پنجشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2 May 2024
 
۳
۱۵
نتیجه اقدامات دولت در حمایت از واردات کالاهای نهایی؛

کمر صنعت لوازم خانگی داخلی، شکسته است!

چهارشنبه ۱ آبان ۱۳۹۲ ساعت ۱۷:۱۹
کد مطلب: 321212
بخشی از بازار که از یک سال گذشته تاکنون همچنان در بلاتکلیفی به سر می‌برد، بخش لوازم خانگی است.
کمر صنعت لوازم خانگی داخلی، شکسته است!
به گزارش جهان به نقل از قدس آنلاین، هر چند تغییر و تحولات سیاسی در ماه‌های اخیر به طور طبیعی تا حدودی آثار مثبت خود را بر بازار گذاشته و در برخی از حوزه‌های اقتصادی شاهد ثبات بودیم، اما بخشی از بازار که از یک سال گذشته تاکنون همچنان در بلاتکلیفی به سر می‌برد، بخش لوازم خانگی است.

از گذشته تاکنون لوازم خانگی به عنوان یکی از نیازهای ضروری هر خانوار مورد توجه بوده، به طوری که اکنون به گفته کارشناسان صنعت لوازم خانگی دومین صنعت اشتغال زا در کشور پس از صنایع خودروسازی است. اما بررسی وضعیت کارخانه‌های تولیدکننده لوازم خانگی و میزان ساخت داخلی یا مونتاژ بودن این محصولات پاشنه آشیل این صنعت است؛ زیرا اکنون سهم مواد اولیه و قطعات وارداتی در تولید لوازم خانگی داخلی بسیار بالاست. از سوی دیگر به نظر می‌رسد، به رغم پیشرفتهای به دست آمده در تولید این محصولات، هنوز هم تولید کنندگان داخلی با فناوری روز دنیا در تولید این محصولات فاصله دارند.

یکی از تولیدکنندگان داخلی لوازم خانگی در حاشیه برگزاری نمایشگاه لوازم خانگی در گفت‌وگو با قدس با بیان اینکه یکی از مهمترین
وقتی تولیدکننده داخلی می بیند هر چه تولید می‌کند از آن طرف درهای واردات بازاست و تولیدات خارجی با حجم بسیار انبوه وارد کشور می‌شود، روحیه کاری خود را از دست می‌دهد
راهکارهای وابسته نبودن اقتصاد ایران، حمایت از تولید و برند داخلی است، می‌گوید: متأسفانه برند ملی در کشور ما آن‌گونه که شایسته است، فراگیر نشده و سیاستگذاری در این زمینه مورد توجه قرار نگرفته است.

رضا خانزاده با اشاره به مشکلات صنعت لوازم خانگی می‌گوید: یکی از مهمترین مشکلات تولیدکنندگان داخلی، واردات بی‌رویه محصولات خارجی طی چند سال اخیر بوده، به طوری که سبب شده است برندهای نسبتاً موفق تولید داخلی لوازم خانگی یکی پس از دیگری از صحنه رقابت خارج شوند و معدود تولیدکنندگان کنونی نیز در تلاش برای ادامه حیات، با ظرفیت ۴۰ درصدی به تولید مشغول هستند.

وی می‌افزاید: تولیدکنندگان داخلی با مشقت و مشکلات فراوان به تولید می‌پردازند و وارد کنندگان بدون هیچ دردسری تنها با مونتاژ قطعات، لوازم خانگی خارجی را وارد بازار کشورمان می‌کنند، به نحوی که این واردات بی‌رویه کمر تولید داخلی را شکسته است.

در همین حال در نیمه دوم سال گذشته واردات لوازم خانگی که مشابه آن در کشور ساخته می‌شود، ممنوع شد و این در حالی است که دولت با حمایت از تولید ملی و جلوگیری از صدمه دیدن تولیدات داخلی و حفظ اشتغال کشور، چنین تصمیم مهمی را اتخاد کرد.

اما این قانون حمایتی سبب شد واردکنندگان فرصت طلب، به فکر چاره‌ای بیفتند و اقدام به واردات قطعات لوازم خانگی کنند. البته این موضوع برای فرار از پرداخت تعرفه گمرکی طی سالهای اخیر و پیش از ممنوعیت ثبت سفارشها وجود داشت، اما اکنون به حدی رسیده که گویا
دستهای پنهان در پشت واردات لوازم خانگی مربوط به آدمهای معمولی نیست و به عده‌ای رانت خوار و سودجو مربوط می‌شود که ریشه‌های صنعت و تولید داخلی را هدف گرفته‌اند
این‌گونه وارد کنندگان در زمره تولیدکنندگان قرار گرفته‌اند.

خانزاده در این خصوص می‌افزاید: برخی واردکنندگان با استفاده از رانتهای خاص نسبت به واردات قطعات لوازم خانگی در حجم وسیع اقدام می‌کنند و این در حالی است که ضمن استفاده از ارز مبادله‌ای، می‌توانند از تعرفه پایین گمرکی برای تولیدکنندگان بهره‌مند شوند و متأسفانه در زمره تولیدکنندگان هم قرار می‌گیرند.

