کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

جلسه علنی سوال از رئیس‌جمهور؛

سوال نمایندگان: چرا بی تدبیری؟ چرا مثل دولت قبل؟/ رئیس جمهور: راهی جز اعتدال نداریم/ مجلس قانع نشد/ روحانی رای نیاورد

6 شهريور 1397 ساعت 9:12

باید با زبانی درست و صحیح به گونه‌ای با مردم سخن بگوییم که مردم باور کنند مشکلات این چند ماهه زودگذر است


گروه سیاسی جهان نیوز: جلسه علنی صبح امروز (سه‌شنبه) نمایندگان مجلس شورای اسلامی از به ریاست علی لاریجانی رئیس مجلس و با تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید آغاز شد. سوال از رئیس جمهور مهمترین دستور کار نشست علنی صبح امروز پارلمان است.

طبق ماده 212 آیین‌نامه داخلی پارلمان، بر اساس اصل هشتاد و هشتم (88) قانون اساسی، در صورتی‌ که حداقل یک‌ چهارم کل نمایندگان بخواهند درباره یک یا چند وظیفه رئیس‌جمهور سؤال کنند، باید سؤال یا سؤالات خود را به طور صریح و روشن و مختصر همگی امضا و به رئیس ‌مجلس تسلیم نمایند. رئیس مجلس موضوع را در اسرع وقت به کمیسیون‌های تخصصی مربوط، ارجاع می‌نماید. هر کمیسیون موظف است حداکثر ظرف یک هفته با حضور نماینده معرفی شده رئیس‌جمهور به آن کمیسیون و نماینده منتخب سؤال‌کنندگان تشکیل جلسه دهد. در این جلسه نماینده رئیس‌جمهور پاسخ مقتضی را از طرف رئیس‌جمهور ارائه خواهد نمود تا به نمایندگان سؤال‌کننده گزارش شود.

پس از یک ‌هفته از طرح سؤال در کمیسیون یا کمیسیون‌ها چنانچه هنوز حداقل یک‌ چهارم کل نمایندگان مجلس از سؤال خود منصرف نشده باشند رئیس مجلس موظف است در اولین جلسه سؤال یا سؤالات آنان را قرائت و فوراً برای رئیس‌جمهور ارسال کند. این سؤال یا سؤالات ظرف چهل و هشت ساعت تکثیر و در دسترس نمایندگان قرار می‌گیرد.

طبق تبصره یک این ماده، تعداد سؤالات نباید از پنج سؤال بیشتر باشد.

همچنین در تبصره 2 این ماده تصریح شده است پس از ارسال سؤال یا سؤالات برای رئیس‌جمهور، کاهش امضاها سبب خروج سؤال یا سؤالات از دستور نمی‌گردد.

بر اساس ماده 213 آیین‌نامه داخلی مجلس، رئیس‌جمهور موظف است ظرف یک ‌ماه از تاریخ دریافت سؤال یا سؤالات، در جلسه علنی مجلس حضور یابد و به سؤال یا سؤالات مطروحه نمایندگان پاسخ گوید مگر با عذر موجه با تشخیص مجلس شورای اسلامی.

مدت طرح سؤال یا سؤالات از طرف نمایندگان منتخب سؤال‌کنندگان حداکثر 30 دقیقه و مدت پاسخ رئیس جمهور حداکثر یک ‌ساعت است که طرفین می‌توانند وقت خود را به دو بخش تقسیم نمایند. در این صورت همه سؤالات و پاسخ‌ها در بخش اول وقت هر یک از دوطرف بیان می‌شود و در بخش دوم ابهامات سؤال‌کنندگان و پاسخ‌های رئیس‌جمهور مطرح می‌گردد.

در تبصره این ماده آمده است پس از این مرحله، درباره پاسخ رئیس‌جمهور به هر یک از سؤالات از نظر قانع‌کننده بودن به صورت جداگانه رأی‌گیری می‌شود.

چنانچه اکثریت نمایندگان حاضر در جلسه از پاسخ رئیس‌جمهور به سؤالی قانع نشده باشند و موضوع مورد سؤال، نقض قانون و یا استنکاف از قانون محسوب شود، آن سؤال به قوه قضاییه ارسال می‌شود.

