومتی دیگران (غیر از رهبری) نبود که آتش فتنه 88 را برانگیختند و شعله ور ساختند ؟
توصیه می شود اولا ایشان نظریه ولایت مطلقه ی فقیه امام راحل را یک بار با دقت و تأمل مطالعه نمایند. ثانیا از خدا بترسند که روز حساب و سنجش افکار و اعمال بسیار نزدیکتر از عمر سیاست ورزی و قدرت مداری است.
معنای ولایت فقیه در حکومت جمهوری اسلامی ایران که مردم هم به آن رأی دادند همان است که در کتاب ولایت فقیه حضرت امام آمده است و اثبات عملی آن، هم از جانب ولی و هم از جانب مردم در زمان حضرت امام مشهود است.

استنباط آقای ترکان دقیقا نقض ولایتمداری از دیدگاه حضرت امام است. دیدگاهی که طبق خطبه 18 نهج البلاغه جامعه را به تشتت آراء در باب حکومت می کشد. یعنی صرفا مرجعیت! بعد این بحث مطرح می شود که حالا کدام مرجع حرف حساب میزند؟! در این بحث باید به کدام مرجع رجوع کرد؟! و آخر این خط را در دل این همه فتنه که جامعه ما را تهدید می کند بخوانید.
قاسمی
اگر آقای ترکان خودشان فرض کنند حرف های ایشان را امام خامنه ای از روزنامه می خوانند اینگونه حرف می زنند که هفته پیش در مورد احمدی نژاد گفتند؟
در حد روحانی نبودن، نداشتن صداقت و راستگو نبودن،تمایل به بر هم زدن اوضاع مملکت و ...
مجتبی
نمیدونم چرا وقتی میخوان خودشون تبرئه کنن از حضرت اقا مایه میذارن-امثال اینا باعث ازار اقا نشن ما کلاه مون میندازیم هوا خط مشی رهبری پیشکش
Iran, Islamic Republic of
پرونده پتروپارس چی شد؟
اینقدر سر قوه قضاییه در مورد احمدی نژاد شلوغه که وقت رسیدن به اتهامات فساد های اقتصادی رو نداره.
اگه قوه قضائیه همه مردم را به عنوان یک شهروند در نظر می گرفت و به خطای افراد بدون در نظر گرفتن پست و انتصاب شان به فلان شخص و ... رسیدگی می کرد. الآن شاهد این همه فساد در کشور نبودیم و مردم هم به چشم تردید به خیلی چیزها نگاه نمی کردند.
ضياالدين ج
جناب آقاي مهندس تركان از افراد با سواد . با شهامت و مسلمان واقعي كشور و نظام مي باشد بنده از شاگردان ايشان در صنعت كشور بودم و كار كردن با ايشان را افتخار مي دانستيم
سازمان گسترش
بنده از این موضوع که شما می فرمایید بی اطلاعم اما دیدگاه های ایشان درباره تخلف و تقلب و بحث ولایت فقیه جدا مشکل دارد. اگر نیاز به توضیح داشتید پیام بگذارید در خدمت خواهم بود.
