پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
 
۴
۳

بدعت نگذاریم

بیژن نوباوه
پنجشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۵۸
کد مطلب: 436056
مردم از نمایندگان خود در خانه ملت، توقع دارند ابعاد موضوع را برای آنها شکافته و نظرات موافق و مخالف خود را با دلایل قابل پذیرش ارایه کنند. بدین ترتیب درباره خوب و بد موضوع، همه ملت با هم تصمیم گرفته و البته آن تصمیم و پیامدهای آن را خواهند پذیرفت.
جهان نيوز - بیژن نوباوه*: این روزها بحثهای زیادی درباره توافق انجام شده در مذاکرات هسته‌ای کشور در جریان است. منتقدان و موافقان تحلیلهای گوناگونی ارایه می‌کنند که هر کدام در جای خود قابل بررسی و توجه است. انجام این 
گفت و گوها و ارایه تحلیلها، می‌تواند در شناخت بیشتر زوایا و محاسن و معایب کار به مردم کشور و حتی کارشناسان و سیاستمداران کمک کند.

در این میان نکته ای که گاه در برخی تحلیلها مغفول می‌ماند، موضوع اختیارات و وظایف مجلس شورای اسلامی در بررسی و اعلام نظر در مورد توافق است. عده‌ای می‌گویند مجلس به دلیل آنکه مصوبه‌ای در خصوص حفظ دستاوردهای هسته‌ای کشورمان داشته، اختیار کار را به شورای عالی امنیت ملی سپرده است. مستند آنها نیز این است که در آن مصوبه تصریح شده است دولت متن توافق را به مجلس صرفا «ارایه» می‌کند. آنها می‌گویند چون در این مصوبه، تنها کلمه «ارایه» ذکر شده و حرفی از «تصویب» آن به میان نیامده، بنابراین توافقنامه تنها با موافقت شورای امنیت که در یکی دو جای مصوبه هم اسم آن ذکر شده، قابلیت اجرا پیدا می‌کند.

اما فارغ از هر دیدگاهی، حقیقت صریح قانون اساسی این است که هیچ کس نمی تواند اختیار مجلس را در تصویب مقاوله نامه ها و توافقنامه های بین المللی، بگیرد. این موضوع در اصول گوناگون قانون اساسی هم ذکر شده و تخلف از آن، امکان پذیر نیست. باید به منتقدان نقش مجلس در تصویب توافق وین، تذکر داد که این بدعت خوبی نیست که اختیار مجلس و وظایف آن را سلب کرده یا تخریب کنیم. بدین ترتیب در آینده ممکن است هر کسی با استناد به این رفتار، موضوعات الزام آور دیگری طرح کند و خواستار عدم دخالت مجلس شود.

مردم از نمایندگان خود در خانه ملت، توقع دارند ابعاد موضوع را برای آنها شکافته و نظرات موافق و مخالف خود را با دلایل قابل پذیرش ارایه کنند. بدین ترتیب درباره خوب و بد موضوع، همه ملت با هم تصمیم گرفته و البته آن تصمیم و پیامدهای آن را خواهند پذیرفت.

این روزها در آمریکا هم، همین توافق در وضعیتی مشابه در مجلس سنا، در دست بررسی است. در آمریکا با اینکه رئیس جمهور این کشور در برخورد با زیاده خواهی های سناتورها اختیار تام دارد و می‌تواند هر مصوبه پارلمان را وتو کند، اما باز هم می‌کوشد به هر ترتیب ممکن اعضای مجالس سنا و کنگره را قانع کند تا مبادا در آینده تصمیمات سیاسی تنها به اعتبار یک حزب، به قانون تبدیل شود. توجه به رأی عمومی ملت در قالب مجالس قانونگذاری در جوامع گوناگون، امری تغییرناپذیر است. چندی پیش در یونان هم مجلس این کشور حتی پس دادن بدهی های کشور به اروپا را به رأی عمومی گذاشت تا در آینده ضمن حفظ سرمایه اجتماعی ملی، اثر منفی احتمالات ممکن را کاهش داده و مردم را با خود همراه داشته باشد. اساسا مجلس در نظام سیاسی، برای همین شکل گرفته تا تصمیم ها، با کارشناسی و روشن‌بینی اخذ شود، تا اگر قرار شد تصمیم جدید گرفته شود همه مردم با آن همراهی کرده و از هر گونه بحران احتمالی یا چند قطبی شدن کشور جلوگیری شود.

با این همه بعید می‌دانم شورای عالی امنیت ملی بخواهد کار بررسی «برجام» را به تنهایی مدیریت کرده و پیامدهای احتمالی آن در آینده را بر عهده بگیرد، زیرا اگر مشکلی هم بروز کند، شورای عالی امنیت ملی نمی تواند توان کافی برای پاسخگویی به آن داشته باشد.

