جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
 
۱
۱

توافق؛ طمع و انتخابات

محمدمهدی شیرمحمدی
يکشنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۵۸
کد مطلب: 436545
مجلس، شورای عالی امنیت ملی و همه آگاهان امور، غیر از تکالیف قانونی و ملی به قاعده «کلکم راع و کلکم مسؤول عن رعیته» وظیفه دارند برای پاسخگویی به تاریخ و فراتر از آن پاسخگویی در قبال حضرت احدیت، این جمع بندی را به بحث و بررسی بگذارند و نقاط ضعف احتمالی را دریابند و گوشزد کنند.
جهان نيوز - محمدمهدی شیرمحمدی:
یکم: نقطه عطف
با توجه به مذاکرات ایران و ۱+۵ در داخل کشور، دولت، دستگاه سیاست خارجی و زعمای سازمان انرژی اتمی، این نقطه عطف را مبارک و فرخنده یافته و به توفیق خود می‌بالند. برخی نیز بر این فرخندگی صحه می‌گذارند و از سر شوق یا به توصیه؛ به تبریک و تحسین نتایج جمع بندی پرداخته‌اند. ماهم حداقل از اینکه دولتمردان ما، خوشحالند؛ لابد باید خشنود باشیم. گوارایتان باد این سرخوشی و خوشحالی!

برخی البته هوشمندانه‌تر، به مداقه بر روی محتوای جمع بندی مشغولند و ضعفها و ایرادهای آن را به مقامهای مسؤول، مجلس و شورای عالی امنیت ملی، گوشزد می‌کنند. من اصراری ندارم، این هوشمندی را تقبیح کنم. مجلس، شورای عالی امنیت ملی و همه آگاهان امور، غیر از تکالیف قانونی و ملی به قاعده «کلکم راع و کلکم مسؤول عن رعیته» وظیفه دارند برای پاسخگویی به تاریخ و فراتر از آن پاسخگویی در قبال حضرت احدیت، این جمع بندی را به بحث و بررسی بگذارند و نقاط ضعف احتمالی را دریابند و گوشزد کنند. به عزیزانی که به ادای این تکلیف اصرار دارند، دست مریزاد باید گفت که در برابر ترشرویی و ملامتِ ملامتگران، از ادای تکلیف غافل نمی شوند.

 دوم: هشداری فراتر از توافق

توافق وین و جمع‌بندی مذاکرات، نه وحی منزل است که در قبال آن چون و چرا نتوان کرد و نه اقدامی بی فایده، اما می‌خواهم به حامیان و منتقدان مذاکرات، نکته دیگری را یادآور شوم که به متن توافق و جمع بندی، ناظر نیست، اما به آن نیز مرتبط است.

امیدوارم بخصوص این یادآوری محل توجه عزیزان دولتمرد ما قرار گیرد، چرا که این یادآوری (و حتی فراتر از آن؛ هشدار) با فرض بی عیب و نقص بودن مذاکرات نیز محل توجه است. هشدار و صورت مسأله نگارنده این است؛ طرف مقابل (که شاید به فرض برخی دیگر دشمن نباشد!) فرصت توافق حاصل شده را «فتح الفتوح» می‌داند و نتیجه مذاکرات وین را نه یک 
جمع بندی صرف هسته ای که «کلیدی» برای گشایش راه‌های نفوذ دیگر بر کشور می‌داند.

بر اساس تجربه تاریخی و تجربه ای که از فرجام کار صدام، قذافی و... در سالهای اخیر پیش رو داریم، می‌دانیم که طرف مقابلی که با او به «برجام» 
رسیده ایم، شیطان بزرگ و کینه‌جویی غدار و بی‌وفاست. حتماً دولتمردان عزیز ما این فراز از «عهد مالک اشتر» را می‌توانند مبنای نظری مذاکرات خود قرار دهند؛ «اگر دشمنت تو را به صلح فراخواند، از آن روی برمتاب که خشنودی خدای در آن‌ نهفته است. صلح سبب بر آسودن سپاهیانت ‌شود و تو را از غم و رنج، ‌برهاند و کشورت را امنیت ‌بخشد.»

