جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
 
۰

پیشنهادی برای تاسیس یک رشته حوزوی

يکشنبه ۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۴۸
کد مطلب: 419525
عضو خبرگان رهبری با اشاره به پیچیده بودن علم موضوع شناسی گفت: این علم باید در کنار دروس دیگر در حوزه تدریس شود و طلاب به عنوان رشته‌ای تحصیلی آن را آموزش ببینند.
به گزارش جهان به نقل از روابط عمومی موسسه موضوع شناسی احکام فقهی، آیت‌الله سید محمود هاشمی شاهرودی در دیدار با مدیران موسسه موضوع شناسی احکام فقهی با تقدیر از فعالیت‌های صورت گرفته در این موسسه تصریح کرد: کارهای این موسسه، خوب، علمی و عملی است و در گذشته فقهای بسیاری در کنار فقه این کار را انجام می دادند ولی برای نخستین بار موسسه‌ای عهده دار این مسئولیت شده است.

وی افزود: با پیروزی انقلاب اسلامی به فعالیت‌های تحقیقاتی جمعی بیشتر پرداخته شد و معمولاً حاصل اینگونه فعالیت‌های جمعی پخته‌تر و جذاب‌تر است.

استاد حوزه علمیه خطاب به جمع حاضر ادامه داد: به طور قطع هرچه در کارتان پیش می‌روید، شرایط را بهتر درک می‌کنید و نواقص را می‌دانید و رفع می‌کنید.

وی بیان کرد: هویت موضوعات با هم فرق می‌کند و یک شکل نیستند و موضوع شناسی بعضی از موضوعات، متخصص می‌خواهد، به عنوان مثال در موضوعات اقتصادی نیاز به حضور اقتصاددانان برای موضوع شناسی دقیق است.

آیت‌الله هاشمی شاهرودی گفت: غالبا موضوع شناسی علومی که مربوط به امور اجتماعی بوده و سرو کارشان با زندگی مردم است، مشکل و توام با علم است و بدون آن قابل فهم نیست.

وی با بیان اینکه علم موضوع شناسی بسیار پیچیده است اظهار کرد: در کنار تخصص، موضوع شناسی نیازمند تجربه است و باید از افراد متخصص دارای تجربه در این زمینه استفاده کرد.

عضو مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: عوامل و موضوعات بسیاری در مباحثی که مربوط به افعال انسان‌ها در جامعه می‌شود دخیل است و حتی باید توجه داشت که بسیاری از تجربه‌ها فقط برای یک جامعه با دوره زمانی خاص مفید بوده و ممکن است در جامعه با دوره زمانی دیگر مضر باشد.

وی تصریح کرد: افراد در موضوع شناسی باید وضعیت امروز را بشناسند و سپس از نظر فقهی بررسی لازم را داشته و برای صدور احکام فقهی به مراجع عظام تقلید ارائه کنند.

آیت‌الله هاشمی شاهرودی با اشاره به فعالیت‌های موضوع شناسی در مراکزی که در این خصوص فعالیت دارند و امکان نتیجه گیری‌های متفاوت بیان کرد: برهمین اساس باید به سراغ موضوعاتی رفت که کمتر روی آن کار شده و با مسائل و مباحث فیزیکی سازگارتر است.

وی در پایان ضمن تقدیر مجدد از فعالیت‌های گروه‌های علمی موسسه موضوع شناسی احکام فقهی خاطرنشان کرد: موضوع شناسی باید در کنار دروس دیگر در حوزه تدریس شود و طلاب به عنوان رشته‌ای تحصیلی آن را آموزش ببینند.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *