سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 23 Apr 2024
 
۷
۲۰
در حاشیه تبلیغ دوگانه جعلی 'مذاکره ـ جنگ'

آیا اگر به شرایط غربی‌ها در مذاکرات هسته‌ای تن ندهیم باید منتظر حمله نظامی باشیم؟!

پنجشنبه ۷ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۵۶
کد مطلب: 424915
امکان ندارد هیچ ایرانی صاحب خردی بپذیرد ما به محدودیت‌های جدی تن دهیم اما تحریم‌های ظالمانة دشمن به‌طور مؤثر و یکجا لغو نشود؛ محال است هیچ ایرانی باغیرتی با این گزینه همراه باشد که توافقی بکنیم که دشمن نه تنها تحریم‌هایش را لغو نکند، بلکه درصددِ تحقیرِ ما، و تهدید امنیت ما و دانشمندان ما باشد.
آیا اگر به شرایط غربی‌ها در مذاکرات هسته‌ای تن ندهیم باید منتظر حمله نظامی باشیم؟!
جهان نيوز - مهدی فضائلی: دوگانه‌ها در نظام ذهنی و دینی سابقه‌ای به درازای تاریخ دارند؛ حق و باطل، خیر و شر، ظلم و عدل، وعقل و جهل ازجمله این دوگانه‌ها هستند. ورود دوگانه‌انگاری و دوگانه‌سازی به دنیای سیاست و سیاست‌ورزی هم امر تازه‌ای نیست و سابقه‌ای طولانی دارد. دوگانه‌ها گاهی صحیح و روایتگر واقعیت موجود در جامعه هستند و گاهی اشتباه، ساختگی و من‌درآوردی با اهداف خاص، ازجمله القای تصویری مشوش و معوج از واقعیت و خود را در طرف خوب معرفی کردن و رقیب را در طرف منفی و غیرموجه نشاندن.

دوگانه‌ها جامعه را دوقطبی می‌سازند و به‌طورمعمول اقلیت و اکثریتی را شکل می‌دهند. دوگانه‌ها درصورتِ صحیح و واقعی‌بودن، کمک می‌کنند تا تصویری شفاف‌تر از صحنه در ذهن شکل بگیرد و امکان تحلیل و شناخت موضوع آسان‌تر شود اما دوگانه‌های غلط، من‌درآوردی و ساخته‌و‌پرداخته‌شده با اهداف خاص، نه تنها به شناخت صحیح کمکی نمی‌کنند، بلکه موجب تشویش اذهان می‌شوند و آن را به انحراف می‌کشانند.

دوگانه‌سازی‌ها جامعه را دوقطبی می‌کنند و رودرروی هم قرار می‌دهند. درحالی‌که چه‌بسا این قطب‌بندی و رودررویی بی‌مبنا باشد و ازاساس باطل. پس باید مراقب دوگانه‌سازی‌های هدفمند باشیم و اجازه ندهیم هر فرد یا جریانی برپایة فرضیات غلط خود یا به‌عمد، دوگانه‌هایی را مطرح کند که جز منحرف و مشوش کردن افکار عمومی جامعه و در پی آن تحمیل هزینه به جامعه نتیجه‌ای ندارد و البته هستند کسانی که در این میان از این فضاهای ساختگی برای خود کلاهی ببافند و از آتش اختلاف، آبی برای خود گرم کنند.

در موضوع هسته‌ای نیز، که این روزها نقل محافل است و عده‌ای متأسفانه به‌‌اشتباه همه چیز را به آن گره زده‌اند، بحث دوگانه‌انگاری و دوگانه‌سازی رواج دارد. جدیدترین دوگانة این بحث، دوگانة مذاکره - جنگ است!

طراحان این دوگانه درصددند به جامعه دو چیز را القا کنند: نخست اینکه، اگر گزینة مذاکره را نپذیریم، گزینة بعدی جنگ است؛ یا باید مذاکره را با همین شرایط بپذیریم و هرچه دشمن گفت قبول کنیم، یا لباس رزم بپوشیم وبرای جنگ آماده شویم!

نکتة دوم، اینکه ما هم مثل اکثریت قریب‌به‌اتفاق جامعه طرف‌دار صلح هستیم، اما عده‌ای که قاعدتاً در اقلیت‌اند، طرف‌دار جنگ هستند و نشانه‌اش هم اینکه با مذاکرات مخالفت می‌کنند و پای چون‌و‌چرا و شرط و شروط را به میان می‌کشند.

این دوگانه ازآن‌رو طراحی شده است که سازندگانش می‌دانند جنگ و جنگ‌طلبی خوشایند جامعه نیست و ازاین‌طریق تلاش می‌کنند منطق و ارادة ضعیف خود را در پوشش صلح‌جویی جا بزنند و منطق محکم طرف مقابل را با انگ جنگ‌طلبی به محاق ببرند.

