شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 27 Apr 2024
 
۱
۳

افزایش تعهدات ایران با آمدن برجام به مجلس

دوشنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۲:۴۴
کد مطلب: 439037
معاون وزیر امور خارجه کشورمان می‌گوید: "به لحاظ سیاسی چون لازم است توازن بین تعهدات ما و ۱+۵ رعایت شود، آمدن برجام به مجلس بر تعهدات ما می‌افزاید و این بار روح برجام که مبتنی بر توازن است سازگار نیست."
به گزارش جهان به نقل از تسنیم، سید عباس عراقچی، معاون حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه کشورمان، در جلسه عصر یکشنبه کمسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس که به ادامه بررسی برجام اختصاص داشت همچنین گفت که وزارت امور خارجه هیچ حساسیتی نسبت به ارائه برجام به صورت لایحه به مجلس شورای اسلامی ندارد.

معاون وزیر امورخارجه که به پرسش‌های باقیمانده از جلسه هفته گذشته این کمیسیون پاسخ می‌داد، درباره رابطه برجام و مجلس شورای اسلامی گفت: "دو دیدگاه درباره رابطه برجام و مجلس شورای اسلامی مطرح است. عده‌ای با توسل به اصل ۷۷ و ۱۲۵ قانون اساسی معتقد به ارائه برجام به صورت یک لاحیه به مجلس و تصویب آن در مجلس هستند. عده‌ای دیگر بنا به دلایل مختلف معتقدند که لزومی به تصویب برجام در مجلس نیست."

عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای اضافه کرد: "با این حال به لحاظ سیاسی چون لازم است توازن بین تعهدات ما و ۱+۵ رعایت شود، آمدن برجام به مجلس بر تعهدات ما می‌افزاید و این بار روح برجام که مبتنی بر توازن است سازگار نیست. با این حال هیچ حساسیتی نسبت به ارائه برجام به صورت لایحه به مجلس نداریم."

عراقچی در بخش دیگری از این پاسخ به پرسش ها اظهار داشت: "اگر قطعنامه ۲۲۳۱ را با قطعنامه ۱۹۲۹ مقایسه کنید خواهید دید که در آن قطعنامه چه اندازه محدودیت برای جمهوری اسلامی ایران در حوزه نظامی پدید آورده است."

عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای تصریح کرد : "قطعا محدودیت های این قطعنامه فراتر از ۲۲۳۱ است یعنی ما توانسته ایم از شدت تحریم ها بکاهیم ،یعنی 'محدودیت' را جایگزین 'ممنوعیت' کرده‌ایم."

عراقچی افزود: "اگر برجام را مبنا قرار دهیم هیچ ارتباطی با قطعنامه ۲۲۳۱ ندارد؛ یعنی محدودیت های تسلیحاتی که در قطعنامه ۲۲۳۱ اعمال شده ربطی به برجام ندارد. علاوه بر این محدودیت های تسلیحاتی قطعنامه ۲۲۳۱ لازم الاجرا نیست و می توانیم آن را اجرا نکنیم.
وی گفت: صرفنظر از این موارد، رفع تحریم های تسلیحاتی هیچگاه جزو خطوط قرمز ما نبوده است. مقام معظم رهبری هم فرموده اند اولویت اول در رفع تحریم ها، تحریم های اقتصادی و مالی است. سایر تحریم ها باید در فواصل زمانی منطقی رفع شوند."

عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای درباره کمیسیون مشترک هم گفت: "کمیسیون مشترک نهادی برای حل و فصل اختلاف ایران و ۱+۵ است. این کمیسیون طبق ضمیمه شماره ۴ یک یا چند کارگروه خواهد داشت که به حل اختلافات احتمالی کشورها کمک می کند. این کمیسیون متشکل از ایران ، اتحادیه اروپا و ۱+۵ است. مصوبات کمیسیون بر اساس اجماع است."

معاون وزیر امور خارجه در مورد سوئیفت نیز گفت: "سوئیفت هم علیه بانک های ایرانی است و هم علیه افراد. یعنی اشخاص حقیقی و حقوقی. هشتصد شخصیت حقیقی و حقوقی از محدودیت های سوئیفت رها شده اند. فقط حدود ۲۴۰ شخص حقیقی و حقوقی هنوز در محدودیت های سوئیفت قرار دارند و ایران استثنا نیست."

عراقچی اظهار داشت: "مدل ایران پیش از این درباره کشورهای دیگر نیز اعمال شده است. هند، ژاپن ، برزیل و آرژانتین از جمله این کشورها است. به عنوان مثال در مقطعی از زمان ۲۵ درصد بودجه آژانس صرف بازرسی ژاپن می شده است. علت این مهم نگرانی از پیشینه نظامی‌گری ژاپن است."
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
چرا دولت انقدر از علنی شدن محتوای برجام میترسه ؟؟؟ مگه با دشمن چه دادوستدی کردند؟؟؟
Iran, Islamic Republic of
بطور کلی ابزار فشار و تهدید برای آمریکا محفوظ است، پس بفرمایید با این همه امتیازی که ما به آمریکا دادیم بخاطر کاهش فشار آمریکا بود، اگر آمریکا مجددا" فشارش را افزایش داد چه باید کرد؟
Iran, Islamic Republic of
من ديپلمات و سياست مدار نيستم اما كاملا متن نوشتاري مكتوب وحقوقي را از بيان شفاهي و تفسيري به راي تشخيص ميدهم خواهش ميكنم از تيم مذاكره كننده اينطور فكر نكنند كه ما بيسواديم
ضمنا بد نيست يك جمله نغز از وزير امور خارجه امريكا (جان كري ) بيان نمايم
مهم نيست ايراني ها چه ميگويند مهم اين است كه هر انچه ما تا حالا خواستيم (نقل به مضموم نوشتيم ) انجام شده است