چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
 
۶
۶

رهبر انقلاب در حکم آغاز دوره جدید شورای انقلاب فرهنگی: دلبستگان انقلابی را امیدوار و معارضان را ناامید کنید

۳ عضو حقوقی به شورا اضافه شد+ لیست سایر اعضا
شنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۵۶
کد مطلب: 386351
رهبر معظم انقلاب تاکید کردند: با توجه به رویش های معتنابه و جوشش های فراوان فعالیت های فرهنگی در سطوح مردمی، خصوصاً جوانان مؤمن و انقلابی، دستگاههای فرهنگی نظام و در رأس آنها شورای عالی انقلاب فرهنگی باید نقش حلقات مکمل و تسهیل گر و الهام بخش را در فعالیت های خودجوش و فراگیر مردمی عرصه فرهنگ برای خود قائل باشند و موانع را از سر راه آنها کنار بزنند.
رهبر انقلاب در حکم آغاز دوره جدید شورای انقلاب فرهنگی: دلبستگان انقلابی را امیدوار و معارضان را ناامید کنید
به گزارش جهان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر رهبر معظم انقلاب، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در آستانه آغاز دوره جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی، با صدور حکمی، بر مدیریت راهبردی چالش‌های حوزه فرهنگ با «استفاده کامل و کارآمد و هم افزا از همه فرصت ها و ظرفیت ها»، «مهار تهدیدها و آسیب ها با نگاه حکیمانه و معقول» و «مواجهه‌ی هوشمندانه با معارضه‌های مهاجمان و ستیزه گران» بعنوان تکالیف اصلی شورایعالی انقلاب فرهنگی تأکید کردند.

ایشان همچنین ۷ اولویت کاری شورای عالی انقلاب فرهنگی از جمله پیگیری تصمیمات و مصوبات قبلی و اجرای سریع آنها، مواجهه فعال و مبتکرانه با جبهه بندی هواداران فرهنگ انقلابی و اسلامی و معارضان عنود آن، پیگیری جدی پیشرفت و شتاب حرکت علمی و فناوری، و تحول و نوسازی در نظام آموزشی و علمی کشور بویژه تحول در علوم انسانی را مشخص کردند و ۳ عضو حقوقی جدید را به مجموعه اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی افزودند.

متن حکم رهبر معظم انقلاب اسلامی به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

فلسفه وجودی شورایعالی انقلاب فرهنگی، فهم و تبیین و تثبیت و انفاذ ماهیت فرهنگی انقلاب اسلامی و بازآرایی مداوم جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی و پایش پیشرفت های فرهنگی کشور متناسب با ظرفیت ها و شایستگی های عظیم ایران اسلامی و انقلابی است.

مدیریت راهبردی چالش های این حوزه با «استفاده کامل و کارآمد و هم افزا از همه فرصت ها و ظرفیت ها» و نیز «مهار تهدیدها و آسیب ها با نگاه حکیمانه و معقول» و «مواجهه ی هوشمندانه با معارضات مهاجمان و ستیزه گران» از جمله تکالیف اصلی این شورا است. عرصه های کلیدی و اساسی همچون تولید علم، سبک زندگی، آموزش و پژوهش، فرهنگ عمومی، مهندسی فرهنگی، حوزه های مهمی هستند که ساماندهی آن در جمهوری اسلامی به شورایعالی انقلاب فرهنگی سپرده شده است.

التزام شورایعالی انقلاب فرهنگی به نام و عنوان خود، شرط موفقیتش در مأموریت های خطیری است که بر عهده ی آن گذاشته شده است.

با توجه به پایان یافتن دوره ای دیگر از مسئولیت شورای عالی انقلاب فرهنگی و در آستانه آغاز دوره ای جدید اعضاء حقوقی و حقیقی این شورا همچون دوره ی گذشته با اضافه شدن معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور و معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده و رئیس دفتر تبلیغات اسلامی به اعضای حقوقی برای یک دوره ۳ ساله دیگر منصوب می گردند.

لازم می دانم از زحمات و تلاشهای بی وقفه و مثمرثمر رئیس و اعضاء محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی و دبیر محترم و دبیرخانه شورا طی این دوره قدردانی و تشکر و نکات و موارد ذیل را به عنوان اولویت های کاری شورا در دوره جدید اعلام نمایم:

۱- با وجود تلاشهای خوب شورا در پیگیری اولویت های ابلاغی در سالهای گذشته، امروز اولویت اصلی شورا تحقق و اجرای سریع و کامل تصمیمات و مصوبات و پیگیری آنها تا حصول نتیجه کامل می باشد.

۲- با توجه به جبهه بندی جدی میان هواداران فرهنگ انقلابی و اسلامی و معارضان عنود با انگیزه ی آن، شورایعالی انقلاب فرهنگی باید با برخورد فعال و مبتکرانه با این جبهه بندی آشکار فرهنگی، دلبستگان فرهنگ دینی و انقلابی را در داخل و خارج کشور دلگرم و امیدوار و مطمئن و معارضان را نگران و ناامید کند.

۳- با توجه به رویش های معتنابه و جوشش های فراوان فعالیت های فرهنگی در سطوح مردمی، خصوصاً جوانان مؤمن و انقلابی، دستگاههای فرهنگی نظام و در رأس آنها شورای عالی انقلاب فرهنگی باید نقش حلقات مکمل و تسهیل گر و الهام بخش را در فعالیت های خودجوش و فراگیر مردمی عرصه فرهنگ برای خود قائل باشند و موانع را از سر راه آنها کنار بزنند.

۴- ارتقاء کمی و کیفی مصرف و تولید محصولات و کالاهای فرهنگی جز با سیاستگذاری های درست و اقدام پیگیر و مستمر و به صحنه آوردن همه ی ظرفیت های ملی این عرصه، ممکن نخواهد شد. باز مهندسی ساختار فعالیت ها و مدیریت های فرهنگی با چنین رویکردی لازمه موفقیت در این آوردگاه تاریخی فرهنگی است. شورایعالی باید بتواند همه ظرفیت های نرم افزاری و سخت افزاری و منابع انسانی حوزه فرهنگ را متناسب با شرایط پیش گفته، بازآرایی و هم افزا کند.

۵- پیگیری جدی پیشرفت و شتاب حرکت علمی و فناوری کشور یکی از اساسی ترین اولویت های کشور است که شورای عالی انقلاب فرهنگی در آن نقش جدی دارد. بحمدالله با تصویب و ابلاغ نقشه جامع علمی کشور، حوزه علم و فناوری نقشه راه خود را یافته، ستاد راهبری نقشه جامع علمی تشکیل شده؛ و حرکت در آن مسیر آغاز گردید و تاکنون آثار و دستاوردهای خوبی هم در پی داشته است، لازم است این مسیر با جدیت و اهتمام بیشتری بویژه از سوی مسئولان در قوای سه گانه و خصوصاً دولت محترم دنبال شود. شتاب رشد علمی کشور نباید به هیچ بهانه ای حتی اندکی کاهش یابد، بلکه باید روز به روز بر آن افزوده شود و شورا نیز نقش خود را در نظارت و پایش و راهبری آن بطور جدی و فعال ایفا نماید.

۶ - مهندسی فرهنگی و موضوع تحول و نوسازی در نظام آموزشی و علمی کشور اعم از آموزش عالی و آموزش و پرورش و نیز تحول در علوم انسانی که در دوره های گذشته نیز مورد تأکید بوده است، هنوز به سرانجام مطلوب نرسیده است، به تعویق افتادن این امور خسارت بزرگی متوجه انقلاب اسلامی خواهد کرد، لذا باید این امور جدی تر گرفته شده و با یک بازنگری و برنامه ریزی جدید طی مدت زمان معقول و ممکن به سرانجام خود برسد.

۷- تشکیل منظم و به موقع جلسات شورای عالی و حضور فعال و با مطالعه و سازنده اعضاء بویژه رؤسای محترم قوا در جلسات و مباحث شورا و صرف وقت و همت کافی توسط همه اعضاء بویژه اعضاء حقیقی مورد تأکید می باشد.

توفیقات همه ی حضرات را از خداوند متعال مسألت میکنم.