واقعیت این است که دوگانة مذاکره ـ جنگ دوگانه‌ای جعلی و ساختگی است که در ایران و امریکا طرف‌دارانی دارد. طرف‌داران امریکایی این دوگانه می‌کوشند با برجسته‌ کردن آن، هم هیمنه و اقتدار روبه‌زوال امریکا را بازسازی کنند هم زمینة امتیازگیری بیشتر در مذاکرات را فراهم آورند و هر روز در جهت تحمیل شرایط ناعادلانه و زیاده‌خواهانه خود قدم‌های بلندتری بردارند؛ طرف‌داران ایرانیِ این دوگانة جعلی نیز با پررنگ کردن آن می‌کوشند ضعف اراده و تدبیر خود را توجیه کنند و امتیازدهیِ بیشتربه حریف را ناگزیر جلوه دهند.

روایت صحیح از شرایط امروز این است که نه امریکا در شرایطی است که بتواند جنگی را علیه ما به راه اندازد، نه هیچ‌کس در کشور خواهان جنگ است. تنها دوگانة صحیح و واقعی در شرایط امروز توافق خوب - توافق بد است. و توافق خوب آن است که نخست، سرانجامِ فناوری هسته‌ای ما را مطابق معاهدة NPT به رسمیت بشناسد، دوم آنکه، منجر به لغو تحریم‌های ظالمانه شود؛ سوم اینکه، امکان تحقیق و توسعه را از ما سلب نکند؛ و بالاخره اینکه موجب عزت و سربلندی ملت ایران شود.

امکان ندارد هیچ ایرانی شرافتمندی این شرایط را برای توافق خوب قبول نداشته باشد و برای‌مثال با از دست دادن فناوری راهبردی هسته‌ای که برای ما تولید قدرت می‌کند و آیندة انرژی را تضمین می‌نماید و صدها فایدة صلح‌آمیز دیگر در صنعت، پزشکی، کشاورزی و... دارد، موافق باشد.امکان ندارد هیچ ایرانی صاحب خردی بپذیرد ما به محدودیت‌های جدی تن دهیم اما تحریم‌های ظالمانة دشمن به‌طور مؤثر و یکجا لغو نشود؛ محال است هیچ ایرانی باغیرتی با این گزینه همراه باشد که توافقی بکنیم که دشمن نه تنها تحریم‌هایش را لغو نکند، بلکه درصددِ تحقیرِ ما، و تهدید امنیت ما و دانشمندان ما باشد.

تن ندادن به توافق بد نه‌تنها ما را با گزینة جنگ مواجه نمی‌کند، بلکه اقتدار ما را افزایش می‌دهد و شرایط دستیابی ما را به موقعیت برتر در مذاکرات فراهم‌تر می‌سازد؛ همان‌گونه که در دور قبلی مذاکرات همین تیم، طرف مقابل حتی حاضر به دادن پنج سانتریفیوژ هم نشد و با وقاحت تمام پیشنهاد جمع کردن کل تأسیسات هسته‌ای را مطرح کرد، پیشنهادی که به تعبیر آن روز جناب آقای روحانی «مضحک»، «نارسا» و شبیه «کاپیتولاسیون» بود و «سه کشور اروپایی باید به‌خاطر آن از ملت ایران پوزش» می‌طلبید؛ و امروز ناگزیر شدند به بیش از شش‌هزار سانتریفیوژمستقر در نطنز و فردو تن بدهند.

البته معنی این سخن آن نیست که ملّت آزموده و شجاع ایران در صورت ضرورت و به‌هنگام دست‌اندازی دشمن پا پس می‌کشد و در سنگر ذلّت پناه می‌گیرد که در آن‌صورت درسی فراموش نشدنی به دشمن خواهد داد و او را از کردة خویش پشیمان خواهد ساخت.

تن دادن به توافق بد در شرایط امروز نه تنها هیچ دستاورد مؤثراقتصادی، که مهم‌ترین انتظار مردم از مذاکرات است، برای ما به‌دنبال ندارد، بلکه اقتدار موجود ما را هم مخدوش و ایران ضعیف را در برابر تهدیدات بالقوه و بالفعل آسیب‌پذیرتر می‌سازد.
مرجع : فارس
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