برای بررسی طرح سؤال از رئیس‌جمهور
روحانی وارد صحن علنی مجلس شد

حسن روحانی رئیس‌جمهور دقایقی قبل برای بررسی طرح سؤال از رئیس‌جمهور وارد صحن علنی مجلس شورای اسلامی شد.

لاریجانی: جلسه امروز می تواند کمال سیاست‌ورزی در کشور را نشان دهد

علی لاریجانی در نطق پیش از دستور خود در نشست علنی امروز مجلس (سه‌شنبه 6 شهریور 97) گفت: برای حجاج عزیز بیت‌الله الحرام که این روزها به میهن عزیز بازمی‌گردند، قبولی طاعات را آرزومندیم و از اینکه امسال برای عزیزان امکان مناسبی برای انجام این فریضه الهی حاصل آمد از دولت عربستان سعودی تشکر می‌کنم.

رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: امروز سؤال برخی نمایندگان از رئیس‌جمهور در دستور کار مجلس قرار دارد. به آقای رئیس‌جمهور و برخی اعضای هیأت وزیران که در جلسه حضور دارند خیرمقدم می‌گویم و ملاحظاتی را تقدیم می‌کنم.

وی افزود: طبق اصل 88 قانون اساسی حداقل یک چهارم کل نمایندگان می‌توانند از وظایف رئیس‌جمهور سؤال کنند. عمیق‌ بودن تفکر دموکراتیک در نظام جمهوری اسلامی را نشان می‌دهد که بالاترین مقام اجرایی کشور خود را پاسخگو می‌داند.

لاریجانی خاطرنشان کرد: این ارزش بزرگی برای ملت ماست که همه مسئولین حتی در بالاترین سطوح خود را خادم ملت و پاسخگو در مقابل ملت و نمایندگان آنها می‌داند.

وی افزود: برای ملت ما که دوران طولانی سلطنت وابسته را تحمل کرده است که مسئولین نظام شاهنشاهی با بی‌اعتنایی به پاسخگویی به ملت خود را مدیون و خاضع قدرت‌های بیگانه می‌دانستند یک شکوفایی سیاسی بزرگ است که با مجاهدت زیاد حاصل آمده است. حال آنکه بعد از 40 سال از پیروزی انقلاب اسلامی بسیاری از کشورهای منطقه هنوز گرفتار نظام‌های استبدادی و قبیله‌ای وابسته هستند و در این امر فاصله زیادی با نظام دموکراتیک جمهوری اسلامی دارند.

رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: از نمایندگان که سؤالاتی را مطرح می‌کنند و رئیس‌جمهور می‌خواهم طبق ماده 213 و ماده 113 آئین‌نامه مطالب خود را بدون خروج موضوعیت که مستلزم تذکر رئیس‌مجلس باشد بیان کند.

لاریجانی خاطرنشان کرد: نکته دیگر رعایت انصاف و حد کلام فاخر است که در بیان رهبری معظم به حس کرامت یکدیگر ظهور یافت و انشالله بر حسن ظن نسبت به یکدیگر استوار باشد.

وی در پایان افزود: با رعایت اصولی که مذکور افتاد جلسه امروز می تواند در نوع خود کمال سیاست‌ورزی در کشور را نشان دهد و شرافتی در حکمرانی را به تصویر بکشد و چون مطالب مستقیما در اختیار مردم قرار می‌گیرد در عین جدیت موضوعات مطروحه عواطف برادرانه و ادب دیوانی نظام را عیان کند.

سؤالات پاسخ روحانی به نمایندگان در صحن علنی پخش شد

در این جلسه کتابچه‌ای حاوی پاسخ به سؤال تعدادی از نمایندگان مجلس از رئیس‌جمهور بین نمایندگان پخش شد.

این کتابچه شامل 47 صفحه است که طی آن به مهمترین دلایل استمرار حوزه ارز و اقدامات صورت گرفته در این زمینه و همچنین در پاسخ به تک تک محور سؤال نمایندگان به صورت مشروح پاسخ داده شود.

دهقان خطاب به روحانی: دولت چطور با این همه ژنرال، این میزان بی‌تدبیری داشت

نماینده طرقبه به عنوان اولین نماینده سوال کننده‌ از رئیس‌جمهور:

همان موقع که آقای جهانگیری ارز 4200 تومانی را اعلام کرد، کارشناسان گفتند این روش غلط است، سه ماه و نیم طول کشید شما این نظر را قبول کنید.

