چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
 
۳
۱۹
نگاهی اجمالی به وضعیت موشکی دشمنان ایران

تنها راه مجاز شدن مذاکره با آمریکا بر سر موشک‌ها چیست؟

دوشنبه ۱۵ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۱۲
کد مطلب: 563464
بر اساس برآوردهای صورت‌گرفته در سال 2015، واشنگتن 450 موشک بالستیک بین‌قاره‌ای (ICBM) را در پایگاه‌هایی در مونتانا، داکوتای شمالی و وایومینگ مستقر کرده است. نیروی دریایی نیز 288 موشک‌های سه‌کاره بالستیک زیردریایی (SLBM) را در 14 زیردریایی‌های موشکی بالستیک هسته‌ای اوهایو استقرار داده است. نیروی هوایی آمریکا 16 جنگنده B-2A خود را با 16 بمب هسته‌ای و 44 بمب‌افکن B-52H خود را با 20 موشک کروز هوایی مسلح کرده است.
تنها راه مجاز شدن مذاکره با آمریکا بر سر موشک‌ها چیست؟
گروه بین اللمل جهان نيوز: به نظر می رسد ایجاد بحران بر سر برنامه موشکی ایران وارد فاز جدیدی شده و سیاست تهدید و فشار برای ایجاد اجماع جهانی علیه ایران در حال شکل گیری است.

به گزارش جهان نيوز، از زمانیکه ایران برای دفاع از حاکمیت ارضی خود در مقابل دشمنان، راهبرد توسعه صنعت موشکی خود را آغاز کرد و توانست به توانایی تولید، ساخت و پرتاب آن دست یابد، فشار برای محدودسازی آن آغاز شد. به هر میزان که موشک های ایرانی پیشرفته تر و برد آنها افزایش می یافت، مقامات غربی و رسانه ها به خطر ایران موشکی و لزوم برچیدن آن را مورد اشاره قرار می دادند.

حال پس از برجام و گنجانده شدن بندی در قطعنامه 2231 شورای امنیت مبنی بر محدودیت بر برنامه موشکی ایران و پابرجا بودن تحریم های موشکی تا 8 سال، آمریکا و اروپا هر بار به بهانه آزمایش موشکی، ایران را به نقض قطعنامه محکوم و خواهان رسمی شدن این محکومیت در شورای امنیت هستند. آمریکا تلاش وافری را برای اثبات ادعای خود مبنی بر تخطی ایران از این قطعنامه و آزمایش موشک ‌های با قابلیت حمل کلاهک ‌های هسته‌ای به خرج داده‌ است. ایالات متحده امریکا و اروپا تاکنون سه بار و پس از آزمایش ‌های موشکی ایران طی گزارشی به شورای امنیت سازمان ملل متحد خواستار محکومیت ایران در خصوص آزمایش‌ های موشکی فوق شده‌ اند.

در این بین مسئولان ایرانی بارها اعلام کرده اند که بر سر توان موشکی و دفاعی خود با هیچ کس مذاکره نخواهند کرد. اما در دو مرتبه محمدجواد ظریف، وزیر خارجه و حسن روحانی، رئیس جمهور کشور، اعلام کرده اند که ما مذاکره نداریم اما می توانیم بحث کنیم یا به اصطلاح پیرامون حق موشکی ایران حرف زده شود. مضمون این پیام آن است که مسئولان سیاست خارجی ایران تمایل به بحث کردن درباره ضرورت داشتن موشک و آسیب هایی که کشور در زمان جنگ تحمیلی از نداشتن بازدارندگی موشکی دیده است، دارند. اما این موضع در کنار ذهنیت طرف ایرانی برای توجیه غرب مبنی بر ضرورت توان دفاعی ایران، می تواند به انحراف کشیده شود و با فشار، تهدید و تطمیع بر سر حق و حقوق ایران، تضعیف قدرت نظامی پیگیری شود.

