جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
 
۶
۱۱
اصولگرایان و انتخاب های پیش رو

آیا قالیباف به دنبال تاسیس حزب جدیدی است؟

سه شنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۴۹
کد مطلب: 567146
این گزاره تا حدود زیادی درست است. گرایش مردم از جریان های سیاسی به سوی گفتمان هایی چون عدالت، کاهش فاصله طبقاتی، آزادی و ... تغییر جهت داده است. در انتخابات توجه مردم به گفتمان هاست تا ریشه جریانی یا حزبی نامزدها. می توان چنین تغییراتی را ناشی از عدم توانایی جریان های سیاسی در برآورده کردن نیازهای واقعی مردم که در انقلاب اسلامی شکل گرفته بود، دانست.
آیا قالیباف به دنبال تاسیس حزب جدیدی است؟
گروه سیاسی جهان نيوز: محمدباقر قالیباف، شهردار سابق تهران در تلاش برای ایجاد یک تحول در اصولگرایی است و پس از نامه ای که در این زمینه برای جوانان صادر کرد، حرکت جدیدی را با مخاطب قرار دادن جوانان آغاز کرده است.

به گزارش جهان نيوز، قالیباف پس از مدت ها سکوت به صحنه آمده و از تلاش برای گشودن راهی جهت ایجاد تحرک در اصولگرایی و تغییرات گسترده در آن سخن گفته است. عضو مجمع تشخیص مصلحت  با حضور در دانشگاه علم و صنعت نشان داد در ادامه نامه ای که در آن خطاب به جوانان انقلابی و مومن از لزوم تغییرات ساختاری در اصولگرایی گفته بود، همچنان به این ضرورت پایبند است. او عنوان داشته که محور نواصولگرایی نیست اما کوشش خواهد کرد تا صدای این تحول و تغییر باشد و به عنوان مطالبه گر تغییرات در اصولگرایی ظاهر شود.

در چند سال اخیر بسیاری از فعالین سیاسی اصولگرا و شخصیت های منسبت به این جریان از لزوم تغییر و ایجاد رویکردهای نو در اصولگرایی سخن گفته اند اما تا به امروز حرکتی که بتوانند نماینده تغییرات اساسی در ساختارها، رویکردها و فرآیندها باشد، صورت نگرفته است. حتی تشکیل جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری با محور قرار دادن انتخابات و رسیدن به یک نامزد واحد، هنوز کامل نتوانسته آغازگر این تحول باشد.

به طور کلی الگوی شکل گیری تشکل ها یا گروههای با دستور کار انتخابات در دراز مدت نمی تواند الگوی موفقی باشد و در بطن جامعه تاثیرگذار باشد. برهمین اساس می توان به جریان ریشه داری چون اصولگرایی برای نوزایی جدید در بستر خود امید داشت تا با تعمیرات اساسی در موتور محرکه خود، عصر جدیدی در سیاست ورزی کشور آغاز کند.

محمدباقر قالیباف معتقد است که جریان های سیاسی اصولگرا و اصلاح طلب نتوانسته اند در عرصه سیاست ورزی موفق عمل کنند:« باید بپذیریم که واقعیتی که امروز در آن زندگی می کنیم در کشور ما یک فضاسازی یک دوقطبی وجود دارد. اگر این دو جریان درست عمل می کرد می توانست و می تواند بهترین مدل جریان سیاسی‌ورزی باشد.» سیاست ورزی به معنای آن است که جریان ها و احزاب سیاسی دارای کارکرد مطالبه گری در زمانی که درقدرت نیستند و پاسخگویی در زمان زمامداری باشند. در حالیکه هر جریان سیاسی که به قدرت رسیده، کمترین تلاش را برای پاسخگویی به عملکرد و تحقق وعده ها و شعارها داشته است.