چرا لیست دریافت‌کننده‌های ارز را منتشر نمی کنند؟ اگر کسی رانتی نبرده است، چرا با این خواست مخالفت می‌شود؟

در زمانی که مردم با گرانی دست و پنجه نرم می‌کنند، دولت شما صدها میلیون دلار را برای سفر اختصاص داد تا بروند آنتالیا و …

در زمان تحریک تقاضا، جلوی توزیع ارز را گرفتند، هم ارز صادرات و هم کسی می خواست 10هزار دلار ارز بفروشد، به عنوان قاچاق گرفتند.

ارز ناشی از صادرات کالا که توسط شرکت‌های دولتی و خصولتی توزیع می‌شود، 10 میلیارد دلار است، اما دو میلیارد دلار توزیع شد

شما ارزیابی از ذخایر خودتان نداشتید؟ دولت چطور با این همه ژنرال، این بی تدبیری داشت؟

به قیمت خالی کردن جیب مردم، گفته اند بیش از 80 هزار میلیارد تومان پول به کیسه تعدادی آدم مفت‌خوار و اندکی از ثروتمندان داده شود. ذخایر طلای کشور تلف شود

ماده 598 قانون مجازارت اسلامی می‌گوید هرکسی موجب تضییع اموال دولتی می شود، باید هم مجازارت کیفری شود و هم جریمه. چه کسی می‌خواهد جبران کند؟

نقوی حسینی: آقای روحانی قانون اساسی از شما خواسته اشتغال مناسب برای ملت ایجاد کنید/پشت سر رهبری حرکت کنید، پشت سر شما هستیم

 نماینده مردم ورامین به عنوان سومین نماینده سوال کننده‌ از رئیس‌جمهور:
5 میلیون بیکار در این کشور! آقای رییس جمهور شما مجری قانون اساسی هستید که از شما خواسته اشتغال مناسب، تامین اجتماعی و دستمزد مکفی برای ملت ایجاد کنید.

 به مردم بگویید شورای عالی اشتغال بالاترین مرجع اشتغال در کشور، در دوره شما چندبار تشکیل شده است؟ طرح کارورزی شما به کجا رسید؟ شما مجری قانون اساسی هستید، باید پاسخگوی مردم باشید

به مردم می‌گوییم، تحریم‌ها را له می کنیم، ما پشت سر شما آقای رییس جمهور هستیم، شما پشت سر رهبری حرکت کنید، پشت سر شما هستیم.

 از ظرفیتهای داخل کشور استفاده کنید، به نخبگان خودتان توجه کنید. وزیر صنعت شما نمایشگاهی گذاشت به اسم صنایع کوچک، ای کاش سر می‌زدید

 اشتغال مصیبت کشور است، ظرفیت های اشتغال مهمتر از شغل است. این همه روی بودجه مانور ندهید. 300 نوع شغل روی صنعت نهفته است.

 آمار خودتان است؛ بیش از 50 هزار منشاء شغل تعطیل شده است.

مرد کسانی هستند که روز سخت نظام پای کشور بایستند

فرهنگی:معضلات را به دیگران حواله ندهید، حلقه مفقوده این سال‌ها، مدیریت بوده است/تورم بالای 60 درصد است

نماینده مردم تبریز به عنوان دومین نماینده سوال کننده‌ از رئیس‌جمهور:

رکود معضلی نیست که در دولت شما بوجود آمده باشد، از قبل بوده است، اما نبود برنامه مشخص برای آن در دولت شما، تشدید کرد. برنامه های علمی برای رکود وجود دارد، اما در دولت شما برنامه ریزی مدونی وجود ندارد

 این رکورد سنگین و بی‌سابقه درحالی است که بودجه سالانه افزایش پیدا کرده است. و نقدینگی افزایش یافته است

رد شدن نقدینگی از 1600هزار میلیارد تومان موجب هجوم به بازار ارز و طلا شد
 تورم بانک مرکزی، زیر 10 درصد است، اما شواهد می‌گوید بالای 60 درصد است. رکود تورمی حاکم شده است.