سیّد علی خامنه ای
۲۶/ مهر/ ۱۳۹۳

بدین ترتیب، حجت‌الاسلام دکتر احمد واعظی رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، محمدباقر نوبخت معان نظارت و راهبردی رئیس جمهوری و خانم شهیندخت ملاوردی معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور به فهرست اعضای حقوقی شورایعالی انقلاب فرهنگی اضافه شدند (از راست به چپ).


به گزارش جهان، طبق قانون، ریاست شورای انقلاب فرهنگی بر عهده ریاست جمهوری است و تا پیش از این سایر اعضای حققی این نهاد عبارت بودند از: رئیس قوهٔ قضائیه (آملی لاریحانی)، رئیس مجلس شورای اسلامی (علی لاریجانی)، معاون علمی و فناوری رییس جمهور (سورنا ستاری)، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی (علی جنتی)، وزیر آموزش و پرورش (علی‌اصغر فانی)، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (سید حسن قاضی‌زاده)، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری (محمدعلی نجفی)، وزیر ورزش و امور جوانان (محمود گودرزی)،  رییس سازمان صداوسیما (سید عزت‌الله ضرغامی)، رییس سازمان تبلیغات اسلامی (سید مهدی خاموشی)، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی (ابوذر ابراهیمی ترکمان)، رییس دانشگاه آزاد اسلامی (حمید میرزاده)، رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها (محمد محمدیان)، رییس جهاد دانشگاهی (حمیدرضا طیبی)، رییس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان (منیره نوبخت)، رییس کمیسیون فرهنگی مجلس (احمد سالک)، رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس (محمدمهدی زاهدی)، رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس (حسینعلی شهریاری).

همچنین علاوه بر آیت‎الله احمد جنتی که عضویت افتخاری در شورا دارد، حجج‌اسلام احمد احمدی، علی‌رضا اعرافی، حمید پارسانیا، علی‌اکبر رشاد، سید علی‌رضا صدرحسینی، محسن قمی، محمود محمدی عراقی و آقایان غلامعلی حداد‌عادل، رضا داوری‌اردکانی، حسن رحیم‌پور ازغدی، علی شریعتمداری، محمدرضا عارف، محمدعلی کی‌نژاد، منصور کبگانیان، حسین کچوییان، مهدی گلشنی، علی لاریجانی، صادق واعظ زاده، علی اکبر ولایتی و محمدرضا مخبر دزفولی (دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی) دیگر اعضای حقیقی شورای عالی انقلاب فرهنگی هستند.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


