شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
 
۴
۳۱

پیشنهادات غرب‌پسند موسویان به بهانه رسیدن به توافق جامع

يکشنبه ۳۰ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۱۵
کد مطلب: 381294
دیپلمات سابق کشورمان که سابقه عضویت در تیم مذاکره کننده ایران را هم دارد هم زمان با آغاز مذاکرات هسته ای نیو یورک از پیشنهاداتی به بهانه رسیدن به توافق نهایی پرده بر می دارد نشان از عقب نشینی ایران از خطوط قرمزش دارد!
پیشنهادات غرب‌پسند موسویان به بهانه رسیدن به توافق جامع
به گزارش جهان به نقل از تسنیم، حسین موسویان مذاکره کننده و دیپلمات سابق کشورمان روز گذشته در نشستی با عنوان تغییر نظم ژئوپولیتکی و ژئو اکونومیک خاورمیانه در مرکز بین المللی مطالعات راهبردی لندن گفت: گفتگوی مستقیم ایران و آمریکا، احترام آمریکا به حق غنی سازی ایران، انتخاب حسن روحانی به ریاست جمهوری ایران و شکست سیاست تحریم و فشار از سوی قدرتهای جهانی از عوامل رسیدن به توافق موقت ژنو بود.

وی افزود: در واقع ایران به این فشارها با افزایش تعداد سانتریفیوژها، افزایش سطح غنی سازی به ۲۰ درصد، توسعه سانتریفیوژهای پیشرفته تر، تولید صفحه های سوخت برای راکتور تحقیقاتی تهران، ساخت تاسیسات غنی سازی دوم در فردو بود.

ایران و قدرتهای جهانی پیشرفت خوبی برای رسیدن به توافق نهایی کرده اند و برخی موضوعات کلیدی را بررسی کرده اند. از جمله رآکتور اراک، تاسیسات فردو و نیز بحث نظارتهای آژانس بین المللی انرژی اتمی.

با این حال برخی موضوعات مورد اختلاف باقی ماند که به همین دلیل مذاکرات تمدید شد. به گفته موسویان موضوعات مهمی پیش روی مذاکرات نیویورک قرار دارد از جمله: ۱- چگونه وسعت و حجم برنامه غنی سازی ایران را تعریف کنند. ۲- چگونه یک چارچوب منطقی رفع تحریم ها تعریف کنند.

او در ادامه تاکید کرد یک توافق جامع باید شامل این عناصر باشد:

۱- نگرانی‌ها درباره راکتور آب سنگین اراک با تبدیل فنی آن به منظور کاهش ظرفیت تولید پلوتونیوم این راکتور از ۱۰ کیلوگرم به یک کیلوگرم در سال کاهش خواهد یافت. علاوه بر این ایران با یک تعهد بلند مدت از ساخت تاسیساتی که قابلیت بازیافت پلوتونیوم را داشته باشد اجتناب می‌کند.

۲- ایران می پذیرد که فردو را به یک تاسیسات تحقیق و توسعه برای سانتریفیوژهایش و دیگر تکنولوژی صلح‌آمیز هسته‌ای‌اش تبدیل کند.

۳- تهران متعهد می شود تا به طور کامل به اقدامات شفاف‌سازی مورد توافق و نظارت بیش‌تر شامل امضا و اجرای پروتکل الحاقی عمل کند.

۴- برای تعیین وسعت و ظرفیت برنامه غنی‌سازی اورانیوم ایران به نحوی که نیازهای عملی صلح‌آمیز ایران را برآورد کند، یک راه‌حل باید به نحوی باشد که:

- محدود کردن غنی‌سازی ایران تا سطح ۵ درصد

- تطبیق دادن ظرفیت غنی‌سازی ایران با فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای‌اش

به اعتقاد موسویان یک توافق احتمالی درخصوص ظرفیت غنی‌سازی می‌تواند حاوی رویکردهای زیر باشد:

۱- برای یک مدت زمان مورد توافق ایران از ظرفیتی مناسب با غنی‌سازی اورانیومی برخوردار خواهد بود که برای تامین سوخت راکتور تحقیقاتی‌اش لازم است.

۲- ایران ظرفیت غنی‌سازی عملی‌اش را در سطح کنونی نگه دارد اما ارتقای سانتریفیوژهای نسل اول مدل‌های پیشرفته‌تر را آغاز خواهد کرد. سانتریفیوژهای با ظرفیت بالاتر برنامه غنی‌سازی ایران را موثرتر خواهند کرد.

این اقدامات دریچه‌ای برای یک دوره زمانی ۷ تا ۱۰ ساله به منظور اعتمادسازی ایجاد خواهد کرد که در ترکیب با بازرسی‌های سرزده و نظارت، به جهان اطمینان خواهد داد که ایران می‌تواند از یک برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز با یک بازه زمانی طولانی برای گریز هسته‌ای احتمالی برخوردار باشد.

۳- ایران می‌تواند همکاری بین‌المللی برای برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای‌اش دریافت کند.