تازه اگه میخواستن تحریمها رو لغو کنن که نمیخوان و فقط میخوان هروقت دلشون خواست تعلیق کننم نباید با بازرسی نظامی موافق میشد بعد دونستن اسرار نظامی ما با محاسبه کامل اول سیستم دفاعیمون و زمینگیر میکنن بعدم کشورو به اشغال کامل درمیارن سند زنده اش عراق
زنده باد اصلاحات
ما باید بپذیریم که غرب به خصوص آمریکا صدها سال از ما جلوتر و پیشرفته تر هستن و باید بردگی آنها را بکنیم و هر چی گفتن با جان و دل بپذیریم تا شاید ما هم کمی پیشرفت کنیم
بعد از 36 سال آمریکا رو که له کردین!حالا یه جنگ دیگه راه بندازین تا خیالتون راحت شه!دیگه مردم نه به چپ اعتماد دارن نه راست!چون همشون دروغ گو هستن.منتظر خشم حزب الله باشین
نیمـــآ
Iran, Islamic Republic of
قطعا و یقینا اگر شیطان بزرگ توانایی و جرات مقابله نظامی با ما را داشت حتی یک ثانیه هم درنگ نمی کرد و پای میز مذاکره نمی آمد. جنگ با ایران فقط و فقط توهمی است که در ذهن یک عده غرب زده ایجاد شده و با سوء استفاده از آن، به دنبال از بین بردن غرور و عزت ملی هستند.
سعيد110
Iran, Islamic Republic of
اگر تمام مراكز نظامي خود را بي قيد شرط، در معرض ديد بازرسان (جاسوسان) آژانس انرژي اتمي قرار دهيم، بطوريكه نه تنها با چشمان باز، بلكه از نقطه نظر همراه داشتن انواع و اقسام ابزارهاي جاسوسي، هيچگونه محدوديتي هم نداشته باشند، محال ممكن است، تكرار مي كنم، محال ممكن است غرب (1+5) و علي الخصوص آمريكاي جنايتكار، فرايند راستي آزمايي را به سرانجام خود برساند و به لحاظ صلح آميز بودن رفتارهاي جمهوري اسلامي ايران در حوزه انرژي اتمي، سندي متقني به دست ما بدهد.
آيا ديپلماتهاي ما اين موضوع به اين مهمي را ملتفت هستند؟!
آيا در سناريوهايي كه براي برنامه هاي ديپلماتيك خود طرح ريزي كرده اند، جايي براي اين واقعيت بلا ترديد وجود دارد؟ اگر ندارد، برويد و بزرگترين نقص ديپلماتيك خود را با آموزش، دعا و استغفار!، و با هر عاملي كه اين توانمندي را در شما ايجاد كند، جبران كنيد.
دوگانه اینه یا توافق میکنیم تحریم ها شاید لغو بشه شایدم نشه یا توافق نمی کنیم تحریم های بیشتری وضع میشه که فروش نفت رو تقریبا به صفر می رسونه!!
حران
Iran, Islamic Republic of
بله که باید منتظر جنگ باشیم
ا...
علی حسن
United Kingdom
گزینه روی میز ایران نباید فراموش شود.
خروج به موقع از ان پی تی
این یعنی تابوی کره شمالی شدن در دل آنها
اگه توافقى که به اين وضع هست و قرار هست همه اطلاعات رو بهشون بديم؛ را زيرش و امضاوکنيم بايد منتظر جتگ باشيم. نه زمانى که توافقى با اين وضع رو قبول نکنينم!