آنچه به نظر می رسد که قالیباف به دنبال آن است، آسیب شناسی جدی از جریان های سیاسی موجود با توجه به شاخص های ارزش آفرینی چون مکتب امام، آرمان های انقلاب و پتانسیل های نهفته در نظام جمهوری اسلامی است. در برخی از موارد مشاهده می شود که جریان سیاسی برای نوگرایی یا رسیدن به چارچوب های جدید، ضرورت را در فاصله گیری از ارزش ها  و آرمان های انقلاب و نظام می بینند و در پی گفتمان های وارداتی جهت بومی سازی و ارائه آن در افکار عمومی هستند.

امری که اصلاح طلبان از میانه دهه هفتاد و با رسیدن به قدرت آغاز کردند و نتیجه آن همچنان عقیم ماندن تلاش ها برای نگارش مانیفست واحد از اصلاحات شده است! به عقیده قالیباف« در مکتب امام (ره) ما مبارزه با فقر و غنی داشتیم. مبارزه برای عدالت طلبی داشتیم. توجه به مستضعفین و سعادت مندی مردم را داشتیم و به دنبال یک زندگی انسانی بودیم؛ اما اینها به حاشیه رفت.»

این گزاره تا حدود زیادی درست است. گرایش مردم از جریان های سیاسی به سوی گفتمان هایی چون عدالت، کاهش فاصله طبقاتی، آزادی و ... تغییر جهت داده است. در انتخابات توجه مردم به گفتمان هاست تا ریشه جریانی یا حزبی نامزدها. می توان چنین تغییراتی را ناشی از عدم توانایی جریان های سیاسی در برآورده کردن نیازهای واقعی مردم که در انقلاب اسلامی شکل گرفته بود، دانست.

بنابراین آنچه از شواهد امر پیداست، شهردار سابق تهران به دنبال ایجاد حزب یا جریان جدیدی نیست و وی ضمن انتقاداتی که از ساختارها و رویکردهای جریان اصولگرایی دارد، هدف اصلی را مبنا قرار دادن همین جریان برای نوسازی می بیند و در این بین به دبنال پررنگ کردن نقش آفرینی جوانان و نیروهای کف جامعه در تحول آفرینی است:« نواصولگرایی یک پروسه است در گفتگوی جمعی، برای رسیدن به تفاهم بین الاذهانی. و نقش کلیدی این تحول در بدنه اصولگرایی و با محوریت نیروهای جوان و خوش فکر است.»

براساس این رویکرد، نواصولگرایی به دنبال حذف نیست بلکه در پی ایجاد راهی نو برای نقش آفرینی کسانی است که کمترین نقش را در تصمیم گیری های مهم و اساسی دارند و این خود می تواند شروع آزمون مردمسالاری پویا در اصولگرایی باشد که به قول قالیباف اصولگرایان مهارت خاصی در آن ندارند.

بنابراین نباید با بدبینی به تلاش های جدید در عرصه اصولگرایی و نیروهای انقلابی جهت بازسازی این جریان نگریست و می توان با هم افزایی و افزایش دیالوگ در میان تمامی گروه ها و تشکل های اصولگرایی و نیروهای موثر، مانفیست جدید اصولگرایی را پی ریزی کرد که جامعیت آن تمامی اقشار جامعه را در خود جای دهد و در میان افکار عمومی و جامعه از مشروعیت  و مقبولیت قابل اتکایی جهت نقش آفرینی برخوردار شود.
 
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


یک کلام، ختم کلام
Iran, Islamic Republic of
اقا فرمودن من انقلابی ام

غیر این هر کس رفت دنبال حزب و حزب بازی
بر او نمرده اگر هم، نماز کنید
که هر تقسیمی حداقل به دلیل یک نقطه تضاد و تفاوت است
و در نهایت موجب فاصله جدی از مسیر انقلاب خواهد شد
وارد در حزب که شدی اهداف حزبی برای شما ملاک حق میشه
به جای اینکه حق برای شما ملاک تشخیص باشه