این تولیدکننده لوازم خانگی داخلی از دولت خواست، موضوع واردات قطعات پیگیری شود تا واردکنندگان از تعرفه پایین واردات بهره‌مند نشوند و مراجع نظارتی باید وضعیت پیش آمده را رصد کرده تا واردکنندگان از خلأ قانونی به نفع خود استفاده نکنند.

وی با بیان اینکه تعداد معدود واردکنندگان کلان، قانون را دور می‌زنند، تصریح کرد: سازمانهای نظارتی باید وارد عمل شوند و مشکل پیش آمده را با هدف حمایت از تولید داخلی و با توجه به شعار سال جاری حل کنند.

این تولیدکننده داخلی در ادامه با انتقاد از تبلیغات گسترده کالاهای خارجی در سطح کشور اظهار داشت: سطح شهر و کشور پر شده از تبلیغات برندهای خارجی و این در حالی است که تولیدات ایرانی بویژه لوازم خانگی به لحاظ تبلیغات به هیچ وجه قدرت رقابت با کالاهای خارجی را ندارند.

برپایه این گزارش، بسیاری از کارخانه‌های کشور در سالهای اخیر با مشکل کمبود نقدینگی مواجه بوده و با ظرفیتهای خالی تولید می‌کرده‌اند که این موضوع در حال حاضر شدت بیشتری یافته است.

مدیر فروش یکی دیگر
سطح شهر و کشور پر شده از تبلیغات برندهای خارجی و این در حالی است که تولیدات ایرانی بویژه لوازم خانگی به لحاظ تبلیغات به هیچ وجه قدرت رقابت با کالاهای خارجی را ندارند
از تولیدکنندگان داخلی در این خصوص به می‌گوید: نظام بانکی در بخش حمایت از تولید به هیچ عنوان وظایف خود را انجام نمی‌دهد و در مقابل افرادی هستند که بدون ضابطه، وامهای کلانی می‌گیرند که در نهایت هم این تسهیلات به عنوان مطالبات معوق محسوب شده و در بخش غیرحقیقی اقتصاد و دلال بازی وارد می‌شود.

بهروز نقیبی با اشاره به اینکه مدیریت ارز یکی از مواردی است که باید در اقتصاد صورت گیرد، می‌گوید: تثبیت قیمت ارز به تولیدکننده داخلی این امکان را می‌دهد تا برای آینده برنامه‌ریزی کند و طوری برنامه‌ریزی کند که هم بتواند مواد اولیه خود را وارد کند و هم بتواند کالای خود را صادر کند.

مدیر اولین کارخانه تولید لوازم خانگی در کشور نیز با اشاره به واردات بی‌رویه لوازم خانگی می‌گوید: واردات بی‌رویه و بی‌حساب و کتاب لوازم خانگی سبب شده است تولیدکننده‌ای مثل ما که ۷۵ سال سابقه در کشور دارد، عملاً روحیه‌کاری خود را از دست بدهد و با تمام ظرفیت خود به تولید مشغول نباشد.

بیژن فامیلی می‌افزاید: وقتی تولیدکننده داخلی می بیند هر چه تولید می‌کند از آن طرف درهای واردات بازاست و تولیدات خارجی با حجم بسیار انبوه وارد کشور می‌شود، روحیه کاری خود را از دست می‌دهد.

وی به مافیای واردات لوازم خانگی اشاره می‌کند، می‌افزاید: دستهای پنهان در پشت واردات لوازم خانگی مربوط به آدمهای معمولی نیست و به عده‌ای رانت خوار و سودجو مربوط می‌شود که ریشه‌های صنعت و تولید داخلی را هدف گرفته‌اند.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


نیما
با تدبیر کمر شکسته تولید را له خواهند کرد.
مجید مجد
United States
دولت تدبیر امید ظاهرا کلیدش پوسیده بوده و همچنان بعد از صد روز دنبال کلید ساز واقعی می گردند...البته می گویند کلید ساز اصلی یعنی ه...رف...چند در را به سوی امریکا باز کرده اما برای اقتصاد خیر!
مجید مجد
United States
هی بلدم بلدم این بود؟!!!
جهان انقدر کامنتامنو رد نکن منتشر کن
به نظر من باید همه وسایل ایرانی ریخته بشه داخل سطل اشغال..... من تو خونم چندین وسیله ایرانی خردیم ولی متاسفانه یکی از یکی بدتر و آشغالتر... تصمیم گرفتم از این به بعد یکم بیشتر پول بدم ولی جنس باکیفیت خارجی بخرم...
اسد
اگر این کمر را روحانی یا خاتمی شکسته بود می دانید شما چه می کردید!! خود که می دانید بی قابلیتی مسئولین قبلی مملکت را به اینجا کشاند
Serbia
خیلی کمرها بعد این شکسته میشه!!
یکی از دوستان کارخانه داره میگفت ما تا 6 سال پیش محصولی رو صادر می کردیم الان اداره استاندارد میگه استاندارد ما وگرنه کارخونه تون تعطیل!
استدلالهای بند تومبونی و اعمال سلیقه های شخصی در امور با توجه به زیر میزی گرفتهنها ظاهرا به امر روزمره ادارات تبدیل شده!!
بر دروغگو لعنت