Iran, Islamic Republic of
تیتر شما با گفته های اقای ترکان متفاوت است او گفته دلیلی برای تقلب ندارد شما نوشته اید تقلب نشده خجالت بکشید از این همه فرافکنی و دروغ
غح-ط
Iran, Islamic Republic of
با سلام
در رابطه با تخلف در انتخابات سال 88 ایشان درست میگوید پس از اعتراصات، تعدادی صندوق به انتخاب بعضی کاندیدها باز شماری شد و معلوم شد که رای فرد معترض کمتر بوده و رایهای احمدی نژاد جابجا شده و برای دیگران نوشته شده و نتیجه این اعتراض افزایش آرای احمدی نژاد بود، ایشان میتوانند به سوابق مراجعه و اینگونه صحبتها که به فتنه دامن میزند انحام ندهند مگر قانون برای رسیدگی به تخلفات نداریم هرچه بوده باید در وقت خود رسیدگی شود چرا از انتخابات 92 به اینگونه یاد میشود و انتخابات سال 88 را به هر دلیل و بهانه ای خدشه وارد میکنند؟ در انتخاباتهای ریاست جمهوری تاکنون جهادی بزرگتر از سال 88 نداشته ایم ( شرکت بیش از 80% مردم ) چرا نتوانستیم از آن استفاده کنیم چه کسی مقصر است و چه برخوردی با آنها شده و چه برخوردی با عوامل آن باید بشود؟
احمد
نیازی به شهادت ایشان نیست همه مردم ایران و همه مردم دنیا در انتخابات خودشان این شهادت را می دهند چون تقریبا بدون تخلف هیچ انتخاباتی شاید در هیچ جای دنیا اتفاق نیفتاده باشد ولی فتنه گران دم از تقلب می زدند!
Iran, Islamic Republic of
به نام خدا
بقیه آقایان از صداقت و بی ریایی ایشان یاد بگیرند سیاست مداری منصف و معتدل احسنت لذت بردم
مجید
Iran, Islamic Republic of
اسامی اینها با فتنه گره خورده هرگز فکر نمی کردیم روحانی به عوامل فتنه میدان دهند البته روحانی فهمید اگر پست ندهد اینها برای نظام مشکل درست میکنند ....
حمید
Iran, Islamic Republic of
در پاسخ به عزیزی که فرموده اند "ای کاش از ایشان پرسیده می شد عضو چند هیئت مدیره اند ؟چند تا شرکت را اداره می کنند ؟کارت هدیه شرکت ها برایشان چند میلیون دلاره ؟ و ........ "
باید عرض کنم خود من از کسانی هستم که هر دو مرحله به رییس جمهور قبل رای دادم و چندان به تفکرات سیاسی ایشان نزدیک نیستم ولی بقول معروف میگویند "خوش بود گر محک تجربه آید بمیان " , بنده تمام سخنان ایشان در زمینه سازندگی را تایید می نمایم چرا که در زمان راه اندازی کارخانه 7 تیر اصفهان ودر اوج جنگ شاهد راه اندازی شبانه خط تولید تی ان تی بودم و اضطراب و ناراحتی را در وجود ایشان حس میکردم و پس از چندین سال در شرکت نفت و گاز پارس بطور اتفاقی با ایشان همکار بودم و مدیریت و قدرت تصمیم گیری ایشان را در جلسات شاهد بودم و این در شرایطی بود که ایشان با مشکلات کلیوی و حتی سختی های بعد از دیالیز در جلسات حاضر میشدند و واقعا تصمیمات قاطعی میگرفتند . واما روی سخنم با عزیزی که گفته اند چند تا کارت هدیه می گیرند این است که عزیز من کسی که تا بحال این مناسب مدیریتی را داشته اگر خدای ناخواسته اهل خلاف هم باشد آیا اینقدر برداشت نکرده که الان نیاز به یک کارت هدیه نداشته باشد؟! پس خوب است انتقاد هایمان هم در حد جایگاه طرف باشد.
Iran, Islamic Republic of
ایشان که به دروغ خیلی حساس هستند لطفا همین جمله را در زیر یک دستگاه دروغ سنج بیان نمایند
سبحان
Iran, Islamic Republic of
راست میگوید، تشکیل اطاق فکر فتنه گران،اعلام پیروزی موسوی از طرف همسر هاشمی در لحظه رآی دادن،اعلام پیروزی قبل از اتمام رآی گیری از طرف موسوی،هماهنگی با سفارت خانه های خارجی برای اغتشاش، اجرای دستورات آمریکا وغربیها و 000 اینها تخلف است0
متشابهان
ما كه بالاخره فرق بين تركان و زنگنه و چيت چيان و نعمت زاذه رو نفهميديم اينقدر شبيه !