اما ورای این مباحث، ایران به صورت خودخواسته برد موشک هایش را بر روی 2000 کیلومتر تنظیم کرده و هیچ سیاستی برای خرید، ساخت و تولید سلاح های غیرمتعارف مانند سلاح هسته ای، شیمایی و بیولوژیکی ندارد. با وجود چنین زمینه ای، تهران می تواند پیشنهاد مذاکره با غرب بر سر توانایی نظامی و موشکی  را بدهد اما نه توانایی موشکی ایران بلکه طرف غربی!

کشورهای غربی که مدام بر محدود کردن ایران اصرار دارند، خود از اصلی ترین سازندگان و صادرکنندگان تسلیحات نظامی در جهان هستند. این در حالیست که آمریکا به عنوان بزرگترین صادر کننده تسلیحات، خود از مجموعه ای آشکار و مخفی سلاح های غیرمتعارف مانند کلاهک های هسته ای برخوردار است.

بر اساس برآوردهای صورت‌گرفته در سال 2015، واشنگتن 450 موشک بالستیک بین‌قاره‌ای (ICBM) را در پایگاه‌هایی در مونتانا، داکوتای شمالی و وایومینگ مستقر کرده است. نیروی دریایی نیز 288 موشک‌های سه‌کاره بالستیک زیردریایی (SLBM) را در 14 زیردریایی‌های موشکی بالستیک هسته‌ای اوهایو استقرار داده است. نیروی هوایی آمریکا 16 جنگنده B-2A خود را با 16 بمب هسته‌ای و 44 بمب‌افکن B-52H خود را با 20 موشک کروز هوایی مسلح کرده است. ذخیره کلاهک هسته ای آمریکا، بیش از 5400 است و سیستم پرتاب موشک های این کشور بالغ بر  1،331است. برد موشک های الی جی ام 30 بین 9000 تا 13000 کیلومتر است.

کشور فرانسه که بر مذاکرات موشکی ایران اصرار دارد، خود دارای موشک های بالستیک با بردهای مختلف است. موشک ام 51 با برد 8 هزار کلیومتر، ام 45 با برد 6 هزار کیلومتر و طیف گسترده ای از موشک ها با بردهای بین 2500 تا 480 کیلومتر تنها بخشی از توانایی موشکی فرانسه را در کنار کلاهک های هسته ای این کشور تشکیل می دهند.

این آمار برای اسرائیل دشمن شماره اول ایران در منطقه، بسیار قابل توجه است. کشوری که با غرب پیوند بسیار نزدیکی دارد دارای موشک های جریکو 3 با برد بین 4800 تا 6500 کیلومتر، جریکو 2 با برد 1500 تا 3500 کیلومتر است. حال آنکه با کمک فرانسه و آمریکا این کشور توانست در دهه 1970 به توانایی ساخت بمب هسته ای دست یابد و براساس تخمین ها بین 80 تا 200 کلاهک به همراه سیستم ها پرتاب در اختیار دارد.

علاوه بر اسرائیل، عربستان سعودی نیز با خرید موشک های دوربرد از چین توانسته، ظرفیت موشکی خود را تا برد 2600 کیلومتری بالا ببرد. سعودی ها در سال های گذشته علاوه بر خرید میلیاردها دلار سامانه دفاع موشکی از آمریکا، فرانسه، روسیه، موشک های دوربرد دی اف 3 و 21 را با بردهای 2600 و 2100 کیلومتری در اختیار دارد.

برای کشورهای اروپایی دیگر مانند انگلیس، آلمان و ایتالیا نیز آمارهای مختلفی از موشک های بالستیک و دور برد وجود دارد. موشک بالستیک دی اس بریتانیا بردی بین 7000 تا 12000 کیلومتر دارد. یک بررسی ساده نشان می دهد که رقبا و دشمنان ایران دارای توانایی به مراتب بالاتر و گسترده تر در صنعت موشکی و دفاعی هستند و ایران تنها با اتکا به توان و غیرت داخلی توانسته به این سطح از توانایی دست یابد تا بازدارندگی موشکی مانع از تجاوز دشمنان شود.