چون دشمن تنها زمانى ميتونه با خيال راحت به جنگ با کشورى بپردازه که از اطلاعات نظامى و دفاعى و تعداد تجهيزات و نيروهاى اون کشور باخبر باشه!
امینم
احسند
مصطفي
ماجرا اين است كه ايران وارد بازي ساخته آمريكا شده است. در اين بازي مطالبات آمريكا حد يقف ندارد تا با اين كار به يكي از دو هدف خود برسد:
1- هدف نخست اين است كه ايران مسئول شكست مذاكرات شناخته شود و مشروعيت بين المللي براي انزواي ايران و تحريمهاي گسترده فراهم شود و بعد از چند سال زمينه حمله نظامي بين المللي مشابه عراق فراهم شود.
2- ايران تسليم آمريكا شود و اعتبارش در دنيا از بين رود و تحقير شود اما همچنان اتهامات آمريكا ادامه داشته تا با حمله نظامي كار را تمام كند.
اكنون ايران تنها يك راه دارد و آن حمله پيشدستانه به تمام پايگاههاي آمريكا و اسراييل در منطقه است يعني كل منطقه به آتش كشيده شود تا شايد بعد از آن نظم و شكل جديدي ايجاد شود و كشورهاي مرتجع منطقه هم يا باما يا دشمن ما خواهند بود. در آن صورت مطمئنا آمريكا حاضر است موازنه مذاكره به نفع ايران تمام شود و قضيه هسته اي براي هميشه فيصله پيدا كند.
ج س همدانی
Iran, Islamic Republic of
اگر به شرایط غربیها تن دهیم و نفوذ در مراکز نظامی و اطلاعات نظامی را بدست بیاورند باید منتظر حمله و جنگ آنها باشیم ، دو کشور را دقت کنید
۱_ عراق زمان صدام، عراق با شرایط غرب پیش رفت هنوز دارد کشته می دهد بیش از ۱/6میلیون نفر زخمی و میلیونی آواره کشته هنوز هم اگر جمهوری اسلامی ایران به دادشان نمی رسید چه وضعی بودند قابل تصور نیست
۲_ کره سمالی ، اجازه نداد محکم ایستاد ، راجع به کره هیچ غلطی نتوانستند بکنند ،
۳_ ایران نه مثل عراق که کاملا با شرایط غرب پیشرفت و نه مثلکره شمالی که بمب اتم ساخت و همسایه ها با او در افتادند ، ما نه تسلیم و سازش و نه بمب و ۰۰۰ ایران طبق قوانین دینی خود و هماهنگ با سازمانهای جهانی پیش برود
اصلا مذاکره با 5+1 بر مبنای تهدید و زور گوئی صورت گرفته است و الا چه اجباری به مذاکره بود. کسی که ادعای استقلال میکند دیگر نیازی به تائید کسی ندارد و یا نیازی به ثابت کردن بعضی چیرها ندارد. مگر اسرائیل اجازه میدهد تا سایت های اتمیش مرد بازرسی قرار بگیر؟
Norway
جهان نیوز عزیز
ضمن تایید صحبت های ان سایت محترم ، لطفا اینرا اعلام کنید که اتفاقا تن دادن به یک توافق بد قطعا دشمن را ترغیب و جنگ اتفاق خواهد افتاد . دلایلش چندان مبهم نیست . منتهی اول انسان بایستی تکلیفش را باخودش روشن کند و توجیهات نفسانی راکنار بگذارد .
همایون
United States
سیاست معامله با دشمن غلط است. اگر دشمنان ما که با آنان به مذاکره نشسته ایم در این نبرد حتی نسبتا پیروز در آیند از این شگرد برای همیشه استفاده خواهند کرد و برای مابا بهانه های دیگر و تحریم های دیگر زمیته معاملات مخرب دیگر بنا میکنند تا ما را به لبه پرتگاه نزدیکتر کنند.
نه
اگر
اجازه
بازرسی
دهیم
حمله
میکنند
امام
فرمود
آمریکا
هیچ
غلطی
نمیتواند
بکند
مسعود دیپلمات
از قضا دوگانه مورد بحث جنابعالی، مذاکره یا جنگ نیست.
بلکه این دوگانه عبارت است از "توافق بد" یا "تحریم". بدیهی است که تحمل "تحریم" ها بهتر است از "توافق بد". از طرف دیگر افزایش روزافزون کشور های مورد تحریم آمریکا فرصت دیگری را برای تعامل کشورهای تحریم شده برای تعامل با یکدیگر بوجود می آورد. نظیر تعامل روسیه و ایران بعد از ماجرای کریمه و تعامل ایران با کره شمالی و عراق و سوریه و . . . که در نهایت موجبات شکت خصم را بدنبال خواهد داشت. و لذا تنها گزینه قابل بحث و مورد قبول، دوگانه "توافق خوب" و "رفع تحریم" ها می باشد و بس که این امر مهم البته تیم مذاکره کننده بسیار هوشمند و قوی را می طلبد.
.
ترسیدیم !
خخخخخخخخخخخ
جلیل باقرزاده اصلانی
فرمایشات مقام معظم رهبری درباره خطوط قرمز هسته ای دیگر از این صریح تر نمی تواند باشد .
امروز تک تک مسوولین در نظام و قوای سه گانه وظیفه دارند از حقوق اعتقادی و اسلامی و اقتدار ملت بزرگ ایران اسلامی و دست آورد های انقلاب که با به ثمر نشستن خون پاک شهدا به دست آمده است دفاع کنند .
دروغ گویان و منافقان و خوارج و خاینین حق خروج از کشور را نداشته باشند ، سربازان گمنام امام زمان (عج) به وظیفه شرعی و اصلی خود در افشا و دستگیری آنها دریغ نکنند ، مبادا همچون بسیاری از فراریها مانند بنی صدر و مهاجرانی و گنجی و خاوری ها ، این نامردان روزگار هم فرار کنند و به ریشمان بخندند .
فاسدان را از هر طبقه و قشری که باشد دستگیر و به مجازات اسلامی برسانید تا ریشه " فتنه "خشکانده شود تا بعد از آن هیچ کس جرأت به زبان آوردن لفظ تحریم و تحقیر را به خود ندهد .
علي محمد حسيني طاهري
Iran, Islamic Republic of
اجازه بازرسي ندهيد لبه تيغ تيز تحريم ها ما مردم هستيم من جزء اقشار آسيب پذير جامعه ميباشم ولي ما آماده تحمل همه شرايط سخت هستيم