اما عزیزان دولتمرد ما و نیز نمایندگان مجلس، اعضای شورای عالی امنیت ملی، قوای نظامی و انتظامی و همه نگهبانان فکری و فرهنگی این مرز و بوم، ادامه این فراز را هم از «امیرمؤمنان»(ع) خطاب به مالک اشتر بخوانند؛ «اما، پس از پیمان صلح، از دشمن برحذر باش و نیک‌برحذر باش. زیرا دشمن، چه بسا به تو نزدیک شود تا تو را در غفلت بگیرد، پس ‌دوراندیشی را از دست منه و حسن ظن را رها کن.»

 سوم: راههای نفوذ


با غفلت ما از مکر دشمن؛ راه‌های نفوذ او کم نیست. از عرصه «نظامی» و «امنیتی» تا فضاهای فرهنگی و اجتماعی تا «انتخابات»؛ کانونهای هدفگذاری دشمن برای «بعد از توافق» است.

غرب، امیدوار است و در ضمن مذاکرات این امید را فاش ساخته که از مسأله هسته ای فراتر گام نهد و به حریمهای نظامی ما نیز گام نهد. اهرمها و بهانه‌هایی چون «حقوق بشر» و الزام ایران به همکاری در مبارزه با تروریسم، از عرصه‌هایی است که دشمن فاش کرده، در آن قصد پیشروی دارد و غافل نیستیم که مقصود از «حقوق بشر» برای آنان تضمین حیات سیاسی و امنیتی اخلالگران و فتنه‌گران و فرقه‌هایی چون «حزب صهیونیستی بهاییت» است و مقصد آنان از «همراهی در مبارزه با تروریسم»، خالی کردن پشت ملت مظلوم فلسطین و دیگر ستمدیدگانی است که به حکم مسلمانی و به تأکید حضرت ختمی مرتبت(ص) برای اثبات مسلمانی خویش، تکلیف حمایت از آنها را داریم.

 از عرصه‌هایی که دشمن، پس از جمع بندی مذاکرات به آن طمع دارد، گل آلود کردن چشمه زلال انتخابات است. صدای شیپور جنگ برای لشکرکشی زودهنگام و کسب حداکثر بهره از انتخابات را درست همان لحظاتی که متن جمع بندی اولیه مخابره می‌شد، بی‌بی‌سی در گزارشها و یادداشتهایی، نواخت.
منبع:قدس
https://jahannews.com/vdceep8enjh8xni.b9bj.html
jahannews.com/vdceep8enjh8xni.b9bj.html
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


مسعود دیپلمات
Romania
ظاهرا" هدف دولت امید، حل مسائل اقتصادی کشور است. در حالیکه بدلالیل زیر، امید به همکاری تیم های اقتصادی اروپا با ایران کاملا" واهی و عبث است:
زیرا این همکاری از جهات متعدد بسیار شکننده است . البته احتمالا" اینبار مجبور خواهیم شد که خودمان، خودمان تحریم کنیم. بطور مثال فرض کنید که دولت ایران معاهدات متعدد اقتصادی را با یک کشور غربی به امضاء برساند، در میانه کار یکی از روزنامه های آن کشور توهین بزرگی به پیامبر عظیم الشان اسلام به نماید و یا به بهانه های مختلف به عنوان آزادی کلام، حقوق بشر، تروریست و غیره . . . چالشی را ایجاد کند. تکلیف دولت چه خواهد بود. یا باید تحمل کند، که این خود زیر پا گذاشتن کل اصول و انحراف از مقصد است. یا باید مجادله کند که باز به معنی قطع روابط و تعطیلی سفارت خانه و . . . خواهد بود. یا باید به نحوی مدارا کند که باز موجب دو دستگی در داخل و کارشکنی خودی ها و . . . خواهد شد.
لذا از هیچ منظری ، این مصالحه مورد تایید و به مصلحت نمی باشد. والسلام علی من اتبع الهدی.