حال با وجود توانایی نظامی هسته ای و موشکی غرب که تهدیدی جهانی محسوب می شود، چه کسانی باید توانایی موشکی و هسته ای آنها مورد مذاکره و محدویت قرار گیرد. در این میان کشورهای حاشیه خلیج فارس و در همسایگی ایران سالانه دهها میلیارد دلار تسلیحات نظامی پشیرفته خریداری می کنند و غرب از فروشندگان اصلی این بازار مکاره هستند.

ایران در چنین جهان و منطقه خطرناک و مسلحی حضور دارد که هر روزه از سوی دشمنان منطقه ای و بین المللی تهدید به حمله نظامی می شود، حال داشتن موشک با برد 2000 کیلومتر تنها پاسخگوی تهدیدات محیط پیرامونی ایران است در حالیکه کشورهای مدعی صلح و ثبات جهانی، هر آن می توانند هر نقطه از جهان را مورد حملات موشکی خود قرار دهند.

مذاکره مشروع در جهان کنونی، می بایست با چنین کشورهایی صورت بگیرد تا برای صلح جهانی و ثبات امنیت، توان موشکی و هسته ای خود را محدود و معدوم کنند. ایران می تواند به جای پاسخ گویی دربرابر طرح های مذاکره پیرامون توان موشکی اش، پیشنهاد مذاکره بر سر موشک های دوربرد و هسته ای آمریکا و کشورهای اروپایی را بدهد.

پاسخ تهاجمی به غرب به جای پاسخ های تدافعی و اقناع کننده، بهترین روشی است که ایران می تواند به گزافه گویی ها و زیاده خواهی غرب پاسخ دهد. در نهایت مدافعان مذاکره و تعامل می بایست به جای پیشنهاد بحث و حرف زدن بر سر توانایی موشکی کشور، طرح خلع سلاح آمریکا و غرب را که بیشترین و خطرناک ترین تهدیدات برای امنیت جهانی هستند را مطرح کنند
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


United States
قسمتي از اطلاعات شما ناقص و اشتباهه... فرانسه به برنامه اتمي اسرائيل بسيار كمك كرد اما آمريكا سعي در جلوگيري داشت تا اسرائيل بدان دست پيدا نكند بعد از دستيابي و اينكه اسرائيل اصرار به داشتن بازدارندگي اتمي در مقابل مهاجمان عرب داشت ايالات متحده در سه نوبت بصورت محرمانه كه آخرين آن در زمان بوش پسر و آريل شارون بوده به دولت اورشليم اخطار داده در صورت آزمايش هسته اي بايد بازرسي آژانس رو بپذيرد اما در غير اين صورت حمايت كامل ايالات متحده را طبق روال دارد
Iran, Islamic Republic of
باید این موضوع رو مد نظر بگیری که اولین کسی که توانست ظریبk رو تو شکافت هسته ای به عدد ۱ برسونه دو دانشجوی یهودی بودن که با حمایت امریکا اولین بمب هسته ای رو ساختن و این یکی از گلوگاههایی شد که به دست یهود افتاد
Iran, Islamic Republic of
درست اما این اخطارها در ظاهر بود و در عمل براساس اطلاعات موثق آمریکا هیچ اقدامی برای جلوگیری اسرائیل برای دستیابی به سلاح اتمی نکرد. در دهه 1960 و 70 که اسرائیل به شدت به دنبال سلاح اتمی بود، دانشمندان هسته ای اسرائیل به تمامی منابع علمی و آزمایشگاهی غرب و آمریکا دسترسی نامحدودی داشتند. سازمان های اطلاعاتی آمریکا با علم به تلاش اسرائیل برای ساخت بمب اتم و گزارش آن به کاخ سفید، هیچ اقدامی نکردند. آمریکا عملا راه را برای اسرائیل بازگذاشت و تا به امروزم علی رغم اصرارهای بین المللی حمایت امریکا و غرب باعث شده هیچ نظارت و بازرسی از تاسیسات اتمی اسرائیل صورت نگیره. این به معنای حمایت آمریکا نباشه پس چیه
تابو شکنی نکنید
Iran, Islamic Republic of
همین متن خبر نیز باعث تابوشکنی می شود. طرف مذاکره ما، یک موجود بی منطق و دنیا طلب است و مذاکره با او حتی به بهانه موشکهای آنها، بی فایده بوده و دوباره منحرف شده و باعث از دست رفتن موشکهای خودمان می شود
Iran, Islamic Republic of
به قدرت هسته ای نرسیده متوقف شدیم حالا نوبت قدرت موشکیمان شده چقدر ما باید تاوان پس بدهیم با این وضع هیچ وقت نمی توانیم پیشرفت کنیم
شاهین
Iran, Islamic Republic of
با سلام
این تاوان پس دادن ها تا آنجا ادامه خواهد داشت که من و شما بیدار شویم و منافع شخصی نظام و مملکت را به منافع شخصی و دنیوی خودمان ترجیح دهیم. وقتی که من و شما تحت تأثیر احساسات و تبلیغات دروغین انتخاباتی و نه عقل و منطق، اشخاص ضعیف النفس و واداده را با دست خود بجای افراد لایق و کاردان انقلابی معتقد به ولایت فقیه و عزت اقتدار مملکت را بر مسانید دولتی و تصمیم گیری می نشانیم چیزی جز شکست و خفت بدست نخواهیم آورد. مخلص کلام اینکه دنیا طلبی و اشرافیگری مسئولان آفتی است که درخت انقلاب و خون شهدای مملکت را تهدید می‌کند و تا من و شما هرچه زودتر بخود نیاییم ریشه این درخت را خواهند خشکاند.
محسن
Iran, Islamic Republic of
یه نفر بود تو شهر ما بهش می گفتن کتتو
اون کتتو خیلی می فهمید ولی مردم فکر می کردند دیوانه است
ولی اون کتتو خیلی خیلی می فهمید
Iran, Islamic Republic of
مگه آیت الله هاشمی نگفنه بود موشک رو بی خیال
شما چی میگید؟
یک بار حماقت کافی است
Iran, Islamic Republic of
اگر بر سر موشکی مانند هسته ای توافق کنند
در زمانی کوتاه وجب به وجب خاک ایران بوسیله دشمن از زمین و آسمان شخم خواهد خورد