بی‌گمان توافق انجام شده در وین، دارای معایب و محاسنی است که این موارد باید در نزد افکار عمومی جامعه، مورد چالش جدی قرار گیرد، مجلس شورای اسلامی، همانجایی است که می‌تواند این مهم را به انجام برساند. مجلس، برآمده از رأی مردم است و هر تصمیمی بگیرد، همدلی بیشتری را از سوی مردم به همراه خواهد آورد.
* نماینده مجلس شورای اسلامی
منبع:قدس
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


ناشناس
Romania
با عرض خسته نباشید خدمت سایت جهان نیوز ، سوالی هست که دخواست میشود شما پاسخ دهید:
در امریکا هم کنگره و هم مجلس نمایندگان اظهار میکنند که به ایران خیلی امتیاز دادید و در ایران نیز مجلس و منتقدان میگویند ایران خیلی امتیاز به 5+1 داده است.
قضیه چیست ؟
Norway
قضیه این است که از نظر انها برد یعنی جمع کردن پیچ و مهره هسته ای و تغییر نظام . و از نظر ما برد یعنی اینکه بتوانیم به حقوق خود برسیم و غنی سازی ادامه پیدا کند نه اینکه از این بستر به صنایع دفاعی ما نیز دست اندازی کنند و نه اینکه بازگشت پذیری تحریم ها انچنان راحت باشد که حتی با اعتراض ما نسبت به نقض برجام توسط طرف مقابل تحریم برگردد . من کلیشه ای صحبت نمی کنم شعار هم نمی دهم . ابعاد مختلفی از برجام تا این لحظه اشکار شده است . متوجه شدید ؟؟/!!!!!
نامه ای به اصولگرایان و جبهه پایداری ها

1-در مورد توقیف 9 دی به نظر من این کار شدیدا اشتباه است البته من بشدت با روش و تفکرات این نشریه مخالفم اما این کار اصلا درست نبوده و تذکر به کیهان و رجانیوز اگر بابت پرونده هسته ای باشد بسیار کار غلطی است و بستن صدای منتقد اشتباست.و باید نشریه 9 دی هم هر چه زودتر باز شود انشاالله

2-تلاش کنیم همون قدر که دوست نداریم خودمان در محدودیت باشیم از محدودیت دیگران خوشحال نشویم.
...

3-بنظر من شما و دیگر نشریات و سایتهای جبهه پایداری و اصولگرا کمی تدبر کنید آیا محدود شدن رئیس دولت اصلاحات به نفع شما بوده یا به ضرر شما؟؟؟؟؟؟؟

4-آیا ممنوع التصویری و ممنوع البیانی آقای... به نفع شما اصولگرایان و مردم تمام شد یا بنفع جریان اعتدال و کارگزاران و راست میانه و طرفداران هاشمی و لاریجانی؟؟؟؟؟؟؟

5-باور کنید جبهه پایداری نیاز شدید به جناح چپ دارد.شک نکنید شما دارید با دست خودتان مجلس را دو دستی به کارگزاران سازندگی و طرفداران لاریجانی میدهید!!!!!!!!!!

6-تلاش کنید برای انتخابات مجلس چهره هایی مثل آقای باقری لنکرانی را از شیراز و دکتر جلیلی را از قم به مجلس بفرستید و با لاریجانی و طرفدارانش ائتلاف نکنید
از آن طرف هم فضا را برای آقای خ... و چپ ها و چهره هیی مثل دکتر عارف و دکتر پزشکیان باز کنید تا در مجلس فراکسیونی از چپ ها و خط امامی ها به رهبری دکتر عارف و فراکسیونی از اصولگراها و پایداری ها به رهبری دکتر حدادعادل و دکتر جلیلی و دکتر باقری لنکرانی تشکیل شود آنقدر خواهید دید جلوی قدرت گرفتن طرفداران لاریجانی و طرفداران کارگزاران سازندگی و هاشمی رفسنجانی در مجلس گرفته خواهد شد.

7-عده ای مفت خور که بوی کباب واردات به مشامشان رسیده و از رفع تحریم یک شبه میلیاردر میشوند سعی میکنند مجلس را بی خاصیت نشان دهند سازمان بازررسی و دیوان محاسبات را بی خاصیت نشان دهند.
متاسفانه در مجلس هم عده ای با این جریان همدست شده.تنها راه این است که مجلس را یک خانه تکانی حسابی کرد و چهره هایی پاک دست از چپ ها و اصولگرایان وارد مجلس بعدی شوند.نه یک عده کارگزاران سازندگی و راست سنتی بنام ائتلاف اعتدالیون.

تا دیر نشده فضا را برای خ... باز کنید خواهید دید هاشمی رفسنجانی و لاریجانی منزوی خواهند شد و ارزشی ها و انسانهای پاک دست به مجلس خواهند رفت و مجلسی قوی از چهره هایی متضاد اما پاک دست مثل دکتر عارف و دکتر پزشکیان و دکتر حداد عادل و دکتر جلیلی و حتی طرفداران قالیباف خواهیم داشت.

حرف آخر:مهم نیست و حتی اشکال ندارد مجلس دست چپ های میانه رو باشد یا اصولگرایان بلکه نگذاریم مجلس دست ائتلاف اعتدال و کارگزاران سازندگی و راست سنتی و جناح سرمایه داری بیفتد.
در انتخابات ریاست جمهوری فضا را بر دکتر عارف و محسن رضایی و قالیباف بستیم نتیجه اش این شد
برای مجلس این اشتباه را تکرار نکنید.