جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
 
۳
۱۹

چرا دختران زندگی مجردی را دوست دارند؟

دوشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۰۷:۴۲
کد مطلب: 410291
یکی از معضلاتی که امروزه بسیاری از مسئولان و دولتمردان را به فکر انداخته و جامعه‌شناسان و روان‌شناسان هم در زمینه حرفه‌ای خود آن را بررسی و پژوهش می‌کند، افزایش میانگین سن ازدواج و بی‌رغبتی جوانان ایرانی برای تشکیل خانواده است.
چرا دختران زندگی مجردی را دوست دارند؟
به گزارش جهان، عده‌ای نوک شمشیر این معضل را به سمت دختران ایرانی نشانه می‌روند و معتقدند افزایش سطح توقعات، افزایش استقلال اجتماعی و تمکن مالی باعث این شده است که دختران ایرانی به ازدواج بی‌تفاوت شده و دیگر انگیزه‌ای برای تشکیل دادن خانواده نداشته باشند.

در ایران به ویژه شهرهای بزرگ و صنعتی آنکه افزایش آگاهی روند سریع تری را نسبت به سایرشهر‌ها پیش رو دارد عوامل متعددی می‌تواند در بالارفتن میانگین سن ازدواج و کاهش آمار آن موثر باشد همانند: افزایش آمار طلاق به ویژه طلاق‌هایی که در مدت زمان کوتاهی بعد از ازدواج ثبت شده‌اند، افزایش خیانت و بی‌تعهدی در میان زوج‌ها، عوامل اقتصادی، تغییر فرهنگ و دگرگونی نظام ارزش فردی و گروهی، افزایش بیکاری و عدم وجود امنیت شغلی برای جوانان و آقایان که امکان ازدواج را از جوانان سلب کرده است.

مصطفی ازکیا، جامعه‌شناس و محقق در زمینه مطالعات زنان تصریح کرد: عوامل و علل متعددی برای به تاخیر افتادن ازدواج در میان جوانان ما وجود دارد. در این مورد باید دیدگاه خود را توسعه دهیم و ابعاد دیگری را هم مورد بررسی قرار دهیم؛ استقلال و تمکن مالی دختر خانوم‌ها یکی از این ابعاد است اما افزایش میانگین سن ازدواج ابعاد دیگری هم دارد.

او گفت: بالارفتن سطح تحصیلات هم برای دختر‌ها و هم پسر‌ها، افزایش توقعات برای طرفین، عدم توانایی در برآورده کردن این توقعات توسط آقایان برای همسران آینده خود همه از عواملی است که نه تنها در شهرهای بزرگ و صنعتی ازدواج را به تاخیر محکوم کرده است بلکه تاثیر خود را در شهرهای کوچک و روستا‌ها هم گذاشته است.

ازکیا افزود: متوسط سن ازدواج برای دختر‌ها ۱۵ سال و برای پسر‌ها ۲۰ سال بوده است این آمار امروزه برای مرد‌ها به بیست و سه و نیم تا بیست و چهار وبرای زنان به بیست و سه سال رسیده است که این افزایش را ما می‌توانیم ناشی از تحولات فرهنگی و تغییر در نظام ارزش‌های فرهنگی، اجتماعی و مذهبی بدانیم که آن هم به دو جنس دختر و پسر مربوط می‌شود و فقط مختص جنس خاصی نیست. تمام افراد را در جامعه در بر می‌گیرد.

این جامعه‌شناس گفت: اما من مهم‌ترین عامل تاخیر درازدواج را عامل اقتصادی می‌دانم زیرا شرایط امروز ما به جایی رسیده که خانواده‌هایی که تمکن مالی هم داشته باشند به سختی می‌توانند در فرایند ازدواج به فرزندان خود کمک کنند چه برسد به خانواده‌هایی که از قشر متوسط و کم درآمد جامعه هستند. جوانان شغل مناسب با درآمدی که بتوانند به آن اتکا کنند و تشکیل خانواده بدهند و در روند آن نیاز‌های همسر و فرزند خود را برآورده کنند ندارند.