جهان تو خودت خوندی این متنو ؟ کجای تیتر با متن میخونه ؟ کجای این درهم ریختگی بازار مربوط به این صد روز بوده ؟
یکی از خواسته ها تثبیت ارز بوده که تو 8 سال انجام نشد ولی تو این صد روز انجام شده و دلار نوسان نداره.
خواننده هات هم که اصلا خبر نمیخونند، به صورت اتوماتیک ضد دولت مینویسند، واقعا خجالت آوره
حمید صحرایی
جدا از مسایل سیاسی،ایا شرکتی که 75 سال سابقه کار دارد باید در مقابل کره که نصف ان هم سابقه ندارد کمرش شکسته شود؟ 60 سال است که کولر با همین شکل وهمین کیفیت وبا اتلاف انرزی زیاد ساخته میشود.در این 75 سال دولت های زیادی بر سر کار امده اند. باید برای شما تولید کننده عزیز چه کاری میکردند که نکردند؟پیوسته باید مردم را مجبور به استفاده از کالاهای بی کیفیت شما میکردند؟شما روزی که بازارتان سکه بود باید نسبت به تکنولوزی روز اقدام و کارخانه هایتان را گسترش میدادید.بنده سیاسی نیستم یک فرد عادی هستم و معتقدم باید هر دولتی که بر سر کار میامد کالای بدون استاندارد و تاریخ گذشته را متوقف میکرد تا تولید کنندگان ناچار میشدند به روز باشند.
رضایی
همان روز که اقای روحانی با علم هاشمی و خاتمی سر کار اومد باید میفهمیدیم که سیاست های اونا را هم دنبال میکنه. هر چه در 16 سال دولتهای هاشمی و خاتمی، تولید ملی ، عدالت اجتماعی و رفاه رشد کرد، در دولت اقای روحانی هم رشد میکنه.
استغبرالله! مگه نمی دونی انتخاب و اسنوا مال کیه؟
اصغر
آشغالی بنام تولید داخلی تولید میکنند چند برابر قیمت به مردم می فروشند توقع هم دارند صنعت رونق بگیره آقا یک ماشین لباسشویی خارجی را 15سال پیش خریدم تا الان الحمدالله مثل ساعت کار می کنه با مصرف برق بسیار پایین برادرم دو سال پیش ایرانی را خرید تا الان بیش از شش هفت بار تعمیر شده وموقع کار کردن صدای موتور آب میده با ادعا که واقعیت عوض نمیشه بروید کیفیت را بالا ببرید قیمت را هم کم کنید با سود منصفانه تا کمر جنس خارجی بشکند
Norway
تولید کننده محترم دنبال انحصر گرایی نباشید بلکه کیفیت کالایتان را بالا ببرید تا اعتماد مردم را جلب نمایید
Iran, Islamic Republic of
بس که جنس های داخلی داغون و بی مصرفه! خرید محصولات خانگی داخلی پول حروم کردنه! مگخ ما برای پولمون زحمت نکشیدم که بریزیمش سطل آشغال!
حسین
برادر اگر تولیدات داخلی کیفیت داشت هزاران کالای خارجی هم بود کسی طرفشان نمیرفت
رضايي ع ر
Iran, Islamic Republic of
توليد كنندگان داخلي مثلا" خودروسازها سوگلي هاي دولت با اينگه قيمت ماشين ها شونو چند برابر كردند اما از كيفيتش چند برابر كم كردند .مصرف كننده داخلي فقط سرش كلاه گشاد ميره . اقتصاد ما يك آش شلم شوربايي شده كه حتي امير كبير هم بياد بخواد درستش كنه نميتونه چون چهل پنجاه ساله كه با اين روش ادامه دادند و عادت كرده اند از خدمات بعد از فروش هم كه هيچ زير صفر گارانتي هم فربونش برم فقط مشمول نور چشمي ها ميشه و بس . از مسلماني و فقط ادعاش براي ما مانده همين ؟؟! اين از دولت و نهاد هاي حمايتي و اين هم از توليد كننده كه ميخواهد يك شبه ره صد ساله برود .نابرده رنج گنج درو كنند .
وقتي كيفيت مديران اجرايي در حد زير استاندارد جهاني است و در اجراي مسئوليت سستي مي كنه توقع داريم حاصل كار محصول با كيفيت باشه ؟
از اين طرف مي گويند تحريم هستيم و دلار گران ميشه از 1000 تومن كه خودش گران بوده به بالاي 3000 تومن ميرسه باز هم سيل واردات از كشور هاي تحريم كننده و غيره به كشور ادامه داره قطعا" برخي از مديران در رده هاي بالا خيانت مي كنند آنچه در اخبار رسانه مي گويند در عمل خلاف آن را اجرا مي كنند پنهاني با دشمن سر و سري دارند تا كشور را دچار مشكل كنند . خدا رسوايشان كند انشاءالله به آبروي حسين .