رکود تورمی حتی اگر کوتاه‌مدت باشد، می تواند تاثیر طولانی داشته باشد و باید دولت دست به اصلاحات اقتصادی می‌زد، اما تحولی انجام نداد

از سال 92 دست به کدام تحول اقتصادی زده‌اید؟ در زمینه بیکاری، قاچاق و … و حتی یارانه‌ها که از آن انتقاد می‌کردید، اتفاقی نیفتاد

صحبت های روحانی برای پاسخ به سوال نمایندگان آغاز شد

سخنان حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور برای پاسخگویی به سوالات نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز خانه ملت آغاز شد.

رئیس‌جمهور در ابتدای سخنان خود به توصیه‌های رهبر انقلاب به وی برای جلسه امروز اشاره کرد و گفت: این روز را من روز مبارکی برای دموکراسی و کشور و مردم‌سالاری دینی می‌بینم. هیچ کس فکر نکند که پاسخگو بودن به عنوان یک نقطعه ضعف است، به عنوان بالاترین نقطه قوت مسئولان نظام جمهوری اسلامی ایران است که همه مسئولان پاسخگو باید باشند،  هرکدام در چارچوب وظایف خودو در چارچوب قانون که برای همه مقرر شده است.

وی افزود: دشمنان و دوستان فکر نکنند امروز آغاز شکاف بین دولت و مجلس است،  این تصور کاملا اشتباه است،  مجلس و دولت هدف بسیار بزرگی را بر دوش دارند و این بار مسئولیت را با همکاری همدیگر باید به مقصد برسانند.

رئیس‌جمهور با بیان این مطلب که بسیاری از نمایندگانی که در برابرشان سخن می‌گویم در سال 96 در انتخابات حضور فعال داشتند،‌ در کابینه دوازدهم دولت را یاری کردند،  اظهار داشت: ممکن است گلایه‌هایی را داشته باشیم اما گلایه‌ها دوستانه و برادرانه است.

روحانی ادامه داد: به نظرم سوال نمایندگان مجلس که در 5 بند تهیه شده است،  سوال‌های ملت ایران هم است،  نه تنها یک چهارم نمایندگان امروز مجلس شورای اسلامی این سوال‌ها را دارند بلکه به اعتقاد من مردم هم این سوال‌ها را دارند که چرا بیکاری و وضع بانک اینچنین است. چرا رکود و رونق شرایطی را طی می‌کنند که مورد انتظار مردم نیست.

وی تصریح کرد:‌ باید با زبانی درست و صحیح به گونه‌ای با مردم سخن بگوییم که مردم باور کنند مشکلات این چند ماهه زودگذر است. ما باید برای مردم توضیح دهیم که از این مشکلات با هدایت رهبری و هماهنگی سه قوه و نیروهای مسلح عبور خواهیم کرد. ما باید به ملت ایران عرض کنیم ما نخواهیم گذاشت توطئه‌های آمریکا پیروز شود. ملت مطمئن باشید ما نمی‌گذاریم یک مشت ضدایرانی که امروز در کاخ سفید جمع شده‌اند، بخواهند علیه ما توطئه کنند. کاخ سفید فکر نکند از پایان جلسه امروز خوشحال خواهد بود. بداند از پایان جلسه امروز به شدت اندوه‌بار خواهد شد. پایان جلسه امروز اتحاد بالاتر مجلس و دولت و بین همه مسئولان و سه قوه با نظارت و راهبری مقام معظم رهبری است. نه ترسی از آمریکا داریم و نه ترسی از مشکلات داریم و از مکشلات عبور خواهیم کرد.

رئیس‌جمهور ادامه داد:‌ برای جلوگیری از قاچاق نیازمند تولید باکیفیت داخلی هستیم و باید کمک کنیم به تولید داخلی و خدمات با کیفیت در داخل. مگر کالایی که به لحاظ فرهنگی نمی‌توانیم سمتش برویم. چطور توانستیم از 25 میلیادر دلار قاچاق توانستیم برسیم به 12.5 میلیارد دلار در مدت 4.5سال. می‌دانید ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، فرا قوه‌ای‌ است. مبارزه با قاچاق تنها کار دولت نیست.