ازکیا معتقد است که گناه تاخیر در ازدواج را نباید به گردن دختران بیاندازیم و آن‌ها مسبب این ماجرا بدانیم و در ادامه گفت: یک سلسله اتفاقات و تحولات اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، مذهبی است که میوهٔ ناسالمی را به بار آورده و آن تاخیر در ازدواج جوانان است. دختر هم می‌خواهد زمانی که ازدواج می‌کند حداقل زندگی مشترک آن هم سطح خانواده پدری خود و زندگی مجردی‌اش باشد حالا اگر یک پله هم بالا‌تر نبود دیگر پایین‌تر نباشد و این توقع بی‌جایی نیست.

او تاکید کرد: افزایش ابزار ارتباطات جمعی و نفوذ فرهنگ مغرب زمین هم در این میان نقش مهمی دارد زیرا جوانان ما را به سمتی سوق دادند که خارج ازفرهنگ و عرف خودمان با هم زندگی کنند اما بدون گرفتن مراسم و رسومی که ما به آن‌ها معتقد هستیم. مطالعات پراکنده‌ای انجام شده خوشبختانه این میزان به حدی نرسیده‌اند که به یک مسئله و معضل اجتماعی برسند اما در حال رشد هستند و ما باید به فکر پیشگیری باشیم.

ازکیا گفت: حرکت امروز جامعه ما متاسفانه به سمتی است که فقط گروهی از افراد و قشر خاصی از مردم به رفاهیات و امکانات نیاز دارند و گروه‌های درآمدی متوسط و رو به پایین جامعه نمی‌توانند از همهٔ امکانات برخوردار باشند و به راحتی زندگی کنند. این‌ها مجموعه عواملی است که شرایط فرهنگی و اجتماعی را هم تحت سیطرهٔ خود متحول می‌کند ازدواج و تشکیل خانواده کاهش می‌یابد و به دنبالهٔ آن فرزند آوری کمرنگ می‌شود و در نتیجه کشور با افزایش افراد مسن و سالخورده مواجه می‌شود یا بعبارتی جامعه پیر می‌شود.