۴- قدرت‌های جهانی تمام تحریم‌های هسته‌ای یک‌جانبه و چند جانبه علیه ایران را لغو خواهند کرد.

۵- به محض اجرای آخرین گام از توافق نهایی با برنامه هسته‌ای ایران همانند هر کشور دیگر عضو معاهده ان‌پی‌تی که سلاح هسته‌ای ندارد، برخورد خواهد شد

دیپلمات سابق کشورمان در انتها بر منافع مشترک ایران و آمریکا درمنطقه اشاره کرد و افزود اکنون زمان آن است تا آمریکا، قدرت‌های جهانی و بازیگران منطقه‌ای قدرت و نفوذ منطقه‌ای ایران را بپذیرند.

وی با توجه به رشد تروریسم در منطقه بر گفت وگو میان ایران و بازیگران منطقه یی مانند ترکیه عربستان مصر و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس برای توقف و برگراندن مسیر کنونی فرقه‌گرایی، افراط‌گرایی و تروریسم تاکید کرد.

در این نشست قریب به ۳۰۰ کارشناس و مقام فعلی و سابق از کشورهای مختلف جهان شرکت داشتند، از ایران مصطفی زهرانی، مدیر کل دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزرات امور خارجه حضور داشت.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


سعيد110
Iran, Islamic Republic of
شكي ندارم كه اين شخص مثل اوباما خيلي مايل است كه تمام پيچ و مهره هاي تأسيسات هسته اي ايران را اوراق و از هم بپاشد. و افسوس او از اوباما از ناتواني در اين امر بسيار بيشتر است.
حالا سؤال مهم اينجاست كه چنين فردي كه در گذشته در تيم مذاكره كننده هسته اي عضو بوده است را خاتمي پيدا كرده يا او خود را به خاتمي قبولانده است. چه بسا هردو
سؤال مهمتر اين است اين شخص چه ارتباطي را با روحاني برقرار كرده و خواهد كرد. مثلاً سال گذشته گوشي اوباما را دادند دستش و امسال دست اوباما را بگذارند تو دست روحاني!
خودتی
آقای موسویان ! پس لبتاب بدیم تی تاب بگیریم.
حالا این تی تاب را کی می خوان به ما بدهند معلوم نیست؟
علی
روحانی مچکریم!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ساختار و دیوار تحریم ها در حال فرو ریختن است!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 همه عالم و آدم هم شاهد هستن!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
بنویسد ج... سابق
ج . . سابق و حال .
و
Tajikistan
و آیندشو یادت رفت داداش
شکوفه
پ نه پ!تو اغوش غرب زندگی میکنه ،میخوای از کشورش دفاع کنه!با یه تیپا خدمتش میرسند!
این اقا همونی نبود که به جرم جاسوسی محاکمه شد؟؟؟
Iran, Islamic Republic of
سایت جهان مدتی است نظرات مرا چاپ نمی کند ولی من هنوز مأیوس نشده ام. عزیزان در نظر بگیرید شخصی فکر می کند با رفع تحریمها اقتصاد ایران کمی (فقط کمی) بهتر می شود. در اثر این بهتر شدن کمی از افراد بیکار شغل پیدا می کنند و در اثر آن کمی کمتر معتاد می شوند. دختران کمتری به علت فقر به خودفروشی می افتند. پدران، کمی کمتر شرمنده فرزندان می شوند. طلاق کمی کاهش و ازدواج هم اندکی افزایش می یابد. لذا این فرد احساس می کند که اگر ما در قضیه هسته ای کوتاه بیاییم ولی شرایط به گونه ای بشود که ایرانیان کمتری به دلیل فقر به دوزخ بروند ضرر نکرده ایم... حالا کاری به درست یا غلط بودن این فکر ندارم اما آیا ما مجازیم این فرد را به دلیل فکر غلط و البته نیت خیری که دارد مورد دشنام قرار دهیم؟ آیا حق داریم در مورد نیت برادر مومنمان قضاوت منفی داشته باشیم؟ آیا ...
یا علی
عباسی
این فرد اگر آدم سالمی بودکه برای بیگانه جاسوسی نمی کردودرآغوش غرب نمی افتاد.
این آقا ازکارگزاران دولت هاشمی است.
Iran, Islamic Republic of
و تبرئه شد.
یا فراری داده شد؟؟؟؟؟؟؟؟؟
رهگذر
Norway
بدبختی اینجاست که محاکمه نشد و در واقع نگذاشتند محاکمه بشه.
یه کلمه از مادر عروس!فقط مونده شماها از بیرون مرزها بهمون دستور بدین!خواب دیدین خیر باشه!
مهدیار آستانی