لطفا به آیات آخر سوره مجادله رجوع کنید
United States
حالا با هرکی قالیباف یا ی ادم دیگه اصولگرایی باید از این وضع خارج بشه
Iran, Islamic Republic of
بعد دوست اصولگرا خاك شيطان بزرگ نجس نيست شما از آنجا تز مي دهيد؟؟؟
Iran, Islamic Republic of
نه تورو خدا بسه دیگه هر چی حزب بیشتر بشه اختلافات هم بیشتر میشه آمریکا با جمعیت بالای ۳۵۰ میلیونیش انقدر حزب نداره
Iran, Islamic Republic of
طیف قابل توجهی از اصولگرایان از مردم بخصوص جوانان و تحصیل کرده ها میترسند،این افراد شما را یاد چه کسانی می اندازند?
United Kingdom
این اطلاعات را از کجا آوردی؟
علی
Iran, Islamic Republic of
تمام مشکلات این مملکت سر حزب بازیهاست چون نمی فهمند هر حزبی که اداره امور کشور را در دست دارد باید برای رفع مشکلات ملت و مملکت اقدام کند نه سیاسی بازی و حزب بازی مردم چه گناهی کردند حزب وقت یکی است انهم حزب اله
Iran, Islamic Republic of
اصولا حزب تو ايران جواب نميده و بيشتر فيگوره... الكي خودمان را گول نزنيم كه ساز و كار سياسي بالغ داريم
هر انتخابات جوي بشه به اين يا به او راي بدهيم
بعد در مملكتي معناي راست و چپ سياسي اصلا وجود درست درمون ندارد چه حزبي
بعد پايگاه اصولگراها ريشه فقط در پادگان ها دارد و جايگاه مردميش در اين دوره زمونه بسيار كم است.
دهه طلايي ٦٠ و ٧٠ براي اصولگرايان تموم شد
دهه هستاد هم هشت احمدي نژاد اصولگرايي را نابود كرد و حالا هر چه اتهام فساد اقتصادي به اصلاح طلب بزنن خودشان ده نمونه شاخص و درخشان دارند
بعد مردي كه سه بار نه ميشنوه و نمي تواند پشت خودش موج راه بيندازد بيايد دكترين سياسي بدهد و روند را دگرگون كند؟؟؟
الله اكبر
Iran, Islamic Republic of
خواهشا حزب بازی رو تمومش کنید و فقط انتخابات امسال و نگاه کنید تو جهانگیری و هاشمی طباء کاندیدای الکی بودن برای روحانی ، و قالیباف هم کاندیدای الکی بود برای رئیسی چقدر وقت خودشون و مردم و تو مناظره ها گرفتن و چقدر مناظره ها کش و قوس پیدا کرد و به حاشیه رفت آمریکا با اون جمعیت دو حزب هر کدوم یه نفر ، نه چند نفرو مردمم مناظره های همون دو نفر و میدیدن و کاملا دست مردم اومده بود که نظر هر کاندیدا چیه حالا با بحث الکترال کالج و ..‌کاری ندارم ولی مردم دقیقا فهمیده بودن هرکاندیدی چه دیدگاهی داره دیگه کاندیدای مشقی نداشتن و وقت مردم و الکی نمیگرفتن تو متاظره های مسخره و کسل کننده تمومش کمید حزب و حزب بازی رو حزب بازی برای انتخاباته تو همین دو حزب اصلی اصولگرا و اصلاح طلب بگردن اصلح ترین رو برای انتخابات معرفی کنن و همونا کاندیدا بشن و برن برای مناظره
Iran, Islamic Republic of
بنظر میرسد قدم اول برای نواصولگرائی تلاش سران این جبهه یافتن و اعلام اشتباهات سیاسی از طریق نشستهای سران ان و اعلام عمومی ان برای مردم و یافتن راهکاربرای عدم تکرار ان خطا هاست تا اعتماد عمومی نسبت به انان در مسیر عادی قرار گیرد حرکات شبیه به تتلیتیسم سم این جریان است که به زعم خود خواستار ارتباط با قسمتی از جامعه بود که نتیجه اش فاجعه امیز بود
sami
Iran, Islamic Republic of
واقعا تو شرایط موجود کشور، یه جریان سومی نیاز هست که ایرادات دو جریان موجود رو نداشته باشه و پایبند به اصول انقلاب باشه. امیدوارم سردار قالیباف با تجربه مدیریتی و انقلابی و جهادی که دارند بتونن به این مهم دست پیدا کنند. یاعلی