حضور افراد از هردو جناح اصولگرا و اصلاحطلب نشان دهنده فراجناحی بودن رهبر عزیزمان است .بسیجی اصلاح طلب
حامد
خوب بود
Italy
درود بر رهبر عزیزم امام خامنه ای...
از تو به یک اشاره از ما به سردویدن
رهبرا جانم فدایت
محسن
Iran, Islamic Republic of
1- ضمن قدردانی از پاسخگویی بی فوت وقت رییس جمهور محترم ضروری است با همین سرعت و قوت نسبت به پیگیری موارد ابلاغی اقدام فرمایند چنانکه معظم له در بند اول می فرمودند: با وجود تلاشهای خوب شورا در پیگیری اولویت های ابلاغی در سالهای گذشته، امروز اولویت اصلی شورا تحقق و اجرای سریع و کامل تصمیمات و مصوبات و پیگیری آنها تا حصول نتیجه کامل می باشد.
2- مقام معظم رهبری در بندهای 2 ، 3 ، 4 و 6 بر اهمیت توجه به موضوعات فرهنگی و در بند 6 به ضرورت استمرار روند علمی در چارچوب نقشه جامع علمی کشور تأکید فرمودند که بیان کننده حساسیت و و ضرورتهای قابل احصا در حوزه فرهنگ می باشد لذا شورا ضمن پیگیری اجرای مناسب و موثر مصوبات گذشته باید با جدیت بیشتری به معقوله فرهنگ توجه نمایند.
3- رهبری در بند 7 ضمن تأکید بر تشکیل منظم و به موقع جلسات به حضور فعال با مطالعه و سازنده اعضاء بویژه رؤسای محترم قوا تأکید فرمودند که نیازمند تأمل جدی است چرا که روسای قوای سه گانه باید دقت کنند تا به حضوری شکلی و تشریفاتی نرسیده باشند روسای قوای سه گانه باید دقت کنند که بسیاری از مسائل مرتبط با فرهنگ سازی کشور را باید با توجه به مصوبات شورایی که در آن موثرند به واسطه حوزه بسیار گسترده مسئولیتی که به عهده دارند عملیاتی کنند.
4- بند 4 دستور ابلاغی به درستی بر ارتقاء کمی و کیفی مصرف و تولید محصولات و کالاهای فرهنگی جز با سیاستگذاری های درست و اقدام پیگیر و مستمر و به صحنه آوردن همه ی ظرفیت های ملی این عرصه، ممکن نخواهد شد لذا شورای عالی باید تصویری از سیاستگذاری درست را با توجه به نیازهای قابل توضیح کوتاه ، میان و بلند مدت فرهنگی ترسیم کند نیازهایی در دو حوزه داخلی و خارجی که پاسخگوی مخاطبین باشند مخطبینی که حتی بدون خواست ومیلشان می توانند و باید مورد سیاستگذاری و اثرپذیری از تولیدات متنوع فرهنگی ایران اسلامی باشند.
5- رهبری در بند 5 بر ضرورت پیگیری جدی پیشرفت و شتاب حرکت علمی و فناوری کشور بعنوان یکی از اساسی ترین اولویت های در چارچوب نقشه جامع علمی تأکید فرمودند نقشه جامع علمی که باید توان تعریف پیشرفت و رشد در حوزه علمی را مورد بازنگری قرار داده و کشور را به سمت آموزش عقلانی ، پاسخگوی نیازهای اجتماعی و با بهره وری بالا سوق دهد شورا باید مسئولیت و و ظایف آموزش و پرورش را با نعیار نیازهای بلند مدت فرهنگی مورد بازخوانی قرار دهد. باید چارچوب رشد و توسعه دانشگاهی را اعم از کمی و کیفی مطالعه و دانشگاه را بعنوان محل اتکاء جامعه باز تعریف کند. دانشگاهی پژوهش محور و توانمند برای رفع مسائل و مشکلات کشوری که هزینه های بالای تحصیلات عالی فرزندانش را متحمل می شود.
6- بند 6 حکم صادره به موضوع بسیار کلیدی مهندسی موضوع تحول و نوسازی در نظام آموزشی و علمی کشور اعم از آموزش عالی و آموزش و پرورش و نیز تحول در علوم انسانی با نگاهی فرهنگی اشاره دارد نگاه فرهنگ محوری که طی سالهای گذشته در پرداخت مکرر به تغییرات ساختاری و محتوایی آموزش عالی و آموزش و پرورش کشور همچنان مغفول مانده است لذا تغییرات مکرر حامل نتایج و دستاوردهای قابل ارائه و دفاع نبوده و نیست.
7- شورای عالی فرهنگی باید با علم بر سیر بهمن وار تولیدات فرهنگی در جهان بتوانند نسبت به تصمیم سازی های موثر و به موقع اقدام کنند تا مانند واژه یابی گرفتار تأخیری دائمی نباشیم. تأخیری که ناچارمان می کند تا ضمن واژه گذینی مناسب به رفع عادت عمومی ناشی از ممارست نباشیم. همانطور که دارا و سارا بدلیل تلاش برای مشابه سازی متکی بر توانمندی و ظرفیتهای محدود هرگز قادر به همپایی با الگوی غربی نبود. شورای عالی باید با نگاه به اهداف راهبردی فرهنگ مبتنی بر انقلاب اسلامی به تبین راهی که باید متکی بر منویات خود ترسیم کنیم اقدام کند راهی که لزوما بر اساس انفعال یا دنباله روی ، پاسخگویی و مشابه سازی تقابلی تعریف نشود.
8- اعضای محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی باید حداقل به خود توضیح دهند که فقدان 35 ساله این شورا چه خسارات و زیانی را به فرهنگ عمومی و تلاش علمی کشور وارد می ساخت.