اصرار غربیان و یاران و انصارش بر عدم اجرای غنی سازی صنعتی در تاسیسات فردو به این دلیل است که مجتمع فردو در دل کوه ساخته شده و استحکامات طبیعی دارد و هیچ سلاحی ( به جز سلاحی به نام عملگان غرب) قادر به نابودی آن نیست و اجرای غنی سازی صنعتی در دیگر مراکز از جمله سایت نظنز به غربیان و رژیم صهیونیستی این امکان را میدهد در زمان تزلزل نیروی دفاعی ایران، این تاسیسات را نابود کنند. بنابراین نیت اصلی مخالفت با تاسیسات فردو عدم امکان ویران سازی آن است
Iran, Islamic Republic of
کاملا موافقم
هادی
Iran, Islamic Republic of
بعضی از ما ها یاد گرفته ایم فقط انگ و اتهام بزنیم مطلب را نه با دقت می خوانیم نه پیرامونش فکر می کنیم یک نفر نظری را داده که در حد و اندازه خودش در موضوع کارشناس است .من مطالب قبلی ایشان را با دقت خواندم و انصافا از حق جمهوری اسلامی ایران در موضوع هسته ای خوب دفاع کرده بود در مقابل مصاحبه کننده شبکه تلویزیونی آمریکا .یک نظر و ایده را نقد کنید که کاری پسندیده است نه زود اتهام بزنید
این چه مرامی است که پیش گرفته ایم قرار نیست همه باب میل ما حرف بزنند . موفق باشید
بهار
والله ما هم خوندیم دیدیم همه ارزوهای بربادرفته اربابانی که در اغوششون زندگی میکنه رو ردیف کرده وبه قیمت تحقیر کشوری که همه چیزش رو از اون داره ُبرای اربابش ...........
فعلا که تو خودت هم، برای ماها که مخالف نظر شما رو داریم وبه نظرمون حرفهای این اقا تکرار سخنان دشمنان ماست،انگ زدی که مطلب رو نخوندیم!!!!!!!
کورش
چرا این موضوع را به همه پرسی،نمیذارید، البته انتخابات 92 یه نوع همه پرسی بود
البته همه پرسی اخر مال یارانه ها بود با ۳درصد موافق!پای کار.
اگه اینطوره امریکا برای حمله به سایر کشورها همه پرسی برگزار کنه که سینه چاک دموکراسیه. یا برای هسته ای ایران در اروپا همه پرسی کنند.اونها که مهد دموکراسی هستند.
سعيد110
كلاهي كه انگليس سر اسكاتلند گذاشت يادمون نرفته.
مردم را فريب دادند، برخ ديگر كه تا اندازه اي حساب و كتاب سرشان مي شد را هم ترساندند. قولهايشان هم فقط و فقط مصرف انتخاباتي داشت.
حداقل بيست درصد موافقان استقلال با فريبكاران همراهي كردند يعني با اقدامات انگليس فريبكار حرارت وجودي آنها را خاموش كردند و دلسردي پس از خيانت را به جانشان تحميل كردند. درحالي كه براي استقلال شور و حرارت حداقلي لازم است.
رفراندوم بگذاريم تا همين كلك را نسبت به انرژي هسته سوار كنند. ... خودشونند.
البته اقایان در تبلیغات انتخابات با گفتن هم سانتریفیوژبچرخه هم چرخ کارخانه ! رای جمع کردند.حالا که هر دوتاش رو از کار انداختند معلومه چقدر رای دارند.یارانه ها نشون داد.
داریوش
انتخابات 92 یک همه پرسی بود و شخصی رای آورد که :
1 - از نام رهبری نظام تمام و کمال مایه گذاشت
و خود را متصل به ایشان دانست .
2 - مجتهد و معمم بود و ملت خدمات این قشر و فداکاری هایش را خوب در خاطر دارد .
3 - در فیلم تبلیغاتی اش از شهید احمدی روشن هم مایه گذاشت . همان احمدی روشنی که نقشی چشم گیر در روند هسته ای شدن کشور داشت .
نتیجه این همه پرسی خیلی مشخص است . این طور نیست ؟
مهدیار آستانی
هر وقت شما تونستید یک نمونه از انجام همه پرسی برای قطع فعالیت های اتمی یک کشور ذکر کنید بعدش میتونیم راجع به نظر شما فکر کنیم. کدوم کشوری منافع ملی خودش رو به همه پرسی میذاره؟ سالهای آینده سالهای بحران انرژی و پایان دوران سوختهای فسیلیست،و بهترین جایگزین انرژی های نو هستند و کارآمد ترین آنها انرژی اتمی است. چرا که انرژی های نو دیگر از قبیل انرژی باد و انرژی خورشیدی کفاف درخواست روزافزون انرژی را نمیدهد. ضمنا مبنای نتیجه گیری شما از ارتباط انتخابات ریاست جمهوری به تداوم فعالیت اتمی مضحک است
حسين
همه پرسي 50/1 درصدي!!!
شما رو به خداوادادگی تاکی!؟
ع
امریکاکشوری است درعرض بقیه کشورها من نمیدانم کدام غیرت ایرانی اجازه میدهد که بپذیرد امریکا برایش تصمیم گیری یاتعین تکلیف کند اصلا مذاکره به این صورت اشتباه بین است
United States
ایران را گران ساختیم .
ارزان نفروشید........
خوب وقتي همه چيز رو دست چندم ميخرين واسه تون گران تموم ميشه ديگه هرچند واسه شما كه فرقي نميكنه پولش از جيب ملت ميره شما هم اين وسط يه كاسبي ميكنين