روحانی با بیان اینکه در قاچاق ازوییل برمبنای پیمایش، قاچاق از 7.8 میلیارد به نیم میلیارد در سال 95 رسید،‌ تصریح کرد: در زمینه قاچاق، نقش نیروی انتظامی و سربازان گمنام و نیروهای نظامی دیگر بخصوص سپاه، پررنگ است. مرزهای جنوبی را در اختیار سپاه قرار دادیم و با کمک همه اینها توانستیم به این عدد برسیم. سوال باید چنین باشد که دولت چطور توانست قاچاق 25 میلیارد را به 12.5 میلیارد رساند و حالا برنامه‌اش چیست که به صفر برساند.

رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنانش به موضوع برجام اشاره کرد و گفت: دستاوردهایی در برجام داشتیم که از بین نمی‌رود. تحریم تسلیحاتی کشور را تقلیل دادیم به 5 سال که 2.5 سال دیگر تمام می‌شود. در زمینه اقتصادی هم گشایش‌هایی هم حاصل شد. بعد از امضای برجام و اجرایی شدن، تحریم‌هایی که مربوط به برنامه هسته‌ای بود، لغو شد. اما تحریم‌ها بخش‌های دیگر دارد که به هسته‌ای مربوط نیست.

وی افزود:‌ با 278 بانک رابطه کارگزاری داریم. هزاران حواله رد و بدل می‌شود. در زمینه بانک، 4 لایحه تقدیم مجلس کردیم که برای بانک اساسی است. برای حیثیت ایران اساسی است؛ ما کشوری هستیم ضد پولشویی و ضدتروریسم. بنابراین این لوایح بسیار کمک می‌کند در ارتباط بانکی. یکی تصویب شده، سه تا مانده است. درخواست می‌کنم تسریع کنید در تصویب این لوایح.

رئیس‌جمهور به ارائه گزارشی از وضعیت بیکاری پرداخت و ادامه داد: در زمینه بیکاری، ببینید از سال 84 تا 91 چقدر بوده است؟ اشتغال خالص ما آنقدر کم بوده که نمی‌توانم بگویم؛ 10 هزار نفر بوده! اشتغال خالص ما دو میلیون و 700هزار نفر است. این افتخار بزرگ برای کشور است. به آمار بانک مرکزی و مرکز آمار مراجعه کنید. البته اشتغال ارتباط خارجی می‌خواهد، امنیت داخلی می‌خواهد، آرامش سیاسی می‌خواهد. اما برای اولین بار در بهار 97 بیش از داوطلب کار، کار ایجاد کردیم؛ 711 هزار نفر جویای کار بودند که 756 هزار کار ایجاد شد.

روحانی گفت: البته مردم ما قانع نیستند، هنوز بیکاری فراوانی داریم. بیکاری مضمن چندین ساله داریم، رقم بیکاری ما 12.1 درصد است و به نظر من قابل قبول نیست. خانواده‌های فراوانی هستند که این اشتغال را حس نکرده اند. اگر دولت یازدهم و دوازهم مثل نهم و دهم کار می‌کرد، رقم بیکاری ما 22 درصد بود. این هنر دولت یازدهم و دوازدهم است. که البته در همهاین زمینه ها قوای دیگر کمک کردند

پایان نوبت اول پاسخ های رئیس جمهور

سوال ذوالنور نماینده قم از رئیس جمهور در صحن علنی مجلس:
اگر این آمارهای رییس جمهور  صحیح باشد، باید در چندجا نمود داشته باشد؛ تقاضای ارز کاهش پیدا کند. خودنمایی جنس خارجی باید کم شده باشد. باید تولیدات داخلی فعال شده باشد، اما چنین نشده است. اما این بحثی که قاچاق و واردات کم شده، درست نیست.

آقای رییس جمهور، در این ۶ سال که رییس جمهور هستید، تاکنون نماینده ویژه در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نداشتید.

گفتید با ۳۰۰ بانک دنیا ارتباط برقرار شد، این ارتباط با بانک‌های بزرگ دنیاست یا بانک های کوچک دنیاست؟ اگر مشکل نرم افزار است، با بانک‌های کوچک و درپیتی مشکل نداریم و با بانک های بزرگ داریم؟

اگر ارجاع به FATF می‌دهید، که بخشی تصویب شد، این دوسال که مشکل FATF نداشتیم، چرا بانک های بزرگ دنیا با ما ارتباط نگرفتند؟مشکل در برجام بود. قصه این است. برجام ماموریت را انجام نداد. تحریم های بانکی سرجایش است.