حتی کوچکترین گفتمانی در این موضوع خیانت قطعی به ملت و کشور است
مجید آقا
Iran, Islamic Republic of
بسم الله الرحمن الرحیم
این طرز نگاه و برخورد بسیار بچه گاه به نظر می رسد امنیت ما در مسائل اقتصادی توسط دولت خودمان در معرض خطر قرار گرفته نه دشمن. در نتیجه آنها هم فشار های خود را افزاش داده اند. ابتدا باید ما مشکلات اقتصادی خودمان را حل کنیم و قبل از دولت و مجلس خودمان و سیستمی که اجازه می دهد تا افراد جاسوس و فاسد بتوانند در مجلس و دولت قار بگیرند را باید اصلاح کنیم. شما ببینید یک جاسوس و یک متقلب در عالی سطح مذاکرات هسته ای حضور دارند و رئیس جمهور هم به ایشان مدال افتخار می دهد و ان دیگری هم از اقوام شخص رئیس دولت است. وزارت اطلاعات این فرد جاسوس را تبرئه می کند در حالیکه هیچ دلیلی بار توجیه کار این وزارخانه وجود ندارد و قس علی هذا.
باورهای شما بسیار سطحی است و کوته بینانه.
دولت ما در حال عقب نشینی از تمام مواضع در تمامی زمینه هایی است که در طول سالیان متمادی در کشور پیشرفتی حاصل شده و اینها را شما نمی بینید و رفته اید به سراغ تعداد موشکهای تقی و نقی باعث تاسف است
Iran, Islamic Republic of
اسلام و ایران همیشه از خائن داخلی خورده
البته این بدان معنا نیست که بی خیال دشمن خارجی باشیم
ولی تا خائن داخلی نباشه کاری از دست دشمن خارجی بر نمیاد
این خائن ها هستند که راه رو برای ورود دشمن باز می کنن
در واقع خطرناک ترین سلاح دشمن بر علیه ما همیشه خیانت خائن ها و شبهه افکنی اونا بوده
پس همانطور که نیروهای نظامی ما حفظ اقتدار می کنن در مقابل دشمن خارجی ، صاحبان اندیشه هم باید اقتدار ایدئولوژیکی ما رو حفظ کنن با ایجاد بصیرت در جامعه و این جهادی است که وظیفه همه است و مرد و زن و کوچک و بزرگ نمی شناسد
Iran, Islamic Republic of
چنین مذاکره‌ای از توان روحانی و ظریف خارج است و اینها سابقه باخت چندین مذاکره را دارند.
Iran, Islamic Republic of
بحث موشکی و اقتدار نظامی قابل مذاکره نیست
نه بوسیله ظریف نه هیچ کس دیگر
این نسخه همان نسخه شکست سرهنگ قذافی است
قذافی ابتدا بر سر هسته ای خودش مذاکره کرد دقیقا مانند ما
بعد سر موضوع موشکی مذاکره کرد
و همزمان با آن با ناامیدی به آغوش اروپا رفت
نتیجه آن بحران های شدید اقتصادی و فرو پاشی اقتدار لیبی شد
Iran, Islamic Republic of
ظریف بره باز سرش کلاه میره
شما را به کدخدا قسم
Iran, Islamic Republic of
به آقایون دیپلماسی فعال بفرمایید بر ما ملت منت بزارن بدون مذاکره و بتن کردن سایت های موشکی هر چی دلشون می خواد به خودشون سکه جایزه بدن