منبع: جام جم
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


برید تو ادارات دولتی و شرکت های خصوصی ببینید بیش از 60 درصد کارمندان خانم ها هستند و بیش از نصف آنها مجرد و تفریحی سر کار میان.
کسی با کار کردن خانم های البته با شرایط خاص مخالف نیست اما آیا صحیح است خانمی که مجرد هست و نیاز مالی نداره بیاد سر کارو یک آقا پسر که می خواد تشکیل زندگی بده کار نداشته باشه.
مسئولان یا نمی دانند یا خودشان را به ندانستند زده اند.
United States
دمت گرم .......
به قول معروف جانا سخن تز زبان ما میگویی
خیلی مثبت داشت حرفت
دختران خواستگار ندارند, و الا همگی آماده ازدواجن
تیران
نوشته شده:حالا اگر یک پله هم بالا‌تر نبود دیگر پایین‌تر نباشد و این توقع بی‌جایی نیست...
به خدا این رو نمیدونم کجای دلم بگذارم.
یعنی چی؟
اینکه دخترا این جوری فکر کنن سالمه؟
این توقع بی‌جایی نیست...
این توقع بی‌جایی نیست...
این توقع بی‌جایی نیست...
این توقع بی‌جایی نیست...
این توقع بی‌جایی نیست...
؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
اتفاقا همین حرف شما باعث تاخیر در ازدواج جوانان شده.
یعنی چی توقع بی جایی نیست که یک جوا 25 ساله هم سطح خانواده پدری دختر باشه؟ مگه همون پدر در سن ازدواجش مثل الان زندگی میکرده.... یه تحقیق خیلی ساده نشون میده همون پدر و مادر از حداقل ها شروع کردند و به الان رسیدند.. حالا از یک پسر 25 ساله انتظار داری خونه داشته باشه درامد داشته باشه وسایل زندگی همه چی تکمیل و البته در عین حالا تحصیل کرده هم باشه....خوب اینها چطوری با 25 سال در کنار هم جمع میشن؟
با احترامی که برای این مشاور قائل هستم اما باید عرض کنم حرفشون منطقی نیست
احسنت هم شهری
م
United Kingdom
دختران را قبل از ...خدای ناکرده انحراف مزدوج کنیم تا ازدواج و سبک زندگی اسلامی و کاهش طلاق و رشد جمعیت و بی علاقگی به ازدواج شرعی درمان شود
این وضعیت اسفناک حاصل مدیریت ناکارآمدمسئولان کشوراست درهمه ی دوره ها
رامین
کی گفته دخترا مجردی را دوست دارند .
به کچل گفتند چرا زلف رو پریشون نمی کنی . گفت من از این قرتی بازی ها خوشم نمی یاد .
شهاب
Iran, Islamic Republic of
دید ما به ازدواج اسلامی نیست . ایرانیه تا زمانی که دیدمان اسلامی نشود منتظر آمار های وحشتناک تر هم باشیم
به تفسیر المیزان و نمونه ذیل آیه مبارکه 24 سوره نساء مراجعه بفرمائید.
Iran, Islamic Republic of
داعش هم همین ادعا رو داره!
می گن یارو رفت خواستگاری ،ازش پرسیدن چی شد؟ گفت فعلا ...
مهران
زندگی مجردی و متاهلی هر کدوم محاسن و معایبی داره
با این حال انسان سالم چه پسر چه دختر به خاطر نیازهاش نمیتونه تا ابد مجرد بمونه
پس اگه باایمان باشه و به روابط فقط در چارچوب ازدواج مقید باشه مجردی همیشگی براش معنی نداره
اما اگه باایمان نباشه و این نیازهارو خارج از چارچوب ازدواج تامین کنه مجردی رو ترجیح میده
آقا
تیترتون اصلا در شان جوان ایرانی نیست.خیلی زشته. دختران ایرانی بسیار با فرهنگ هستند و مجبورن خودشون رو با شرایط سخت جامعه و بی عرضگی برخی مسوولان منفعت طلب وفق بدهند. به همین دلیل سن ازدواج و فرزند آوری بالا رفته... اینو هر بچه ای میدونه...
سیستانی
ازمانی که جوان هستندوصاحب چشم وابروی زیبا،روی چشم برخی ازادمهای شیطان صفت قراردارند!اماایااین جوانی واین چشم شهلاواین شوروشعف،تااخرعمرادامه خواهدداشت؟کافیست یک لحظه چشمهاراببندندوفکرکننددرسن پنجاه سالگی قراردارندوخدای نکرده بیمارهم شده اند.توانی برای برخاستن وجودنداردوازهمه مهمتر،فرزندوخواهروبرادروخواهرزاده و....هیچ کس نیست حتی یک لیوان اب دستمان بدهد!دردنیای امروز خیلی هادیگردایی ندارند!عموندارند!خواهرزاده ندارند!وای به اینکه یک مردهم به اسم شوهرنداشته باشند!!!
باقر
Iran, Islamic Republic of
اقای جامعه شناس کو شغل،که دنبال مناسب اش بگردیم!
لیلا
چرا حرف دهن دخترهای بیچاره می گذاریداز نجابتشون هیچی نمی گن تیتر مطلب غلط ومسخره است
دقیقا. بنظرم این جامعه شناسا تو یه تحقیق مفصل ببینن دخترایی که مجرد موندن بیشتر تو چه شرایطی هستن؟ من که هرچی دختر مجرد 30 سال به بالا میشناسم همه متدین و نجیبن و البته اکثرشون فقیر. همین آقایونی که ادعا دارن دخترا سخت میگیرن حاضرن به یه دختر فقیریکه هیچ توقعی نداره ازدواج کنن؟حتی اگه خیلی خانم باشه؟ ماماناشون چی حاضرن در خونه یه آدم آبرودار متدین نون حلال خور رو بزنن و دخترشونو خواستگاری کنن؟من32سالمه 2تا خواهر بزرگتر از خودم دارم.از خودم نمیگم ولی خواهرام خیلی خانم و نجیبن وتحصیلکرده.از زیبایی ظاهری هم چیزی کم ندارن.جرم نداریه پدرپیرمونه.کم نبودن مادراییکه اومدن دیدنمونو گفتن همه چیزشون خوبه حیف که مال ندارن حیف که خونشون کوچیکه حیف که شغل باباشون ....
وقتی زمان ازدواج دختر خانمی بگذرد میل ازدواج دراوکم میشود زیرا دختر جوان با دختر پا به سن گذاشته فرق میکند اما ارزوهایشان فرق نمیکند وبرای همین ان خانمی که سن ازدواج اومدتی است گذشته است نسبت به ازدواج به دلیل نرسیدن به ان ارزوهای نوجوانی وجوانی نسبت به ازدواج سر خورده وبی میل میگردد وزندگی مجردی را به ازدواج تحمیلی ترجیح میدهد .