کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

قبح‎شکنی سوپرمارکتی! / سفر به دریاکنار با رقص و آواز

24 بهمن 1394 ساعت 11:29

اگر کاری حرام است و نباید انجام شود چرا با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام می‎شود؟ مگر بدحجابی حرام نیست؟ چرا در فیلم‎ها با آن تسامح صورت می‎گیرد؟ چرا در فیلم‎ها اختلاط زن و مرد به آسانی نمایش داده می‎شود و رقص و آواز به سبک فیلم هندی و فیلم‎فارسی قدیم احیاء شده است؟


به گزارش جهان، دکتر محمد لطفی زاده در "منبر اینترنتی" نوشت:
 
به نام خدایی که هنرمند است
 
سلام علیکم
 
اخیراً فیلمی با عنوان (دریاکنار) به شبکه نمایش خانگی و سوپرمارکت‎ها راه یافته که در این یادداشت قصد داریم چند نکته درباره این فیلم تقدیم نماییم.
 
این فیلم که آن را می‎توان بیشتر تبلیغ شهرک دریاکنار در شمال کشور دانست در صدد آن بوده که در کنار فضای طنز و البته با نگاهی به ژانر وحشت، به تقبیح (تهمت زدن) بپردازد و عواقب این گناه را گوشزد نماید.
 
مانند بسیاری از فیلم‎های دیگر، در این فیلم هم هدف، وسیله را توجیه کرده و برای نمایش قبح (تهمت زدن) و (سوء ظن به دیگران) به رقص و آواز و نمایش جلوه‎هایی از بدحجابی، اختلاط زن و مرد نامحرم، تجمل‎گرایی و نظایر آن پناه برده شده است. در سکانس‎های مختلف و متعدد فیلم، رقص و آواز دیده می‎شود و اساساً فیلم با آواز و حرکات موزون دو بازیگر اصلی فیلم در مسیر مسافرت به شهرک دریاکنار آغاز می‎شود. از سویی حجاب نامناسب و بخصوص آرایش غلیظ بازیگران زن (که با گریم تفاوت دارد) و نمایش تجمل گرایی (سوار شدن زوج جوان در ابتدای زندگی بر ماشین میلیاردی) رشته‎های هدف فیلم را به راحتی پنبه کرده است. در کنار این موضوع، فیلمنامه ضعیف و بازی نه چندان جالب بازیگران که سطح فنی بالایی ندارد را که ضمیمه کنیم از این فیلم جز یک پوسته و تبلیغ شهرکی تفریحی در شمال کشور چیزی باقی نمی‎ماند.
 
در حاشیه این فیلم و فیلم‎های مشابه آن این سؤال مطرح است :
 
اگر کاری حرام است و نباید انجام شود چرا با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام می‎شود؟ مگر بدحجابی حرام نیست؟ چرا در فیلم‎ها با آن تسامح صورت می‎گیرد؟ چرا در فیلم‎ها اختلاط زن و مرد به آسانی نمایش داده می‎شود و رقص و آواز به سبک فیلم هندی و فیلم‎فارسی قدیم احیاء شده است؟
 
این روزها که جشنواره فیلم فجر هم در حال برگزاری است، گشت ارشاد در کنار برج میلاد حضور یافته است. از سویی مردم و بخصوص اهالی سینما ارشاد می‏شوند که بدحجابی کار حرامی است و نباید انجام شود و از سویی دیگر به همان اهالی محترم سینما مجوز داده می‎شود که در فیلم، بدحجابی را به نمایش بگذارند و ترویج کنند. این تناقض در ذهن یک نوجوان چگونه حل می‎شود؟
 
قبح‎شکنی یک شبه و یکباره اتفاق نمی‎افتد. کسی نگوید که این فیلم‎ها بیننده ندارد و وضع و اثر مخرب ماهواره و حتی اینترنت به مراتب بدتر است و وضع خیابان‎های ما بخصوص در نقاط مرفه شهر تهران تعریفی ندارد. آمار فروش فیلم‎های سوپرمارکتی بخصوص فیلم‎هایی از این دست (دریاکنار) که با محوریت خوانندگان نابازیگر و چهره‎های بزک شده بازیگران زن درجه دو نشان می‎دهد این فیلم‎ها کم بیننده ندارند و اتفاقاً نرم و آرام تأثیر خود را می‎گذارند.
 
کاش مسئولین سینمایی، نقش (ارشادی) خود را پررنگ‎تر ایفا کنند و با هم‎اندیشی و اقناع، سینماگران را به رعایت یک خط قرمز واحد مبتنی بر اسلام، در زمینه عفاف و حجاب مجاب نمایند.
 
و صلی الله علی محمد و آله الطاهرین


کد مطلب: 473733

آدرس مطلب: https://www.jahannews.com/sound/473733/قبح-شکنی-سوپرمارکتی-سفر-دریاکنار-رقص-آواز

جهان نيوز
  https://www.jahannews.com