بحث بعدی درباره بیکاری است؛ زمانی که مسکن مهر ساخته شد، کارگران سر کار بودند. سه سال بعد از شروع بکارتان گفتید دو میلیون و ۶۰۰ هزار شغل ایجاد کرده‌اید، سال بعد هم گفتید ۷۰۰ هزار تا، می‌شود سه میلیون و ۳۰۰هزار شغل، اما اکنون می‌گویید دو میلیون و ۷۰۰هزار تا تاکنون.

گفتید ساعت ۹ نمی‌دانیم ساعت ۱۱ قیمت ارز چه می‌شود. مشکل کجاست؟ مشکل خودشیفتگی است، مشکل مشورت نکردن با کارشناسان است.

چه اتفاقی افتاده که بازار ما بهم می‌ریزد؟ این فضا را چه کسی درست کرد؟ یک کاخی ساختید به اسم کاخ آرزوها، برجام و تهش ارتباط با آمریکا بود. به توانمندی داخلی تکیه نشد، ارتباط با همسایگان فراموش شد. بارها گفتاید برای گزینه‌های مختلف برنامه دارید. اما ما نتوانستیم مدیریت کنیم. مشکل در توزیع ارز بود.

بخش دوم سخنان روحانی
رئیس‌جمهور در بخش دوم سخنانش پس از نطق ذوالنور گفت: 5 دی ماه سال 96 بود که مردم ناگهان دیدند که عده‌ای در خیابان شعار می‌دهند و شعارها کم کم تبدیل به شعارهای هنجارشکنانه و غیرقابل قبول برای همه مردم شد. مردم دچار حیرت شدند و درست است که مردم در راهپیمایی‌ها پاسخ قاطع دادند اما در عین حال این حادثه، حادثه کم‌نظیری بود،‌ دی‌ماه آقای ترامپ را به طمع انداخت تا اینکه در اواخر دی‌ماه اعلام کند من در برجام نمی‌مانم مگر آنکه اروپا با من در موضوع موشک ایران همراه شود.

روحانی گفت: نکته اساسی این است که چه شد کشور؟ کشوری که در مسیر آرام حرکت می‌کرد و امید در منطقه خلیج فارس و همان ایام انتخابات بود و حماسه بزرگ را آفریدند و ضربه بزرگی را به ترامپ و کشورهای اطرافش زدند، چرا یک مرتبه تغییر کرد؟ تاریخ این تغییر 5 دیماه 1396 است؛ هرکس تاریخ دیگری بدهد، آدرس غلط داده است. 5 دی 96 بود که مردم دیدند ناگهان عده‌ای امدند، شعار می‌دهند و بعد شعارهای هنجارشکنانه و غیرقابل قبول برای مردم.

مردم دچار حیرت شدند، پاسخ قاطع در راهپیمایی‌ها دادند، اما حادثه کم‌نظیری بود و نداشتیم. حادثه دیماه آقای ترامپ را به طمع انداخت تا در اواخر دیماه اعلام کند من در برجام نمی‌مانم مگر آنکه اروپا و دیگران درباره منطقه و موشک همراه شوند و اگر نشوند، یکجانبه خارج می‌شوم. بعد از آن تهدید و با ناآرامی داخل، مردم نگران شدند. بدانید تخریبِ، خرابی می‌آورد.

رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنانش به موضوع اتفاق فیضیه قم اشاره کرد و  افزود:‌ بدانید سیاه‌نمایی، زندگی مردم به سمت سیاهی می برد. کلام نیست، شعار در گوشه و کنار نیست. البته اگر شعار درباره فردی مثل حسن روحانی باشد، اهمیتی ندارد. من اگر تهدید شوم به ترور، مهم نیست. چه شد که عده‌ای هوس کردند رییس‌جمهور را مملکت را به ترور تهدید کنند؟ احساس کردند اختلاف وجود دارد. فکر کردند بین مجلس و دولت فاصله افتاده است. اگر اتحاد داشته باشیم،‌ فیضیه انقلاب به جایی تبدیل نمی‌شود که آب به آسیاب دشمن بریزند.