بنده در حد خود قول میدم یک مجسمه هم از جناب آقای ظریف بسازم و بزارم دم در خونم! اصلا رنگ در خونم رو هم بنفش میزنم!

ولی به همون کدخدایی که می پرستن قسم شون بدین دیگه اینقدر گند بالا نیارن
بصیرت
Iran, Islamic Republic of
دمت گرم با تمام وجودم موافق کلام شیرینت هستم ایول بخدا ایوال و احسن به شما
United States
بازهم لبخند ظریف به یک صهیونیست. چقدر برای دست دادن با یک جانی هیجان زده شده. همین یک عکس گویای تمام داستان هست. این صهیونیست کثیف چند روز گذشته مشغول لجن پراکنی بر علیه ایران بود اما قهرمان دیپلماسی ذلت در هر زمان آماده فشردن دست اوست و آماده مذاکره در مورد موشک، حزب الله، سوریه و هر چی که کدخدا بخواهد. حیف که هنوز بوی تعفن برجام استشمام میشود.
Iran, Islamic Republic of
آن شریف مصدر وزارت، آن از ویلچر پای افزار ساخته و گرفته ژست و حالت. آن نگران عاقبت قوم لوت. آن گرفتار دیده خود را به شکم حوت. آن غصه خور اصلاحات. آن باسواد از هر سو و جهات. آن دیپلمات کار کشته اهل معنی. آن نظر و دلباخته اغیار ماسوی. آن فرشید دیده به ممالک افرنگ. آن مخالف با هر سو نیت و جنگ. آن خنده کنان به عدو و دژم وشباهنگ بر من و تو. مولانا ظریف الممالک. خدایگان تردستی و تناسخ بودی و روزی کت و شلوار نیویورکی و دیگر روز کلاه و نمد میرزاتقی خانی در پوشیدی وچنین به جهان آواز در دادی که ای اهل عالم فراموشتان نشود یا با ما یا با اونا و وجججججججججججداناً در این صحنه هم فرمود
من و اینهمه خوشبختی محاله مححححاله
توافق هسته ای آخرین توافق بود که با آمریکا صورت گرفت و نتیجش رو هم همه دیدن.اینا ...دوباره میخوان حرف توافق یا برجام های 2 و 3و 4و5و غیره رو بیارن.توافق بر روی بحث نظامی و امنیتی به هیچ وجه مورد قبول نیست و خلاف امنیت ملی محسوب میشه.سرگذشت گذشته عراق از همین توافقات نظامی و دید و بازدید ها به این روز افتاده...