رئیس‌جمهور در ادامه سخنانش گفت: PMD چیزی بود که تمام کارشناسان می‌گفتند غیر ممکن است بتوانید برطرف کنید. طرح نظامی بلند مدت تبدیل به 5 ساله شد، در زمینه اقتصادی هم قدم‌های اساسی برداشته شد، برخی هم نشد که عمدتا تقصیر آمریکا بود.

وی با بیان این مطلب که نمایندگان محترم می‌فرمایید زندگی مردم مطلوب نیست و ناراحتند، کاملا درست استف  اظهار داشت: می‌پرسم آیا دولت یازدهم برای رفاه مردم کاری نکرد؟ آیا تورم در طور 4 سال 60 و چند درصد شد، حقوق کارگر، دوبرابر نشد؟ آیا مستمری 3.4 برابر و در برخی مواقع به 4 برابر افزایش ندادیم؟ دوستان می‌گویند اگر اشتغال دارند، آنهایی که رفتند را حساب نکردید، من می‌گویم اشتغال خالص، یعنی همه رفته‌ها از اشتغال جدید کم شد، این حرف من نیست، حرف مرکز آمار است. در انتخابات 92 و انتخابات 96 گفته‌ام راه من، راه اعتدال است، با تندروی به جایی نمی‌رسیم، از راست باشد یا چپ. راهی جز اعتدال و دوستی و برادری و وحدت نداریم.اشکالی ندارد مخالف دولت باشید، اما وحدت داشته باشیم. خواهش می‌کنم هم شما هم ما، هرکاری می‌خواهیم بکنیم، اصل 40 قانون اساسی را بخوانیم؛ نمی‌توانیم به منافع ملی آسیب بزنیم.

رئیس‌جمهور ادامه داد: اینکه دولت نقص دارد، حتما دارد. اما تلاش من این بوده که بهترین‌ها را جمع کنم. به همین دلیل است که سوال می‌کنید، استیضاح می‌کنید و این حق شماست. مهم است دست به دست هم بدهیم برای حل مشکل مردم. مردم نمی‌خواهند از من بپرسید و من آمار و ارقام بدهم. مردم درد را بهتر از من و تو می‌دانند و به صورت روزمره‌ای می‌بینند. لمس این مساله که زندگی مردم توام با سختی شده، وجود دارد. درمان موقت دردی را دوا نمی‌کند، درمان دائم می خواهند. چطور درست می‌شود؟ با کار دولت؟ به تنهایی خیر! با کار مجلس؟ به تنهایی نه. با کار قوه قضاییه؟ به تنهایی نه. همه با هم.

روحانی خطاب به نمایندگان مجلس گفت: پشت تریبون‌ها نگویید دچار بحران شده‌ایم. ما در مرحله آسیب‌هستیم، در گاهی مواقع در لبه آسیب‌ هستیم، اما نه بحران. ما مشکل داریم، باید دست به دست هم بدهیم. ما بدون ایراد نیستیم، شما باید تذکر بدهید. اما هیچ تصمیم بدون مشورت جمعی انجام نمی‌دهم. من برای تصمیمی، صددرصد قاطع بودم، اما دیدم حمع مخالف است و از تصمیمم برگشتم.

نمایندگان مجلس تنها از یک پاسخ رئیس جمهور قانع شدند

نمایندگان مجلس از پاسخ رئیس جمهور در خصوص قاچاق قانع نشدند

نمایندگان مجلس از  پاسخ رئیس جمهور در خصوص استمرار تحریم‌های بانکی قانع شدند

نمایندگان مجلس از  پاسخ رئیس جمهور در خصوص اقدامات دولت در کاهش بیکاری قانع نشدند.

نمایندگان مجلس از پاسخ رئیس جمهور در خصوص رکود شدید اقتصادی در دو دولت دهم و یازدهم قانع نشدند.

نمایندگان مجلس از پاسخ رئیس جمهور در خصوص کاهش ارزش پول قانع نشدند.


کد مطلب: 636884

آدرس مطلب: https://www.jahannews.com/report/636884/سوال-نمایندگان-چرا-بی-تدبیری-مثل-دولت-قبل-رئیس-جمهور-راهی-جز-اعتدال-نداریم-مجلس-قانع-نشد-روحانی-رای-نیاورد

جهان نيوز
  https://www.jahannews.com